АПРИЛчето щастливо е дете щом си топне пръстчето в Черно Море! 2

• 11 341
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря ви момичета смята да я заведа на УНГ та да видим какво ще ни кажат съмнявам се ,че може да ни се появи трета сливаца понеже нашия татко има.

# 241
  • София
Благодаря ви момичета смята да я заведа на УНГ та да видим какво ще ни кажат съмнявам се ,че може да ни се появи трета сливаца понеже нашия татко има.

Сподели после какво са ви казали  Praynig

# 242
  • Варна
Добро утро и от нас HugМикаела се събуди в 6ч #Crazy, от 2 месеца не се е случвало.......половин час се опитва да се обърне по корем и се ядосва и накрая се събуди-нахраних я. Я момичетата със сгъваемите кошари да кажат за матрака- нашия в средата е леко хлътнал....дали е проблем това, че ме притеснява? Thinking Може би и за това не успява да се завърти милата и се дразни TiredОх, сега съм като пребита от това ставане в 6, после си поговори и хили малко около половин час, след което сме заспали и аз в 7,30 пак на крака, да водя Макси на градина Crossing ArmsЧакам я да се събуди сега, да яде и тръгваме на разходка...........а вашите парички бавят ли се повече от 2 месеца, че на мен вече ми идва да ги  #2gunfire

# 243
Добро утро!  Hug

Хиксита Едно голямо ИЗВИНЯВАЙ!  Praynig  Hug Не съм видяла, че си сложила табличката на 1-ва стр.  Blush Кво да направя като съм малко недоскив  Crazy

Sisee ама много са ти яки постовете от вчера!  Mr. Green Хич не се притеснявай да споделяш такива "неприлични" мисли  Laughing Уверявам те, че всяка една от нас си ги мисли и върши същите "мърсотии"  Peace Изпепели ли мъжо снощи??!  Mr. Green Между другото на моя син също му става пишката почти всеки път като я забелвам, ама то е сигурно щото доста се заигравам  Joy

Vesy1 аз ползвах много в началото и сега от време на време кремчето Лансинох, много е добро наистина - овлажнява, омекотява и респ.облекчава зърното, трябва да се мажеш доста интензивно, по няколко пъти на ден, за разлика от Гермастана не се налага да го отмиваш преди кърмене или цедене, но ако цепката е много голяма и не ти заздравее в рамките на няколко дни може би е по-добре да отидеш на доктор да те види - какъв доктор  Thinking ами не знам със сигурност може би гинеколог, мисля че не е чак въпрос за мамолог  Peace

dariq май наистина почти всички бебчета дишат тежко и хъркат с носле, ако не става със Стеримара, консултирай се с педито и иди за твое успокоение да дадеш секрет от нослето, но както вчера коментирахме със софийските мами дори да се изолират някакви бактерии не винаги се назначава лечение, а се изчаква детенцето само да израсте проблема  Peace

Гледам вчера пак сте ги забъркали едни.... Sad
Вижте сега, дайте да успокоим малко топката Peace Ванче никъде не те пускам да ходиш!   Naughty Hug
Всички майчета от тоя форум с които съм се запознала наживо се оказаха големи сладури, вярвам че всички сме такива  Hug
Всяка майка иска да даде най-доброто на детето си и прави всичко възможно да го гледа по възможно най-добрия начин според нея.
Дайте да спрем с тая ударна, силова, на моменти дори агресивна кампания за кърмене  Peace Мисля, че времето на агитациите беше докато бяхме бременни. Тогава четохме, образовахме се, споделяхме, коментирахме. Сега вече сме вече "вещи в занаята" и обиграни и няма какво да се подтикваме непрекъснато.
Аз като майка която все още успява криво-ляво да кърми, нямам кърма в изобилие, един ден имам, на следващия едвам събирам, пия и ям всякакви щуротии за да я стимулирам, има дни в които вися с малкия през час да го кърмя, общо взето съм подложена на доста голямо напрежение покрай това кърмене и нещата не стават от самосебе си, но и като човек който неведнъж е давал АМ когато не ми е стигала кърмата, мисля че съм видяла и двете страни на медала. Определено знам какво чувстват майките даващи АМ и какво е провокирало Ваня да напише поста си вчера  Peace В моментите когато ми се налагаше да давам АМ съм го правила със свито сърце, много гузна съвест и голямо разочарование от себе си  ooooh! И като се замислех защо, ами точно заради тези непрекъснати пропаганди, че задължително трябва да кърмиш, щом не успяваш да кърмиш, значи не си положила достатъчно усилия, не си направила всичко възможно и т.н.... Е да ама не е така, защото когато направиш всичко и въпреки това пак не става, огорчението, вината, разочарованието и тъгата са огромни. Чувстваш, че едва ли не си се провалила като майка, че не правиш най-доброто за детето си и пр.
А това са пълни глупости!!!
И мога да ви кажа, че цялото това напрежение и психическо състояние на майката в такъв момент е много по-вредно за бебето отколкото ако просто забъркаш шишето с АМ, нахраниш детето си и видиш доволната му физиономия.

Затова ви предлагам, без да се обиждат нито кърмещите, нито некърмещите - спрете с тази непрекъсната, агресивна агитация за кърменето, макар да не усещате, вие без да искате връщате некърмещите майки към лоши за тях спомени, разочарование и тъга.
Тук сме за да споделяме, съветваме, обменяме опит, но не и да се поучаваме! Писането в този форум не трябва да носи разочарование и лоши емоции!

Съжалявам за дългия пост, ама нямаше как да не споделя с вас своите чувства, след като прочетох вчерашните дебати, и след като явно не всички са разбрали намека ми от предишен пост по темата "всяка крайност е вредна и ненужна"  Wink  Peace  Hug

Пожелавам ви един прекрасен, слънчев и усмихнат ден!    bouquet

Последна редакция: ср, 30 юли 2008, 10:32 от galivo

# 244
Здравейте момичета!

Чудех се дали и аз да подхвана темата за кърменето  Thinking с две думи...няколко пъти съм го казвала,че Дани е само на кърма /да си призная не полагам кой знае какви усилия да поддържам лактацията/ просто си имам кърма PeaceЗнам,че тук има много майчета които полагат доста усилия ,но нещата не се получават и прибягват до АМ..Аз лично никога не съм смятала,че майките,които дават АМ са  лоши Peace или нещо подобно!За мен да кърмиш бебето си не е на живот и смърт!Момичета дайте да не заформяме така лесно спорове и скандали Peace....толкова е хубаво когато всички се подкрепяме,изчитаме,даваме си съвети,срещаме се....Ваниван  Hug ти си много готино мамче и не ти давам да напускаш редиците ни Wink
Маги Дани  се дави и кашля от слюнката си.....такива балончета прави ooooh!
Дани преди всекидневно хъркаше с нослето дали от Стеримара,който му пръскам сутрин и вечер вече го няма това хъркане!Не съм го носила на УНГ Peace
Вчера ядох пред него ябълка ,а той така ме зяпаше....реших да му дам да си близне Wink удари два езика на ябълката и последваха такива кисели физиономии Sick не му хареса определено!

Последна редакция: ср, 30 юли 2008, 10:37 от sisee

# 245
Добр'ютро   bouquet,
относно мини спора ви мога да кажа само едно: аз пък си варя царевица!!!! Mr. Green  Mr. Green, скъсайте се от яд  Grinning  Laughing! Това м/у другото. galivo много хубаво го е написала и я подкрепям с две ръце....е, с една щото с другата ям  Mr. Green!!! Аз пък скоро си мислех да се засегна, щото тука мине се, не мине ден и някоя се похвали, че хлапето й спяло цяла нощ, че се обърнало амнайсет пъти от корем по  гръб или направило салто мортале, че се смее с глас, че е проговорило португалски и не знам си още какво! А моя мискинин нищо не прави....ама ниииииищичко! и аз сега да лягам да умирам ли? Е днес вече се успокоих, щото той поне се лигави яката, та ми отпадна една грижа така да се каже!
 Ясмина и количката повдигам, и на ръце съм го носила, и вода му давам (анатема  bishop), и биберон (две анатеми  Laughing), но просто като реши да плаче човека.....нищо не го спира. Интересното е, че спира изведнъж, когато най-малко очаквам, без да съм правила нещо специално.....бебешка му работа! Добре, че рядко го прави-не е всеки път!
  Аз пък се чудех-тез нашите хлапета да не си пишат в някой бебешки форум  newsm78? Щото май ми намирисва на заговор-едото почне да прави нещо и ааааайде и другите изведнъж прихващат  newsm12...ще я видим ние тая работа!
  Самуил пък има разлика-за тена говоря-като го съблека и си личи там където е бил памперса и бодито е бял, а кълките и ръцете-по-кафеви  tooth!

# 246
Много съжалявам ако аз съм пуснала искрата за "болната тема". Изобщо не съм искала това и в никакъв случай не съм нападала никой, напротив. Само ще вметна, че освен нас тази темичка (тайно или явно) я четат и много начинаещи майки и кандидат майчета. Спомням си като бях бременна какви спорове бяха при февруарките точно по темата за кърменето. Там имаше една мама, член на Ла Лече Лига, която всеки ден обираше толкова критики, че незнам как издържаше...Веднъж каза "ако има само една майка на която съм помогнала да кърми успешно, значи съм си свършила работата". Еми на мен ми помогна и съм й благодарна!

За мен пък има и други "болни" теми. Смятам, че никой не се замисля за майките имащи още доста килца за сваляне. Знам, че показването на снимки с вече манекенски размери и споменаването на точни цифри за свалените килограмите не е с цел удар по самочувствието на другите мами, но няма да забравя как се чувствах като се погледнех в огледалото веднага след раждането... Само да отбележа, че сега нямам този проблем, но...

И аз не искам да има спорове Peace (то кой ли иска де).

Добр'ютро   bouquet,
относно мини спора ви мога да кажа само едно: аз пък си варя царевица!!!! Mr. Green  Mr. Green, скъсайте се от яд  Grinning  Laughing! Това м/у другото. galivo много хубаво го е написала и я подкрепям с две ръце....е, с една щото с другата ям  Mr. Green!!! Аз пък скоро си мислех да се засегна, щото тука мине се, не мине ден и някоя се похвали, че хлапето й спяло цяла нощ, че се обърнало амнайсет пъти от корем по  гръб или направило салто мортале, че се смее с глас, че е проговорило португалски и не знам си още какво! А моя мискинин нищо не прави....ама ниииииищичко! и аз сега да лягам да умирам ли? Е днес вече се успокоих, щото той поне се лигави яката, та ми отпадна една грижа така да се каже!

Емма, "кефиш мъ" жено   bouquet   И Марти е от тази порода на неправещите  Peace

Поздрав на всички Hug  bouquet 

# 247
Цитат
За мен пък има и други "болни" теми. Смятам, че никой не се замисля за майките имащи още доста килца за сваляне. Знам, че показването на снимки с вече манекенски размери и споменаването на точни цифри за свалените килограмите не е с цел удар по самочувствието на другите мами....
Това със снимките май бях аз!
Не съм искала да дразня някой...просто исках да споделя с вас,а то какво се получило!

# 248
  • София

За мен пък има и други "болни" теми. Смятам, че никой не се замисля за майките имащи още доста килца за сваляне. Знам, че показването на снимки с вече манекенски размери и споменаването на точни цифри за свалените килограмите не е с цел удар по самочувствието на другите мами, но няма да забравя как се чувствах като се погледнех в огледалото веднага след раждането... Само да отбележа, че сега нямам този проблем, но...

Може и да не искаш, ама определено ме удари по самочувствието  Joy Joy Joy

А за нищо неправенето...Понеже и Косьо е от тия, дето почти нищо не правят, аз по едно време като ви четях сериозно се бях притеснила, че детето ми има някакви проблеми... Crazy

# 249
Добро утро и от нас HugМикаела се събуди в 6ч #Crazy, от 2 месеца не се е случвало.......половин час се опитва да се обърне по корем и се ядосва и накрая се събуди-нахраних я. Я момичетата със сгъваемите кошари да кажат за матрака- нашия в средата е леко хлътнал....дали е проблем това, че ме притеснява? Thinking Може би и за това не успява да се завърти милата и се дразни TiredОх, сега съм като пребита от това ставане в 6, после си поговори и хили малко около половин час, след което сме заспали и аз в 7,30 пак на крака, да водя Макси на градина Crossing ArmsЧакам я да се събуди сега, да яде и тръгваме на разходка...........а вашите парички бавят ли се повече от 2 месеца, че на мен вече ми идва да ги  #2gunfire
Халиотис, знам че бебчетата трябва да се "упражняват: на твърдо. Може би точно хлътналия матрак не й позволява да се обърне. Хайде да докладваш после Peace

За спора - неприятно ми е, че го поклаждам, не съм конфликтна личност, но не мога да разбера какъв е проблема?!? Нали и кърмачките сме част от този форум, където "се споделя"? Какво сега? Да спра да пиша ли, защото има майки, които дават АМ? Никой тук не е обидил/обвинил майка, която дава АМ. Ако съм пропуснала - кажете newsm78 Какво значи силова кампания? Кой кого агитира или подтиква да кърми (Глаиво, извинявай, че се хванах за твойте думи)?

Познавам и Галиво, и Ваня, и Ласи. Всичките са ми много симпатични, това не е личен спор Peace

Смятам се за съобразителен и разумен човек и не искам някой да ми казва какво да пиша и какво не Crossing Arms

хриси-писи, емма, прочетох ви постовете преди да публикувам -  Peace Hug

# 250
  • София
Мацки, имам едно конструктивно предложение  Peace

Вдигайте дупетата от пред компютрите, мятайте бебчовците в количките и марш навън !

А довечера - всички на отчет какви са ги свършили днес !

Аз поне това смятам да направя Wink

П.С. Емма, ти си дояж царевицата първо, че като изстине не е вкусна Grinning и преди да излезеш, провери дали си изключила котлона Wink

# 251
  • в илюзия
Айде стига вече с тези работи - кърмя не кърмя .....(съжалявам ако прозвучава гадно)

Ваня разбирам те аз не кърмя , никога не съм се чувствала зле от това , че не кърмя , но лошото според мен е , че тук започна да се пише малко повече за кърменето .Все пак има и други теми , които могат да се обсъждат.  Thinking
През последния месец не съм писала , защото питам въпроси и не получавам отговорите , не мога да разбера защо??????
Ето заради това има винаги обидени очакваш от около 100 непознати жени да получиш внимание и отговори само , че се получава мнооооооого рядко , когато се касае до нещо което не е свързано с кърменето , с циците и т.н.(не ме разбирайте погрешно, никого не искам да обидя. Надявам се никой да не се нахвърли върху мен)
Подкрепям предложението на ВаняМ - айде всички навън.

За таблицата не мога да си напиша мерките на Боряна , защото съм на Опера

# 252
Сегаа, тъй като гледам, че след моето изказване снощи се е включила Vanyivan, след което е настанала една.... да не ви е работа  Thinking
Защото ме мързи и мен да пиша ще копна следните неща, които напълно съответстват с мнението ми:
Не знам защо така се получава, че от всичко става спор. Става ми доста досадно вече и не знам дали това е мястото, където искам да си споделям оттук нататък. Аз кърмя и се гордея с това. Не мисля, че аз или някоя друга от кърмещите майки тук е парадирала с кърменето. Нали сме заедно, за да споделяме, а не да се засягаме! Ако пиша нещо във връзка с кърменето то е, за да споделя с вас или да дам подкрепа/кураж/съвет на някой тук. Сигурна съм, че това важи и за останалите кърмачки.

Верчо, точно същото исках и аз да напиша, но ти си ми прочела мислите!!! Подкрепям изкавзането ти и съжелявам ако неволно съм обидила някой с нещо по въпроса с кърменето! Hug Vanyivan не спирай да пишеш   bouquet

Никога няма да обвиня една майка, че дава АМ, защото и аз съм давала и това не ме е направило по- малко майка на големият ми син!

И айде моля, моля да не се вкарваме излишнно в тия филми hahaha hahaha - кърмене/Ам и сваляне на килограми   Mr. Green Защото винаги ще има някои, които ще реши, че темата не му е удобна и ще вземе да се разсърди smile3511
Всичко това е въпрос на хормони, предразположеност и ген- абе с една дума организъм.

И понеже се забавих с поста си ( по обективни причини- Стефчови  Laughing) и аз изчетох всички постове преди мен - и  съм съгласна с ВаняМ да се мятаме по количките и навънPeace

# 253
АААААААААА Ванче, аз нямам количка, тъй че не мога да ти изпълня заръката.....ако ще се разхождам-трябва да е с кенгуруто, ама от няколко дни ме наболява корема и малко се притеснявам да се нат'варвам за по-дълго! А за царевицата ми-не бери грижа  Laughing...сега ако някоя бременна мама чете да не съм я подяла с тая царевица Wink!
 Аз сега се сетих за един повод за гордост дето съм пропуснала да ви го споделя-Самуил вече се оригва в легнало положение  Mr. Green Mr. Green..ми така де, като почне да се лигонти до като яде и да се дърпа, по ваша заръка го вдигам да се оригне, ама той почва да плаче, явно дето съм му счупила хатъра и пак го слагам да яде, той пак почва да се дърпа след малко, ама аз я съм се зачела, я блея нещо и той като види, че няма да му обърна Фнимание-няма на къде-оригва се легнал и тогава продължава! Ми на ред трябва да се научи туй дете!

# 254
  • Стара Загора
Добро утро!

Гледам от снощи такива спорове са се завихрили, аз ще се въздържа от коментар...смятам че сме достатъчно големи и зрели хора за да може всяка да реши за себе си как ще се грижи за детето си, без да трябва да се чувства виновна че прави или че не прави нещо(умишлено избягвам думата кърмене)
Ваня го е казала най-добре, грабвайте количките и беж навън, че от много задълбочаване вижте до къде я докарахме  Hug
Емма, Ваня, Хриси...и ние сме от групичката на нищо-не-правещите, освен че естествено перем пелените с лиги Mr. Green, чат-пат се обръща от корем на гръб, но смятам, че по-скоро и натежава главата и затова.
Аз днес отивам на фризъор, мисля драстично да намаля дължината, че от две-три седмици така ми капе косата ooooh! Имам чувството че ако продължава така до месец може да не остане и косъм на главата ми.
Айде, аз изчезвам, че ни чакат  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт