АПРИЛчето щастливо е дете щом си топне пръстчето в Черно Море! 2

• 11 315
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
Vanyivan,  хубаво са ти казали и другите мами, не си го слагай на сърцето. Мен тези истории с кърменето почти до лудницата ме бяха докарали, а колкото по-четях тука в кърмаческия, толкова по-зле ставаше...накрая влязох във форума на хранещите с адаптирано мляко мами. Там имаше една тема, в която се представят и разказват на кратко кърмаческите си одисеи момичетата. След като я прочетох от-до, стигнах до извода, че не са малко мамите, кърмили на 1 час, дори на 1/2 час, денонощно, дни наред, яли какво ли не, пили какво ли не за кърма, и в крайна сметка на 1-вия месец бебетата не били наддали както трябва.Тогава се успокоих и престана да ми пука. Плюс това, независимо, че аз ще се радвам, ако задържа положението с кърменето, колкото мога, изобщо не съм убедена, че това е чааак толкова добра храна за малкото, като знам аз как се храня с всевъзможни боклуци..а относно прословутия имунитет, аз лично знам няколко бебета, кърмени по над година и все болнички. Близост между бебе и мама си има винаги и за всяко бебе неговата мама си е най-добрата Hug

# 226
Мамчета, честно да ви кажа до сега не съм се изказвала по този начин по темата за кърменето, но сега вече не мога да се въздържа - определено този форум не е благоприятна атмосфера за некърмещите майки. На последък все се заричам да спра да чета и пиша и съм на крачка да го направя. 
Какво ще направиш си е твое решение, но според мен най-важното е ти да се чувстваш добре и да обсипваш с любов Боби  Heart Eyes Бъди силна и не се поддавай на чуждите мнения и емоции  Hug Аз затова в повечето случаи само чета и не пиша...нямам време и нерви да се разправям с безмислени спорове.

sisеe, много помниш ти еййй  Mr. Green За сега сме навити за море и плановете са ни за началото на септември, само дано "не ни мине котка път", а и мен малко ме е бъз как цялата галимация ще се отрази на бебо  Crazy До сега не сме имали проблем /пу-пу/ на доста места сме го водили, ама знам ли  Thinking

veni-b, в петък заминаваме за Смолян, вие там ли ще сте?

# 227
  • Варна
cenitelkata Shocked твоя Стефчо изби рибата дет се казва  Joy  Мамин сладък  Heart Eyes

Честит рожден ден ISANE! Много здраве и щастие ти желая!  Hug  Hug   Hug

Milenni Огромна благодарност за идеята за гугъл!  Hug Добре, че ме светна, то много било лесно, ама като не го знае човек.

Ох, да се оплача, от тез разходки не ми остава време за нищо - къпя се набързо, на фризьор не помня от кога не съм ходила, а пък козметик даже забравих какво беше.  #Silly  Само гледам да пускам редовно пералнята и съдомиялната, и от време време да мина с прахосмукачката и туй то. Ама иначе съм първа писта в Морската градина  Mr. Green

Емма пробвала ли си леко да го понадигнеш в количката? Аз откакто я сложих в полулегнало положение направо се родих, свалям я само като заспи.  Peace

Е още нещо щях да пиша, ама като го забравих.....

# 228
И аз съм на същото мнение като всички вас, не е красиво да се парадира с кърменето! Може би съм забравила, но не мога да се  сетя да е имало конфликти за кърменето в нашата темичка newsm78  newsm78
Като цяло има една крайност за кърменето наслагвана напоследък, която аз не одобрявам - майката и бебето залепени непрекъснато, кърмене колкото се може по-дълго - едва ли не до първи клас Laughing, никакви биберони, ако реве бебето - даване на гърда #Crazy #Crazy В началото Лидия ревеше непрекъснато, е какво само цица ли да давам денонощно Thinking Naughty
И аз имала моменти, в които малкото реве на гърдата, не ще да суче, аз съм на ей толкова (Емма - и аз така с пръсти го показвам Wink да се откажа, татито ми вика - утре отивам за АМ, няма да се мъчи никой вкъщи.

Нищо не трябва да е на всяка цена! Vanyivan, не се отказвай от форума Praynig Praynig! Винаги ще има хора, които яростно си защитават нещата, в които те вярват и са убедени. Аз съм попадала на теми за раждане вкъщи Shocked Shocked #Crazy #Crazy #Crazy, там за какви караници става дума... не е истина просто Whistling

# 229
Честит РД Исане!!! Бъди здрава и се забавлявай!
Халиотис – честита ти малка мишчица-рожденичка
Дидимора – кикимора – честита ви любовна годишнина!!!
Магивс – и ние се плюнчем и понякога се закашля от слюнката си – по-скоро от лигите си Дори писах, че гушката й е подсечена...
Миленни – страхотна двойна дъга...Айде още снимки, като си му хванала цаката...
Пете – ама мнооого ти е голям мъжът бе!!!
Ваняиван – Ванчееее, яяяяя, моля те...от едното та през другото – мъжете си имат по-хубав лаф за това- от единия крачол та...
Целувки на всички момичета, че мъжо иска да пише на PC-to…

# 230
Айде да се оплача и дано някой да ми помогне.
По въпроса за кърмата аз кърмих по малко от месец и накрая след като се оказа че кърмата ми много е намаляла тъй като Бети я мързеше да дърпа започнах да се изцеждам.Започнах през 2-3.часа но така и не се увеличи много- като същевременно опитвах какво ли не от това което всички вие пиете и ядете.И така от тогава до сега съм постоянно с помпите.Взех си и електрическа защото ръцете не ги си чувствах накрая.Сега съм и с двете помпи и ръчна и електрическа.И въпреки всичко от няколко дена за 24 часа събирам за едно хранене.Иначе сме с Фризопеп заради АБКМ.
От преди седмица  забелязах че зърното на лявата ми гърда леко се е цепнало вероятно от постоянното дърпане-друг е въпроса че от тази гърда точно имам много по малко кърма от дясната.В началото не обърнах много внимание.Да обаче от 1-2 дена направо не е само цепнато ами все едно започва да се къса, а и боли.
Не искам да спирам да се цедя защото за Бети е много важно да и давам поне малко кърма заради алергияна но започвам и да се притеснявам.Знаете ли какво бих могла да направя- нещо за мазане ли и аз незнам какво.
Иначе като цяло всичко е ок.С яденето нещата не са се променили но явно си е до дете- не обича да яде и вече не я насилвам по препоръка на различни лекари за да не вземе да се откаже съвсем.Сега яде 4-5 пъти от 100 до 140 мл и то главно нощем почти спейки.Денем трудно мога да я накарам да изяде всичко.Затова от 4120 при раждането сега 5900.Явно толкова и е достатъчно.

Ехееееееееееее никога не съм писала толкова Simple Smile

Лека и спокойна нощ на всички мами и техните бебчовци  Hug

# 231
Milenni,  newsm74 !Страхотни снимки - знам ,че носи много късмет това да видиш двойна дъга! Благодаря, че го сподели с нас!
m_a_g_ivs - и ние сме така - плюнчим се обилно и кашля, но това е от многото слюнка. Те все още не могат да я преглъщат и се давят като се събере много в устата им.
Аз също се отчетох в табличката - благодаря на момичетата, които генерираха и осъществиха идеята!  bouquet

# 232
Не знам защо така се получава, че от всичко става спор. Става ми доста досадно вече и не знам дали това е мястото, където искам да си споделям оттук нататък. Аз кърмя и се гордея с това. Не мисля, че аз или някоя друга от кърмещите майки тук е парадирала с кърменето. Нали сме заедно, за да споделяме, а не да се засягаме! Ако пиша нещо във връзка с кърменето то е, за да споделя с вас или да дам подкрепа/кураж/съвет на някой тук. Сигурна съм, че това важи и за останалите кърмачки.

Веси, ако наистина ти е цепнато зърното едва ли ще мине с кремчетата Лансинох или Гармастан, или...? newsm78 Аз бих питала Бу тук:
http://missby.wordpress.com/qa/#comment-2662

# 233
Не знам защо така се получава, че от всичко става спор. Става ми доста досадно вече и не знам дали това е мястото, където искам да си споделям оттук нататък. Аз кърмя и се гордея с това. Не мисля, че аз или някоя друга от кърмещите майки тук е парадирала с кърменето. Нали сме заедно, за да споделяме, а не да се засягаме! Ако пиша нещо във връзка с кърменето то е, за да споделя с вас или да дам подкрепа/кураж/съвет на някой тук. Сигурна съм, че това важи и за останалите кърмачки.

Веси, ако наистина ти е цепнато зърното едва ли ще мине с кремчетата Лансинох или Гармастан, или...? newsm78 Аз бих питала Бу тук:
http://missby.wordpress.com/qa/#comment-2662

Верчо, точно същото исках и аз да напиша, но ти си ми прочела мислите!!! Подкрепям изкавзането ти и съжелявам ако неволно съм обидила някой с нещо по въпроса с кърменето! Hug Vanyivan не спирай да пишеш   bouquet

Последна редакция: ср, 30 юли 2008, 00:47 от Aquariel

# 234
Добър вечер и от нас то си е вече лека нощ.Най-накрая успях да ви изчета  newsm68
 От 4 дни сме едни кисели мрънкащи както 3 седмици не се буди през нощта елате ни вижте сега пак  3ч. сме се ококорили и глад ама глад  #Crazy
Да се похвалим от няколко дни вече хващаме играчките и всичко пъхаме в устата много смешен като започне да прави опити да я налапа цялата чак краката вдига голям зор е  newsm68.И ние се плюнчим и правим брррр балончета.
За излизането  ние всяка вечер  сме навън до 21:30ч.Някой беше питал за мами на морето ние сме на Китен ,но на плаж още не сме ходили.Макар,че мъж ми и свекървата все ме плашат ,че ще заведат малкия на морето да го топнат.
Alokazia какво ти каза ортопеда за болката в стъпалата?
Гласувах в анкетата за сега все още сме на кърма  дай боже колкото по дълго ,но колкото толкова.Аз хапвам сурови ядки и май помагат  Rolling Eyes
Vanyivan   и аз ще се повторя с другите не си го слагай на сърцето в крайна сметка по важно е бебо да се чувства добре да е спокоен и сит.А това дали ще е нахранен с кърма или с адаптирано мляко едва ли прави разлика.
Isane ЧРД на патерица вече   bouquet
Лелееее то станало почти 01:00ч.  #Crazy

# 235
  • Бургас
Ха, добрутро Hug

Сервирам кафето и хукваме към Велека за риба Crazy
Лек ден на всички, довечера ще ви чета Heart Eyes

# 236
Привет, момичета! Или по-скор добро утро и от мен.  Grinning Много се радвам да съм отново сред вас. Може би вече сте ме отписали, но причината е, че бяхме почти 3 седмици на Цигов чарк. Там е много красиво, на децата им се отрази чудесно, особено на бате Васко. Аз съм фенка на морето, но и на планина с деца е супер. Ето минимална част от снимковия материал:За съжаление някои поляни вече ги няма, а на тяхно място има строеж.
Гласувах за анкетката - само на кърма сме/болна тема явно. Смятам да продължавам така поне до края на четвъртия месец. С баткото и аз като някои други мами се провалих и чувствам известна вина. Затова сега съм решила да кърмя повечко Praynig.  
За плюнките - вече сме с гумиран лигавник, че иначе дрешките отпред са като току що изпрани.
Ясмина, и аз да се оплача- не ми остава никакво време. Набързо миялни и перални, прахосмукачка през ден, мъжа се глади сам. И което най-много ме притеснява - готвенето - понякога се налага да купувам готова храна и правя пици. Е как да отслабна??? Ох, улях се, но ми е простено Grinning Чао! Малката се ококори!

# 237
Добро утро!!!  bouquet
Веси за гърдите пробвай с Гармастан аз също имах проблем и с това кремче се оправих но трябва да се отмива с вода като започнеш да се цедиш дано ти помогне.
За плюнченето и ние сме така и правим балончета и се давим, а аз постоянно си мисля че детето се е разболяло.
И сега моля за съвет от два месеца насам на малката нослето постоянно хърка всеки ден почиствам със Стеримар и вадя сополки но това хъркане продължава вече незнам какво да направя,моля ако накой има такъв проблем да ми даде съвет предварително благодаря.
Лек и слънчев ден на всички

# 238
И сега моля за съвет от два месеца насам на малката нослето постоянно хърка всеки ден почиствам със Стеримар и вадя сополки но това хъркане продължава вече незнам какво да направя,моля ако накой има такъв проблем да ми даде съвет предварително благодаря.
Най-добре я заведи на лекар. Ние бяхме така първите 2 месеца. Ходихме на уши нос гърло да й аспирират носните секрети тамън 2 пъти! Успех Peace

# 239
  • София

На Косьо нослето му хърка горе-долу откакто се е родил... И аз впръсквам Стеримар, ама чат-пат. И все чакам да мине от само себе си  Embarassed

А виж какво намерих в сайта на Д-р Марио :
"ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ НАЙ – ЧЕСТИ ОПЛАКВАНИЯ Е ЗАПУШЕНОТО НОСЛЕ / РИНИТИС / - това е едно от първите притеснения на майката. Дължи се на анатомична особеност на носните проходи – те са тесни а лигавицата лесно набъбва. Основните симптоми са шумно и затруднено дишане, кихане , лека кашлица, отказ от храна и др. Много често при упорит ринит се правят микробиологични посявки./ често се изолира Стафилокок, започва се лечение но няма никакъв успех/. При част от бебетата / 30% / този проблем продължава и в следващите месеци. Тогава казваме че има заден ринит и се очаква след първата годинка да развият трета сливица. Лечение – в началото почистване на ноздрите със солеви разтвори под формата на спрей – Низита, Стеримар, Тетрисал и др. Условието на употреба на спрейовете в тази възраст е , че бебето трябва да бъде събудено, главичката в хоризонтално положение и се впръсква 4-5 пъти дневно половин час преди хранене. Ако хремата е упорита има нужда лекар да изпише съответните капки."

Общи условия

Активация на акаунт