АПРИЛчето щастливо е дете щом си топне пръстчето в Черно Море! 2

• 11 317
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
Сисе страхотен залез, абе много хубав парк си имаш до вас, то и аз имам, ама не е като вашия, плюс това в близост е много голям булевард и се чуват колите яко, ама пак че има, не се оплаквам  Hug

Дидимора утре ще гледам клипа на Калинка, че сега всички спят и да не ги вдигна "на тревога" с песента на малката сладуранка! Hug
Клипа за кърменето и него утре ще гледам и ще ви кажа какво мисля за него!

Пролетна фея
аз от 1-2 седмици мога да кажа че намерих "цаката" за приспиване на Габи по всяко време на денонощието, значи вечер (примерно) лягам до нея на леглото и почвам да и пея тихичко и да я галя нежно по главата и по нослето, направо заспива за 10 минутки и после я местя в нейното легло. Peace

Галиво пак съм недоразбрала, голяма съм шматка, извинявай.Кураж и сили за  майка ти да се оправя, и дано всичко е наред с вас  Praynig 

Днес Габи се превъзбуди многооо, направо се шашнах, такъв рев истеричен докато спи не бях чувала. И то няколко пъти и като цяло днес е много крива, въобще нещо не е свикнала с хора. И след като  и дядо и баба, и чичо и  се радваха цял ден и  дойде май много. Тъкмо я приспя и тя в съня си почва да реве ама много силно...или както спи и изведнъж се ококори и се стряска SadМиличкото ми детенце, много ми стана жал за нея Sad

# 61
  • Канада, Монреал
Здравейте Simple Smile
И ние сме само на кърма за сега и когато е по-горещо давам вода. Понеже ака почти след всяко ядене, да не кажа всяко...започнах да му давам оризова вода и много добре му действа.
За отчета - на 3 месеца беше 6610 гр, точно сме си удвоили теглото за 3 месеца Wink Някои майки бяха се притеснили, че децата им ядат по 5 пъти - Самюел яде по 5 пъти от около 2 месеца и си наддава нормално - през ноща не яде, въпреки че започва да шава към 5 и нещо, обикновено докъм 6 -7 часа издържа за първо кърмене, аз не бързам да му давам Simple Smile) Миналата седмица си хапнах вечерта диня и то доста и сутринта направо гърдите ми бяха супер напрегнати и препълнени - оказа се, че ми действа много добре на кърмата, при вас забелязали ли сте такова нещо?
Гледам за ортопеди говорите, тук не пращат бебетата на ортопед Sad А посещението на педиатър е на 2 месеца, а моят ми каза, че и до годинка може да ходим, ако няма проблеми  newsm78 Направо на изживяване са ги оставили децата тук, но като има много имигранти, а малко специалисти, май няма как.
За захранване ми се иска да започна от средата на септември, но се чудя дали да не помоля педиатърът да ми изготви примерно меню (надявам се да ми обърне внимание, че тук все бързат и прегледите минават за отрицателно време )
Това е за сега от нас Simple Smile

# 62
Не можах да се стърпя и гледах клипчетата..
Калинка е страхотна, направо се смях с глас през нощите, много хубаво пее, Габи хич не си  отпуска още така гласа. Пу-пу има данни за певица и как се смее сладко! Heart Eyes

Клипа за кърменето ми се видя супер странен, за съжеление не почувствах нищо като го гледах, даже малко се смутих от странните пози в които сучеха децата.Не ми се видя естественно, не са уловили магията на кърменето, задушевността между майката и детето, онази връзка и онзи свещен момент между тях. Аз като видя как една майка кърми ме обзема топлина и ми става супер хубаво, за съжеление клипа не ми донесе нито една емоция. Много изкуственна атмосфера.Аз не съм режисьор и хал хабер си нямам от снимане на клипове, ама си изказвам мнението  Naughty. Peace

# 63
# 64
  • София
Таман си викам " Я първа да се разпиша за днес" и гледам отнели са ми първенството Wink

Ама така е...докато заредя една пералня, направя си кафе, наместя се...

Първа, не първа, няма да пропусна - Добро утро, дами  Hug

Aquariel (ти не спиш ли нощем, бе жена  Shocked), коментарът ти за клипа за кърменето е право в десетката! Намерила си най-точните думи Peace За мен също като се каже "кърмене", асоциациата ми веднага е сгушено в майка си бебче, което суче, положило юмруче на гърдата на мама,  вперило изпълнен с доверие и обич поглед към нея, като на моменти се усмихва широко без да изпуска зърното.... Или пък спокойно заспало сучещо бебче, сгушено на най-сигурното място на света ...топлата гръд на мама.
Много си права и за изнервянето от други хора...В петък излязохме с Косьо да посрещнем мъжа ми от работа. Детето беше във върховна форма - смях на глас, ръкомахания, подскоци в количката (много сладко си подмята дупето)...абе пълнеше ми душата Heart Eyes  По пътя срещнах 2 колежки и понеже съм си бърборана , отпрасках по 10-ина минути с всяка. Косьо така им се смя и им се радва, направо си общува с тях...беше чудесен  Heart Eyes Но след това изведнъж като стана кисел...то не бе рев, не бе чудо...докато заспа се видях в чудо ooooh!  В един момент даже си помислих дали не е урочасан  Embarassed (принципно не вярвам в такива работи, ама при такава коренна промяна на човек всичко му минава през главата)

За приспиването - аз практикувам методите и на  Sisee, и на Aquariel. И двата са много добри и и работят. Вторият обаче е малко по-изморителен за мен и за това го прилагам предимно когато мъжът ми си е вкъщи (той е противник на постоянното предлагане на цица....но добре, че има дълбок сън, че ако ни види нощем как безразборно се храним с малкия .... Crazy)
Бай дъ уей (както казва Galivo  Hug )...oткрих и още един начин за приспиване - лягам до бебчо на спалнята, взимам си книгата или вестника и започвам да чета с бавен и напевен глас. Peace

Да взема да млъквам вече, а Wink

Лек и усмихнат ден, момичета  Hug

Само още нещо да си кажа Wink Lady_Cherie, не забелязвам при себе си пряка връзка между храненето ми и количеството кърма. Знам, че трябва много течности да се пият, а динята определено е от тях. Аз обожавам (за по-силна дума не се сещам) диня. Ежедндевно аз и децата (мъжът ми диня не яде) опаткваме около 6 кг диня (това е бруто тегло, разбира се). Лятото в хладилника ми винаги има диня.  Бира може и да пропусна да заредя, но диня - никога Simple Smile Не че пропускам и бирата де ...така е думата Grinning Даже напоследък съм увеличила консумацията й...по 1 л, че и отгоре ми се събира за ден. Но виж "гола вода" не пия...

Последна редакция: нд, 27 юли 2008, 07:38 от ВаняМ

# 65
Хихихихи   hahaha hahaha

Таман си викам " Я първа да се разпиша за днес" и гледам отнели са ми първенството Wink

Ми не можах да се стърпя...., ама утре няма да съм аз, че ще ви писне от мойто кафе  Laughing
Аман от мойто неспане  Sunglasses Кукнала съм в 02:30часа и до 4:30 - три пъти яде, ака и сега спи тоя памперсоядец пак насран  Mr. Green Mr. Green Пък аз пак не можах да заспя и виснах на компа...
Ама ми стана съвестно да ви "будя" толкоз рано  Joy Joy Joy
Пък за клипчето- ще се въздържа от коментар тук, аз съм си го написала там и то се вижда...
Единственото което мога да кажа, че много харесвам Ваня Костова като изпълнител  Peace
Днес за малко да тръгнем с бебко и с мойто мъж за Ст.З. , ама тука голям студ и мъгла и си останахме у дома... Пак сме сами  Sad ще го чакаме да се върне по някое време и да ни води  по разходки  bowuu
А дотогова ще съм постоянното присъствие тук, както каза и cenitelkata вчера...  Embarassed

# 66
  • Временно
Добро утро!!

Сиана снощи за последно яде в 19 часа и след това заспа и се събуди тази сутрин в 6 и 30.През това време 3 пъти се цедих(пия сок от ананас-на мен от него ми идва много кърма).
Положението със зъбчето май се подобрява-отока намалява,но все още има лека болка.Благодаря на всички мами споделили мнения за нурофена и другите обезболяващи средства. Hug
И аз се вмествам сред тези,на които клипчето за кърменето не им допада.Напълно споделям мнението на Aquariel.
Калина е невероятна певица!!! Heart Eyes И Сиана така си отпуска гласа,но за съжаление фотоапарата ми прави клипчета без звук.

# 67
Добро утро и от нас Simple Smile
Опитах се да прочета по диагоналната система миналата тема, която съм пропуснала изцяло (нали ме нямаше), и там струва ми се някой пишеше за увеличени лимфни възли и движещи се топченца на слабините. Имам такова от една седмица! какво може да е? Не бях се впечатлила особено, но сега се притесних. Да не говорим, че ту се опитва да ми дойде, ту не...т.е. продължавам си с моите "розови течения". Мисля, че Емма беше писала, че е имала кондиломи (ако не е била тя - извинявам се). Аз съм аналогичен случай. Сега вече едвам се сдържам т.е. гинекологът ми каза след 6 месеца да отида и тогава и цитонамазка и един днк анализ (тест) ще си правя за да се установи кой точно от многото типове вирус имам, и много ми е сдухано на тая тема открай време, но сега няма смисъл да ги правя - няма да даде обективни резултати.
Може ли някоя мама да ме светне за зимафлоур..така ли се казваше..как се дава, кога, по колко, и най-вече защо, и всички ли трябва да го пият?
Моята хубавица още не се обръща!Останаха ли такива ? Обаче се смее на глас Simple Smile))) и е невероятно!

# 68
  • Popovo
Добро утро   bouquet
Калина е страхотна, направо да я схрускаш  Heart Eyes
Галиво, дано с майка ти всичко се оправи и да няма последици за децата.
Сисе, залеза е страхотен и вие с Дани също. В кой квартал е това, много обичах докато живеех във Варна да гледам Аспаруховия мост вечер, когато е осветен.
За кърмаческия клип, мнението ми се покрива с вашето.
Дано днес вече е хубаво времето, че Гого издивява в къщи и аз покрай него. Вчера излезнахме за 15 мин. след това на бегом обратно в къщи, че така притъмня, прибрахме се на време след нас такъв порой се изля. Sick
А моето синче се обърна 2-3 пъти от гръб по корем преди седмица-две и от тогава не. На него също не му понася присъствието на много хора, изнервя се, првъзбужда се и не спи спокойно.

# 69
  • Бургас
Добро утро Hug
Хиксита, тенкс за кафенцето, тази сутрин ще пия кафе с вас Heart Eyes
Мъжо излезе, че имал някаква среща и после ще хукваме на село да оставим Илчо при баба ми за една седмица Sunglasses
Ники, ние с Ваня писахме за лимфните възли, но аз топчета не напипвам, само ме боли и опъва, и реших, че сигурно съм си разтегнала нещо Thinking Иначе, ако имаш топче, може и да не е лимфен възел, а кистичка от врастнало косъмче. На мен са ми се получавали след епилатор или кола маска, но откакто родих я карам все по бързата процедура с бръсначката Embarassed Все пак по-добре отиди на преглед, че аз много се страхувам от всякакви такива топчета Confused
Аз мисля като минат поне 6 месеца от раждането и на мамолог да отида Embarassed
Да се похваля, вчера шофирах за пръв път след раждането Flutter
Още нещо щях да пиша, ама още не съм се разсънила Tired

# 70
здравейте момичета!

кокетка аз живея в Аспарухово Peace имаме си голям парк  и плаж естествено!Това е гледката от парка към моста Peace а вечер наистина е много хубаво осветен!
Тифани уж щеше да идва в нашия квартал на плаж,а никаква я няма Wink как помня а Party
Ние с мъжа след 1 час ще печем гъзове на морето Sunglasses следобед Дани ще е в ръцете на баба си и дядо си!Снощи доколкото си спомням моя хубавец яде към 01 часа после май към 06 часа Thinking такива спомени имам Blush направи по дълга пауза!
Айде момичета отивам да слагам банския Wink

# 71
Привет мами  Hug

hiksita, благодаря за кафенцето и поздрава   bouquet, а и за темичката също.

Не съм писала от няколко дни, нещо ми беше едно такова изморено и отпаднало, сигурно ще е от времето. Сега съм ОК  Simple Smile

Абе нещо не можах да разбера замисъла на този клип за кърменето  newsm78 но определено не ми хареса много. виж Калина на Дидмора е страхотна направо. Сладуранка, пу пу.

galivo, стискам палци бързо да се оправи майка ти и да няма засегнати около нея.

eva_merry, дано бързо премине болката. И аз имам 2 мъдреца за вадене и по тази причина все още не престрашавам да отида да ми ги извадят. Още повече че казаха че ще наложи сигурно хирургическа интервенция и аз умирам от страх. Поне засега докато кърмя ще изчакам. Как издържаш с това цедене през нощта бе жена? Аз първоначално и аз ставах като теб да се цедя през нощта, само че по 1 път, но не издържах дълго. Дари от края на първия месец си премахна всички нощни хранения. Сега като се храни последно към 21ч. ако случайно едната ми гърда е пълна я изцеждам преди да си легна и после чак към 5-6 ч. сутринта става да яде. То затова и ми намалява кърмата сигурно.

sisee, страхотен залез. Ох, как ми се ходи на море  Sad
Успех с отказването на нощното хранене.

За приспиването, и аз използвам методите и на sisee и на Aquariel, много помагат. Ще изпробвам и твоя, ВаняМ.

Goldie, на мамолог мисля че се ходи 1-2 месеца след като спреш да кърмиш. Аз непременно ще отида, нали имам и операция на гърдата така че задължително. Защо чак сега си шофирала, да не те било страх? Аз обожавам да шофирам, действа ми успкояващо. Един ден нещо ме стегна шапката, качих се на колата и си обикалях сама около половин час  Laughing

nikito1047, и нашата госпожица още не се е обръщала, но пък и тя за сметка на това се захласва от смях направо.

polinita, дано не си заминала още на море и ми отговориш. Вие в крайна сметка Пентаксим ли сложихте? Ако не се лъжа беше споменавала един път Инфанрикс.

Сори за дългия пост. Благодаря за търпението на всички които ще го прочетат.

П.С. замалко да забравя. Гласувах и аз - главно кърма и от време на време АМ.

# 72
добрутро  bouquetаз си пия кафенцето с вас,а мойта хубавица си заспа сама в кошарката докато правих една питка за закуска Flutter.днес при на с е зима,вали,студ и пак ще сме в нас Crossing Arms Whistling Tired.Goldie -ти ме разби с това шофиране.тука без кола не можеш да мръднеш.като помня цяла бременност карах,даже 1 ден преди да родя бях на преглед,а като родих след 3-тия ден бях се метнала да карам.........няма как така е в Африка. Lady_Cherie -и тука педиатрите са така.Оливия беше на преглед като беше на 6 седмици и сега иска да я види пак като стане на 6 месеца(с изключение на последното ходене по спешност),ако ме интересува нещо-най-добре по телефона,че да му чукнеш на вратата за добър ден ти бягат 80 лева.през другото време посещаваме бебешките лекари за консултация и ваксини.навсякъде е различно.сисе-а топни се и от мен,ама и главата....... Mr. Greenайде до после мами да видя питката.  chef

# 73
Goldie, Bibobibo  Hug Hug Hug

sisee топни се и един път зарад мен, че туй лято ще  видя моренцето през крив макарон  Mr. Green

Момичета бях тупнала клипа за кърменето на 1 стр., ама го махнах, че да не ви избоде очите, нали не го харесвате smile3534

А Калина наистина е сладуранка голяма  Laughing

П.п. отвам да се мия, че си нашляпах главата с боя, че мъжо кат се прибере да ....Heart Eyes

Последна редакция: нд, 27 юли 2008, 12:50 от hiksita

# 74
Дидимора, Калина е голяма сладуранка!  Hug Grinning
На мен клипа за кърменето ми хареса thumbsup, със сигурност има неща за дооправяне, това все пак е за пръв път Peace Между другото съм гледала клипове за кърмене - от Англия -  бяха направо отвратителни  Sick в сравнение с това, което видях.  Peace
Ева, радвам се че си по-добре Hug
В този ред на мисли - имам един въпрос към мамите зъболекари, как мислите - добре ли е да се извадят мъдреците след като са пораснали, така или иначе не вършат кой знае каква работа, мене докато бях бременна и все тръгваха да растат, боляха ме, беше ме страх да не се наложи някаква интервенция. Може ли да се извадят ей така, просто да не правят евентуални проблеми? newsm78
И ние не сме се обръщали още - само се извиваме настрани Flutter
И тука педиатрите са така - на около 2 месеца се ходи! По телефона не може да се говори с тях, винаги вдига секретар, който никога не те свързва с педито. Аз така исках само да го питам нещо - не, та не!  Thinking Crossing Arms Добре, че е форума Peace

Хайде, мамите по морето да се топнат и за нас  grinning039

Общи условия

Активация на акаунт