АПРИЛчето щастливо е дете щом си топне пръстчето в Черно Море! 2

• 11 322
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Аз пък снощи си мислех пак за туй прословуто кърмене. според мен е по-добре да  направят така, че да има нещо като консултанти във всяко родилно отделение, защото не навсякъде има добре настроени акушерки, които да помагат на майките. и колкото и да си надъхана и да те агитират с клипчета, като не знаеш какво да правиш и като станеш на рани още в болницата.....стъпката от отказването е ей толкова малка (сега не ме виждате но показвам с пръсти  Laughing  Laughing). ама това са си мои "размисли и страсти"!
Емма аз колко много съм го мислелааааааааа не е само консултантите  Thinking и подготовката е важна .........много добре си спомням когато бяхме бременни и написах поста си за третирането на зърната какви нападки получих  Tired в случая бях права ,но .......както и да е има майки който прекратиха с кърменето точно заради това ,че зърната им не бяха готови за смукателния рефлекс на бебетата . За това как да сложиш или държиш бебето ........няма да коментирам не мога да повярвам ,че няма да знае някои как да си държи бебето (значи не е готов за тази стъпка според мен,)
проблема е в начина на мислене и майчинския инстинкт , не в клипчетата за кърмене да не мислите ,че някоя си дето е решила че това е не полезно ,щото прочетохме в една тема едно супер изказване на една компетентна личност ,че АМ било по-лесно и по-здравословно  Crazy  ще я накарате с клип да си кърми детето аз не вярвам ето я и въпросната
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=115934.msg8132901#msg8132901

Мога да ви разкажа един съвсем истински случай от ТК за едно ново маме как викаше на бебето като захапе цицата ,че я хапело ама викаааааааааа (ТО МЕ ХАПЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ) и се цедеше на помпата в манипулационната дето всички се цедят и изришно пише на нея не давайте от изцедената кърма на бебетата не е стерилна !!!!!!! а тя сипва изцеденото в една лъжица и го носи и сипва в шишето с АМ дадено от болницата и го доливаше с вода от чешмата  Sick после целия тоя бъркоч  се оставяше на слънце да е топъл и не се даваше на бебето на един път че много му било  Sick ох стига ,че ме втресоха нервите ........ ooooh!

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 15:42 от cenitelkata

# 211
И аз искам да кажа за кърменето, че ще е по-добре да има образователни филмчета които по-хубаво да показват пози и техники и въобще по-практични неща...аз ж тина киркова за малко да се размина с кърменето, то не бяха сълзи, не бе чудо. нищо, че малкото беше нон стоп с мен, станах веднага на рагади, тя се оттучи да суче, казаха ми за везната, че я има на 6-тия ден, но и мляко не ми даваха, детето се дереше нощ и ден от глад, но никой не ми помогна...едва вкъщи нещата потръгнаха, но и до сега сме на смесено хранене.все пак, от 6 яденета, 5 са на кърма:) И съм много щастлива, но да бяхте ме видяли как ревах заедно с нея в началото.
п.с. много хубава дъга, даже две дъги, красота...Simple Smile

# 212
Пете абсолютно си права за мнението ти за кърменето и клипчетата!
Само не съм съгласна за това че трябва да си готов да си вземеш бебето и да го нахраниш още първия път по инстинкт. При мен беше така, че аз трудно сядах, и много ме болеше първите дни, и като ми донесоха Габи, от радост ли, от болка ли, от това че беше гладна ли ...просто се вцепених. ДОбре че беше акушерката да ми я подаде  в ръцете, да ми обясни как да почувствам как дърпа бебето и тн.Сигурно щях да успея и сама ама щях да се мъча доста. Hug
А за зърната аз не съм ги третирала никога, боляха ме отначало ама стисках зъби и сълзи ми течаха, мажех с крем и пак кърмех! Може би наистина трябваше да ги обтривам  newsm78
А това за тая жена от ТК-  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Ето за това ти пиша че не всеки е готов по инстинкт да сложи бебето правилно на гърдата  Peace

# 213
Аз съжалявам, че не си обтривах зърната преди раждането. Thinking

# 214
Аз много исках да се кърмим успешно и много четох докато бях бременна и в кърмаческия и книжката на Хана Лаптроп и с Верчо колко много сме си говорили и "нахъсвали" да кърмим Mr. Green Нарочно отидох на една среща на Ла Лече Лига за да видя на живо как става това упражнение и много се впечтлих тогава и още повече се амбицирах Simple Smile

Много съжалявах когато в последния момент се наложи да родя секцио, не ми дадоха да сложа бебо на гърда веднага след раждане и го захраниха с АМ. Първият път като ми го дадоха да го видя за мъничко го накърмих тайно и се получи : ) Вторият път беше с една акушерка, която постоянно ми повтаряше да си държа с пръсти гърдата, защото не можело да диша милото...Еми не я слушах, знаех че аз съм права.
Марти не се отлепяше от гърдите ми първите седмици, да не кажа първите два месеца. Имах страхотни рагади (педито и консултаните по кърмене като ме видяха решиха че съм се отказала отдавна), не наддаваше добре, съвети за дохранване и т.н. НО аз реших че ще се справя и Слава Богу все още всичко е наред ( с изключение на бучките понякога). Много е важна според мен психологическата подготовка, но за съжаление понякога кърменето просто не се получава. Запознах се с две майки, твърдо решили да кърмят, но кърмата така и не им слязла. Затова кърмене или не, клипчета, АМ, всичко е толкова относително и индивидуално. И все пак съм благодарна че мога все още да кърмя и се надявам да "устискам" още дълго Praynig!

Нещо дълго се получи, исках два реда да напиша, а то какво стана:)

Честити месечинки и една дълга сочна  лига на всички от Марти Simple Smile!

# 215
  • Варна
Офффффф, айде и аз да се включа Hug Да почерпя днес, че Мики става на цели 3 месеца LaughingЧестита месечинка и на всички бебчовци Heart Eyes
Днес ми е едно такова криво, баткото е в къщи, че от петък с кашлица, хрема и конюнктивит Sad Днес определено е по-добре, ама хич не ме слуша бе...........и с добро и с лошо не става Rolling EyesКазаха ми, че има такъв период на адаптация и аз си чакам да приключи Flutter
Isane-Честит Рожден ден- Бъди щастлива и обичана  bouquet
Didimora Честита годишнина  bouquet
До сега чистих, че все не остава ред.....искам да се изкъпя, ама чакам мъжа ми да се прибере, че да ме отмени за няколко часа Blush

# 216
ето ни и нас   bouquet
прибрахме се от консултация : вече сме 8,800кг и 64см .  Grinning  на 8 август за ваксината

Haliotis много лошо дано бързо се оправите и адаптирате   bouquet

# 217
И като гледам всички почнахте да се включвате с историйки за кърмене, то и аз да си споделя...
След злополучният опит с кърменето на баткото, когато никой не те подкрепя, нищо не ти се обяснява и липсата на интернет, сега бях твърдо решила да кърмя и без бой да не се предавам  Twisted Evil Историята в родилното и сега се повтори- разранени зърна още на вторият ден, гърдите на камък и висене в банята с компреси. А кърменето през следващите две седмици беше  истински кошмар, бях на крачка да направя и мастит. След първоначалното изобилие на кърма около 10-тия ден рязко намаля. И тогава наисина се уплаших много- добре че беше педиатърката ми от Търново -веднага ми предписа хомеопатични лекарства. Същевременно съвети ми даваше и една кърмеща приятелка от Габрово. Съпругът ми напълно ме подрепя и дума не искаше да чуе за АМ, а бебко ревеше ли ревеше.... Стигнах до там, че за да си увелича кърмата една седмица съм кърмила на час и половин денонощно- е тогава направо луднах  #Crazy
Сега съм доволна, че все още кърмя и се моля Praynig и аз като hrisi-pisi това да продължи колкото се може по- дълго. Притеснявам се понякога, защото не съм от жените, които имат много кърма и всяка промяна моментално ми се отразява и много често все още си задавам въпроса дали му стига на моето малко слънчице....  Sad
Аз също съм на мнение, че за да кърми една жена трябва да иска да го прави и да е убедена в това. Само тогава ще има резултат... Отделни единици са тези, които имат много кърма, а всички останали се борим , за да имаме  Peace
Никога няма да обвиня една майка, че дава АМ, защото и аз съм давала и това не ме е направило по- малко майка на големият ми син!
Ама честно казано педито, при което ходим направо ми иде да взема да я  #2gunfire и на последната консултация се изуми, че все още сме само на кърма....  #Crazy И това, ако е педиатър- здраве му кажи!
Ей, cenitelkata вие избихте рибата- бравооооо  smile3501 smile3501 smile3501

# 218
Отчет от днешната консултация:Тежим 5.950кг.(родихме се 3100кг.значи за последния месец сме къчили700гр. незнам това дали е добре малко или много но педито нищо неказа)59 см. значи +1 от предния .Бихани първия Пентаксим Габи плака малко ,но цял ден беше една такава неспокойна,педито каза че от тази ваксина не се дига температура и не е нужно да се дава Панадол.

Абе момичета моята Габи напоследък адски много се плюнчи ,направо едни такива големи балони прави и само се мокри  ,не е ли рано още за толкова много плюнки.А и още нещо вашите бебчета кашлят ли че аз от една седмица все чувам Габи да кашля от време на време и днес педито каза че било нормално ако не е много често ,но какво означава много често Габи кашля по 4-5 пъти на ден пък тая педиатърка вика ако за 1 час кашля толкова и неиска да яде ,ама аз все пак се притеснявам .

# 219
Мамчета, честно да ви кажа до сега не съм се изказвала по този начин по темата за кърменето, но сега вече не мога да се въздържа - определено този форум не е благоприятна атмосфера за некърмещите майки. На последък все се заричам да спра да чета и пиша и съм на крачка да го направя. 

# 220
Vanyivan -кво ти пука.аз съм една от първите дето почна на АМ-на 7 ден.не ме питай колко ме нападнаха ама кво да направя-немах кърма и това беше,да ако бях упорствала и кърмила на 2 часа-можеше и да тръгне,ама немах нерви.прекалено ми е труден живота.но както и да е,детето ми расте здраво,повече от 7кг е вече.да не ти дреме!!!!!!честит рожден ден на Isane! честита годишнина на Didimora ! така-аз се отказвам да давам царевична каша.запече се и днес не ще да я яде.плюе,реве......мисля утре да дам дом.приготвено картофено пюре или да купя готово(мисля че първото което предлагат в магазина е от ябълка).вие как мислите.

# 221
VanyivanHug Моля те, не приемай толкова навътре тези истории с кърменето. Нали знаеш, че на чужд гръб и 100 тояги са малко - много е лесно отстрани да раздаваш правосъдие и да обясняваш как понеже ти си бил много упорит затова си успял, а друг видиш ли не бил подготвен и бързо се отказал... Невинаги човек може да се пребори с природата - кърменето е хормонално обусловен процес и  никой не може да заповяда на хормоните си! И от каква точно подкрепа впрочем се нуждае кърмещата жена? Нещо не мога да схвана? Нима някой някъде промотира храненето с АМ пред кърменето - аз поне не съм срещала подобно нещо?!
Не мисля, че някоя майка трябва да има комплекси ,защото храни детето си с АМ.
Но както писах и преди - парадирането с кърменето от страна на някой майки притеснява други - някой дори спряха да пишат или не си признават, че дохранват с АМ.
Нека бъдем по-толерантни към различията между нас!

# 222
  • Добрич
Аз минавам да пожелая лека нощ!

Честит празник  на Дидимора !Честит рожден ден на Исан!

ХИксита една седмица след "инцидента" вече сме добре и пишката си е почти като истинска(има още малко възпаление,ама то нищо не е) Hug

# 223
  • In someone's dreams
Мила Vanyivan, напълно споделям твоето негодувание! Аз въпреки, че съм от кърмещите майки все още, изобщо не приемам тези крайни изказвания за кърменето. Тук наистина няма много толерантност към различията ни /все пак сме над 100, т.е. 100 различни мнения/.
Нека се уважаваме помежду си и да уважаваме избора на всяка една по отношение на гледането на детето си. Големи  Hug от мен!

Lassi    bouquet Няма какво повече да добавя след теб!

# 224
  • Бургас
Ася, според мен спри кашата /или я смени newsm78/, но не давай пюре; изчакай около две седмици Peace Между въвеждането на новите храни трябва да има такъв интервал. Примерно след 10-тина дни опитай с пюре Peace
Емма, тъкмо туй за мъжа имах предвид Wink
Ванииван, не си го слагай на сърце Hug Аз прописах отново тук доста след раждането именно, защото някои мнения ме бяха докарали до депресия в момент, когато наистина полагах огромни усилия да кърмя успешно. Преживях го, въпреки че все още съжалявам, че не успях да се справя с кърменето Embarassed Но пък точно повечето от кърмещите момичета тук ме подкрепиха и успокоиха, че е важно Дима да е добре Hug Мисля, че по въпросите за раждането /секцио или нормално/, кърменето и захранването винаги ще има конфликти и ще прехвърчат искри Crazy
Маги, да не би да се дави от слюнката и затова да накашля newsm78 На Дима и се случва понякога и тя се плюнчи много Rolling Eyes
Честито на Дидимора, Исейн и всички бебчовци с месечинки днес  bouquet
Ние утре ще ходим за риба Grinning и вероятно ще ви чета пак по нощите Tired

Общи условия

Активация на акаунт