Литературен клуб - VІІ

• 55 368
  • 550
  •   1
Отговори
# 90
"Цар плъх" е единствената книга на Клавел, която съм харесала, иначе чинно съм изчела всички от далекоизточните, както и от близкоизточните (има една поредица за Иран). Rolling Eyes  Дори "Шогун" ми беше безинтересен.

# 91
  • Пазарджик/Лондон
Прочетох "Маскарад"на Т.Пратчет. PeaceУтре мисля да си взема" Морт" или някоя друга пак от същия автор.
Аз също харесвам "Цар плъх",както и "Шогун" и "Гай-Джин" на Джеймс Клавел.

Аз също съм на вълна Пратчет - прочетох "Петият слон", сега май беше ред на "Нощна стража"/ аз ги чета по серии, сега съм на серията за Стражата - мноооого смях/.

# 92
fam
Сега чакам с нетърпение " Вино от глухарчета " на Бредбъри - излиза на 18.08 .

Много ми се чете и нещо от френски автор , но ако може не Борис Виан - последно от него изпробвах "Човекът-вълк" , но не се получи - дойдоха ми в повече внезапните "касапски" обрати ...

"Вино от глухарчета" ще си купя с удоволствие, чела съм я, и ще се радвам да я имам!
За френски автор -  виж как ще ти се отрази Лоран Годе "Слънцето на семейство Скорта".

# 93
Аз си взех няколко книги Анна Гавалда - много препоръчван напоследък френски автор, ще споделя впечатления скоро.

# 94
Прочетох "Маскарад"на Т.Пратчет. PeaceУтре мисля да си взема" Морт" или някоя друга пак от същия автор.

Аз също съм на вълна Пратчет - прочетох "Петият слон", сега май беше ред на "Нощна стража"/ аз ги чета по серии, сега съм на серията за Стражата - мноооого смях/.
Нямаше я "Морт" и си купих "Въоръжени мъже" Peace

# 95
  • Пазарджик/Лондон

Нямаше я "Морт" и си купих "Въоръжени мъже" Peace

"Въоръжени мъже" много ми хареса, но първо прочетох "Стражата!Стражата!", която се явява първата книга от серията за стражата Heart Eyes.Там ни запознават с героите по - подробно и когато четох следващите книги за стражата вече бях наясно кой кой е Crazy.Ако имаш възможност първо прочети нея, и ако решиш да спазваш хронологията ,ще ти дам списък да се ориентираш коя след коя е Crazy.
Приятно четене Hug.

# 96
  • Майничка
Изгълтах "Моята измислена страна" на Исабел Алиенде. Много, много хубава! Няма конкретна фабула, по-скоро е от типа "драски и шарки" за Чили, чилийците, нейното семейство и т.н.

И да насоча вниманието на любителите на фантастиката към едно ново заглавие:

Анотацията я определя като начало на нова фентъзи сага.

# 97
  • София
gargamela ще чакам да дадеш отзиви за Бюджолд и тогава ще и се хвърля. Напъследък съм разочарована от фентъзито.
Или аз остарявам или фентъзито не е това, което беше  Laughing
Цар Плъх съм чела много отдавна и ми беше харесала страшно много. Сега е приготвена за препрочитане.
Последното много стойностно нещо което прочетох - "Хиляди сияйни слънца", препоръчвам я горещо на колебаещите
се и споделям, че в никакъв случай не е по-слаба от "Ловецът на хвърчила", а мога да кажа че дори е по-емоционална и по-вълнуваща.

# 98
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте!
Скоро попаднах на тази тема. Много ми е полезна  Heart Eyes!
Последното, което прочетох беше . Може би е коментирана. Просто давам още един глас за нея. На моменти ми беше тежка, поразстрои ме, но съм супер доволна, че имах възможността да я прочета /благодарение на мненията за нея в една друга тема във форума/.

Днес започвам . Не съм чела отзиви за нея, но понеже авторът ми е много любим, се спрях на нея.

А случайно някой да е чел ? Ако може да сподели впечатления!

# 99
  • Пазарджик/Лондон
gargamela ще чакам да дадеш отзиви за Бюджолд и тогава ще и се хвърля. Напъследък съм разочарована от фентъзито.
Или аз остарявам или фентъзито не е това, което беше  Laughing
Цар Плъх съм чела много отдавна и ми беше харесала страшно много. Сега е приготвена за препрочитане.
Последното много стойностно нещо което прочетох - "Хиляди сияйни слънца", препоръчвам я горещо на колебаещите
се и споделям, че в никакъв случай не е по-слаба от "Ловецът на хвърчила", а мога да кажа че дори е по-емоционална и по-вълнуваща.

Относно фентъзите - аз след "Песен за огън и лед" се опитах да чета други фентъзи саги, но от тях само "Колелото на времето " ми хареса.Ако ми препоръчаш нещо добро, което си чела, ще съм ти много благодарна Hug.

# 100
  • Майничка
Gercho, аз поначало съм фен на Бюджолд, много ще й е трудно да ме разочарова. Laughing

Аелис, ако не си чела Реймънд Фийст и Дейвид Едингс, горещо ги препоръчвам. Също и въпросната Бюджолд, особено "Проклятието на Шалион" и "Рицарят на Шалион", както и цикълът за Вор (от червените фантастики на Бард), макар че последното не е точно фентъзи.

# 101
Сега откривам Тери Пратчет,но по-добре късно отколкото никога... Прочетох "Ерик". С какво да продължа?

# 102
За един следобед "излапах"-Бебето.Тази книга е като каране на сърф или посещение в увеселителен парк-задъхваш се от емоции,вълните те мятат-ту спокойни,ту бурни.Просълзи ме,завладя ме,разсмя ме,натъжи ме-накара ме да се замисля,накара ме да чувствам.Препоръчвам книгата на колебаещите се. Peace

# 103
Хм, аз май съм забравила да пиша за "Бебето" на Мари Дарийосек.
Ето и моите впечатления:

Очаквах топла, простичка, непосредствена история за това как една майка се справя с първите месеци, след като бебето се е появило в живота и. Сблъсках се с философия
Което не означава, че книгата не ми хареса. Напротив - особено предвид факта, че реално може да се прочете за часове.
Харесаха ми искреността, липсата на сантименталност/донякъде/ и всички онези детайли от ежедневието на бебето.
Не ми хареса, че е изключително накъсана и реално без никаква сюжетна линия. Някак задъхана. Чак се уморявах да я чета.
Освен това на места беше твърде интелектуална.
Но я препоръчвам. Интересна книга е.

# 104
"Бебето" не е ли вид наръчник за отглеждане на деца?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт