Литературен клуб - VІІ

• 55 396
  • 550
  •   1
Отговори
# 120
  • Mostly in my mind
Кво вадис и аз я имам , но никога не съм я чела. Казваш, че хубава  Thinking Нарежда се на опашката  Laughing

# 121
  • София
Кво вадис и аз я имам , но никога не съм я чела. Казваш, че хубава  Thinking Нарежда се на опашката  Laughing

Лолита, книгата е невероятна, историческа разтърсваща драматична сага.  Heart Eyes

# 122
  • Майничка
Момичета, някакви отзиви за тази историческа поредица на Хенрик Сенкевич...

Много е хубава. Това е трилогия "С огън и меч", "Потоп" и "Пан Володиовски". Препоръчвам ти също и "Кръстоносци".

# 123
  • София
Момичета, някакви отзиви за тази историческа поредица на Хенрик Сенкевич...

Много е хубава. Това е трилогия "С огън и меч", "Потоп" и "Пан Володиовски". Препоръчвам ти също и "Кръстоносци".

Мерси, gargamela, вече си поръчах първите две.  Hug

# 124
  • Mostly in my mind

От кой сайт ги поръчваш?

# 125
  • София

От кой сайт ги поръчваш?

http://www.book-bg.com/  Peace

# 126
Иля, този сайт изглежда добър. кажи ми, моля те, таксата доставка за една книга ли е или за цялата поръчка, независимо от броя на книгите?
и само по банков и пощенски път ли става плащането? може ли на куриера да се плати?

# 127
  • София
Иля, този сайт изглежда добър. кажи ми, моля те, таксата доставка за една книга ли е или за цялата поръчка, независимо от броя на книгите?
и само по банков и пощенски път ли става плащането? може ли на куриера да се плати?

iviche, от този сайт поръчвам от години, нямат грешка, за мен е най- добрият.  Peace

Аз плащам н куриер, доставката е 1 лв, независимо от броя на книгите, а иначе цените тук са най- ниските.  Wink

# 128
благодаря много.  Hug
ще ги пробвам тези дни.
нищо, че вчера направихме книжен пазар с мъжа ми.

# 129
Днес си купих Раздавачът на щастие на Лаура Ескивел по препоръка от форума Peace
Дано да ми хареса.

# 130
Прочетох "Моята измислена страна" на Исабел Алиенде точно за един ден, или по-скоро за няколко часа.
Но пък аз съм пристрастна... Алиенде винаги ми е харесвала - пише прекрасно, дори и историята да не е чак толкова впечатляваща.
"Моята измислена страна" всъщност разказва за Чили. Прескочих няколко страници - признавам - тези, които имаха почти изцяло историко-политическа насоченост.
Но в останалата си част книгата е интересна и много хубава. За мен беше удоволствие да я чета.

# 131
  • Mostly in my mind

iviche, от този сайт поръчвам от години, нямат грешка, за мен е най- добрият.  Peace

Аз плащам н куриер, доставката е 1 лв, независимо от броя на книгите, а иначе цените тук са най- ниските.  Wink

Освен, че цените са ниски и доставката е много евтина. Предполагам, че се отнася за цяла Бг

# 132
  • София

Освен, че цените са ниски и доставката е много евтина. Предполагам, че се отнася за цяла Бг

Да, и за страната важи.  Peace

# 133
Здравейте!!!
От сърце ми се иска и аз да се включа тук в Литературния клуб.Скоро попаднах на темата във форума - може би просто преди това не ме е интересувало кой какво чете.Като че ли сега обаче изпитвам неистово желание да чета всичко, що ми е пред очите, а и не само да го прочета , но и да го коментирам с някого. Успях да изляза от "любими автори" и сега чета всяка книга като ценен извор и всеки автор ми се струва завладяващ, мъдър и интересен.Може би  и това е не е правилно, защото издателствата бълват книги и едва ли не всеки, който е малко речовит може да издаде книга, но наистина във всяка може да откриеш по нещо от себе си и нещо за себе си....
Опитах се да изчета старите теми, като си извадя заглавията, които са ви впечатлили , и сега се втурвам във вече познати вам води.
А това, което прочетох скоро и ми се ще да коментирам, ме завладя и заинтригува силно - това са книгите на Марек Алтер за жените в библията.
 Първата , която прочетох "Сарра - жената на Авраам"-завладяваща история за една решителна и умна жена, която на всяка цена следва гласа на любовта и избира да последва мъжа, когото обича , загърбвайки и богатствата и славата, които и е отредил животът като жрица на езически бог.А мъжът на живота и - Авраам - име, за което всички сме чели, чували или знаем по нещо.В моята представа стоеше един белобрад дядо, с тояга в ръка, който посяга на собствения си син в името на своя бог Яхве.Думата пророк, която стои до името му, винаги ме е карала да го възприемам едва ли не като бог.Но в тази книга, Авраам е описан и представен като обикновен мъж, който има своите слабости и страхове. Който като повечето мъже се вслушва в гласа на своята любима. Който заради любовта си към жената на сърцето, забравя , че тя не може да го дари с потомство и я заобича с цялата любов , на която е способен един мъж.
 Втората - "Сепфора - жената на Мойсей" - ми "хареса"(мразя да използвам тази дума що се отнася до книга) дори повече.Сепфора- различната , чужденката, етиопката с черна кожа и остър ум, успява да впечатли принца на Египет.Тя е различна не само заради цвета на кожата, но и заради необикновената си начетеност и мъдрост, непривични за толкова млада жена от онова време."Птичката",  която притежава волността на птичата душа, забравя моралните закони и заживява с един мъж в грях като прелюбодейка, за да го накара да се вгледа в себе си.Забравя собствените си желания, за да му внуши, че той притежава силата, необходима на един велик пълководец. Тя  е силата, която крепи Мойсей, към оня път, който той трябва да извърви, за да се превърне в Мойсей, който познаваме днес.Тук бих искала да свържа това с една фраза, която обичам: "До всеки велик мъж, стои една силна жена".
Сепфора, според автора , е отблъсната от евреите, тя не е приета , не само заради цвета на кожата си, а и заради възможността пряко да изказва своите мисли - нещо непривично за жените от старото еврейско общество.Наистина образът й много ми допадна , а и личната и трагедия ме развълнува и дори просълзи, но за нея ще научите повече от книгата.
 Книгите са малко странни, защото говорят за библейски събития от човешка гледна точка , но мен лично това ме впечатли.

Ето и някои цитати , които ми харесаха.

"...Защо да твърдим днес нещо, което утре ще се окаже погрешно?Животът е изтъкан от време, любовта също..."

"...Винаги има безброй причини да не направим нещо, което ни ужасява.И те често приемат образа на мъдрост.Само че роденото от страха неизменно е зло..."

"...Когато тя ме гледа, се чувствам уверен.Когато е до мен, най-леденият вятър не може да ме накара дори да настръхна.А отиде ли си, пак съм уязвим и премръзнал..."

"...Младостта не знае що е време, а старостта познава само него..."

Сега съм си поръчала последната от трилогията "Лейла, сестрата на Ездра" .За нея ако имате впечатления, споделете!!! Laughing
Малко дълъг пост, ама нямах време да го напиша по-кратък Wink

# 134
Иля, имаш едно мохито от мен за инфото за боокс-бг.  LaughingHug

днес дойдоха книжките, много съм доволна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт