За първа година в детската градина!

• 26 261
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
Момичета,
Моля, не започвайте нов списък с децата ви и градините, които посещават. Има такъв, актуален за под-форума, ако искате пишете в него - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197728.0 .

# 196
момичета,да се похваля и аз! от вчера сме на градина.дъщеря ми е на 2,1г,но решиха,че след като е без памперс,храни се сама,съблича/облича(с малко помощ,де) и говори сравнително добре(разбира й се)- не е за ясла,а направо за градина.
бях много притеснена,че няма да се адаптира и ще мрънка(до сега сме били само двете,без баби дори и за час). а тя само няколко пъти се е присетила за мама и тати, но е обяснила,че те са на работа и изкарват "паички". днес тръгна с огромно желание.баща й я заведе.прибира се той хем щастлив,хем малко тъжен- "малката не пожела и да ме целуне #Crazy!видя децата и хукна с тях!"
направо съм очарована- бях я подготвила за градината(колко е хубаво,мн деца,играчки,добри госпожи) от няколко седмици, но персоналът на градината също има голяма заслуга.
надявам се да продължаваме в същия дух и пожелавам на всички ви подобни хубави преживявания!  bouquet

# 197
И моя Дани днес е четвърти ден на градина, не е пролял и една сълза за нас, чак малко мъчно ми стана  Wink Сутринта даже и чао ми каза. И ние сме се гледали досега все у нас, без баби,той е на 2г. и3мес.

# 198
Аз съм в треска какви допълнителни дейности да я запиша.
Имам резерви към чуждоезиковото обучение в ранна детска възраст.
Ските и футбола отпадат.
За плуването сме с 3 ръце, но от 2-ра група.
Ама всичко останало, загубих се, обърках се. Танци, пиано, приложни изкуства, психомоторика???

Дали не е добра идея да има теми по градини. В отчетния примерно?

# 199
Здравейте! Аз попаднах в следната ситуация: направихме изследванията, но се оказа, че поради ремонт детската градина ще започне да работи 1 седмица по-късно. Естествено се радвам, че ще имаме по-добри условия, но ... тези изследвания са със срок и не знам как да постъпя! От самата градина ми казаха, че за тях е важно разрешението на личната лекарка. Аз мислех да ходим при лекарката в последния момент, но този момент ще се забави с една седмица и тогава ще й занеса изтекли изследвания... ooooh! Дайте ми съвет! Благодаря!

# 200
Здравейте! Да споделя и аз нашия опит с градината.От средата на юни сме на "голямя градина".
Нямахме никакви проблеми,всяка сутрин тръгваше със желание, макар че аз имах притеснения как ще свикне,защото от една прекрасна ясла във всяко отношение,отивахме в градина с не много приветлива материална база и госпожи които не познава... но всичко беше ок.Всяка вечер като я взимаме я хвалат,че се държи като дете от по горна група/тя е на 3г. и 6 мес./.Абе въобще всичко беше ок.До миналата седмица,когато една сутрин се разплака и каза че не иска да ходи на градина.След упорито разпитване си призна че едната госпожа я е ударила по дупето защото се въртяла в леглото.Тази госпожа е заместничка ,но си мислех че се разбират с Александра,а по принцип зная че не е от госпожите които обичат децата.Та след като поговорихме с малката,тя се облече и тръгнахме за градината.И така пак без проблеми до днес,когато направо се вкопчи в мен и почна да реве с все сила и да казва че не иска на градина.Госпожата за която споменах, от вчера не е на работа та за това се учудих когато Алекс се разплака....Оставих я в градината ревяща,но само за това мисля сега.И така с нашия опит с градината.
На нас ни искат малка мин. вода,тоалетна хартия,носни кърпи,мокри кърпички всичко това за шкафчето.А да ...и по 60 лв. за покривки за масите,за учебни помагала,за оградата на градината и за играчки,които ще се купят от самите госпожи,защото родителите избирали безполезни неща.

# 201
Ох, извинявам се, че не съм забелязала, че и други имат нашия проблем с по-късното започване на занятията и давността на изследванията. Вие как постъпихте?

# 202
.А да ...и по 60 лв. за покривки за масите,за учебни помагала,за оградата на градината и за играчки,които ще се купят от самите госпожи,защото родителите избирали безполезни неща.

Боже, боже, нямам думи Shocked

60 лв ми се виждат множко  Money Money Money

# 203
  • София
Миналата година, когато малката беше новобранка в яслата, ни искаха ние да купим по 4 покривки и събирха по 40 лв. за играчки (разбирай за йоника и килим).  Peace По принцип нещата се купуваха от родители от настоятелството, на персонала в яслата пари не се даваха.  Hug Килимчето не знам откъде го взимаха - беше супер, синьо (ние бяхме "синята" група), на Мечо Пух; йониката я купиха от фирма, препоръчана от педагожката, но и тя беше страхотна, приличаше на професионална (едната сестра беше и пианистка, тя свиреше на нея), по-евтина от повечето в класа си, а и направиха специална отстъпка за детско заведение.  Peace

# 204
  • София
И аз да се запиша, ние тръгваме от 1-ви септември. Малката не е ходила на ясла, но сутрин си казваме "чао" с целувка - гледа я детегледачка, това надявам се да помогне за адаптирането.
Имахме родителска среща още през юни, с директорката и учителките на нашата група.
За изследванията - няма логика за микробиолоията да има изискване за "20 минути" - всички поликлиники ги събират до обяд и следобед се носят в ХЕИ.
Малката не ще и да чуе "градина" - тя била голяма и от 1-ви септември тръгвала "на училище". В събота купихме раничка с Ариел и оттогава се разделя с нея само като спи.
В градината - имат малки тоалетни чинии и малки и носки мивчици. От опознавателната обиколка през юни тя много се впечатли от плателина и все за него говори, когато се отвори темата.
Помня думите на директорката на родителската среща "Не ме е страх от деца, които плачат в началото, страх ме е от деца, които първия ден идват с радост и нетърпение - оказва се, че те са си изградили "идеалната" представа, различна естествено от действителността, и като дойде разочарованието, става страшно..."
Препоръчаха да не започваме с взимане на обяд, защото така детето два пъти трябва да си адаптира дневния режим - по-добре от началото да остава да спи следобед, и евентуално първите ни да се взима по-рано - след 15.30-16ч.

# 205
Аз съм в треска какви допълнителни дейности да я запиша.

lo, аз също се въздържам от обучението по английски от първа група. Решила съм да я запиша на неща, които й доставят удоволствие. В нашия случай това са плуване, танци и приложни изкуства (много обича да рисува). От психомоториката се отказах след като разбрах, че всъщност ги оставят да правят каквото си искат, а студенти по психология само ги наблюдават.
Заради плуването, танците и рисуването сега Теди казва, че иска да ходи. Преди това въобще не даваше дума да се издума за детска градина (не е ходила на ясла). Ще видим как ще е, направо ми се е свило сърцето.

# 206
Препоръчаха да не започваме с взимане на обяд, защото така детето два пъти трябва да си адаптира дневния режим - по-добре от началото да остава да спи следобед, и евентуално първите ни да се взима по-рано - след 15.30-16ч.

При нас не съществуваше опция с взимане по обяд.
От първия ден си остана да спи там.
Казаха,че това е практика само в яслите.

# 207
Не вярвам, ако си взема детето по-рано да не ми го дадат. Може да се мръщят, но всеки си познава детето и се предполага, че правим най-доброто за тях

# 208
Тази бележка, че не контактува със заразно болен, която се издава 3 преди постъпването в градината, за 3 работни дни ли се отнася или календарни. Ако я взема утре (сряда) ще важи ли на 1. септември (понеделник). Имахме планове за петъка и едва ли ще стигна и до лекар.

# 209
  • София
Steisi, календарни са.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт