СЕПТЕМВРИйчето в корема дебелее, още месец трябва му да хубавее!!

• 11 239
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
Много работи се случват тука, човек не може да смогне.

Тони, радвам се че поне не си пострадала. Тази София си е като лудница по пътищата.

Иринии, какво да ти кажа, лесно е да се виждат нещата които не са перфектни. Но погледни на живота си по обективно и го сравни с повечето хора около теб. Наистина ли си струва да се тровиш в тревоги? Гуш

Сонче, моите са с разлики 4.5 и 3.5 години и на мене ми е прекрасно така. Голямата кариера постигната в една фирма не ме е влечала, обичам да се занимавам с различни работи и така и съм направила. Тази разлика също ми даде възможност да се насладя на всяко бебче на спокойствие. Така че ако това искаш, аз бих го препоръчала.

За козметиката
- това е за тези от вас които се опитват да стоят настрана от химикали и вредни съдържания. За съжаление повечето известни макри са пълни с боклуци (според мен, де). Та четете на етикетите и избягвайте следните неща (пиша ги на английски, защото не ги знам как са на български, може би някой ще помогне):
-  Sodium Lauryl/Laureth Sulfate - това е в почти всички шампоани, много силен препарат който се използва за индустриално чистене на подове, мотори на коли и т.н.;
-  Propylene Glycol (PEG, PPG) - синтетична каша от петролни продукти, анти фрииз
- Парфюм, аромат - това е по принцип цял букет от какви ли не химии (може да са 200 неща в него), Също може да крие phtalates които играят като хормони в тялото - опасни за момченца особено
- Mineral Oil - парафин / минерално олио (бебешко олио) - пак е произведено от петрол и всъшност води до исзъхване на кожата между другото. Използва се защото е много много ефтин.
- Imidazolidinyl Urea / Diazolidinyl Urea - много често използвани консерванти, които са токсични
- Paraben - идват в няколко вида, всички са консерванти и токсични
- Синтетични цветове - обикновено имат номер след тях, например ЖълтоNo3

Има още много, много, но тези са май най-разпространените. Колкото по кратък и разбираем е листа на съдържанието, толкова по добре. Това е разбира се, за тези които се интересуват.

Снимчици! Wink Няма да съжалявате. Peace

Аз още съм си хремава, но утре ще ходим с мъжот до центъра. Ще ми дойде добре едно часова разходка. Май още не ми се ходи на фитнес, пък и утре е вдигането на тежести. Сега отивам да си хвърля един горещ душ и да накарам любимият да ме намачка. Twisted Evil

# 91
  • София
Мили дружки, аз първо да ви се оплаче и след това ще връщам страниците назад да ви чета.

Днес ходих да си взимам болничния и разбрах, че доктора при който си мислех че ще раждам ще излиза в отпуск от 01.09. до 15.09. , а моят термин е на 10.09.  (Сонче, сега разбирам на теб какво ти е било) Тлкова ми е смарангясано че няма на къде!   На 13-ти съм на преглед и ще го помоля да ме премести при една друга докторка, за която съм чувала много добри отзиви от момичета раждали при нея.  Дано да стане, че направо ...

# 92
Хей,мамета Hug
Тони ,гадна работа това с колата ,ама не се ядосвай,нали с бебе сте добре Praynig
Аз от утре май ще започвам да пера на беба дрешките,наканих се.Още не съм си купила нощници за родилното newsm78 и се чудя какво ли чакам..Утре ще мъкна мъжо да купуваме чаршафчета и комплект за изписването,че нещо взе да ме хваща шубето Mr. GreenЯ кажете за стерилизацията на бибероните ,играчките ,шишетата и дрън дрън как се процедира?Асе,,забравих да ти благодаря за коментара ти за кошарката(Съни на "Дибо")-вече съм почти 100% сигурна ,че нея ще вземем,пък ако толкова се нуждае от люлка бебата ще вземем шезлонг.
Някой беше писал за кремчетат на Weleda.И мен ме снабдиха с тях,била много добра марката.
Сонче,за чинии и прибори за хранене хич не се бях сетила #CrazyБраво на теб,че подсказа  bouquet
Пееща,хубаво ,че кризата при теб отминава HugИначе и ние днес ходихме до спешното,свекър ми си пръскал лозето ,спънал се в нещо и паднал по очи ,а пръскачката върху него ooooh!Та го докараха със спукана глава,свекито го беше привързала като фронтовак.Влизаме в спешния кабинет-сестрата го поглежда и казва лягайте на леглото,сега ще ви сложа инжекция ,после ще превържем-нито попита какво се е случило ,как се е получила тая рана,нито обясни каква инжекция ще слага,нито му премери кръвното поне на човека-ми бая кръвчица му беше изтекла... #CrazyНа всичкото отгоре са му направили 3 шева ,без упойка ,щото сестрата като я била ,тя била изтекла с кръвта от раната SickУжас,то вярно че при тях само такива случаи ходят и те са претръпнали вече ,ама чак пък такова бездушие..

# 93
  • София
Диде, щом ти е терминът на 10.09, вероятността да родиш преди 01.09. никак не е малка, нито за пренебрегване. Имай го придвид, като си правиш алтернативната схема  Hug

# 94
Здравейте мамета,
след поредният амок и мързел за писане се включвам пак.
Деска, по отношение на хемоглобина, миналият вторник в болницата с походната машинка ми го мернаха 96, в петък като се обадих за резултатите от повторният тест, който е правен в лаборатория ми казаха 110. Това малко ме хвърли в музиката, щот с първият резултат си бях дала обяснение защо все съм изморена, едвам дишам, сърцебиене чат пат. Абе същите симптоми като при теб. Та сега не знам, дали ниският хемоглобин е причината или комплексна - демек джелезото, бременноста, килцата и не знам кво още  забравям. Лапам си хапчетата, които за мое очудване на мен не ми действат запичащо. Поне една убавиня от железната история.
Тони, неприятна случка, но най-важното е че сте добре с бебенцето. Аз до преди седмица не слизах от колата, но сега гледам ако може половинката да ме закара ако не се нагнитам зад волана и сама. Шкембето ми е доста голямо и  зад волана взе да ми става трудно. А идиоти всякъкви на пътя.
Забравих да ви се похваля с поредната екстра на бременноста с която се сдобих от неделя - отичат ми глезените. Слава богу не са много пухкави, но мистериозно защо десният се представя по-надут от левия. Явно в ляво удържам фронта. Във вторник мисля да ида до Джи Пи-то та ще му спомена за това. Сега се услушвам коя от екстрите на финалната права ми е обегнала, та да я включа и нея.  Wink

# 95
Здравейте момичета-кокичета!
Да поздравя първо всички, които тия дни са имали поводи.
Ирини, честити рожден ден на патерици!Здраве и сила ти желая, да си като истинска лъвица.
Що се отнася да причините ти за лошото настроение - толкова добре те разбирам. Аз също ходех на фитнес 3-4 пъти в седмицата задължително вече години наред. Това ми беше и отдушник от напрежението в работата, която си обичам и ми вдига адреналина. Живеех доста динамично и бях на принципа, че не трябва да има момент, в който да се чудя какаво да правя. И като разбрах, че съм бременна и имах някои проблеми с това в началото и като че всичко се срина. Радвам се, че любовта ми към малкото човече надделява засега, но пак има моменти, в които си искам част от предишния живот.  Tired
Иринче, честито и за твоя Иван.  bouquet Жив и здрав и да те слуша много Mr. Green
Аз направих една глупост - уикенда се сбърках от пазаруване по бебешкиге магазини в резултат на което се разболях.
Сега лежа вкъщи и си ближа раните. Това бебе ще ме побърка направо. Непрекъснато се скача и хълца. Особено след като съм яла и това ми докарва такова гадене, че не е за описване. Sick
Вчера изкярих малко кеф от мъжо - масаж на стъпалата. Явно ме е съжалил как вече почти не стигам до там и реши да ми прави педикюр той.  Heart Eyes
Незнам вие как сте, но на мен корема много ми пречи вече и нямам търпение да изчезне.
Шейла, тичам да видя дали Себамед има тези неща, които си описалав съставката си. Нали уж е максимално безвредна newsm78

# 96
Шейла, много полезна информация си ни дала. Принтирах си списъка ти и като ходя да купувам козметика ще си го нося с мен и ще проверявам съставките.
Дидка, това с лекаря ти беше и моят най-голям кошмар! Бях сигурна, че моят лекар ще бъде в отпуска точно, когато тръгна да раждам, но поне за момента той ми каза, че ще си е в София и може да разчитам на него. Дано и дай Боже всичко да се подреди и да мине добре! Нали всички ще раждаме през сезона на ваканциите и никога не се знае....

# 97
Шейла, хубав списък си спретнала  Peace Аз все се каня да питам за този разтвор, с който пръскаш дупетата на бебетата, какво точно съдържаше (в Дон Домат говорихме, не знам дали си спомняш  Rolling Eyes)
Дидка, гушкам те  Hug И на мен ми беше много тъпо като разбрах за моята докторка, но все пак хващаме отпуските, няма как  Sad Аз лично съм решила, че ще си стискам краката, докато тя се върне, пък да видим  Crazy И все пак нищо не се знае, може като реши да излиза Теди, докторът, който искаш все пак да е на смяна  Praynig
danip дано всичко е наред със свекър ти  Hug
Момичета, айде да спретнем една последна среща, докато все още всички сме с кореми    Hug

# 98
Ааа Соня какво конструктивно решение Laughing HugАз съм За Peace
За протекторите до колкото разбрах това е по-различно нещо от непромукаемия чаршаф нали така???Защото аз мисля да си взема 2бр за леглото/нали се перат или бъркам/и един по-малък за повиване,че често се пишкат при смяната на памперса newsm78Вие ще кажее как е най-добре Hug
Диде не се ядосвай миличка за лекаря!!Нали си в Токуда!Там слабо звено няма!!!Пък и както са ти казали момичетата-не се знае Теди кога ще тръгне Hug
Като чета какви сметки сте си правили и си правите HugАз изхождам от това че искам детето ми да е станало достатъчно голямо и самостоятелно за да се замисля за второ,а и имам време  WinkСега съм на 21 мисля за второ да се пробвам не по-рано от 27/говоря за умишлено с цел правено бебе/,а ако стане по-рано ще е случайно и ще си го оставим разбира се!!!Не съм психически готова да имам деца с малка разлика а и каката ще ми помага много повече ако е по-голяма! ThinkingЕдно дете на 3,4г ще иска постоянно внимание,грижи,тепърва ще се осъзнава като човече!А на мен ми се иска да не лишавам детето си от нужното внимание за сметка на следващото ThinkingНе казвам че някоя от вас го прави-напротив направо ви се възхищавам как се справяте всички Hug-просто аз се страхувам че при мен ще се случи и за да ми е мирна главата ако има второ преди 27 не ми се ще!!
За приборите в болницата и аз се чудя как става това с болничната храна...минават с казана с боб и сипват по стаите ли newsm78Точно така си го представям честно казано!!Мисля да си взема еднократни-не ми се мъкнат чинии,вилици,лъжици,чаши...то си тежи а и мястото е оскъдно  Wink

# 99
Добър вечер сладуранки!
За протекторите - и аз мисля да взема поне един... Някой да има идея за цените какви са... Аз съм си поставила събота като ден за покупки за бебо... сега си натаманявам списъка в главата... Май ще се наложи да ида до някакво складче, за което ми казаха че имало доста неща, по-евтинки. А и мислех и дюшечето да купувам, та май ще се кара кола, въпреки че вече ми се искаше да се поспирам с шофирането.
А за второто дете - оооо, има време, това да родим и отгледаме, че после ще му мислим за второ. Въпреки че мъжът ми искал да ме забременява, веднага след като родя  Mr. Green  Да има да взема!  Crazy

Ейй момичета, кажете ми какви биберони (залъгалки) бяха по-подходящи - силиконови или каучукови, че уж запомних преди като писахте, ама.... бременна глава!
Друго като се сетя, пак ще пиша...   Hug

# 100
Мирка, аз да кажа за манджата. Поне как беше в Майчин дом. На всеки етаж си има трапезария и като дойде време за обед звъни един звънец. Те лелките вече са сипали всичко по местата и си взимаш чиниите с първо, второ и трето (сутрин е само закуска - кифла, беничка... на обед са три, а вечер - две яденета). На мен ми беше много вкусно и всичко си изяждах. Аз по принцип съм капризна, но обичам столска храна. Обичам да ми замирише на готвена манджа, ама в стол... (всеки със странностите си). Това, което ти трябва са лъжица, вилица и чаша. И не, пласпмасовите еднократни не са особено удобни. Посли си взимаш приборите и си ги миеш в стаята. На мен ми беше хубаво и вкусно Peace Само рибата не ядох, че беше на пара. Все пак изкарах 6 дни в болницата и майка ми се беше приготвила да ми готви вкъщи, но на мен толкова ми се услади храната там, че всички останаха изненадани и доволни Wink

Що се отнася до разликата на децата... Ами честно казано аз не искам СИяна да ми помага. Искам да расте с бебето, но не и да я натоварвам с разни неща Peace Може би неминуемо ще й възлагам отговорности по-големи от тези за възрастта й, но умишлено ще се старая да внимавам със задачите - толкова, че да се чувства важна, но не да става майка на бебето Grinning Мисля, че възрастта й е подходяща, за да успявам да контролирам себе си и да не й възлагам сложни задачи, но в същото време да не се опитвам да я държа на страна Heart Eyes

# 101
Асе благодаря ти за разяснението!!Дано в Т.Киркова буламачите да стават за нещо,макар че като си познавам мама ще ми готви всеки ден сигурно ooooh!
А малко може би е прозвучало че ще си издевателствам над детето да е втора майка на другото!!Така съм се изразила явно!!Имах в предвид не че ще я натоварвам с отговорности/а и все пак на нея ще и е интересно да се мотае около бебока и да се прави,че помага и Сияна ще видиш как ще иска да се "грижи за бебо"/а че ще е достатъчно голяма да разбере,че колкото и да я обичам и е най-важната за мен ще трябва да насоча вниманието си към малкия човек и това не означава че не я обичам а и ще мога да и давам да гушка бебето без да се притеснявам ще е отговорна вече ученичка и така нататък..все неща,които едно 3 годишно дете..де да знам ще ми е гузно да си разделям вниманието може би това е основната причина да искам да са с по-голяма разлика!!!
За бибероните аз май ще се спра на силиконови!И аз питах кои са за предпочитане но и от четене ми стана ясно,че колкото хора толкова мнения!! PeaceЩе наблегна на силиконовите пък дано не правя фатална грешка Wink

# 102
Асе, като те чета за болничната храна и все едно една майка ни е раждала  Joy  Joy  Joy И на мен си ми харесва храната в столовата  Peace
Само не знам защо съм решила, че за МД и чиния ми трябва  Crazy Чашки значи ще взема от еднократните, пък за приборите ще му мисля Wink

# 103
Уанда  smile3534 newsm51
Асе
Бае слънце, аз от повече от месец не съм си виждала глезените  hahaha Joy Joy Искам си гииииииииии

И да попитам. Дребната се е разположила на средата на корема ми. От ляво ме ръчка в ребрата с ръчички, от дясно с крачета. Някой беше казал за пози да се обърне  newsm78 ама забравих  Cry #Crazy На 4ри крака ли беше  newsm78 Чака ме  само да легна  име почва

# 104
Стелка,напречно ли е застанала твойта хубавица??? newsm78Че това,което описваш на такова ми прилича Rolling EyesВеч разказваше как заставала на колене и с фенерче свети по корема й мъжа й..........ама в каква посока не се сещам.
Тони-гадна работа по улиците #Cussing outИ аз не слизам от колата и дано не ми се случва подобно нещо.Не,че не си вдигам нервите.
danip-дано се оправи по-бързо свекъра ти HugМного приятно впечатление правиш със загрижеността си към него  bouquet
Абе,момичета-като слушам как ви тресат депресии и как смятате,че това е признак на скорошно раждане-аз пък май няма да родя скоро JoyУчудващо за мен,но никаква депресия не ме гони.Е,случва се определени неща да ме разстроят,но те и небременна биха ме впечатлили Wink

Общи условия

Активация на акаунт