АПРИЛчето щастливо е дете щом си топне пръстчето в Черно Море! 2

• 11 363
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
  • Добрич
ЛУРДЕС ,все гледам тази снимка на аватара ти,ако това си ти,браво за фигурата Peace

# 136
това с рязането на ноктите по права линия е за да не врастват (както на Vanyivan), само дето аз от как взех така "равни" да ги режа-от тогава ме болят????!!!! А за ходилата ти какво каза (Alokazia)???

# 137
  • Стара Загора
Здравейте мами и бебоци! Честита 4-та месечика на малките сладурковци Стефи, Горан, Милена и Дима!

Аз предиобед писах, писах и накрая нищо не можах да публикувам ooooh!, ама карай...
Алокация, мерси за инфото, ние не сме ходили до сега на ортопед, а педито нищо не е споменал, така че ще ни е от голяма полза Hug
За захранването аз доста поизчетох, стана ми една голяма каша в главата, ама засега си мисля да започна от другия месец по една схема на Хип http://ilianas.hit.bg/Schemes.html (и сега кажете че е станала връзката към сайта Crazy, аз съм малко като индианец с тея неща)
За кърменето няма и аз да наливам масло в огъня, само ще отбележа, че всяка крайност е вредна и ненужна Peace
Peace
Аз да вмъкна обаче, че за съжаление познавам жени, които умишлено са си спрели кърмата, без да дадат на бебето да засуче дори и един път. Едната даже през цялата бременност ме агитираше да не кърмя за да не си разваля бюста #Crazy Накрая ми писна и й казах, че ако е толкова трагично положението с бюста, след второто ще си сложа силикон и ще оправим нещата Mr. Green
За връщането на работа и аз се чудя много как ще нагласим нещата. Само че скоро трябва да се ориентирам, че после няма да има места в яслите...Най-вероятно ще се гледаме до другата есен и тогава на ясла, макар че ние и сега работим двечките, кога от вкъщи, кога не съвсем Mr. Green
Малее, олях се с писането

# 138
Привет, момичета!

Честита месечинка на родените на днешната дата преди 4 месеца. Даааа, права е ВаняМ, така бързо лети времето...

Лурдес, за излизането вечер - водили сме Марта навън и след 20 ч. Снощи например беше на вечерна разходка между 20 и 20:30, после малко риткане, баня, папкане и спинкане  Laughing

helenblondy, опитай с ръкавички, ако се дразни пък, махни ги. Можеш също така да й дадеш да си държи в ръчичките някаква кърпичка или лигавник. Нашата Мартичка много обича да дъвче лигавника  Crazy

За Зимафлуор-а - не смятам да давам. На Теди не съм давала и зъбите са му съвсем ОК. Досега - вече е на 6 г - имаше само две малки кариесчета на последните дъвкателни зъбчета. Докато познавам дечица, чиито майки и по време на бременността, и след това на бебетата си са давали флуор, на които зъбките им са с много кариеси. А и освен това  бях чела преди време, че ако се предозира, флуорът може да има негативно влияние, но ще трябва да изровя къде и какво беше, че не помня, пък и не съм на моя компютър. Нашата зъболекарка, когато го гледа, каза, че всичко е въпрос на хигиенни навици, на ген и на на здравословно хранене, без junk foods, които в менюто на Теди гледам да не присъстват.

Ех, как ви завиждам за моренцето!!!   grinning039
Верчо, доколкото аз съм запозната, бебетата не трябва да се пекат в никакъв случай, дори и да са намазани със слънцезащитни мазила. На плажа може да ходят само вечер след 18 ч и сутрин докъм 8:30 най- късно. За тях е по-важно, че ще сменят въздуха и това е достатъчно. А относно захранването - аз също от два дена съм на вълна да изчакам Марта да стане поне на 5 м. и от 6-ия месец да започна с новите храни. Толкова много изчетох по темата за захранването и така се бях оплела, ама постепенно ми се избистриха нещата и вече съм наясно как да действам, когато дойде моментът.

Да ви кажа и за нашата пиваца - от няколко дена писка с голяма наслада, когато е в настроение . Мисля, че се наслаждава на гласа си  Laughing

този пост го пиша от обяд и сега гледам вече има публикувани ощи 19 нови отговора, ама ще ги чета после

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 17:47 от Тодоран

# 139
  • София

Да ви кажа и за нашата пиваца - от няколко дена писка с голяма наслада, когато е в настроение . Мисля, че се наслаждава на гласа си  Laughing

Не помня моите момичета дали са пищяли преди време, но ми правят впечатление други пискащи малки госпожици навън Simple Smile Косьо досега не е пищял (сигурно усеща, че това не е мъжка проява), но да видите как вика и крещи...същински бащичко Simple Smile

Зимафлуор и аз няма да давам...Не съм пила нито по време на бременноста, нито преди това. Както и фолиева киселина между другото...
Но да ви кажа за мойте 2-те девойки...И двете са от една майка раждани (заклевам се, че и бащата е един Peace ), една и съща хигиена на устата спазват (малката е по-старателна даже), и двете се хранят с много junk foods (не са случили на майка да им готви, милинките) и резултата е следния : Голямата прилича на баща си (той на неговия) - не е стъпвала на зъболекар (не защото я е страх, или я мързи като мен, а защото няма нужда), а малката прилича на мен (аз на майка си) - почти няма здрав зъб в устата си.
Хигиената е важна, медикаментите също, но...гена си е най-важен. В това аз най-много вярвам. Даже някой като ме попита какви зодии са децата ми, аз казвам "Зодия Манов" (мъжа ми) Simple Smile

# 140
здравейте.днес купих царевична каша с вкус на ягода.сварих я и сложих 30мл.и 120мл АМ.общо 150 колкото си яде.изяде го без проблем.утре ще сложа повече каша и така докато стане гъсто.после ще и давам каша в лъжичка и мляко да си дояжда.докато замести кашата едното ядене.моля кажете-правилно ли е? newsm78така поне ми каза бебешката лекарка ама знае ли се? мерси.  bouquet
верчо-като поживееш сред черните,ще разбереш,че нямат грам мозък в главата си и помнят по 3 мин.сериозно ти говоря-не вдявят и това е. Peace Hugето татето закара кучето при бял лекар-опипал го и веднага разбрал,че го боли гръбнака-бил му инжекция и като се върнаха кучето вече беше на крака и живна.яде си и си пие водичка.

# 141
  • София
Ася20, по принцип точно така се захранва - постепенно. Но в БГ захранването се започва не с каша, а със зеленчуково пюре. Въпреки, че съм чела, че някои започват с оризова каша.
Според мен щом твоя лекар така ти е казал, значи така трябва Peace

# 142
ПриветЪ пак от мен  Laughing
Пък каква хуубава разхдка си напраЙхме с моя УбаФец- бедна вий фантазията. То и слънце ни пече и дъжд ни валя- и пак късмет голям - хванахме и страхотен порой...  Twisted Evil
Ако се чудите що пиша на джигитайски, то е щото сега такива бомби взе да пуска Стефчо , че си глътнах граматиката  Mr. Green
Бях решила много неща да ви пиша, ама пак  newsm78 позабравих повечето...
Емма и Стефан хич не е лесен - през деня ме прави на луда калинка - като скачени съдове се местим от стая в стая- ай го оставя и писва...  Close Тая сутрин цял концерт изнесе докато простра прането  Twisted Evil Пуска ме най- много на една педя от себе си- то  и до кенеф не  мога да отида без да ревне.... А нощем се буди понякога само едн път, но това е рядкост. Не съм спирала нощното хранене. А сега за капак от два дни се научи да го люшкам докато заспи  Sick Абе изобщо голям терор ми налага.
Лурдес снощи направихме една вечерна разходка - прибрахме се към 21:30- Стефчо бе много впечатлен - не се обади през цялото време, само се кокореше та чак и не мигаше  Laughing
Момичета, а на Дюкан-есите много не съм им зачитала писанията честно казано.... Аз се ровя по рецептите и не ме интересува какво пишат, а линка го пуснах защото предположих, че ще заинтригува някои от тук присъстващите...  Rolling Eyes Ама щом казвате, че се държат така - лошо! и не им прави чест  Crossing Arms
Айде изчезвам( то смених и памперса), че вече не издъжам на викоевете Twisted Evil

Чудя се тапи за уши дали ще ми свършат работа или да взема да го върна в магазина Mr. Green

# 143
  • Варна
Момичета, качих табличката, която ми прати milena1976  Hug За да попълвате данни в нея трябва да се регистрирате в Google Documents тук

Ето и табличката

http://spreadsheets.google.com/pub?key=pmeEBU1vHGYHvlGPVwQytEg&a … 0&single=true

Добре е hiksita да сложи линк към табличката. Ако искате ще добавя и редове с усреднени стойности

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 20:48 от Ясмина

# 144
Ясмина много благодаря за труда, аз я попълних вече  Hug

# 145
 Hug Hug Hug Ясмина и milena1976  Hug Hug Hug   bouquet  bouquet    bouquet

Peace
 hahaha hahaha - на "Как бързо нашите деца растат в цифрички"- на първа страница Joy Joy Joy

# 146
хех...
и аз се записах в табличката, ама като гледам кви сме дребни...  Embarassed
 наваксаме си обаче  Peace
ама иначе на акъл хич не сме дребни....и моят Дамян като ме види че излизам от стаята и почва едно Бръм-бръм-бръм - точно ей така си бръмчи , ама аз го оставям и той след 5-10 мин се умиравя сам.

Иначе тук вали цял ден  Confused  а мен не ме свърта....
ето сега уж трябва да спи а си приказва....отивам да наглеждам кво става че таткото е при него да го отменя....

иначе сме на пюре,ама нещо ми се зачервява под очичките- утре ще пробвам домашно от друг плод....да видим.  newsm78 При някоя  мама дето захранва има ли такива червени петънца? Те изчезват на 10-тата минута....предполагам че е реакция на организма  Praynig и ще мине това...

оффф, разписах се много
хайде   bouquet  от нас

# 147
  • Popovo
Ясмина много благодаря за труда, аз я попълних вече  Hug

Ясмина, едно голямо благодаря и от нас с Гого  bouquet
Аквариел, поправи в таблицата датата на раждане на Габи  Mr. Green

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 22:05 от koketka

# 148
иначе сме на пюре,ама нещо ми се зачервява под очичките- утре ще пробвам домашно от друг плод....да видим.  newsm78 При някоя  мама дето захранва има ли такива червени петънца? Те изчезват на 10-тата минута....предполагам че е реакция на организма  Praynig и ще мине това...
Това е  уртикария - вид алергична реякция! Какво пюре даваш? Би ли ме светнала как се приготвя домашно плодово пюре?
Ние решихме към 17 август да ходим ва море, така че до тогава трябва да заместя 1 хранене с пюре та да може по спокойно да ходим на плаж Peace / бебето няма да присъства там/ Мисля да започна с мороки ва Хип , понеже не намерих само от картофи, а нали казвате че трябва да е от 1 нещо?

# 149
  • Варна
Нещо не схващам как да попълня данните в таблицата. Регистрирах се, но не намирам начина. Някой ще ме светне ли???

Общи условия

Активация на акаунт