Летни фиести или отпускарски сиести?- Испания

• 18 015
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
Ла Ада, наистина звучиш много развълнувано, дано си изкараш хубава почивка и никой да не може да ти развали настроението Simple Smile
Габи, дано не е нещо сериозно  Praynig и Додо да се оправи бързо. Лек път и приятно изкарване в Бг.

Това за граждантвото  на нас ни го казаха в Рехистро Сивил, клко е вярно не знам, но другия месец правим годинка и мисля да проверим как и какво  Wink
Тук голяма жега, днеска излязох на кафе за час и се върнах пребита  Tired все обещават да се разхлади малко, ама май преди октомври няма да е.

# 136
Благодаря ви!

Обаче бг акт за раждане как да изкарам?  Sick
Ако си отида след примерно една година в Бг, не мога ли направо там да изкарам паспорта и акта newsm78?

# 137
Благодаря ви!

Обаче бг акт за раждане как да изкарам?  Sick
Ако си отида след примерно една година в Бг, не мога ли направо там да изкарам паспорта и акта newsm78?

Можеш да отидеш в бг и там да си изкараш и паспорта и акта за раждане ние така направихме, но не чакахме 1 година. Но така или иначе за да изкараш детето ще ти трябва този испански акт за раждане с апостил първо го показваш в посолството за да ти издадат пасаван, лошото е че пасавана важи само за влизане в бг но не и за излизане, на място трябва да изкараш паспорта, но без акт за раждане бг няма да ти позволят да направиш паспорт. Трябват ти поне 20 дена, като знам пловдивската администрация, минахме по тоя път. Това за националидата съм го чувала, но знам че детето трябва да е навършило 3 години за да се подаде молбата а знам че има и условия които трябва да се изпълнят за да може детето да стане испански гражданин. Ако искаш пиши ми на лични да не затормозвам темата ще ти обясня по подробно.

# 138
Мимки, кажи тук, де. Има много мами с малки дечица и мисля, че и на тях ще им е интересно.

# 139
ЛаАда, толкова увлекателно разказваш, че за момент сякаш наистина се пренесох в Бг. М/у другото аз много годинки съм живяла в Червен бряг, така че сме почти комшийки. Laughing
Пенелопе, на първо място трябва да извадиш СЕРТИФИКАДО ДЕ НАСИМИЕНТО /акт за раждане/ от регистро сивил. При нас това беше в аюнтамиенто ако не бъркам. И след това да го завериш / APOSTILLA/ в TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTISIA /върховен съд/, такъв има само в големите градове обаче. В нета с търсачката можеш да извадиш адреса и телефони, ако в твоя град няма, търсиш в най-близкия до вас такъв.
След това каквото и да правиш, какъвто и паспорт да вадиш без това не може! Naughty

# 140
  • Ispania
Лада,аз да попитам пак Laughing,като правиШ резервата те пита колко 4анти Ще фактурираШ.ПиШеШ 1 и се показва,4е я плаЩаШ.Вьпроса ми е , освен тази имаШ ли право на друга която не се плаЩа Laughing.Предполагам ,4е не ,но все пак да попитам.
Аз  туко Що направих резерва на майка ми.

# 141
Хей, ама къде всички?! Едвам намерих темичката, съвсем се беше затрила! smile3516
Ето ви една страхотна песничка да се събудите http://es.youtube.com/watch?v=7bHRLovGkRY&feature=related   love001
пп Кафенцето да го сложи някой друг. yes

# 142
  • Spain
haide na kafeto
VAL kolkoto kufara plati6 tolkowa ima6 prawo da nosi6 . nqma6 prawo na drug .  kato rezerwira6 ti izliza edna stranica  i tam opomenawa6 broikata - be6e 15 ewro na kufar - 20 kg . oswen tozi kufar (ili kufari ) ima6 prawo na 10 kg ry4en bagaj
aide lek wi den
Natia mersi za pozdrawa Simple Smile

# 143
  • La casa de Mickey Mouse
оооооооооооооооо не до сега писах и нешо стана и всицко се изтри нямам време да пиша отново ето ви само легалния текст за гражданството http://www.mjusticia.es/cs/Satellite?pagename=Portal_del_Derecho … so2#1070283376969

# 144
Честит Рожден Ден на saby
Желая ти много щастие, късмет и усмивки.  bouquet  bouquet  bouquet

Натя, права си, всички са се покрили #Cussing out...Виж ЛаАда е за похвала, намира време и за нас. Wink

Дюканките, как е xaвата? Hug
Аз днес съм в крачка с две шоколадови бонбонки Embarassed...по лекарско предписание. Mr. Green
Имах 4ас само за ревисион уж, пък те решиха да ми правят разни гадни манипулации на ставата ooooh!...с едни големи игли Shocked...
Както и да е, издържах геройски, но после прибелих очите Rolling Eyes, та затова бяха бонбонките. Laughing Laughing
 Няма повече, обещавам. Hug

Анет, нещо не ми се отваря линка, които си дала newsm78, но с търсачката намерих това (от същият сайт е).
Прочетох го два пъти, внимателно, и за мен си е вярно- за родените на испанска земя искат една година резиденсия и може да се поиска гражданство... Hug

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 19:42 от tony_t

# 145
Благодаря ви, момичета!!! Hug

# 146
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН САБИ! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ПЪРВО МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ, ЛЕКО РАЖДАНЕ И МНОГО МНОГО ЛЮБОВ!  bouquet

Пенелопе Натя е права че без този документ не можеш да направиш нищо. Тя ти е обяснила от къде и как да го завериш, след това процедурата е да отидеш в консулството и да изкараш пасаван щом смятате да си ходите до бг.  Виждам че си от Пловдив отивате в общината към която се водите по местожителство, казвате че искате да изкарате акт за раждане на детето и предполагам че там ще ви кажат, но аз да ви кажа какво ми искаха на мен. Този акт за раждане който изкарахте в Испания и заверихте, в бг трябва да преведете и легализирате отново но този път на бг, има бърза процедура става за 3 дни поне на нас толкова време ни отне.  С преведения на бг испански акт отивате в общината искат и личните карти на майката и бащата, показваш ги само става за 1 седмица.  Лошото че че въвеждането на ЕГН то на детето в националния регистър става бавничко и ако бързате да изкарате паспорт ще трябва да чакате, за това нас ни разкарваха 3 пъти до Волга само там се подават за бързи и експресни поръчки на международните паспорти. Горе долу докато вкарат ЕГН то на детето в националния регистър минава също седмица. А и да ти кажа имаш право на еднократната помощ при раждане в бг която не е много около 200 лв. но кой ти ги дава, но лично ти трябва да отидеш да подадеш документи попитай в общината където ще подаваш за акта за раждане.  Е това е в общи линии.
Тони радвам се че всичко се е разминало и сега си добре.
Лада да си прекарате добре в бг, радвам се че на Гери и е интересно в бг.
Момичета за първи път ми дойде откакто родих и сега съм направо болна, не мога да мръдна никъде понеже тече като изведро, на това отгоре днес така ме болеше кръста, а вече са минали 2 дни от както съм в такова положение дано да се изтича каквото трябва и да свършва, че и на плаж не мога да отида а имам желание тази година не съм ходила въобще.

# 147
       Много щастие, здраве и любов saby!

# 148
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛА САБИ

# 149
Mоми4ета, някой да знае как се казва синап (синапено семе? newsm78) на испански? Много моля? Praynig

p.s. Намерих си, каквото търсех. Hug

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 20:01 от tony_t

Общи условия

Активация на акаунт