Синдром на Даун

• 163 993
  • 1 074
  •   1
Отговори
# 180
тук във великобритания ЗАДЪЛЖИТЕЛНО те питат желаеш ли в 16-тата седмица тест за Даун и Спина бифида и го препоръчват.Не е ли така и в Бг?
На практика не е така, особено пък за по-младите мами. Примерно аз при първата си бременност правих БХС и фетална морфология (даже 2 пъти). Алфафетопротеините ми бяха в норма, феталната морфология показа, че всичко е наред и аз въпреки възрастта си избрах да не правя амниоцентеза заради риска от нея, а и защото имах вече един спонтанен аборт и не исках да рискувам живота на толкова дълго очакваното бебе.

Сега при втората си бременност направих всички изследвания, включително и амниоцентеза.

Но масовото мнение е бременните да не се главоболят с разни изследвания, които да им развалят настроението. Само погледнете темите във форум "Майки (бъдещи и настоящи)" - изобилстват от мнения на мами от типа "Аз си направих еди кое си изследване, много се бях притеснила, но после бебето се роди здраво, значи няма нужда от подобни изследвания".

Последна редакция: пт, 21 апр 2006, 15:11 от Мария

# 181
Здравейте , всички майки на дечица с Даун! От няколко дни имам нет и само чета. Добре дошли на новите майчета! Чета, чета и си давам сметка, че за тези 2-3 месеца дечицата ни са направили една голяма крачка в своето развитие. Мога и аз да се похваля Гого вече се  храни сам, е някой път не си оцелво устата. Стъпва по-смело, казва "кака", обарва всички коли и оглежда всички камиони , а за рекламите по телевизора и музиката вие знаете. Поздрави на всички и целувки от нас!

# 182
Здравейте!
Вчера ни изписаха от болницата с новото бебе - здраво момиченце, родено 2500 гр, 47 см Simple Smile Хриси е много развълнувана - снове насам-натам и постоянно се стреми да достигне до бебето и да го пипне, разбира се Simple Smile Ще пиша повече по-нататък, когато успея да овладея нещата организационно Simple Smile

# 183
Честито!
Много се радвам и много ме развълнува!
 Hug

# 184
  • София
Честито Мария!!!
Много здраве, късмет и щастие на малката госпожица!!! И на всички вас!!!

# 185
Честито ново бебенце Мария-да ти са живи и здрави и двете , много да те радват и слушат.  bouquetНе казваш как се казва малката госпожица...
На теб бързо възстановяване  и влизане в ритъм до колкото може.

# 186
  • густо майна Филибето
                                  Честито бебенце! Да е живо и здраво и да носи само положителни емоции на всички около него!
                       Да расте красива и нежна дама, да порасне умна и прекрасна жена!

# 187
Честито бебче  bouquet
Да е жива и здрава малката принцеса Hug

# 188
ех, че хубава новина!
да ти е жива и здрава малката госпожица, а каката и таткото да те слушат и да помагат  bouquet  bouquet  bouquet

# 189
  • София
Честита принцеска, Мария! Пожелавам ти да си една наистина щастлива мама..

# 190
  • Анкх-Морпорк
Simple Smile честита да ти е дъщеричката!
Да ти носи много радост и да расте здрава, умна и добра!
  bouquet   bouquet    bouquet    bouquet   bouquet

# 191
  • в края на града
Честита радост, Мария!   bouquet  Да ти е живо и здраво бебчето!

# 192
  • София
Честито бебче,Мария!Да ви е жива и здрава и да ви носи много радост! smile3525

Само да знаеш,че и в седмичната темичка имаш честитки Simple Smile

# 193
  • Пловдив
  Честито, Мария! Много се зарадвах. Желая ви много здраве, щастие и късмет. Да растете детето умно, весело, красиво, засмяно и щастливо! 

# 194
ЧЕСТИТО,
да ви е здрава и
много щастлива дъщеричката,  винаги обичана и усмихната!

Общи условия

Активация на акаунт