За първа година в детската градина!

• 26 292
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
 Polly N. , аз също смятам да ги правя в частна лаборатория.
Май там трябва да попитам те ли ги пращат в ХЕИ , или ние трябва да ходим.
Обясни ми , моля те ,как точно става това изследване? Като бях бременна на мен ми ги правиха с една клечица Sick
И при децата ли е така?

# 136
Значи ние правихме изследвания на кръв, урина, ако в бурканче и лепенка на дупето. Само едното се плаща, взеха ми 10лв, другите се поемат от Здравната Каса, личната ми даде направления. Изследванията стават за три дни, като се чака микробиологията всъщност. После с резултатите, плюс нов здравен картон се отива при личната, тя оформя всичко, нанася всички имунизации и всичко това се носи при сестрата в градината. Сестрата в градината  ми каза  да купя ЗдравноПрофилактична карта, едно книжле, където си пишат нещо си ....докато отиде на училище детето, после картата се носи май в училище.

Не е с клечица, лепват с едно като тиксо на ануса, а акото си го носите от вас, прясно естествено Joy, в едно стерилно бурканче, купува се от аптеката или лабораторията.

# 137
Мисля, че не е с клечка, а точно за това случи лепенката!

Опс, с Мерседес сме писали по едно и също време!
Благодаря за информацията!

# 138
  • Варна
Polly N. , аз също смятам да ги правя в частна лаборатория.
Май там трябва да попитам те ли ги пращат в ХЕИ , или ние трябва да ходим.
Обясни ми , моля те ,как точно става това изследване? Като бях бременна на мен ми ги правиха с една клечица Sick
И при децата ли е така?

Купих от аптеката стъкълце, контейнерче за ако и комплект за фецес/не знам дали точно така се пише/. Това последното е една пръчка с нещо като памук накрая, която стои в някаква течност. Акото се взема най-лесно, може да преседи една нощ в хладилник. Тиксото се лепи сутрин на неизмито дупе и после се залепя на стъкълцето, а с пръчката се бърка лекичко навтре и се слага обратно в течността. Доста образно го обясих, но друг начин не намерих...

# 139
Благодаря ви , момичета!
А лепенката от аптеката ли я взимам? Embarassed

# 140
Ами на нас в лабораторията ни я лепнаха, не съм купувала нищо, а бурканчето една приятелка ни го даде, беше и излишно.

# 141
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ай, акото не се взима лесно!  Grinning Ако детето вече използва тоалетната  newsm78 и ако не му се ака  Laughing Laughing

# 142
Ай, акото не се взима лесно!  Grinning Ако детето вече използва тоалетната  newsm78 и ако не му се ака  Laughing Laughing
Joy Joy Joy Joy Joy Стоим и чакаме в готовност. Всъщност Тоника използва вече "голямата тоалетна", но ще придумам да ползва детското гърне.

ПП.Оооооооооооооооооох, ако някой ми беше казал преди около 4 години, че ще ме вълнуват подобни неща  Joy

# 143
Ами чакаш......Аз в неделя вечер го излових, и в понеделник сутринта го бях занесла. В сряда на обяд всичко беше готово и днес, в четвъртък, тръгна Hug

# 144
Ами чакаш......Аз в неделя вечер го излових, и в понеделник сутринта го бях занесла. В сряда на обяд всичко беше готово и днес, в четвъртък, тръгна Hug

А къде го съхраняваше от неделя до понеделник сутринта? Защото тази вечер трябва да извършим тази процедура, т.к. само вечер ходи по голяма нужда.

# 145
Ето ме и мен;)

Прочетох отгоре отгоре,но доста неща ми се изясниха  Peace

Аз не съм в България,но мисля,че първите стъпки си приличат  Peace

Доскоро Grinning

# 146

А къде го съхраняваше от неделя до понеделник сутринта? Защото тази вечер трябва да извършим тази процедура, т.к. само вечер ходи по голяма нужда.
В хладилника го сложих, долу в най-студената част, увих бурканчето в салфетка да не стряска домочадието

# 147
  • Върху лъчите на Слънцето.
В хладилника го сложих, долу в най-студената част, увих бурканчето в салфетка да не стряска домочадието

хехехе  Joy hahaha

# 148
  • Добрич
И моят син ще тръгва на детска градина през Септември. Утре смятам да отидем до градината и да видя какви изисквания ще имат, че като чета навсякъде е различно. Нямам си идея как ще вземам този материал за изследване  ooooh!

# 149
За водата:
В нашата градина има автомат и поставка с чаши на стената от тези дето като си дръпнеш една от долу и се придвижват другите.
Индивидуални са,че и по няколко пъти си пълнят и хвърлят чашите децата,интересно им е/голям преразход Laughing,но на всеки две седмици даваме по 1 лев за вода/.
Госпожата им прави забележки и не им дава да пият чешмяна.

За изследванията:
Това с клечката що си мисля,че се казва "циман" newsm78
А за лепенката е нужно на детето да не му е мито дупето сутринта,ходи се при лекарката рано или го правите вкъщи и носите в лабораторията до 20 минути.
Идеята е,че ако има глисти и те са излезли да снесат яйцата си около ануса през ноща,когато са активни,то не бива да ги отмиете.
И с мокри кърпи не се бърше.

Общи условия

Активация на акаунт