АПРИЛчето щастливо е дете щом си топне пръстчето в Черно Море! 2

• 11 375
  • 282
  •   1
Отговори
# 30
  • Временно
Мамчета,да ви се оплача-от три дни съм с подута буза,мъдреца ми прави проблеми,боли непрекъснато.Ходих на зъболекар,цепнаха ми венеца и ми предписаха антибиотик-Аугументин.Поне в листовката му пише,че може да се приема от кърмачки.Пия и нурофрн,че не се търпи таз болка.Дано по-скоро отминава.Казаха ми,че най-вероятно съм получила срив в имунната сиситема.Единственото хубаво е,че заради невъзможността ми да се храня както трябва съм свалила 2 кг.Сега съм 60кг,а бях 54.
И аз гласувах-засега сме само на кърма,въпреки всичките трудности.От последната консултация насам започнах да се цедя и да и давам от шише,за да виждам по колко изяжда,защото за цял месец беше качила само 350гр.Оказа се,че не винаги ми е достигала кърмата-понякога изцеждам по 180мл,понякога само по 80мл.И сега понеже тя пропуска 2 хранения нощем събирам кърмата и я давам през деня.

# 31
eva_merry не пий Нурофен ,вземи си панадол и пий него .........когато ми цепиха крака и ми изписаха антибиотик доктора каза ,че обезболяващото ще навреди повече на бебо отколкото АБ ,а панадола е разрешен  Peace

# 32
  • София
И аз днес съм самотна майка ...ама по изключение Simple Smile Моя мъж си има работно време от 9 до 17:30, събота и неделя почива. Мноооого рядко работи извън този график - само когато се налага да свършат нещо,което не може да се свърши в работно време ...като спиране на тока и подмяна на техника.

Че гласувах - написах, ама я да уточня за какво гласувах Wink Кърмя още Peace. Но утре мисля сок от ябълки да пробвам (втори опит) ...пък да видим дали след повече от месец стомахчето му сега ще го понесе добре  Thinking А скоро и АМ ще започна, че май ще започвам работа (не на пълен работен ден), а нямам намерение да се доя.

С гордост мога да отбележа, че тренажора у нас не се ползва само за украса...чудна закачалка за гладени ризи е  hahaha

Иначе за обръщането - и аз като нЕкои други от вас изпуснах момента на първото обръщане вчера  Embarassed Намерих си детето по корем Simple Smile  После се обърна още веднъж и...толкова. Днес изобщо не демонстрира мераци за обръщане.
Играчките си още не ги хваща съзнателно, нито протяга ръце към тях. Иначе сбара ли нещо случайно, задължително се опитва да изяде Simple Smile

Оф, спирам с писането, че на лаптопа на щерката ми е мъка да пиша, а комп-а ни е на чаркове Sad

# 33
  • Временно
eva_merry не пий Нурофен ,вземи си панадол и пий него .........когато ми цепиха крака и ми изписаха антибиотик доктора каза ,че обезболяващото ще навреди повече на бебо отколкото АБ ,а панадола е разрешен  Peace
Мерси за съвета.Така и ще направя. Peace

# 34
  • София
Аз мисля, че и Нурофена е позволен...съдя по това, че има детски нурофен (сиропче от 3-месечна възраст) .   

# 35
Аз мисля, че и Нурофена е позволен...съдя по това, че има детски нурофен (сиропче от 3-месечна възраст) .   
доколкото знам в Нурофена за възръстни има Ибупрофен тои е въпросния неразрешен но може мама Хелън да каже нали ние  докторица   Mr. Green

# 36
 Awake - я и ти напиши нещо за Металика...Ами просто се втрещих от професионализъм, освен че се изкефих...просто хората са си абсолютни музиканти и професионалисти...Беше ми притеснено в началото, защото на Faithless в Хр. Ботев едва не ме премазаха (сериозно!!! пред входа), но всичко беше адски културно. Имаше хора от всякакви възрасти - имаш и много мааалки дечица, много бременни - и млади мами имаше:))) Пях основно от старите албуми - само май нямаше нищо от 2004...Всички адски се забавляваха!!! Много се накефих на края как се "простиха" с публиката - много време вървяха по сцената и хвърляха перца и махаха и след това всички индивидуално се сбогуваха с публиката...Простооо...Много мислихме с мои приятели кой ще може да събере толкова много хора др път на концерт и...репшихме, че може би Азис (поне за мое съжаление)...

Пууууу - Елица от 2 дни - реееев, та рев - простоооо. И си смуче от 7 дни палеца - а той червен и надут - кви ли не биберони не купувам... Кво му стана на това дете - уж кротко беше...И като се обърне по корем и реееев - ами като не може обратно, що се обръща. Не мога да разбера що реве - уж всичко и е наред - питам я, не казва!!!

Тодоран - мерси за линка!!!

Ева - не пий нурофен!!! Пий си парацетамол (панадол, ефералган) - нали пиеш антибиотик за възпалението - няма смисъл от нурофен - мисля, че спокойно можеш за болката да пиешп само парацетамол + АБ!!!

Айде пак цалуфффки - а на мамите без татите през уикенда - кво се оплаквате!!! Викайте любовниците!!!

# 37
Здравейте и от нас!
И аз гласувах-само на кърма сме/пу-пу/ и дано по-дълго продължим така.
Това хладно време много добре се отразява на спането. Докато се нахраним и във въздуха отнася плувката. Само че заспа на нашето легло и аз съм кацнала пред компа. Вдигна ли я да я преместя може и да се разбуди така че ще вися като паяк на стола и ще вардя, че е и в края на леглото а е такова шило.

# 38
Здравейте сладурковци!
Моля за спешна консултация  Praynig
Току-що говорих с майка ми и едвам успях да я успокоя. Така плачеше милата  ooooh!
Кажете моля какво знаете за Staphylococcus aureus - тази стафилококова бактерия са й открили след като са й взели микробиологично изследване от наскоро направена операция, в резултат се появи рана, която не зарастваше... и след като започнала да замирисва, чак тогава нейния доктор реши да й вземе секрет за анализ и днес се оказало това.
Майка ми е много притеснена от факта, че беше в непрекъснат контакт последните 2-3 седмици с мойто бебе и децата на сестра ми. Знаете ли дали може да се разпространи толкова лесно? Какви са симптомите за които трябва да следим? Засега нито едно от децата да чукна на дърво няма оплаквания.
Моля дайте съвет, всяко мнение ще ми бъде от полза! Хиляди благодарности предварително!   bouquet

# 39
За Nurofen:

http://www.bda.bg/bdias/20089d.pdf

"Има наличие на много ниски концентрации на ибупрофен в кърмата, за които няма данни да действат неблагоприятно."

Но в случая нурофен (да, Пете - съдържа Ибупрофен) - си е изписан за болката, а не толкова за възпалението, така че може да го замени в парацетамо + АБ.
Не се противопоставям обаче на лечението на никой - аз лично бих пила Аугментин + парацетамол (панадол, ефералган).

nanna???

# 40
  • София
Хелън, на теб разчитаме да ни светнеш по въпроса зададен от Галиво !

И аз подозирам, че продължителното носохъркане на Косьо е от такива стафилококи, ама не съм го водила за секрет...

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 15:18 от ВаняМ

# 41
Ех galivo ще ми се да ти помогна, ама нищо не разбирам от медицина  Rolling Eyes, дано не е сериозно и дечицата и майка ти да са добре!

# 42
  • In someone's dreams
Здравейте мами!

Хайде и аз да се отчета, че току виж някоя дейна мама ме е изтрила от списъците  Wink  Аз не съм гласувала в анкетата все още, но сме на кърма + сок + плодово пюре от няколко дни. Много му харесват и сока и пюретата.

arodoet2 от колко време даваш сок от ябълки, може би майка ти е права, че трябва просто да привикне с него, според мен не го спирай, можеш да пробваш с друг вид ябълки. На Хриси от по-зелените му става акото така, както го описваш. Аз му купувам вече само хубаво узрели жълти ябълки  Peace

Doroty_d, Lassi айде бързо и вас да ви видя тук на отчет сладуранки  Hug

# 43
Добър ден майчета Simple Smile ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ ДНЕС!
Темичката е супер, както винаги!  bouquet
И аз гласувах (само на кърма се).
Ние този месец спим и двете с Габи до 11 часа (пу-пу пуууу да не чуе дявола) и следобяд спинка добре Wink
Галиво аз не съм запозната-но стискам палци майка ти да се оправя,  и малките да не са я прихванали. Бебетата имат силна имунна система от майката, така че дано всичко е наред  Praynig Praynig Praynig
Аз като неопитна мама, често прибягвам до съветите на Петя и досега никога не ме е подвела, за което много БЛАГОДАРЯ!  Hug  bouquet Heart Eyes
Днес си сварих жито-ще докладвам дали ми се повишава кърмата от него. Peace
Ох добре че си имаме Елена, Нана и Галиво -лекарките на  форума  lovekiss Много неща научих и от тях  Hug
Сисе пак се загуби! Naughty Hug
Аз пък утре ще съм самотна майка, нашият тати като "захапе" утрешната неделя и последователни 6 му се събират на работа  Sad

# 44
Здравейте, момичета.
Един глас и от мен - само на кърма.
Засега не мисля да давам нищо друго, ама това вече съм го казвала, та да не се повтарям излишно.
Досега кърмех на около 3 часа, но Поли от два дни се опитва май да си поразреди храненията. Сега яде на по 3,5 - 4 часа. Да видим дали ще се установи на такъв режим.
Проблемът й обаче е дневното спане. Никак не може да заспива - нито сама, нито в количката, нито на ръце.... Спи само в кенгуруто и то на улицата, ама не всеки път.  ooooh! Много жално плаче, защото й се спи, а не знае как да заспи.
Дайте някой съвет за приспиване в домашни условия.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКОВЦИ.

П.П./ И нашият татко днес е на работа. Ма то при него почти всяка седмица си е така...
  Sad

Общи условия

Активация на акаунт