Литературен клуб - VІІ

• 55 538
  • 550
  •   1
Отговори
# 300
Аз още й се насландисвам на Алиендето, но ...
Бих те посъветвала да не започваш точно с "Моята измислена страна" - остави я за по-късно. Започни с "Къщата на духовете", ако ти хареса продължи с другите два романа от трилогията. Това са най-силните й произведения и най-характерните й. "Моята измислена страна" ще ти бъде интересна, ако си запозната с творбите на И. Алиенде.

# 301
Вчера успях да отида на паниар на книгата в спортна зала-бях малко разочарована,нямаше много издателства и беше някак пуста залата.Харесах книжки за детето и една професионална от БАН "Психологична типология и образователна практика"на Елена Пенчева.
Морякът на Кен Киси ми върви трудно,ще видим по нататък.

# 302
Имам важно питане: трябва ми Третата вълна на А. Тофлър. Никъде я няма по книжарниците, нито онлайн книжарниците... някой дали има идея откъде мога да си я закупя?   newsm78 много благодаря предварително!   bouquet

# 303
  • Mostly in my mind
Имам важно питане: трябва ми Третата вълна на А. Тофлър. Никъде я няма по книжарниците, нито онлайн книжарниците... някой дали има идея откъде мога да си я закупя?   newsm78 много благодаря предварително!   bouquet

За университета ли ти трябва? От библиотека не можеш ли да я вземеш?  Rolling Eyes

# 304

За университета ли ти трябва? От библиотека не можеш ли да я вземеш?  Rolling Eyes

не, не за Университета.. аз и от приятел мога да я взема, но искам да си я купя... newsm78

# 305
Прочетох "Черната кутия" на Алек Попов. Добър роман, добре ми дойде след две много тежки книги. Двама братя, единият успял в Америка, другият - след неуспехи в родината тепърва отива да си търси късмета в Ню Йорк. За щастие това е само един от пластовете в книгата. Мен малко ме спъна епизодичната поява на Азиз, загатният образ на Евгени Минчев, и описаното настъпление на юпитата във властта. Това е и причината да предпочитам да се заравям в стари заглавия, очаквам а приори от една книга да ме отнесе в напълно друг свят. Иначе, четенето върви добре, нито човек се чувства на повърхността, нито потъва в бездна.
Преди тази книга прочетох изключителната "Адриана", за която установих, че съвсем не отстъпва на "Майките" и "Щастливата Москва"- повест на Платонов. Той ми е най- най- писателят, дразня се, че в предисловията и следсловията все пишат социализма, социализма. Той е много по- голям от кой да е строй и във феодализма да се беше родил, пак щеше да е Платонов.

# 306
  • Belgium
Прочетох "Черната кутия" на Алек Попов.

Добра книга  Peace
Но по-хубава му е "Мисия Лондон"  Laughing

# 307
Последните две книги, които прочетох, са „На юг от границата, на запад от слънцето” на Харуки Мураками и "Десетият кръг" на Джоди Пико.

И двете ми харесаха.
В първата уникалният стил на Мураками трудно може да бъде объркан, но тази книга е някак по-умерена, по-нежна, леко романтична.
Е, в края отново се промъкна онази мрачна неяснота и зловещност, така характерни за Мураками, но като цяло не ми бе мрачна книга. Чете се лесно и бързо.

"Десетият кръг" е първата книга на Джоди Пико, която чета. Хареса ми стила и, бих прочела и други нейни книги.

# 308
Аз да се разпиша тука, че само тайно ви дебна. Изчетох всички теми, извадих си тефтера и вписах цял куп заглавия, сега съм ги подкарала едно по едно. Да обобщя дотук:
На Алиенте и аз много и се чудех ама я почнах с "За любовта и сянката" и съм доволна много.
Последното което прочетох беше Марио Льоса - Лудориите на лошото момиче, хареса ми много даже.
А днес съм на вълна разказите на О'Хенри Simple Smile много са ми сладки и с кеф си ги препрочитам. Simple Smile
Заканила съм се на Вино от глухарчета, звучи ми малко в стил Луси Монгомъри, която ми е любима детска писателка, но да видим.

# 309
Не мен нещо на Джеръм Джеръм ми се е причело като че ли...

# 310
Не мен нещо на Джеръм Джеръм ми се е причело като че ли...

и аз точно за него си мислех тия дни. Simple Smile

# 311
  • Пловдив / София
"Вино от глухарчета" лееко ме разочарова. Сигурно съм очаквала нещо изключително.
Признавам си началните страници ме отегчиха. Бях на път да я зарежа. Но не го направих. Сега, въпреки всичко не къжалявам.
Някой тук я беше нарекъл сборник от разкази(цитирам по памет). Аз също я възприемам така.
Някои случки ми харесаха. Други не чак толкова. Като че ли очаквах повече действие, а не толкова описания.
Сега съм си приготвила "Заедно" на Анна Гавалда.

# 312
  • Belgium

Сега съм си приготвила "Заедно" на Анна Гавалда.

Прекрасна книга, една от любимите ми  Heart Eyes

# 313
Да, много готина книжка. Peace
Аз сега много се забавлявам с биографията на Сара Бернар от Анри Жидел. Голям шемет е била тази жена Laughing

# 314
Момичета, чела ли е някоя от вас "Сезонът на дъждовете" от Индра Синха.Не съм чела индийски автори досега, и ще ми е интересно да чуя мнението ви за книгата. Предварително ви благодаря. Hug

Общи условия

Активация на акаунт