Летни фиести или отпускарски сиести?- Испания

• 18 014
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
Val ти само си търсиш причини да ни покажеш снимки  Wink хаиде не мисля че си толкова дебела   Naughty ще ни умориш от любопитство да знаеш  Laughing
Много добър резултат  Peace и не се отказваи  Naughty това става като ядеш зеленчуци или задържаш течности утре да се похвалиш че си смъкнала тези 2 килограма  Hug
divina   bouquet и ти също изглеждаш добре  Peace а за второ това вече порасна и не ми се започва отначало но ако доиде добре дошло  Laughing
Анет, мерси за рецептите.  bouquet това кексче непремено ще го направя за закуска е чудесно  Peace
tony_t Hug ще има снимки в скоро време и твоите ще чакаме  Wink
сега ето ви две рецепти
pechuga rellena
Върхо фолио се слага пилешка пържола,кръгче домат,1 лонча хамон серано,гъби,лонча кашкавал (light) пилешка пържола.Поръсва се със сол,подправки и лимонов сок.Прави се пакет и слагаме във фурната да се пече.
tarta de esparragos
1 консерва еспарагос около 300 грама,4 яйца и 1 ч.ч. прясно мляко деснатадо,една щипка сол и черен пипер се разбива с батидора.Излива се във формичка за кекс леко намазана с масло.Прибавят се пърченца рачешки рулца или хамон йорк и кеситос (light).Пече се в предварително загрята фурна на водна баня както крем карамел около 30 минути.
Иначи за протеиновите дни си правя често дорада или лобина осолявам рибата поръсвам с чер пипер,лимонов сок,чесън на прах и с малко вода слагам да се пече във фурната.
хаиде ще вървя да лягам че утре демек днес ще се събираме няколко семейства да правим барбакоа дано да не вали  Praynig
на всички  Hug Hug Hug

# 121
  • Ispania
Ей Амига,това с БарбекИуто е супер Peace,дано не вали Wink
Аз да попитам,твоите рецепти са за вторият етап нали?

# 122
  • La casa de Mickey Mouse
здравейте
клара честито помъдряване да си най обичаната жена и най гордата мама
вал ти ме разби, не се притеснявай нормално е защото си се вманяцила, аз в началото бях така сега не се тегля всеки ден а един или два пъти в седмицата освен това винаги на един и съши кантар на моя в къщи който изкарва с някое и друго кило отгоре но няма значение важното е че винаги е на един и същ, освен това и на мен ми се е случвало да се претегля и да изляза с един или два килограма повече и на другия ден да ги няма, това става когато прекалиш с протеиновите дни, спазвай някакъв режим не само на протеини
мерси момичета за рецептите
аз пак съм на работа сноши имахме много работа а аз събота и неделя влизам в 14 до като затворим ужас толкова много часове
а за моите свалени кила има още да се сваля но като си поставите цел се постига, аз винаги правя така купувам си дънки един номер по малки и до като не вляза не мирвам, после пак и пак и така от 48 вече съм между 42 и 40 надявам се скоро да вляза в 40, целта е 38 но и това ще стане до рождения ден на малчо
тази сутрин го чувам да писука нещо се нерви на свеки и аз ставам да си го видя преди да отида на работа и до като ми на през банята той избягал на разходка и пак не си го видях и сега ми е криво
и реших тъй като работя само след обяд да го давам на гуарде само след обяд така преди обед ще е с мен и няма да ми е толкова мъчтно
отивам да се трудя до по късно
да ви се похваля купихме си фотоапарат и камера с хард диск на канон много съм доволна

# 123
Привет мацки!
Искренно желая на всички, които се прибират към Бг за отпуската приятно изкарване! Мен ме изоставиха тук тази година по очевидни причини preggo Все още ми предстои обзавеждането на детския кът и изпадам в паника като си помисля, че може да подрани и да не съм готова  ooooh!

# 124
  • Ispania
вал ти ме разби, не се притеснявай нормално е защото си се вманяцила, аз в началото бях така сега не се тегля всеки ден а един или два пъти в седмицата освен това винаги на един и съши кантар на моя в къщи който изкарва с някое и друго кило отгоре но няма значение важното е че винаги е на един и същ, освен това и на мен ми се е случвало да се претегля и да изляза с един или два килограма повече и на другия ден да ги няма, това става когато прекалиш с протеиновите дни, спазвай някакъв режим не само на протеини
Мммм да,аз до сега бях само на протеинови дни,от в4ера по4нах и сьс зелен4уците,и днес сьм с 2 кг по малко Laughing.

Лелеее каква жега е тук Confused,направо не се издьржа Rolling Eyes

# 125
Благодаря за хубавите пожелания  Hug

Тони, разбира се, че имаше торта, ай да ви разваля диетите сега, няма само мойта да е развалена  Mr. Green

# 126
  • En un lugar de La Mancha...
Клара,честит рожден ден,мила!на патерици

Бъди здрава,щастлива и мноооооого,много обичана!

# 127
Привет момичета  Hug
Вал резептите са за втория етап  Peace
Преди малко се върнахме изкарахме страхотно и беше много приятно времето  PartyЕто ви малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=270365

# 128
Clara, честит рожден ден! От сърце ти  желая да бъдеш здрава. Че си обичана и обгрижвана, знаем, и за напред нека е така. И сега, като навлизаш в най- хубавите години от живота си ти пожелавам всеки ден да посрещаш слънцето с усмивка, да имаш повод за това. Поднасям ти една тигрова лилия

Амига прекарали сте си прекрасно, очакваме продължение.

Анет поздравления, изглеждаш прекрасно.

Няма ли някои да ни почерпи с една шопска и ракиика от БГ?

Поздрави и целувки на всички!

# 129
  • Spain
привет моми4ета коки4ета !
 много съм ентусиазирана тук , много ми харесва 
както ми беше казала Хара -сложих цветните о4ила , възмущавам се на някои неща ама хи4 не задълбвам .. най серизното е как наш българин лежи само по гръб, гледа в купи4ката на другия и цъка недоволно ...но да направи нещо сам за себеси ... не ! ..ама аз нали съм за малко преборих се с тез терзания ... що така са тез хора ! що не пазят нищо край тях ( нищо 4е е обществено ) .... ина4е в план ли4ен леко съм разо4атована (родители , баби ве4е са възрастни и съвсем са се отказали да се борят с живота и да потдържат някакъв стандарт .. но това са  неща  свързани със самите тях ) ..  много ми е лзбопитно да разглеждам вси4ко в Бг . като 4ужденка съм и като отървана по магазините - толква нови неща , толкова нови продукти ... не спирам да се тъп4а и опитвам и ми е едно хубаво хубаво Simple Smile . и не видях много намръщени и изнервени хора като преди- хората са малко по щастливи като 4е ли .изобщо ми е много интересно . аз и не видях много неща  ходила съм само в Г. Оряховица , В.Търново и селцето на мъжа ми (за там ще разказвам по - късно 4е има емоции ) . градовете са се разхъбавили , но нали идвам от една 4аст на испанско където растенията са кът тук вси4ко ми се струва безбожно обрасло с растителност ... още няколко дни и ще свика . има нови сгради , красиви при това .... старите са си още по стари. гара горна оряховица все едно съм я замразила за 7 години и така същата я намерих ... не се възмущавам изобщо .. и циганите са си същите и българите .
Доидох в ИСпания да видя бели еквадорки Simple Smile с европеиск 4ерти Simple Smile - имаше музикален фолкорен фестивал и танцуваха там ...странно 4е наистина бяха с европеиски 4ерти ( през цялото време разправях на вси4ки 4е тук има някаква лъжа и измама Simple Smile ) . ина4е имаше още 3-4 групи и между   кебап4етата , търновското пиво и готината компания  си изкарахме много прияна ве4ер. изобщо не съм се спряла .
развивахме "селски туризъм" и тук е вицът на седмицата . брата на Иван ми казва 4е отива да извади картофи и аз решавам 4е е много добре дъщеря ми и тя да види да  пипне и му казвам 4е и ние идваме . отиваме да вадим картофите ... докато работим тои и обяснява "ГЕри, ето това е нашия магазин ... от тук купуваме зелен4уците ни "  тя : " ами нашия има покрив , и картофите са в мрежи4ка "  Simple Smile  посмяхме се и до там . на следващия ден си тръгваме и пътуваме с влак  ..ГЕри гледа през прозореца  и ми казва " мамо , виж колко "магазини"  " Simple Smile  (обясних а каквото трябваше  Simple Smile ) .. изобщо има много положителни емоции ..а да не говорим 4е ГЕргана тук е о4арована от зоопарка Simple Smile по улиците ... котки , ку4ета Simple Smile , в селото  има6е крави , коне , патки , пуики (с 6ироко отворени о4и ги гледаше супер ентусиазирана и озада4ена що за животно е това ) Simple Smile . говорим на испански преобладаващ ..ама като доиде зора обръща на български . ... с лубимия дядо все пове4е и пове4е на бг Simple Smile
 та така бих ви пуснала и снимки , но 4истов мои стил съм се объркала с устроиствата ... по то4но бях забравила 4е картата ми във фотоапарата е голяма а аз взех накраиник към компа за малка Simple Smile
4ао ви 4е стана много
КЛара Честит рожден ден! Щастие и здраве ти желая !

# 130
  • Spain
о и забравих да ви пиша за самото пътуване и изпращане и т.н. 
МАрипоса Simple Smile Simple Smileработи на летището  .. хи хи хи .... изпраща , посреща .. кафета пие ... всеки ден  хиххихи
 тя ме и изпрати  .. полета супер си беше .. даже това с ръкоплскането (закоето бях 4ула ) го нямаше ...беше се изморил народа ли що ли .... закъяняхме май да излетим с около 4ас ..ама аз покрай посрещането хи4 не съм си гледала 4асовника . багажа   разрешено е колкото си си платил  на куфари . ЛАптоп МОЖЕ!   никои не прави проблеми за нищо ни в бг ни в Испания . майки с деца не ги викат първи така 4е с уиз аир е добре да си платит допълнителаната сума за да сте едни от първите . багажа  софия излезе сравнително бързо и моя за късмет беше един от първите така 4е не знам на другите дали вси4ко е било наред. по телевизията тук дават в момета един слу4ай с някакви хора 4иито багаж саим го върнали направо разкъсан ... от уиз аир ве4е ги разиграват 2 месеца нез резулати . стуардите в самолета не са ни лубезни ни груби , вси4ко си е професионално ,. храна не дават но пък продават ...ако си носите си вадите и толкво...поне аз за Гери така направих , никои не ми направи забележка .. 4ао и дано съм била полезна за интересуващите се Simple Smile . имаше някои с коли4ка . беше сгъната на входа и после си я взеха хората .

# 131
Момичета, бихте ли ми казали какво трябва да направя, за да изкараме международен паспорт на малкия?
Преди малко се обадих в посолството - казаха ми да занеса някаква бланка от Регистро сивил в съда, за да й сложат апостил. Аз нямам такава бланка. Имам само Либро де фамилия newsm78. КАзах им.  Отговориха ми,  че либро де  фамилия е испански документ и на тях не им трябва.

Друго нещо - колега на мъжа ми му е обяснил, че след една година могат да се подадат докс за испанско гражданство. Ако това е вярно, има ли смисъл да подавам за бг паспорт newsm78?

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 15:57 от Penelope®

# 132
  • Spain
трябва да си извадиш С"Ертификадо де насименто" - това е бланката  - вади се от "регистро цивил" (мисля така се казваше )- това е същото място където сте и правили либро де фамилия .  и после се отива да се сложи апостил .
 колегата на мъжа ти българин ли е или латино? защото латиносите правят без проблеми документи . аз оба4е незнам на6ите деца  да могат да имат гражданство преди пълнолетие. има си бг закон които го забранява това ( по скоро които ги задължава да "наследят" бг гражданството ).ако наистина е така (има някаква врати4ка ) пи6и да знаем ,защото и мен ме интересува този въпрос .
дано не те объркам, 4е моето беше отдавана , дано някои тук да потвърди казаното от мен  .

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 16:05 от ЛаАдаДеспейнада

# 133
Здравейте момичета, май на никой не му се пише днес, всеки е забегнал нанякъде.
Penelope® бланката която ти искат е акта му за раждане с апостил. Изкарват го в Регистро Сивил и после се заверява в съда. Представлява розов лист и се казва сертификасион дел акта де насимиенто, като го вземете от регистрото трябва да го заверите в съда и този документ трябва да го представите в консулството ни. Въпроса ми е къде ще правите паспорта от тук в Испания или ще си ходите до бг? Защото има разлика питам ви защото ние минахме по този път има няма един месец и е доста разкарване и нерви. За да му изкарате паспорт трябва да имате бг акт за раждане имате ли го?
 Гери имам за сваляне кг и то доста са си, хич не се чувствам добре, при все че преди да забременея си бях хубавите за мен 54 кила, сега се чувствам като кръгла буца дето ще започне да се търкаля още малко. Как е Мите какво прави в бг?
Клара ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ПЪРВО МНОГО ЗДРАВЕ, МНОГО РАДОСТ ДА ТИ НОСИ МАЛКОТО СЪКРОВИЩЕ И МНОГООООО ЛЮБОВ!

# 134
Здравейте,момичета...ние сме в Испания още...утре тругваме...ако е рекъл Господ ! Куп нерви изпотрошихме,но дано неприятноститеда са зад гърба ни вече...Първо чакахме документите за застраховката...дойдоха...после годишния преглед на автомобила...принудихме се да я дадем на познат ,че в Аликанте е ужас.... ooooh! И най-големите ми притеснения с Додо...зачервиха му се очичките и има постоянно главоболие...Плаче милия много.Тази вечер в 7 имаме час при личната да го погледне....

Благодаря ви,момичета за съветите и хубавите думи Hug     bouquet  ...решихме да минем през Сърбия...
Саби,от ден на ден се разхубавяваш все повече !  Heart Eyes
Дивина,много сте сладки !
Анет,възхищавам ти се ! Браво ,браво,браво ! Изглеждаш превъзходно !
ЛаАда,звучиш много въудошевена ! Радвам се,че сте пристигнали благополучно и че си прекарвате добре! Да целунеш Гери!

Клара,много семейно щастие ти желая ! Честит Рожден Ден !

Обичам ви много ,мили мои ! Прегръщам ви !     bouquet  Heart Eyes  Hug

Общи условия

Активация на акаунт