Синдром на Даун

• 164 015
  • 1 074
  •   1
Отговори
# 60
Здарвей Мария!Ние сме добре- папаме и много обичаме да поспиваме.Аз го будя за да правим гиманстика, че трябва да се раздвижваме за да заякваме.Обаче има видима промяна откакто си дойде в къщи-стана едно спокойно и доволно бебче, а не измъченото преди от инжекции мишле. GrinningМного обича да гледа въртящите играчки и ги следи  с интерес.Издава и разни звуци-като врабче е. Party
Тази седмица ни предстоят няколко прегледа и после ще пиша , ще ходим на ортопед и ТФЕ-дано всичко да е наред Praynig
Това е за сега .Поздрави от нас.

# 61
Ей, майчета много съм щастлива ,Гого днес направи първи крачки сам! Вярно, още се кандилка,но това е началото.Важното е, че се престраши.

# 62
Поздравления!!! Много се радвам за вас двамата, първите крачки са нещо много важно!

Май днес е време и да се каже: "Happy Birthday to youuuuuuuuu, Гого"!

# 63
Честити първи стъпки на Гого!Все така да продължава да върви напред.Страхотен подарък за рожденият ден си е направил.Да ти е жив и здрав, и само да те радва.

# 64
  • в края на града
Честити първи крачки на Гого, браво на момчето! Честит Рожден ден! Много щастие, успехи и здраве ви желая   newsm51

# 65
Благодаря ви , от все сърце желая Бог да помага не само на Гого , а на всички наши специални дечица , защото те са отгледани с много любов ! А на всички вас мили майки желая да изпитате щастието което изпитах аз , макар и през сълзи !

# 66
Мила Грета, да ти е здрав и честит Гого, за рождения ден, за първите крачки и за многото споделена радост! Много се радвам на новината! Весело празнуване!

# 67
Честит рожден ден на Гого   bouquet! Много здраве и късмет на малкия юнак! Поздравления за първите му самостоятелни крачки! Само така - напред!
Целувки от мен и бебка!

# 68
Здравей kalimaly,

Как е твоето сладко момиченце? Като четох за него, се връщам в миналото и си спомням как беше дъщеря ми на същата възраст и... само хубави неща ми изплуват в спомените...

Както скоро писах, Хриси научи нова дума "айде" (от "хайде") и я повтаря често-често. Днес се наложи да се отбия за малко в магазина, като оставих количката пред него и вратата на магазина отворена, за да може Хриси да ме вижда. По някое време тя почна да се провиква отвън: "Айдеее, айдеее... айде де...". Явно искаше да свърша бързо в магазина и да се върна при нея. Май наистина разбира какво значи думата, след като я ползва на място...

Другата днешна новост... На десктопа на монитора ми има едни големи жълти цветя и Хриси много се заглежда в тях. Всеки път, като затворя поредната програма и се покаже десктопа с цветята, тя реагира с удоволствие, че е видяла цветята. Днес след поредния такъв случай реших да я науча на думата "цвете"... Е, успяхме да докараме до "тете", ама и "цвете" май си е доста трудна думичка за всяко дете на година и 4 месеца, а? Впрочем не за първи път ми прави впечатление, че първия опит за повторение е най-правилен, след което със следващите повторения се отдалечава от думата...

# 69
Здравей, аз съм майка на пет годишно момченце със такъв Синдром и мисля, че в повечето случаи лекарите драматизират нещата излишно! Това са си съвсем сладки деца, който имат малко повече здравословни проблеми отколкото другите деца! Всеки проблем си има решение, само това ще кажа по въпроса, човек трябва да се бори за всичко и такова изпитание показва какъв си и колко си силен!
Мога да отговоря на конкретни въпроси, естествено, ако съм се сблъсквала с такива проблеми! Синът ми е е със Синдром на Даун, сърдечен порок и хипотериодизъм!

# 70
Здравей, Svetulka!

Радвам се, че се включваш във форума. Със сигурност има какво да си пишем и споделяме. С някои от останалите майки на деца с Даун поддържаме и контакти с лични съобщения - ей така, да се похвалим или оплачем как е минала седмицата, или да споделим какво ново сме научили или преживели...

Целувки на теб и момченцето ти!

# 71
Привет Светулка!И аз се радвам , че се включваш да обменяме опит.Моето бебче е още много малко на 4м., но корегирана възраст 3м.-роди се много малък в 8ми месец-1150 и изследванията доказаха , че има такъв синдром.Иначе е много сладко бебче-като всички останали дечица.Скоро правихме изследвания на щитовидната жлеза и резултатите са: Т4 и ФТ4 -в норма , а ТСХ е завишен малко и пихме лекарство за понижението му.Незнам в този случай може ли да има хипотеридизъм....май не.Другата седмица ще му взимаме отново кръв да видим дали са се нормализирали нещата и ще направим по обстойна консултация.

Мария- пробвам да ти пусна л.с. , но ти е препълнена пощата и не се приема, трябва да поизтриеш част от съобщенията за да можеш да получаваш нови.Стискам палци всичко да е наред с теб Praynig

# 72
Калимали и твоята поща е препълнена и не можеш да получаваш писма.

# 73
Mария отново не се приема-явно трябва още да изтриеш:(

# 74
Добре дошла на Светулка, радвам се, че се включваш при нас така ще може да си бъдем полезни с опита си една на друга. Синът ми е на 3години така, че ще се нуждаем от вашия опит. Кали и Мария изтрийте си съобщенията на лични писах ви, но лимита ви е изчерпан. Дежо, как е малкия мъж?

Общи условия

Активация на акаунт