Гърция - 12

• 28 138
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
    denik  разрових се из Гугъла и излизат интересни неща за пещерата.В една статия пише,че не може да се внася снимачна техника вътре и,че може да се наеме екскурзовод само на гръцки език.
 Има и данни,че село Алистрат е било населено предимно от българи,които са били подложени на терор от гръцка страна (1918г) и принудени да се изселят.На тяхно място са се заселили изгонените от Турция гръцки бежанци.Въобще тук на балканите  само  #2gunfire #2gunfire #2gunfire "братска любов".
  Не знам дали ще ходите на организирана екскурзия или самостоятелно,но вземете си за всеки случай фенерчета и връхни дрехи.За съжаление не мога да дам съвет от личен опит.Весело изкарване!
Благоадря за инфото   bouquet

# 91
Момичета,и аз имам питане към вас,относно лекарството RENAGEL:на каква цена се продава в аптечната мрежа в Гърция?За информация само-служи за изчистване на организма от фосфор.Благодаря ви предварително!

# 92
.... относно лекарството RENAGEL:на каква цена се продава в аптечната мрежа в Гърция...

Според този  сайт... по азбучен ред е
опаковката от 400 мг струва, 150,42 евро
                    от 800 мг струва  253,01 евро..

Но, ако септември е валиден въпросът мога да проверя и в аптеката при моя позната. Но не м се вярва да има разлика в цената... Доколкото разбирам се изписва на пациенти с тежки бъбречни заболявания...

# 93
Решихме семейно да посетим пещерата Алистрати за един ден .

Ето ти сайта на пешерата на английски...http://www.alistraticave.gr/intro_en.htm
Работи всеки ден от 09-19. Зимата от 09-17

# 94
.... относно лекарството RENAGEL:на каква цена се продава в аптечната мрежа в Гърция...

Според този  сайт... по азбучен ред е
опаковката от 400 мг струва, 150,42 евро
                    от 800 мг струва  253,01 евро..

Но, ако септември е валиден въпросът мога да проверя и в аптеката при моя позната. Но не м се вярва да има разлика в цената... Доколкото разбирам се изписва на пациенти с тежки бъбречни заболявания...
veselinap,благодаря ти за информацията!Ако има разлика в цената сигурно ще е минимална.Но имам друг въпрос: дали може да се купуват тия хапчета на бройка?Така ,че ще изчачам до септември и ще ти напомня пак.Става въпрос за мой близък ,който е на хемодиализа три пъти седмично и тези лекарства са му необходими,но цената е доста "солена" за него.

# 95
Момичета ,благодаря за инфото и помощта   bouquet  Посетихме пещерата- красива е ,но мисля ,че нашите по нищо не й отстъпват (дори напротив  Blush  )  Heart Eyes

# 96
.Но имам друг въпрос: дали може да се купуват тия хапчета на бройка?Така ,че ще изчачам до септември и ще ти напомня пак.

Не, не може. Това само тук в Б-я го има. Купува се цялта опаковка...

# 97
.Но имам друг въпрос: дали може да се купуват тия хапчета на бройка?Така ,че ще изчачам до септември и ще ти напомня пак.

Не, не може. Това само тук в Б-я го има. Купува се цялта опаковка...
Да,и аз така си мислех ,ама да попитам все пак...Благодаря още веднъж!

# 98
  • София
Здравейте момичета,и аз искам да ви попитам дали някоя от вас може да ми каже ориентировъчно цената на едно лекарство.Налага ми се да го пия 3 месеца и ми излиза към 600 лева в България.След 2 седмици заминаваме с мъжа ми за Паралия Катерини на почивка и ако сега го купя тук,а там е по-евтино ще се гръмна.Лекарството е Орунгал 100мг, за гъбички.Ще се радвам ако мога са спестя някой лев.Благодаря ви предварително.

# 99
Здравейте мами живеещи в Гърция.
И аз имам нужда от помоща ви.  Майка ми живее в Гърция вече няколко години и си плаща ИКА, но неможе да ми обясни какво представлява. Само здравна осигуровка ли е или и се признава за стаж. Ще съм ви много благодарна ако можете да ми отговорите.

# 100
Здравейте мами живеещи в Гърция.
И аз имам нужда от помоща ви.  Майка ми живее в Гърция вече няколко години и си плаща ИКА, но неможе да ми обясни какво представлява. Само здравна осигуровка ли е или и се признава за стаж. Ще съм ви много благодарна ако можете да ми отговорите.
Зависи на какъв пакет се осигурява, т.е какви са й % и този на работодателя. Това се определя на базата на σύμβαση по който са я приели на работа.
Но по принцип би трябвало да им и пенсионни удръжки. Т.е да се признава и за стаж..
Трябва да има едни разпечатки от ИКА. Там има по месеци сумите по коите се осигурява и най-отгоре пакетът. Освен това по закон всеки месец трябва да получава разпечатка на заплтата, т.е брутната сума, удръжките аналитично, данък общ доход и най-нкрая чистата заплата. Също така трябва там да са написани и брой раб дни.

# 101
Много благодаря

# 102
Момичета искам да ви питам знаете ли тук в Гърция къде мога да намеря плочки за вземане на отпечатък на крачета и/или ръчички. Искам да взема на нашето слънце такива когато стане на годинка, но незнам къде да намеря и дали въобще има. В България ги продават по бебешките/детските магазини и в някои книжарници. Те са направено като рамка в комплект с бяла глина или гипс или нещо такова, вътре има и боички с които можеш да оцветиш гипса като изъхне и т.н. Дали в Джъмбо мога да намеря?

# 103
... а и ако може да пи кажете как мога да го търся това чудо тука на гръцки. Какво трябва да им кажа, за да ме разберат?

# 104
dimenceto, такива можеш да намериш в магазините на mothercare .

Общи условия

Активация на акаунт