Литературен клуб - VІІ

• 55 502
  • 550
  •   1
Отговори
# 375
Вероника благородно ти завиждам за "Майстора и Маргарита" . Великолепна книга. Приятно четене  Simple Smile

# 376
iviche - няма значение дали е  съвременна или класика. Като изключим Шекспир, почти нищо не ми е познато по въпроса Embarassed

# 377
  • Варна
yourDesire, като стана дума за нови български автори, ако не си чела "18% сиво" на Захари Карабашлиев, препоръчвам ти я! Определено е моята книга - фаворит за тази година  Grinning
Не съм. Но се заглеждам от доста време по нея. Убеди ме да си я взема.

lidiana , няма да съжаляваш за "Хиляда сияйни слънца". Тя показва женската гледна точка в ислама. Докато при хвърчилата беше по-силно мъжкото присъствие.
И двата романа са много разтърсващи.

# 378
  • Варна
Вероника благородно ти завиждам за "Майстора и Маргарита" . Великолепна книга. Приятно четене  Simple Smile
Щастлива съм, че съм я чела в оригинал. Много се губи в превода. През последните няколко години излизат ужасно неадърни преводи от руски.

# 379
Напоследък не ми остава много време за майстора-имам доста да почета професионално,продължава да стои на нощното шкафче и да ме чака Simple Smile

# 380
Прочетох "Одет Тулмонд и други истории" на Е.Е. Шмит, та да споделя - депресивни са разказите, но написани в много добър стил и интересни. Все се чудиш какво ще се случи накрая.

Бих прочела и друго на същия автор.

Аз тази книга за пръв път я чувам, но съм чела "Господин Ибрахим и цветята на корана" -много приятна книга, по нея се играеше моноспектакъл в "Иван Вазов", от същатата трилогия и "Оскар и розовата дама"-мнооооого тъжна книжка, но също много хубава. А това, което и мъжът ми хареса е "Евангелие според Пилат".

# 381
  • Belgium
petmarsto ето как изглежда книгата:

Щом харесваш другите му неща мисля че ще ти допадне  Peace

# 382
Tsugumi -аз съм почитател на Поаро и се замислих за тази книга,но има голям списък пред нея. Simple Smile
Предполагам не съм много полезна в сайта,защото чета предимно професионална литература,но пък така обичам да си открадвам време за нещо приятно,изискано и топло същевременно-нещо като Агата Кристи.В същото време имам едно акова усещане,че след като прочета биографията на даден писател промеям и погледа си върху книгите му-така се случи с Егзюпери и Спомени на розата-образът на ексцентричния,егоцентричен и дори жесток на моменти към близките си човек се размина с този,който създават творбите му.
Вероника, разбирам те. Възможно е и това да се случи. Аз, общо взето, се опитвам да бъда "подготвена" за всякакви неприятни открития по този повод  Laughing Вече трудно може да ме изненада някой творец, а и те са хора. Понякога талантът е обратно пропроционален на чисто човешките качества: един вид, цената, която плащат за дарбата в повече. Между другото, не съм от почитателите на Кафка. Знаейки нещо за него покрай дневниците му, биографичната книга не промени представата ( в някои отношения дори я направи малко по-сгъстена и мрачна).

В момента чета друга една биография на един мой любим писател - Марсел Пруст:

# 383
  • София, България
Здравейте момичета,
за съм от четящите, от малка, направо съм като циганска торба  Laughing
И съм инат, ако съм решила нещо да прочета, ако ще пот да ми избива на челото, довършвам книгата.
Имам един въпрос към вас - можете ли да ми препоръчате сайт за книги, който доставя събота и неделя?Много ми е проблемно прибирането в часовете , които оказват за доставка...

# 384
Здравейте момичета,
И съм инат, ако съм решила нещо да прочета, ако ще пот да ми избива на челото, довършвам книгата.
Имам един въпрос към вас - можете ли да ми препоръчате сайт за книги, който доставя събота и неделя?Много ми е проблемно прибирането в часовете , които оказват за доставка...

Аз имам подобен проблем и затова поръчвам по пощата да е доставката.

# 385
Здравейте момичета,

Аз имам подобен проблем и затова поръчвам по пощата да е доставката.
И аз предпочитам по пощата, но за София няма такава опция (или поне не ми е попадала). Thinking

# 386
  • София, България
Просто незнам как си го представят тези хора - час на доставка от 15 до 17  Laughing този и най-разумния  Laughing
Надявах се да има куриери събота и неделя, ама...  Thinking

# 387
Просто незнам как си го представят тези хора - час на доставка от 15 до 17  Laughing този и най-разумния  Laughing
Надявах се да има куриери събота и неделя, ама...  Thinking
Не само това, често дори не го спазват и си идват, когато на тях им е удобно (последния път на мен така ми беше обяснено неочакваната поява на куриер пред вратата ми). Whistling

# 388
Преполових "Адриана" на Теодора Димова и честно казано се чудя дали въобще да продължа.Имам усещането,че върху ми се изсипват думи,думи,думи-тук там нещо,което е истинско и ме докосва,но като цяло ми носи едно неприятно усещане на изгубеност,все едно чета изповед.След Майките -имах други очаквания.Може би ще й дам още един шанс довечера като приспя детето.Един пасаж ме впечатли...."когато се влюбиш в морето,вече нямаш нужда от човешки същества...всички влюбени в морето сме като белязани,надушваме се като животни,нямаме нужда да говорим за морето.......който веднъж се е влюбил в него,то е завинаги,завинаги подвластен на тези брегове,на тази самота."
Никога не бих заменила любовта към хората с нещо  дори с любовта към морето.
Сега чакам да получа и "Госпожица Смила и нейното усещане за сняг".

# 389
Искам да ви се оплача от сайта на Пингвините - поръчах книги, но не получих потвърждение на личния ми е-mail, съответно не получих книги  Rolling Eyes

Знаете ли дали изобщо интернет доставките им работят?!?!?

В нашият град има книжарница Пингвините, но с книжарката все не можем да се разберем: аз й поръчвам книги, тя не може да ги достави - обяснението й е, че ги нямало в централния склад и други подобни. В същото време в сайта ги има като налични тези заглавия  newsm78  Май просто на нея не й се работи  Twisted Evil

Сега по темата - с нетърпение очаквам отзиви за "Смила..." Отдавна й се целя, но след като гледах филма неотдавна, нещо се разочаровах, въпреки че участва мой любимец - Гейбриъл Бърн. Обаче си имам едно наум, че филмите обикновено не са толкова добри, колкото книгата. Затова ще ми е интересно да прочета мнението на Вероника.

Завчера свърших "Шоколад" на Джоан Харис - супер, изчетох я на един дъх.

Напоследък съм се завърнала към Стайнбек. След "Бисерът" бях толкова разтърсена, че няколко дни не посмях да хвана книга. Поплаках си доста. Сега продължавам с "Улица Консервна".

Общи условия

Активация на акаунт