За първа година в детската градина!

• 26 255
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Нати, аз изрично питах нашите дали ще може да стои само до обяд, а по принцип въобще да спи у дома . Като си плащаш пълната такса-какъв е проблемът?

# 211
  • Mediterraneo
Първо да вметна, че за мен темата е полезна и не ми се иска да се правят отделни отчетни теми по градини. Не всички сме от София, аз с кого ще си пиша  Crossing Arms

Днес посетих градината. Говорих със сестрата, оказа се, че си започваме точно на първи септември. Няма да ми изгорят изследванията  newsm44 Васерман не ни искат, което също много ме успокои  Mr. Green

Бележката за ОЗБ при нас важи 10 дни  Rolling Eyes

На родителската среща директорката каза, че няма опция за вземане на обяд. Аз и не се натискам, де. Децата са вече големи и изобщо не ме блазни мисълта да приучавам детето си да го вземам по никое време. Ще се научи хитрушата, че ако пореве известно време, мама ще я вземе рано и какво правим?! Мерси. В яслата адаптацията й мина бързо, на обяд съм я взела 3-4 пъти. Сега не смятам да го правя.

За допълнителните занимания нямам спомен да са ни говорили на родителската среща  Thinking Знам, че повечето в нашата градина започват от втора група. Което мен напълно ме удовлетворява. Искам детето ми да е дете още известно време, не да го юркам по езици, танци и т.н На 4-5 години ще има вече по- ясно изразени интереси от нейна страна, предполагам, и тогава ще решавам.

# 212
  • Добрич
Съгласна съм с Тарталета. Малко сме пишещите от другите градове, но все пак ни има.

Що се отнася за допълнителните занимания - при нас няма такива или поне на този етап. За мен е важно детето да се приобщи към колектива и да играе свободно с другите деца.

# 213
  • Пловдив
Цоп и аз в това развълнувано море!

Синът ми тръгва на ДГ след 15.09. Преди това са сборни групи! Не е посещавал ясли, в къще се държи много свободно, но навън е доста стеснителен, особено ако наоколо има повече и по-нахални деца...Което всъщност ме притеснява най-много.
Изследванията ще подготвям предната седмица.
Успех на всички - деца и родители!

# 214
Помня думите на директорката на родителската среща "Не ме е страх от деца, които плачат в началото, страх ме е от деца, които първия ден идват с радост и нетърпение - оказва се, че те са си изградили "идеалната" представа, различна естествено от действителността, и като дойде разочарованието, става страшно..."
Препоръчаха да не започваме с взимане на обяд, защото така детето два пъти трябва да си адаптира дневния режим - по-добре от началото да остава да спи следобед, и евентуално първите ни да се взима по-рано - след 15.30-16ч.

условието на нашата директорка/практиката в градината(говорим за частна градина) е детето да се взима по-рано-към 16 ч,за да не се разстройва,че др деца ги взимат. но бе категорична,че се оставят децата за цял ден. аз бях подготвена(от споделеното от др мами тук),че децата около месец се взимат на обяд и постепено се приспособяват за оставане целодневно.
не зная кое е правилния поднод/вариант,но е факт,че детето 2-ри ден ходи с желание и не плаче за нас. днес дори се разплака,че идваме да я вземем(с увещания за парка и сокчета си я прибрахме).

# 215
И аз първите два дни го взех непосредствено след като бяха станали и облекли, около 16 часа, третия ден-16.20, а днес в 16.45ч. Изобщо не ми изглеждаше нещастен.

# 216
Благодаря, Спяща красавице!
А ще носите ли букет за учителката в първия ден? Хлапето ще тръгва от 1.септ. в сборна група, едва ли ще е тази жена, която после ще се грижи за тях, не знам. Не ми беше хрумвал този въпрос, но бабата се вълнува.  Grinning

# 217
Не, т.к. и ние ще започваме в сборна група от 08.09, няма да купувам букети.
Когато тръгвахме на ясла дори с видеокамера таткото снима, на всички лели и директорката букети, голямо вълнение беше.
Сега чак на 15.09 ще занесем цветя за учителките.

# 218
Не, т.к. и ние ще започваме в сборна група от 08.09, няма да купувам букети.
Когато тръгвахме на ясла дори с видеокамера таткото снима, на всички лели и директорката букети, голямо вълнение беше.
Сега чак на 15.09 ще занесем цветя за учителките.
вярно че е голямо вълнение, но ние не го направихме като празник. нямаше букети,камери(направих няколко снимки вкъщи),дандания. толкова бях изплашена,че детето за пръв път се отделя от нас и няма да успее да се приспособи,че не исках и с този шум(светкавици) да я стресирам допълнително. цял ден се хвалих и черпих,че имам ученичка(на ясла Wink),но пред нея не съм правила изпълнения.

# 219

Зависи си от детето. Но като тръгна на ясла синът ми много лесно се адаптира. Не ми е плакал и ден, сега очаквам същото.
Той много си обичаше лелите в яслата, Даже за последният ден много подаръци и цветя подари на всяка.
Сега мисля, че с тази сборна група малко ще го пообъркам, но няма начин - няма кой да го гледа.
Затова, като се поуталожат страстите и се разбере кои ще му са учителките - тогава ще има и шум Wink

# 220
  • София
Аз съм в треска какви допълнителни дейности да я запиша.
Имам резерви към чуждоезиковото обучение в ранна детска възраст.
Ските и футбола отпадат.
За плуването сме с 3 ръце, но от 2-ра група.
Ама всичко останало, загубих се, обърках се. Танци, пиано, приложни изкуства, психомоторика???

Дали не е добра идея да има теми по градини. В отчетния примерно?

Вие сте във Веселина в Редута, нали? До колкото знам само там има занимания по психомоторика.

Аз мисля да запиша Ема на английски /в сегашната градина я въведоха и пост-фактум ме информираха, аз, макар и първоначално да не съм имала намерения да се занимава, нямах много против, тъй като се справя добре и не съм забелязала с нещо да и вреди/, танци и приложни изкуства.

# 221
  • Paradise
В градината, където е записан сина ми, ще има поетапно приемане на децата. На ден ще "приемат" по 2 деца.
Градината е без ясла, т.е. за всички деца от първа група това ще е ново, непознато място.
Първият ден в градината за Максим (по график) ще е на 02.10.
Родителската среща ще се проведе, след като бъдат приети всички деца.

Идеята за "отчетни теми по градини" е безумна.
Извинявайте, но все ще се запознаете с родители на деца, които са в същата градина/група като детето ви.
На живо ще обсъждате конкретните теми и проблеми. Peace

# 222
Момичета за колко време свикват децата ви с градината/тези които за първи път ще ходят/?
Аз се чудя кога да го давам? Rolling Eyes
Казаха ми от градината, че децата също поетапно ще ги вземат по 2-3 деца на ден и трябва да се запишем кога ще тръгне! По принцип имам възможност да си взема отпуск от 15.09 до 30.09 без проблем!А официално градината разбрах, 4е запо4ва от 15.09. Дотогава май ще са сборни групи!
Мисълта ми е, че по принцип моя син не е плачлив, но си мисля че може да се повлияе от другите деца които ще плачат! И за да избегна това се чудя дали да го дам накрая, когато другите може би евентуално са свикнали ве4е, но незнам! Май много навътре го приемам това първо тръгване на д.градина! Ако го дам накрая пък незнам за колко време би свикнал...А от 1.10 трябва задължително да съм на работа!
В големи размисли и страсти съм все едно аз ще тръгвам на д.градина...  Grinning

# 223

И аз благодаря, точно се чудих, че май в петък трябва да я вземем. Изобщо с тия изследвания не е лесно. В понеделник кръв и урина, във вторник успяхме и стъклото с другото да занесем, а в петък да обновим картона с данни и бележката.

Букети няма да носим, излишно усложнение, та ние ще тръгнем с 1 сак първия ден.
В яслата на 3-тия ден занесох кафе и разни сладки за лелките и директорката, по Коледа също така направих и когато приключихме за довиждане също.

Забравих дап итам, някой да има идея какви са тези цветни картони А4 в пакет? и от къде мога да ги взема? Навсякъде продават по едно картонче.

# 224
  • София
В сайта за ДГ в София са актуализирали инфото за отварянето на нашата градина след ремонта.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт