За първа година в детската градина!

• 26 285
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
  • Върху лъчите на Слънцето.
А за лепенката е нужно на детето да не му е мито дупето сутринта,ходи се при лекарката рано или го правите вкъщи и носите в лабораторията до 20 минути.

Хм, съмнявам се, че дори и лекарката да го направи, ще го занесе до 20 мин в лаборатория.  Thinking Такива изследвания се правят и в детските градини - от медицинските сестри. И не съм видяла до сега някоя да бърза и да гони тези 20 мин. Взимат материал и когато обиколят всички групи, тогава го носят в лаборатория. А за ОДЗ с 10 групи, примерно, 20 мин са крайно недостатъчни да пипнеш всички дупета, а след това и да занесеш пробите в лаборатория.

# 151
Ай, акото не се взима лесно!  Grinning Ако детето вече използва тоалетната  newsm78 и ако не му се ака  Laughing Laughing
Joy Joy Joy Joy Joy Стоим и чакаме в готовност. Всъщност Тоника използва вече "голямата тоалетна", но ще придумам да ползва детското гърне.

ПП.Оооооооооооооооооох, ако някой ми беше казал преди около 4 години, че ще ме вълнуват подобни неща  Joy

Голяма смешка е тази тема с акитата  hahaha
Моят малчуган не е приет в ДЗ, но не зная дали бих го накарала да седне на гърнето вече, след като ходи в тоалетната. Днес си събу слиповете, влезе в тоалетната и се седна сам. Направо ме изненада. Но проблемът му беше как да седне така, че пишката да не му е на седалката,  без да падне целия в тоалетната.  Joy Все мераци сам да се справя...  Hug

# 152
А за лепенката е нужно на детето да не му е мито дупето сутринта,ходи се при лекарката рано или го правите вкъщи и носите в лабораторията до 20 минути.

Хм, съмнявам се, че дори и лекарката да го направи, ще го занесе до 20 мин в лаборатория.  Thinking Такива изследвания се правят и в детските градини - от медицинските сестри. И не съм видяла до сега някоя да бърза и да гони тези 20 мин. Взимат материал и когато обиколят всички групи, тогава го носят в лаборатория. А за ОДЗ с 10 групи, примерно, 20 мин са крайно недостатъчни да пипнеш всички дупета, а след това и да занесеш пробите в лаборатория.
Аз незнам за такава практика-да се взема такава проба в самата ДГ Thinking
На нас ни беше в списъка с нужните изследвания и педито го направи,пък ние сами си ги носим в лабораторията.
Всичко накуп-урина,акото,циман,лепенката,кръв му взеха...
Тя не си чупи краката да бърза-винаги ме изпраща аз да си нося нещата на място.
Друг е въпроса колко бързо след оставяне на пробата в самата лаборатория ги обработват.
Предполагам,е и там си престояват Wink

# 153
  • София
При нас взимаха ако в яслата, защото имаше "епидемия" от стомашно-чревни разстройства.  Peace Разбрах, защото моята в яслата по голяма нужда не ходеше, а само вкъщи и ми дадоха шишенцето за пробата.  Hug През нощта я съхранявах в хладилника.  Sick

# 154
  • Sofia
ние днес ги занесохме пробите. Казаха ми 5 раб.дни, но ги прие някаква лелка дето хич не приличаше на лаборантка, че и не знаеше колко пари трябва да доплатя.... става дума за 10п-ка. На вас за колко време ви излязоха резултатите?

# 155
  • София
От тези в яслата резултати не са ни давали, разбирай, че всичко ни е било наред.  Hug Иначе като ги правихме миналата година преди да ни приемат, май горе-долу за толкова - 1 седмица.  Peace Тази година нали най-рано на 01.10. на ДГ, та не бързаме. ooooh!

# 156
  • Mediterraneo
Хора, а Васерман искат ли?

# 157
Вече не, навремето искаха, когато давах големия на градина, баща му даде кръв, че на мен ми става лошо и ми се пукат вените Sad

# 158
  • Варна
Хора, а Васерман искат ли?

На нас ни искаха, но признаха този от яслата.

# 159
  • София
Според наредбите за ясла Васерман се иска ( http://kg.sofia.bg/?page=nrdb_6-87_qsli , чл. 13, т. 4), за ДГ - не ( http://kg.sofia.bg/?page=nrdb_3-07_zdrawe , чл. 4 (2)), но явно всяко ДЗ само си решава.  Peace

# 160
  • Mediterraneo
Явно ще трябва да проверя в градината. Като съм спала, когато обясняваха на родителската  Whistling

# 161
Чисто практически, на вас искат ли ви от детската градина да носите чаршафи?

# 162
Не Shocked
На някой искали ли са му?
В нашата още и за препарати и консумативи не са ми искали.
Само за вода и чашки.
Чела съм,че на някой места искали възглавници.
При нас не се е споменало.
Дори незнам дали спат на такива,но малкият откакто тръгна на градина не я иска.

# 163

Аз незнам за такава практика-да се взема такава проба в самата ДГ Thinking

Работила съм в ДЗ и съм виждала как се събират такива проби, а сестрите изобщо не тичат да се вместят в тези 20 мин.  Grinning Не преди приема, а по време на учебната година.

# 164
  • Варна
Част от парите които дадохме юни, бяха за ушиване на еднакви чаршафчета за цялата група. Другата част са за помагалата.

Общи условия

Активация на акаунт