На Юлските душички Happy birthday пеят всички

• 20 117
  • 284
  •   1
Отговори
# 45
  Naughty

Последна редакция: нд, 10 авг 2008, 15:38 от isi_kam

# 46
Здраваейте и от мен!Аз днес ходих на едни гинекологични прегледи и цитонамазки,че не бях ходила от раждането.

Ивка,пиши ми на лични кога точно ще идваш,за да звънна на фризьора ми,че работи с часове само.

Ели това потъмняване не е от сладкото.Да си давала флуор? Ще потърся темата и ще дам линк  Wink

Ние също имаме ксилофон,не е като кученце,а като мишка.Бяхме купили за подарък това лято такъв и на Гали му хареса и той намаза. 

# 47
Какво е ксилофон?

Давам и розова вода? newsm78

Нанни май като ги прекратиш си ти се запазват  newsm78

Днес  се оказа(ходихме до Пазарджик)  че човека е платил осигуровките,изтеглил майчинствата и не ни ги е палтил,ще го съдим за присвояване,с о
е едно момиче,сега се намерихме,а човека хич не му пука,няма нищо на негово име,счетоводителката напуснала отдавна че не и плащал заплати и сега като го осъдим няма какво да му вземем ooooh!абе ужас

# 48
Ели, ето няколко варианта на ксилофон:

Дани ще се кефи, много обича да тропа, поне някакъв звук да излиза, а не шум. Crazy
Ние досега бяхме на разходка и той падна от бутащата кола. Сега е с подута уста, как ще вечеря, незнам.
Хем нарочно му забавих храненето, че напоследък  става следобяд след 18ч....да закусва ли, да вечеря ли...никакво време. Спи по 3-4 часа, това не е било никога досега. Shocked Party

Айде, лека ви нощ!

# 49
Неща да Ви стресирам,но прочетете това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281541.0

# 50
Oх, Рени, това е ужасяващо.
От няколко месеца забелязвам на Ема по предните зъбки петна към корените, но тя преди време падна и си разби устата и точно след това видях последствията и си мислех, че от падането се е нарушил емайла на зъбките. Но сега незнам какво да мисля. Едва от 1-2 месеца си мие зъбките, чак сега погледнах пастатаи тя съдържа флуор.А това на ема по зъбите е доста преди да започна да й мия зъбите. Аз никога не съм давала, нито по време на бременноста съм пила нещо различно от фолиева к-на. Надявам се да не е това. Още утре ще я заведа на зъболекар.

# 51
# 52
Рони,дано да не е това при вас.Възможно е да  се появи и от приемането на минерална и изворна вода.

Аз мия Гали с хомеопатична паста за зъби,тъй като сме на хомеопатия и не само.Тя не съдържа ментол,захар и флуор.Флуорната концентрация в детските пасти за зъби е висока и поглъщенето е равносилно на основна ендогенна профилактика.  Shocked  В Канада са забранени пастите с флуориди за деца под 6  години.
Ходих да питам и в яслата дали случайно не дават на децата флуор под някаква форма,но слава Богу-не  Praynig
Редувам изворната с чешмяна вода.Засега нямаме проблми със зъбите.Или поне на пръв поглед  Thinking Мием зъбите вечер,като понякога пропускаме понеже големи борби настават,ревем,пищим,ужас...

# 53
Нашите петна не са такива като на картинките от темата,не са от флуор,а са си черни  като от сладки неща пред кариес,не давам флуор,в нашата паста също няма,незнам вече,но като ги търкам не се маха ooooh!

Как мислите да се запиша ли в бюрото по труда за безработна,фактически съм си,а трудовата книжка ми е в фирмата,но не мога да си я взема,евентуално адвоката ще изиска трудовата ми книжка със всички заверки,но няма да я получа скоро,а времето си тече,да ли в бюрото по труда ще искат трудова книжка newsm78 и прекратен договор,защото то май не се водя на работа ама не се водя и без работа newsm78 никъде не се водя,ведомостите са в полицията ,1 кило папка вчера четох, #Crazy счетоводителката напуснала не и плащал заплати и сега и детски няма да мога да взимам ,щото няма кой да ми даде справката  ooooh! аман

# 54
Ели,ама че мошеник е тоя.Да краде от майките и децата.Ужас  ooooh! Според мен няма да стане работата без трудова книжка.Нали вътре пише по какъв член си съкратена.Има значение в бюрото.
А за Юл- най-добре отидете на стоматолог  Thinking Мн е рано за кариеси мисля  Thinking

# 55
Ели, мерси за кафето. Hug
Измъчи се ти с тоя идиот. Аз мисля, че като отидеш да подадеш декларация за детските ще пишеш, че не си получавала никакви обещетения. Не знам дали ще стане, посъветвай се с адвокат. Много се ядосвам на този, да краде от децата ни!! Twisted Evil Аз съм на принципа, че всичко се връща...Бог забавя, но не забравя!

Рени, по склонна съм да вярвам, че не е от флуора в пастата за зъби. Вода пие само изворна или чешмяна, както тук така и в Бг. Прочетох, че Торн Спринг е подходяща. Вкъщи само такава вода се пиеше. Абе няма да научквам, ще я заведа на зъбар да си каже мнението.

Днес ще ходим на басейн. Ема много се радва и само повтаря "бебе цап,цап, цап" и рита с крачета. Joy
Не мога да я отуча да се нарича "бебе". Когато иска нещо или говори за себе си използва "бебе", може би грешката е в нас, защото имаше период от време в който се обръщахме към нея с бебе.

Ети, все забравям да ти пиша, че има малка вероятност да отскочим до русе като сме в бг. Не е сигурно, но не е и изключено. Времето е супер малко и едва ли ще стигне за всичко. Както вече споменавх тук в компанията преобладават Русенци. Та моята дружка ще си е в Русе септември, обещала ми е да ме води на някаква хубава кръчма/дискотека. Та може и да се възползваме, има кой да гледа детето, само кола на липсва, ама се надявам и този въпрос да се уреди.

Улях се в писане...

Слънчев и приятен ден.

Последна редакция: сб, 02 авг 2008, 10:42 от Ронка

# 56
http://www.vbox7.com/play:9111b6a2
Момичета ето ви нещо много нежно и красиво!
Мъчно ми е, че Ема се отби. Понякога много ми липсва кърменето. Sad

# 57
Ронка мерси за линка, БУ са страхотни с другите мами,а аз успях да нахраня Юлия с едно телешко варено, дето не щеше да го хапне,та докато зяпаше бебетата се нахрани  Flutter

Mr. Green

Нещо хич ги няма мамите само едни и същи тук си кукуваме Whistling

# 58
  • През девет земи в десета
Здравейте момичета,то имало нова тема,а аз си блея в старата,гледам,че е стигнала до 14-а страница и дотам,та затова и не пиша,то и време почти не ми остава,но вечер сядам за по половин час на компа!

Ронка,като идвате в БГ непременно да се обадиш Heart Eyes

Бетта,щях да ти се обаждам,но напоследък рядко ми се случва да се прибера по-рано от 9ч. вечерта,а и Цвети нали след бурята съвсем психяса и ходим по разни баби,почти не се задържаме у дома за да не плаче.

Ние засега нямаме пристъпи на тръшкане,един два пъти само ми се е случвало да се дърпа ,когато я изкарвам от банята,в колата се вози без проблеми независимо колко часа трае пътуването,когато спра някъде си седи в столчето и ме чака да си свърша работата,в количката същата работа,докато аз не я сваля,няма претенции,за пишкането не сме имали проблеми след осмия деветия месец,изобщо си няма понятие какво е памперс.

Ели зъбките не се развалят(почерняват) само от сладкото или когато не се мият,а също така от консервантите,които се съдържат в разните зрънчовци от типа на Зайо Байо или Лъки бой,всичките видове чипсове,снаксове,натурални сокове и сокчета Калифорния,сухи пасти,холидейки и т.н,да не ги изброявам всичките,но се старая максимално да не присъстват в менюто ни,единствено от време на време си похапва от пликчето на някое дете в градинката.Много голям фактор в случая са и антибиотиците,а Юл доколкото си спомням изпи доста заради отитите тази година.Почерняването се дължи на разрушаване на зъбния емайл и накрая зъбките се изронват до венеца,процеса може да се забави или спре ако се импрегнират със специален разтвор,тука тази процедура я правят доста успешно в Junior Dent,макар че мненията за тази клиника са доста противоречиви,цената е около 30 лв.за всяка процедура.Добре е да го направите сега докато е по-рано защото при някои деца се получават кисти и абсцеси и е доста болезнено.Иначе за постоянните зъби мисля,че не трябва да се притесняваш,те поникват здрави,но е добре все пак да вземеш мерки.
Що се отнася до работодателя ти,той би трябвало да има книга за заплатите,в която се разписваш при получаване на заплатата(майчинството) и след като не ви е изплатил майчинството,а го е изтеглил,няма да е трудно да докажете,че не сте го получили,знам ли може пък той да ви е подписвал ,как може да има такива хора Thinking
Можеш да получаваш помощ от бюрото по труда,но само ако работодателя те е съкратип по незнам кой член точно беше(май 314 от КТ),иначе само ще те водят безработна и ще ти търсят работа,може би НОИ ще ти плащат и здравните,не съм на ясно точно как стои въпроса към момента.В бюрото по труда се носи заверена от работодателя трудова книжка,предизвестието с което те е уведомил,че ти прекратява трудовия договор и ти е изплатил обезщетение за един месец след като е прекратен трудовият договор.

Айде отивам да прочета темата отначало,дано този път да се отварят страниците Wink

Ето материал по въпроса за зъбките:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=158527.0
http://archives.bg-mamma.com/archive/000/020/591/20591/20591.html

Последна редакция: нд, 03 авг 2008, 12:12 от Пиги®

# 59
Виждам че Пиги и тя се е включила по въпроса със зъбките.Забравих да пиша,че флуороза може да причинят и някой АБ.
Нямах представа че има такива разтвори за забавяне на процеса.Пиги мерси за инфото  Hug

Мн хубаво клипче  Heart Eyes Ели  коя от тях е Бу?

Общи условия

Активация на акаунт