Литературен клуб - VІІ

• 55 372
  • 550
  •   1
Отговори
# 105
"Бебето" не е ли вид наръчник за отглеждане на деца?  newsm78

Tsugumi, разсмя ме Laughing
Защо реши че е наръчник за отглеждане на деца? От заглавието ли?
Не е. Определено не е.

# 106
"Бебето" не е ли вид наръчник за отглеждане на деца?  newsm78

Tsugumi, разсмя ме Laughing
Защо реши че е наръчник за отглеждане на деца? От заглавието ли?
Не е. Определено не е.
Да, от заглавието, не съм я разлиствала  Rolling Eyes
Да не е вид дневник за изживяванията по повод появата на Бебето?  newsm78 (или да спра с предположенията)

# 107
Всъщност - да. Нещо като дневник. Или по-скоро споделяне на мисли и емоции.

# 108
  • Варна
Извинете за намесата, но и аз съм литературен фен.

"Бебето" е типично френска книга, просто си личи, че е писана от французойка. Състои се от кратки пасажи, нямащи връзка един с друг, ама то коя ли майка има време за мисъл, по-дълга от кратък пасаж, докато гледа детето си?
Много хубаво настроение ми създаде, замислено такова...

А Лоис Макмастърс Бюджолд е страхотна авторка, серията й за "Вор" е просто класика в жанра. Главният герой е невероятна смесица между крехък полуинвалид и умствен свръхгерой. Серията е хубава, без да е детинска.

Уви, явно повече ме бива да чета книги, отколкото да ги коментирам.  Mr. Green

# 109
  • София
Здравейте, останах възхитена и горещо ви препоръчвам "Призраците на Гоя" от Ж.К. Кариер и Милош Форман. Никога не съм очаквала, че книга с историческа насоченост ще ме грабне така. Изгледах  и филма, но той определено бледнее пред книгата.

# 110
  • Пазарджик/Лондон
Сега откривам Тери Пратчет,но по-добре късно отколкото никога... Прочетох "Ерик". С какво да продължа?

Давам ти линк за хронологията на издаване на книгите на Пратчет, има и графа , в която пише от коя серия са, препоръчвам ти да ги четеш по групи/ стражата, вещиците и т.н./, но ако повече ти харесва, чети си ги подред Hug.Ето и обещаният линк:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Discworld

Приятно четене  bouquet.

# 111
  • София
Относно фентъзите - аз след "Песен за огън и лед" се опитах да чета други фентъзи саги, но от тях само "Колелото на времето " ми хареса.Ако ми препоръчаш нещо добро, което си чела, ще съм ти много благодарна Hug.
Освен тези двете други поредици, които са ми допаднали мога да ти препоръчам Цикъла за "Шанара" на Тери Брукс, "Мечът на истината" на Тери Гудкайнт, поне първите 5-6 книжки са струват, "Хрониките на Амбър" на Роджър Зелазни.

# 112
 Joy Joy Ох, като започнете с тия фентъзита, все едно на мандарин ми говорите. Ще трябва да се просветя явно. Crazy
Дори една приятелка, която не благоволява и кримки да чете, защото не са на висотата на вкуса й, взе да ми спряга Пратчет. Много й се обидих, да знаете. Crossing Arms

# 113
Пратчет е философия, Котка.
 филология - също.

# 114
  • Mostly in my mind
Сега откривам Тери Пратчет,но по-добре късно отколкото никога... Прочетох "Ерик". С какво да продължа?

Първата негова, която прочетох, беше Морт. Хубава книга.  Simple Smile Дядо Прас мисля да ми е четвъртата, защото филмът мнооого ми хареса.

# 115
  • София
" Анатомия на излюзиите" на Людмила Филипова, страхотна книга. Авторката грабва реална история от живота и я превръща в емоционален и завладяващ разказ, препоръчвам с две ръце и трите и книги.  Peace

" Играта на стъклените перли " на Херман Хесе, много трудна книга за четене, прекалено философска, суха, няма развитие на действието, а само духовно израстване на героя. Харесвам много книгите на Херман Хесе, но тази определено не е най- добрата от тях.

" Мостовете на Медисън " на Робърт Джеймс Уолър, разказ за такава любов, не може да не е вълнуващ, изключителна книга, към края и мъничко си поплаках.
Сега ми предстои продължението на книгата- " Танго".

# 116
  • Варна
Тези дни четох "Стъклени съдби" на Людмила Филипова. Пише по холивудски, интересно. Единствено ме подразни, че уж действието се развива 20 години напред в бъдещето, уж технологиите много по-напреднали, а всъщност описва сегашното им състояние. Не съм чела другите й книги.

# 117
  • Пловдив / София
Joy Joy Ох, като започнете с тия фентъзита, все едно на мандарин ми говорите. Ще трябва да се просветя явно. Crazy
Дори една приятелка, която не благоволява и кримки да чете, защото не са на висотата на вкуса й, взе да ми спряга Пратчет.

Пратчет за мен не е фентъзи. Аз не чета фентъзи, но Пратчет-да.
Трябва да "опиташ от него". Мисля, че ще ти хареса. Simple Smile

# 118
  • Mostly in my mind
Дори една приятелка, която не благоволява и кримки да чете, защото не са на висотата на вкуса й, взе да ми спряга Пратчет.

Пратчет за мен не е фентъзи. Аз не чета фентъзи, но Пратчет-да.
Трябва да "опиташ от него". Мисля, че ще ти хареса. Simple Smile

Зависи какво разбираш под фентъзи.   Simple Smile http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%8 … D0%B8%D0%BA%D0%B0

# 119
  • София
Момичета, някакви отзиви за тази историческа поредица на Хенрик Сенкевич, книгата му " Quo vadis Heart Eyes ми е страшно любима и ми се иска да прочета още неща от този автор.

Общи условия

Активация на акаунт