Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 43

• 33 732
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
Ванче пак се посмях с тебе hahaha Joyна воля. Екстра е стола. Ако един ден стана свекърва страшно ще се изкефя на такава торта - аз всичко с хумор приемам hahaha - ей така ме развесели hahaha
Румя - перфектни са ти станали кексчетата.Направо супер - много нежни, много сладки, тъкмо да повода който те е очаквал Peace Heart Eyes
Ванче моята торта хич не е особена, проста работа - тип набързо десерт за гладници  - Опразни хладилника.
Редих в купа като тортата на Лео с рулата само ,че при мен с бишкоти напоени с мляко и лимонова есенция-От тебе я знам Hug  bouquet - страшно ороматно се получи.
Тук там банани, ягодки, кремчето е на Иринка - 2 пакетчета гореш шоколад на прах, пудинк на доктора - Ванилия, желатинче, сладкарска сметана Хопла.Отгоре орехи в карамел.Това е.
Стана страшно вкусна, стращно лека и ароматна торта Peace - въх малееее как се хваля сама ooooh!

# 76
Бъни много сладичко изглежда. А в предишната тема ли беше рецептата на кремчето за да си я копирам?

evak ама само как си я докарала халбичката. Peace Да е жив и здрав мъжа ти.

van444eto ама как ги измисляш само. Страшна си да знаеш. Кактуса е станал страхотен.  bouquet

Rumya да си изядеш пръстите. Ще чакам обясненията ти.

# 77
Бънииииииииииииии - ти хубаво ме подсети..... забравила съм да сложа есенция тоя път  Banghead....... Ужас!!! Да се надяваме че шоколада вътре, ще ме прикрие.... А, оная есенцийка... откакто се прекръстих и я пробвах.... забравих за рома, коняка и Бейлис-а..... много свежичка за лятото.....
Преди малко, лично рожденничката ми се обади да ми благодари за тортата.... Още хълцаше от смях......  Joy

# 78
Бъни много сладичко изглежда. А в предишната тема ли беше рецептата на кремчето за да си я копирам?
В предишната тема да .Ако не я намериш аз ще потърся да я изровя Peace
Преди малко, лично рожденничката ми се обади да ми благодари за тортата.... Още хълцаше от смях......  Joy
Peace Peace PeaceЖена на място.И аз така бих реагирала.Евала на таз свекърва и на тебе Ванче Peace

# 79
Ванче много готин стола, на моята ще й направя цялата  "Ботаническа Градина" да се разполага...ехехе....слава богу, че има чувство за хумор...

# 80
Черпя ви с една домашна тортичка:

и разрез:       

# 81
Благодаря на всички Ви, за милите думи и пожелания.
Халбичката свърши на еск  Laughing
Ванче, направо в десятката с това кактусче.
Стаси, така ми се дояде от тази домашна тортичка   bouquet

# 82
Бъни намерих я!  love001

Иринка  благодаря за рецептата.  bouquet

# 83
Черпя ви с една домашна тортичка
Стаси - да ти имам домашната тортичка! За нея може да ти завиди всяка една сладкарница, в която има торти за всеки ден! Много апетитно изглежда и не се съмнявам, че на вкус е божествена.
Ванче - кактуса ти е един път! Но твоите нестандартни торти без съмнение винаги предизвикват фурор!
Евак - халбата с Бира беше много гот, а на Румия кексчетата са много нежни, и такива нежни цветове е докарала.
Браво на всички ви!
Ха сега експертите по торта Трюфел (и не само) да се изкажат по въпроса с ганаша. Затоплих вчера сметаната, сложих настъргания шоколад и бърках до стопяване. Оставих да изстине и бутнах в хладилника за цяла нощ. Извадих около обед, да се отпусне и като тръгнах да го разбивам и на 1вата минута то взе че се пресече! Стана точно като пресечено масло - воднисто и на грудки вътре. Добре че поне вкуса му си остана. Моля - кажете къде ми е грешката, за да не я повтарям и да не се дъня пак.
За конкретна информация - ползвах готварската сметана на Хопла и 1 натурален и 1 млечен шоколад на Своге.

# 84
Синеочке,Пух и приятели са много сладки!
Бъни,пастичките са с кремовете с горещия шоколад,само,че на снимките не си личи разликата.Обаче не сложих крема"Оле"  и пудрата захар,исках да видя дали стават на парфе.Отгоре е разтопен на водна баня шоколад със сметана и масло.Полях ги със съвсем леко разбита сметана и карамел.
Ванче,много готин кактус!!Как само ги измисляш тия торти...как ти хрумна да направиш такова нещо..Евала за изобретателността ти и идеити ти!!  bouquetиии май имаме една и съща купа за фидето.. Laughing
 silrai,ама добре си си поиграла!Много хубави торти!!Как само ги докарваштия обемните!!Браво!
Румя,кексчетата са много хубави,а цветчетата много нежни!
stasi, таива торти харесвам.Много вкусно изглежда тази "домашна торта"!thedragonbg е права такива торти и по нашите сладкарници няма.Аз затова и не купувам.

# 85
thedragonbg  аз Ганаша го правя по същия начин, само че като го извадя от хладилника веднага разбивам. Веднъж ми стана както при теб като бях използвала готварска сметана на Хопла мисля че беше, та добавях желатин и едвам го оправих да мога да намажа тортата. Вече взимам само подсладена сладкарска на Мегле или Хопла и става перфектно.

# 86

Извадих около обед, да се отпусне и като тръгнах да го разбивам и на 1вата минута то взе че се пресече! Стана точно като пресечено масло - воднисто и на грудки вътре. Добре че поне вкуса му си остана. Моля - кажете къде ми е грешката, за да не я повтарям и да не се дъня пак.
За конкретна информация - ползвах готварската сметана на Хопла и 1 натурален и 1 млечен шоколад на Своге.

Thedragonbg сметаната от хладилника вадя и веднага бъркам докато е студена. Няколко пъти постои малко и се стопли и като разбия не може да стегне. Мисля че даже и на кутията на сметаната пише че се разбива след като е престояла поне 5 часа в хладилник.

Единия път даже ме спаси това че прочетох какво пише на опаковката и веднага сложих в хладилника и след няколко часа се разби добре. Дано да стане и при теб.

# 87
Момичета, записвам се при вас, аз този месец само тортата за тортеното предизвикателство съм правила, ама нея не мога да я покажа сега. Трагичното е, че ръката ми нещо пак не е добре и тази седмица съм на лекар, да видим какви ще ги вършим, че след 15 Август имам 3 торти да правя!

Аталанта, точно тези пънчове за скрапбуукинг ги дискутирахме в "Скрапбуук" темата в Хоби преди няколко месеца, аз все се канех да пробвам с фондан, ама никой от там не сподели да е опитал и не се наканих и аз. Като ги пробваш кажи как е станало. Трябва ли да е леко сух фондана или не?

Ванче, направо ме разбиваш с твоите торти!  Laughing

Отивам да търся кошница с кученце в предната тема! Simple Smile

# 88
  • У дома
Tandoori , тъкмо мислех да ги пробвам, но в момента ти подготвям файла за предизвикателството. Аз нямам машина за паста/макарони, а точно тук би била от полза, за да изтъни фондана. Ще се пробваме, няма как Simple Smile

# 89
  • Поморие
Благодаря ви мами ,за бързия отговор  Hug
От скоро живеем в Поморие и все още не знам къде какво има.Най вероятно ще си купя боички от Метро -Бургас.Може ли някой само да ме насочи къде точно да ги търся ,за да не се лутам 1час  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт