хърка

• 31 515
  • 173
  •   1
Отговори
# 135
Да се включа и аз по темата, защото при мъжа ми проблема с хъркането се оказа не толкова безобиден. Установиха, че има сънна апнея - заболяване за което не бях чувала до тогава. Сега спи със специална машинка и се чувства много добре. Може вече някой да е споменал в темата за това заболяване и се извинявам ако повтарям, но не я прочетох цялата Embarassed Хъркането е симптом на апнеята, а тя въобще не е за подценяване.

# 136
  • Варна/Лондон
А тази апнея от какво е провокирана ,или така се е родил...в смисъл придобито или наследствено ,или генетично ,или хроничен синузит newsm78

# 137
Не успях да прочета всичките 12 страници на темата(хвана ме саклета) но по въпроса,
отпуска се небцето или както там се нарича тая висящата част която виждате като си отворите устата и погледнете гърлото си в огледалото( сори ако съм неточен за описанието ама както и да е). Алкохола, умората и позата за спане засилват допълнително хъркането или по скоро склонноста на тоя израстък да вибрира Simple Smile.

Виждал съм 2 метода на лечение но не знам дали някой от тях се прилага в българия и двата са с местна анестезия и слабо инвазивни.

1. Имплантиране на стабилизиращ елемент в точно това висящото, представлява нещо като пласмасова игличка(доста тънко) което се вкарва вътре в небцето(или както там точно се нарича) това го стабилизира и препятства вибрирането, от там и харкането си отива.

2. Частично прогаряне (това е май последното нововъведение) в небцето се боцва с тънка игла и се подава слаб импулс(поне до колкото си спомням) който умъртвява тъканите около иглата с времето организма абсорбира умъртвената тъкан и така стяга небцето(предполага се че ще трябват няколко процедури)

Всичко описано по горе се прави с локална упойка.

Предполагам лекарите към които ще се обърнете за помощ знаят поне за един от тия методи или поне ще ги подтикнете да прочетат и да се поинтересуват допълнително.

# 138
не се тревожи моя и той хьрка .някоя ве4ер може да му с4упя ребрата от бутане Laughingно лек няма ,ако сьм много изморена заспивам преди него защото ина4е трябва цяла ве4ер да броя овце luvbedи на сутринта той свеж а аз като препикано мушкато.

# 139
  • Варна/Лондон
2чаши вино и цигари и си реших проблема -сега аз хъркам повече Mr. Green

# 140
От 1 месец и аз хъркам,като легна по гръб.
Сама се стряскам от себе си. Joy
Спим отделно от 4 месеца и се чудя дали да не му погостувам и "попея" на уше?

# 141
Да,наистина и това е решение-в другата стая.Ужасно изнервящо е да не можеш да спиш и то всяка нощ,защото мъжът ти хърка.Или жената. newsm62
Стига, бе, ти разцепи мрака на две - жена да хърка.  Shocked  Shocked  Такова животно не съм виждал още.

# 142
Да,наистина и това е решение-в другата стая.Ужасно изнервящо е да не можеш да спиш и то всяка нощ,защото мъжът ти хърка.Или жената. newsm62
Стига, бе, ти разцепи мрака на две - жена да хърка.  Shocked  Shocked  Такова животно не съм виждал още.

Хъркате и то бая. Само дето все няма кой да ви каже. newsm78

# 143
Аз хъркам от корема явно.
Но,познавам жени ,които яко сумтят .
То си е по- гадно и хъркане по някога.

# 144

Малък си още.
Такива сме ние - първо мъркаме, после почваме и да хъркаме.  tooth
Не можеш да се бунтуваш срещу приридата.  Naughty
ТАПИ ЗА УШИ!

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 16:26 от Анонимен

# 145
Бе то некой път любовта освен, че е сляпа е и глуха (личен опит, но не с хъркането), така че похъркването може и да не се чува дори с въоръжено ухо.  Laughing Laughing 
Киберкоте, таз мацка на аватара ти случайно да е Ема Уотсън? На нея ми прилича.

# 146
  • Бургас
Нашия бъдещ татко и той хърка. Не издържам вече, преди като беше по-слаб не беше така. За сега сме намерили лек за това  - всеки спи в отделни стаи. Ама като се роди бебчо не знам как ще я караме.  ooooh!

# 147
# 148
Смени му възглавницата,ако е ниска му дай висока и обратното .... дано помогне.  Peace

# 149
Проблема с хъркането си е сериозен действително. Умората е един от факторите придружаващи го, колкото и смешно да прозвучи на някои и е добре хора, които похъркват да избягват спането по гръб(желателно е). Спането на лява страна също , за да не се товари сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт