Шопинг мания настава, че ОКТОМВРИ наближава.

• 13 566
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета! На Фил Ю честито дипломиране, а на всички останали който са пазарували за бебетата честити покупки.
На  момичетата който са на ЖК в Тина Киркова изкам да кажа, че аз съм на консултация на 12.08 ако има някой за тогава можем да се уговорим нещо. Мимисофия аз пия магнерич от 3 месеца и се чуствам добре. Приятен и успешен ден от мен.

# 211
Здравейте, мамчета.

Събудих се с настинка, но доки каза че не е нищо сериозно. Поне си спечелих почивен ден и смятам да наваксам малко с изчитането на кърмаческия форум.

Усмихнат ден на всички

# 212
  • Варна
[
Госпойца Димитрова, абе играчка си е, ама… докато все още имам свободно време, че после с бебчо, едва ли ще ми е до това… ти с количките и дилемите какво направи, дай съвет, че и аз като теб попаднах в омагьосан кръг)))

Аз вече нямам дилема,относно количката Laughing но грам време нямам. В събота ще ви запозная
Инче,ти последно на какъв модел се спря, ще пиша довечера

# 213
  • София
Привет момичета! Вярно нямате изчитане, бърборанки!
Браво на Феел Ю за дипломирането!
Енигма, аз за моето дипломиране няма да се включвам, че беше 97 година  Embarassed и чак ме е срам колко съм дърта, но само да кажа, че не е никак страшно, особено когато си имал достатъчно време да се подготвиш. В повечето случаи ще знаеш повече на практика, отколкото участниците в комисията, които са най-често само теоритици. Важно е със самочувствие да си представиш работата и да си спокойна, когато отговаряш на въпросите им.
Нинка, в БГ Мамма има и песнички и приказки (аудио), но нещо не работи напоследък  newsm78, като се оправи ще ти пусна малко линкове.
За следродилната депресия - не знам доколко можем да повлияем, когато се разбушуват хормоните...Имам приятелка, която мина през това. По принцип е много нахакано и самоуверено момиче, справя се доста добре с живота и умее да се насажда там, където трябва. Хем за нея това беше второ детенце, хем имаше бавачка, която да се занимава с бебето, хем тръгна на 4-тия ден на работа, защото живее в малко градче и може да си позволи да отскача през 3 часа до вкъщи за храненето. Хормонитер са страшна работа, трябва ппри първи признаци на такова състояние да се търси съвет от специалист и подкрепа от хората наоколо. Наскоро четох и в Дир Бг историята на едно момиче минало през този ад - ето, ако ще ви е интересно и на вас.
Инче, ти си не само кулинар, но и художник! Браво за търпението! Аз лично обичам да правя торти, но нали съм все прибързана, от украсата нищо не излиза обикновено и гледам поне на вкус да го докарам  Mr. Green
Светли, мила, такава надежда ми даде с този разказ за феталната във Фемина, че вчера и аз се записах за преглед при Врагалева. Аз съм същия случай - предна плацента и повечко сланинки на корема, та Марков ме отписа като подходяща да си видя детенцето триизмерно. А нали и нашия калпазанчо си криеше личицето с юмручета, та въобще не можахме да му го видим. А другата седмица и мама ще е при мен, та ще я водя да се зарадва и тя на внуче  Wink
Толкова за сега от мен...няма много новини. Успешен ден на всички!

# 214
  • София
Ванче, предимството на течния препарат за пране е че се изплаква по-лесно и няма опасност да остане от химията по тъканта. Аз последната година за цветно и деликатно пране ползвам течния Perwoll и съм много доволна. Даже нямат нужда от омекотител. И за дребното си мисля да взема течен препарат. И Сано  и Персил ги има в двата варианта - прах и течен.

За матрачетата чак за гръбначни изкривявания да говорим ми се струва прекалено. Да не би децата спали на обикновен дунапренен матрак да са с гръбначни проблеми? Или пък все едно нашето поколение е израстнало с кокос и латекс. Аз както казах залагам преддимно на комфорта. На кокос не съм спала и не мога да коментирам.

# 215
syconium да се оправяш!
Ели ние спим на латексов матрак и да ти кажа не е мек... супер е... аз се чувсвам много добре, и сега като легна на някое меко легло и се изкривявам цялата Sad

# 216
Здравейте и от мен. Доста време ми отне докато прочета и пак забравих половината  Embarassed
Аз утре ако не ми мине котка път ще ходя да поръчвам мебели за стаята на дребосъка. Вие така усилено пазарувате че аз взех да се шашкам че няма време Wink

# 217
  • София
Еличка, и ние от скоро спим на латексов матрак - аз съм много доволна,
защото явно от килограмите бяха започнали да ме болят тазобедрените стави
от много твърдия дунапренен матрак. Не мога да прецена дали бебето като е много леко въобще
би успявало да си прави вдлъбнатини под себе си. Още се чудя много.
относно кокосовия матрак - имах такъв около 15 години и беше прекрасен, но
се предаде накрая. Но това, което четох е, че задържат акари. А дунапренът по принцип е гаден и отровен материал.
Така че аз нямам идея какво да купувам.  newsm78

# 218
Здравейте мили момичета  Simple Smile
Страшно много ви благодаря,че ми отговорихте за защитите - на всички  Hug   bouquet/нарочно не споменавам имена да не взема да изпусна някой без да искам,квато съм шматка  Blush/
Сега си идвам от лекцията на 9 месеца и нали ви споменах,че ще е за След родилната депресия та понеже сме подхванали тази тема да ви кажа общо взето най- същественото ,което каза психоложката.
Има няколко основни признака, по които може да се разбере,че сме в депресия ,а не само някакво моментно състояние.Ще се опитам да ги изброя в съкратен вид  Wink
1.Появява се след около 2 седмици след раждането - майката изпитва абсолютна апатия към бебето,не иска да го вижда,да го кърми ,да го гушка.Държи се така всякаш детето не е нейно.
2.Не се радва на нищо.Обикновенно отоговаря само с "да" и 'не".Отказва да излиза,отказва всякакви контакти,дори с най- близките.Занемарява се.Изражението на лицето винаги е "каменно"
По принцип се появява постепенно някъде от 1 до 3 месеца.Ако е изведнъж - вече е лошо.Тогава е психоза,почват халюцинации - зрителни,слухови - всички свързани с бебето ,че някой иска да го отвлече,че му говорят някакви хора....
 Има вероятност макар и малка и мъжът да изпадне в депресия,особенно ако бебето е момче /не разбрах точно причините/ .Изразява се ,че обръща много малко внимание на сина си,което в последствие може да окаже доста лошо влияние на детето в пубертета.При дъщерите не било така.
И нещо малко по-весело - води се ,че до към 6-та седмица след раждане родилката може при евентуален съдебен казус да мине за невменяема.  Grinning Нещо заради хормоните,заради влиянието им върху психиката...та лекторката каза - това е най- подходящия момент да утрепете свекървата  Laughing Всичко в кръга на майтапа разбира се. Та в общи линии е това.Надявам се никой да не изпадне в такива сривове.Моментните състояния като липса на настроение,умора,недоспиване,малко страх и несигурност не се броят  Wink Дано ви е било интересно.Исках да си ви споделя  Hug
Малко по-късно ще се включа и към другите неща дето си говорите  Grinning

# 219
  • София
Наистина е много важно това уточненеие: Моментните състояния като липса на настроение,умора,недоспиване,малко страх и несигурност не се броят.

Поп принцип "следродилната депресия" е нещо сериозно, а не както повечето от нас си го представяме. Признаците са много по-сериозни от изброените и майката буквално психясва от чувстовото че е "лоша майка и не се грижи както трябва за детето си".
Дано на никой не се случва. Иначе бъдете сигурни, че често ще се чувсвате объркани и притеснени. В началото е по-трудно.

Аз не знам матрака на Соня какъв е.  ThinkingКупихме го от Штъркел и струваше 60 лв. някъде.

# 220
  • София
Енигма, благодаря ти за труда да ни споделиш как е минала лекцията   bouquet А ти внимавай да не те привлекат като подбудител към убийство на свекърви.  Joy
Предлагам да мислим позитивно и да приемем, че съвършенни хора няма, така че и ние като майки няма да знаем всичко. Все си мисля, че на детето не му пука в какви гащи е обуто или на какъв матрак спи, а дали мама и татко го обичат. А това ще го можем най-добре  Hug

# 221

За матрачетата чак за гръбначни изкривявания да говорим ми се струва прекалено. Да не би децата спали на обикновен дунапренен матрак да са с гръбначни проблеми? Или пък все едно нашето поколение е израстнало с кокос и латекс. Аз както казах залагам преддимно на комфорта. На кокос не съм спала и не мога да коментирам.
Мисля, че е добре матрака да е хубав - дъщеря ми получи гръбначно изкривяване миналата година  и сега ходи на плуване и прави медицински упражнения всеки ден по 1 час. Това трябва докато навърши 18 години. Така, че всяка превенция не е излишна, било то и хубав матрак. Ние ще ползваме сгъваема кошара, но аз пак ще си взема хубав матрак за бебенцето и няма да ползвам този от кошарата. Peace
А аз наблюдавам доста гръбначно изкривени деца, на които родителите не обръщат внимание - повечето тийнейджери са изгърбени и някои съвсем очебийно имат сколиоза - най-вече се вижда, когато се наведе детето.А за да стане очебийна означава, че вече е в по-напреднал стадий и ъгъла на изкривяването е по-голям. Това става постепенно, още от детските години. В начален стадий не е опасна, но после се оправя само с корсет или операция. А аз имам момиченце - като порасне и забременее какъв ли ужас ще е с големия корем и гръбначното изкриваване...Сега трябва да внимаваме за всичко - как сяда, как лежи и т.н. Пазете дечицата си и ги наблюдавайте. Живота поднася много неприятни изненади... Hug

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 13:29 от Lora_mum

# 222
Качвам няколко линка с приказки за интересуващите се Simple Smile Жанрът ми е любим. Имам сигурно стотици книги с приказки, които съм купувала и чела в 20-те години, през които нито съм била дете, нито съм чакала такова Simple Smile

http://ljube.com/278
http://deteto.evo.bg/mp3.html
http://az-deteto.com/

Първите две са на мр3-файлове, третото - за четене.

За матраците и гръбначните изкривявания - ми не, не е маловажно. Аз като достатъчно възрастна съм израснала, спейки на пружина и дюшек и имам гръбначно изкривяване (казват, че е щото съм израснала 30 см за 3 години и имам един прешлен в повече, но едва ли само това). Има и мъжът ми. Както и още хиляди деца от нашето поколение. Та... така.

За срещата ей ся ще прегледам резултатите и ще гласувам. На мен засега ми е удобна всяка дата без 2-и и 17-и (когато съм на работа, но ако е по-привечер - дори и тя).

И по повод невменяемостта да допълня - и ЦЯЛАТА бременност се води така и сме освободени от виновна отговорност Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 14:34 от Параход

# 223
  • Варна
Госпойце, тука някой се опитва да те имитира. Laughing http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317154.msg8202279#msg8202279
Днес си получих космонавтчета и онези шапки. Космонавта  е страхотен. Много дебело и качествено нещо. Не е шушлек, но става и за Северния пояс. Бих взела още един за по-следващата зима, но за съжаление не знам какъв размер ще ни трябва за тогава. Който ще купува космонавт му препоръчвам да си купи такъв. В сайта имаше и за момиченца и за момченца.

# 224
Кой е сайтът и съответно моделът на космонавта, Пуки?

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 14:35 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт