АПРИЛчето щастливо е дете щом си топне пръстчето в Черно Море! 2

• 11 340
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Хиксита – отдавна искам да ти напиша – БЛАГОДАРЯ за страхотнит теми и новите линове и за сутрешните поздрави, мила!!!
ВаняМ – да не и ти да нямаш червен конец против уроки!!! Защото аз нямам и винаги като се разплаче Елица след като сме видели някой и някоя я съседка, я позната почва да ми дудне за това…
Ваняиван – вземи ни и нас в Бургаааас…Значи от малък Бобката гюбеци хвърля LaughingВече ще знам за рождения му ден каква музика да му купувам Sunglasses Как е пръстчето ти???
Ласи – мои мами приятелки споделят, че картоф почти винаги приемат с охота…а тиква (тиква, не тиквичка) – всички харесвали, защото била сладка, но предупреждават да внимават майките да не се свикне със сладкия вкус. Ти с Хип ли захранваш или с домашни???Хайде трупайте опит, че да споделят после...Тодоран - мерси за линка!!!
Аз да ви се оплача, че Елица яде  като новородено – през 2,5 нааааай-много 3 и се побърквам малко...и през нощта става по 2 пъти...всички викат – пик на растежа – абе какъв е този пик 3 месеца вече...
А какви са тези таблици дето ги правите скришом от мен??? За нещо не съм разбрала!
За клипа – аз по принцип отдавна си имам едно заформено мнение относно как се чувстват мамите на АМ, като отвсякъде им се тръби коооолко е пълноценно да се кърми...или пък мамите, които дохранвят с АМ – дали пък няма да се почувстват някак си непълноценни??? И да им спре и това мляко??? Абе искам да кажа, че аз си кърмя, и моите всички приятелки и майка, и баба са кърмели, но не са се чувствали много специално поради това...кърменето е наистина тайнство...може би и храненето на бебчето с АМ е такова, знам ли...Аз не познавам човек, който не кърми, защото така е искал - винаги има причина - има си хиполактация при много дами и това е известно!!! Я по-добре да спра дотук че нали призовах да няма спорове във форума...По принцип – едно е да се помага на мамите да се запознаят  с кърменето и да успеят да го продължат, друго е да прокламираш фаталистично  кърменето и то по странен начин...

# 91
Айде и аз да ви помоля за съвети

1)  Елица от 5 дни си смуче яростно палеца на дясната ръка - ужас ви казвам - става голям и червен (палецът). А от днес започна да си хапе и смуче и долната устна. направо се побърквам. Пробвам да и тикам биброни Нук (и силикон, и каучук) - плюе или си пъха палеца заедно с биберона в устата...Някакви други идеи??? Или други биберони???

2) Цялата й брадичка и гушка (тройната й гушка) днес се подсякоха и избиха много малки пъпчици - тя постоянно се плюнчи  по принцип и аз вървя и я бърша с мокри памуци...та се чудя - Бочко дали е добра идея - защото по принцип кожата е суха и леко напукана под брадичката, а Бочко подсушава...мн ми е жално като я видя, имам чувството че много я боли...Естествено мама ме обвини и каза, че тя никога не е допуснала такова нещо с нас.....

# 92
Ейй, момичета стига ми благодарихте - много ви моля!  bouquet   bouquet  bouquet
Нищо кой знае какво не съм направила -новата тема е познатата стара, то и затова им сложих номера  Wink , музика пускам винаги като вляза сутрин, защото и аз слушам. По този повод мога да кажа, че Дороти ми липсва... Rolling Eyes А за линковете- просто бе време да се пусне нова информация, с въпроси, които дикутираме всеки ден  Peace

Aquariel, почнах да гледам..., ама като не вдявам и дума .... Поне доколкото схванах момичето май е 8 или нещо такова... Confused То бива, то може..., ама чак пък толкова  Shocked #Crazy
Аз Крали Марко няма да отглеждам Naughty

Ясмина сега се сетих, че го гледах един път в кърмаческият  Wink- да добро е  Peace

helenblondy, защо не пробваш да сложиш ръкавички против лапане( на Стефан не му помагат Rolling Eyes - лапа всичко, до което се докопа и винаги има 1-2 зачервени и възпалени пръста)
Аз лично ползвам крем Здраве за всякакви кожни раздразнения, дори и за дупето и съм много доволна.

В тоя ред мисли се сетих да питам cenitelkata и Aquariel- Момичета правили ли сте тази диета откакто кърмите? Внимавайте за алергични реакции към белтък ! Стефан се изрива, когато ям яйца... И друго...ама утре в другата тема  Peace
Айде лека и поспалива нощ!
Малиййй то и аз се улях.. Embarassed

# 93
Добър вечер  или добра нощ по скоро!
Аз понеже ударих на камък с морковите, реших да мотивирам моята девойка чрез пюре от круша. Малко се помръщи, но преглътна 1-2 лъжички, така, че не е безнадеждна работата май.
Helenblondy, след всичко изчетено по темата за захранването реших(а го обсъдих и с педиатърката ни), че ще започна с готови пюренца. Те са добре балансирани, по специални рецепти и технология която аз не мога да постигна в домашни условия. Още по-вече, че някои от витамините са нетрайни и се унищожават при варенето, други вещества се извличат и се губи ефекта от домашното приготвяне. Решихме като стигнем до количество , което замества цяло хранене да давам пресен плод , за да използваме сезона на разнообразието, а готовите да ползвам само като овкусител с 1-2 лъжички (при нужда). Започнах с Гербер, защото имат малки бурканчета за захранване(че много материал се хаби), купила съм и Семпер.
Благодаря, че в цялата еуфория обхванала форума около кърменето ти се сети, че има и майки, които поради невъзможност да кърмят хранят дечицата си с АМ.  Hug, И това не ги прави по-малко обичащи, грижовни или отдадени на бебенцата си. Никоя майка не предлага с по-малка любов шишенцето на гладното си детенце , отколкото кърмещата майка предлага гърдата си.  Не е нужно да се вменява чувство за непълноценност на некърмещите майки и да се парадира с един толкова естествен процес.
Надявам се, че пълноценното майчинство не се изразява само в кърменето, щото все идва ден, в който се отбиват (както се видя при някои това са 2 петилетки почти) и тогава какво? Като не кърми жената вече не е ли майка на детето си?
За палеца - според моя опит - само търпение и постоянство - тя си пъха пръста в устата, аз го махам и пъхам биберон, тя го плюе  и пак пръста , аз пак..... и така до безкрай.
За обривчето - пробвай с Бочко или с крема на А-дерма за раздразнена кожа, и не бърши с мокри памуци, а само подсушавай със салфетка напр.
Vanyivan, честито бургаско жителство - аз имам уговорка с мъжа ми като се пенсионираме да отидем да живеем в Бургас - много ми харесва. Но ще ни липсвате с Бобката!
Леле, че се олях- до скоро!

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 00:10 от Lassi

# 94
  • Бургас
Eто каква табличка спретнах аз /успях да я кача като линк, ама не може да се пише в нея  Sad/ - file:///C:/Documents%20and%20Settings/User/Desktop/aprilski%20bebeta.htm Ако ви хареса и някой може да я качи така, че всяка мама да си попълва данните, веднага му я пращам.  Peace

Вивиян, с нетърпение очаквам да се запознаем на живо  Wink

За излизането късно вечер - ще кажа, че сме се прибирали с детето веднъж и в 23 часа, но тя си кротуваше, спа в колата, после я изкъпахме и си заспа отново. Една вечер обаче /на Илинден/ бяхме на заведение и тя се накриви към 21 часа, не че беше гладна, но явно си искаше банята. Като се прибрахме в къщи, се хилеше на всичко, ама ... явно не му е било кеф на детето.

За кърменето до късно не мога да кажа до кога точно смятам да кърмя /защото това човек не винаги може да го реши сам/, но едва ли ще кърмя след като навърши годинка. За кърменето на бебе със зъбчета, бях питала една приятелка и тя каза, че не се различава по нищо /в смисъл бебчето изобщо не стискало със зъбките/, така че този ми дерт отпадна  Wink

# 95
helenblondy, подкрепям Ласи за постоянството - и аз така махам пръста от устата и слагам биба до безкрай Crazy
За кожни зачервявания - още един глас за  крем "Здраве", а също съм чувала, че и обикновена цинкова паста (маз) върши много добра работа Peace

Лека и поспалива нощ, мами! smile3524

Kissing Heart

# 96
Мерси мили мами за съветите за смучене на пръсти и подсечена гушка - айде, че утре пак ще се чудя как Хиксита е щръкнала в 7 с поздрав!!!

# 97
Малееее, момичета какви ги вършите!?! #Crazy #Crazy #Crazy Хич не мога да ви изчета. Цяла тема съм назад Cry Ето малко инфо от нас, а после още като си наваксаме Crazy

Ава се обърна от корем на гръб преди няколко дни newsm44 Мисля, че е главно защото й е неприятно да стои по корем. Но става все по-толерантна към тая поза Joy

Иска все повече внимание през деня, не мога да я забаламосам така лесно да заспи, но не се оплаквам де Hug

Акварел, и Ава е спокойно бебе Heart Eyes Обича да спинка, но когато е будна е игрива и засмяна. Да не казвам голяма дума, ама ни е златно детенцето! Heart Eyes

Сисе, пиши моля те след прегледа на задните ти части Mr. Green... че и аз съм на подобно дередже Peace

танцен, честит рожден ден и годишнина! Много любов и радост от двамата ти мъже! Hug

тодоран, не искам да ти се бъркам, но само да споделя, че Ава също рядко се храни 6 пъти на ден. Обикновено към 5-6, а понякога и 4! Ние сме на поискване, а когато се разхождаме тя често спи и съответно не яде. Марта си е наддала чудесно, не се тревожи. Моят съвет е да не бързаш със захранването. Каквото и да решиш успех Wink Peace

# 98
# 99
  • Варна

Не знам за вас, но аз си мисля, че тръгнат ли зъбите на Дари ще спра да кърмя. Вие какво мислите по този въпрос? Много пъти съм се чудила какво ще стане ако ме захапе.

Не се притеснявай - когато суче бебето си поставя езичето над зъбките  (долните), а с горните не натиска така, че да се усеща. На Ники му пробиха зъбчетата на 11мес, а го кърмих до 1г.3м и никога не ме е хапал.  Стига да имате желание, зъбките не са проблем  Hug

milena1976 не мога да заредя табличката

helenblondy  и на Невена гушката е все червена, пробвах какво ли не, но най-ефикасни се оказаха Бочко и Baby Tan  Peace

# 100
Добро утро ,нас доста време ни нямаше бяхме малко на почивка и сега гледам сте писали писали не мога да ви изчета.

helenblondy аз за подсечено мажа с едно кремче Павлодерм и съм много доволна помага  бързо .

# 101
  • Бургас
milena1976 не мога да заредя табличката
Да, за съжаление явно не става  Sad Т.е. аз не мога да го направя... Съжалявам...

# 102
  • Бургас
Добро утро  Hug
Vanyivan, много ще се радвам да се запознаем и на живо Hug Миленка я познавам, ама откакто роди не сме се виждали Embarassed Аз имам едно страхотно бургаско форумско приятелство от ИБ, даже семейни приятели станахме, че и ще се сватосаме  Flutter
Ася20, разбирам те Wink Миналото лято се видяхме с едни приятели на мъжа ми, които живеят в Канада и мъжът каза, че работата му е сравнително близо на 250км Mr. Green Аз обожавах да шофирам , но откакто родих нещо се притеснявах да шофирам с бебка в колата. Както и да е, престраших се и вчера пак аз шофирах Laughing Да не говорим, че по това време на годината Бургас е отвратителен град Close С кола от вкъщи до работа се пътува обикновено 10-15мин., а сега не мога да стигна и за 40 Whistling И всеки бърза и гледа да направи някоя шмекерия, само и само да стигне 10 мин.по-рано на морето Rolling Eyes
Днес се чудя пак дали да излизам, толкова е начумерено навън Tired
Да почерпя, че имаме месечинка Grinning

Честито и на другите бебчета, които празнуват с нас  bouquet

# 103
добро утро!честита 4-та месечинка на Стефан,Милена,Горан и Дима!
helenblondy- и Оливия се плюмчи много,аз всяка сутрин и почиствам лицето с тампонче с преварена вода и мажа с крем''здраве''-ни няма никакви пъпчици.
да ви споделя-моето кученце е болно Tired-в петък татето го води на преглед и се падна някакъв черен доктор-боляло го коремчето,би му 3 инжекции и хапове пие.ок ама няма подобрение,неможе да върви,не яде не пие вода......чернилката гадна вчера слязъл от клона,а днес ветеринар станал #2gunfire #Cussing out-сега татето отива пак да се кара с него.извинете че пиша за кучето и не е по темата,ама ми е като детенце и много си го обичам. Hug

# 104
ася20, не мога да подмина определението ти към чернокожия ветеринар, моля те без толкова крайни изказвания Naughty Иначе се надявам кучето ви да се оправи възможно най-скоро. Много добре те разбирам колко ти е мъчно, и аз имам един такъв член на семейството вкъщи  Hug

тодоранче, чак сега прочетох, че вече сте минали на АМ с Марта. Сори за предния ми пост Hug

така е като пишете толкова бързо Mr. Green

ние ще ходим на кратко моренце тази седмица. Който вече е бил или пък живее на морето - нека да сподели ходи ли на плаж с бебока и има ли други важни неща, които трябва да знам? Мерси Grinning

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 10:01 от vercho

Общи условия

Активация на акаунт