ОКТОМВРИЙЧЕТАТА не кротуват – в корема на мама те яко лудуват.

• 11 630
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Стрии засега нямам. Мажа се сутрин с лосион и вечер със зехтин.

Днес в тролея получих странен съвет  Laughing Една възрастна дама, която "по принцип избягвала да дава съвети" ми обясни, че трябва да ходя на обувки с 3-4 см ток, понеже по време на бременността сводът много падал. Плоскостъпието било много характерно за бременните. За това и болели краката. Обясни ми надълго и как да си обливам краката със студена вода, НО ...отдолу нагоре
 Grinning
И че е грешно да се ходи на равни обувки/чехли/маратонки.

Някой вещ ли е по въпроса ?  Grinning

# 91
  • Варна
Стрии засега нямам. Мажа се сутрин с лосион и вечер със зехтин.

Днес в тролея получих странен съвет  Laughing Една възрастна дама, която "по принцип избягвала да дава съвети" ми обясни, че трябва да ходя на обувки с 3-4 см ток, понеже по време на бременността сводът много падал. Плоскостъпието било много характерно за бременните. За това и болели краката. Обясни ми надълго и как да си обливам краката със студена вода, НО ...отдолу нагоре
 Grinning
И че е грешно да се ходи на равни обувки/чехли/маратонки.

Някой вещ ли е по въпроса ?  Grinning

Ами пробвай, и ако издържиш повече от 2 дена ми кажи. Joy

# 92
Сикониум аз също ги знам тези съвети, но доста отдавна се отказах от токовете - високите  Rolling Eyes, другите естетически не ми се връзват  Mr. Green
Това за студения душ от доле нагоре съм абсолютно за  Peace Аз го прилагам, когато са ми уморени краката, но също така ги редувам и контрастни душове - студна, топла и завършвам със студена вода.

# 93
  • Бургас
Пуки аз съм кандидат да си ми шеф ,че даже и папагалчетата ще гледам.
Кажи къде да пускам СV ,че тая заплата и тия условия ги сънувам,ама ядец.
Тая мацка май нещо се глезоти.

Аз засега си карам със старите стрии ,но това изаобщо не ме успокоява.
Сестра ми се нацепи в средата на 8-мия месец,въпреки цялото мазане .

# 94
  • София
Папагалите са през две стаи от нейната,тоест в кабинета на мъжа ми и тя няма достъп до тях. Така че повече от тези условия няма как да й осигурим.  newsm78
Аааааа, ама така кажи! Я да си гледа работата тогава, аз пък реших, че е в една стая с птичетата! Остави я да си мрънка тогава  Wink, няма как да е от тях!

# 95
  • Варна
Пуки аз съм кандидат да си ми шеф ,че даже и папагалчетата ще гледам.
Кажи къде да пускам СV ,че тая заплата и тия условия ги сънувам,ама ядец.
Тая мацка май нещо се глезоти.

Ти ще раждаш сега Mr. Green. Къде се слагаш? Аз трябва да мисля след няколко месеца да й търся заместник  ooooh! така или иначе, но ще гледам да взема някоя мама с деца, щото и тях никъде не ги толерират горките. Особено ако са с малки дечица.

# 96
  • Варна
Cappuchino, много съжалявам за сцената, на която си била свидетел в АГ-то. За съжаление наистина там им е по-лесно всичко да се планира, явно за да не се налага да чакат по нощите някой да роди /правят го по изключение, за много познати хора/. Т.к. аз ще съм планово секцио /поради първо секцио/, при мен това не е проблем. Освен това разчитам на роднинството ни с анестезиолога, за да ми донесат бебето по-рано и да нямам проблемите, описани в блога на Бу. А случката, която е описана там, слава Богу е станала преди 10 години и не вярвам вече да е толкова зле, или поне се надявам  Praynig. А от прочетеното из интернет май все положителни мнения са за там и аз доста се чудех към коя болница да се насоча. Но всичко е късмет в крайна сметка  Tired.
Severinka, аз вече не се притеснявам от стрии – с първата бременност така се нацепих, че повече от туй няма накъде  Mr. Green Искам само да те поуспокоя, че като отслабнах след раждането и като ми се прибра корема те почти не си личаха, трябва някой специално да се загледа, за да ги забележи. Малко са щастливките, които не ги сполетява това бедствие.
Пуканка, това с пъпките на секретарката според мен не е алергия, алергията се изразява в много по-масови обриви, и то не само по лицето. Аз като забременях и така се опъпчих, че и аз не можах да се позная.. хормони сигурно…, а секретарката ви в момента сигурно е и малко по-раздразнителна от бременността. Тя няма да иска да излезе в болнични заради по-малкото пари, които ще взема /няма да има бонуси, а и сигурно не я осигурявате на 600 лв./ затова трябва да намери решение на въпроса. Аз въпреки че съм бременна и съм служител, а не работодател, съм на ваша страна - няма нужда целия офис да се реорганизира и всички да се съобразяват с една бременна жена, в крайна сметка наистина ако не се чувства добре да си вземе отпуск или болничен. Аз например така и не казах на колежката ми колко много ми се повдига от нейния парфюм, проблема си беше мой, въпреки че съм важен служител, далече от секретарска позиция. Не знам, аз ли нещо съм сбъркана?!?

# 97
syconium като каза българско име и Р и веднага се сетих за Крум, много ми харесва, ама ти като си с девойка няма да ти помогне  Thinking
Иначеее и на мен ми казаха, че лек ток е хубаво, ама по възможност да е платформа, за да е стабилен крака и да не се изморява толкова...
а за обливането на краката е точно така  Peace... трябва да е от долу нагоре със студена вода, така може да се спаси човек и от разширени вени!

# 98
  • София
Докато четях историята с папагалите през цялото време се чудех кви са тия пъпки. А сега като стана ясно, че са в друга стая освен за пъпки от бременлийски хормони за друго не се сещам (аз така ходех изрината първото тримесечие). Ако не се лъжа алергиите към животни се изразяват в течащ нос и очи, кихане и подуване и зачервяване на очите. Поне при сестра ми е така. Не познавам жената, но ми прилича на опит да стане в центъра на вниманието заради бременността си. Разбирам да й бяха на главата пилетата.... тя ако имаше алергия към папагалите щеше да го разбере преди да забременее. Де да знам, ама ми се струват пълни лигавщини. Ако наистина нямаше къде другаде да ги дяна, щях да й го обясня съвсем спокойно, а тя да си преценя. Не винаги може да се угоди на всеки.

За стриите - аз пак се върнах на Мустелата. Само от него не ме засърбява кожата след няколко часа. Още не съм се сдобила с такива прелести, но четох някъде из форума, че освен да се чака да избледнеят никакви мазила не помагат (Лиерак, Контратубекс и т.н.).

Името Михаела на нас ни е фаворит от самото начало. И двамата го харесахме единодушно. При нас майка ми, баща ми, бабите ми, свеки и аз сме с имена с "М"  Joy Дори няма да ни питат на кой е кръстено детето. Естествено на мен  Mr. Green

# 99
Добро утро мацки  Simple Smile Влизам да се хваля  smile3534   Вчера се дипломирах  newsm44 Аз онзи ден тихо мълком ви подпитах,но не исках да казвам нищо - чаках да мине. Е мина и то доста добре  LaughingНе камък, а скала ми падна от душата  Grinning Сега ви черпя -     party023  food002  beer2 /раничко е за бира ама като незнам как да кача нормални снимки ще пиете бира  Laughing/ Винаги съм си мислила,че като се дипломирам след това ще се съберем приятели и ще сме ей така Drunk  - е не стана така ама важното е ,че най- накрая завърших  newsm44
Сега ще ходя на лекция и като се върна акао е било интересно ще разказвам.Днес е за хранене през бременността и периода на кърмене.
За сега хубав,лек и весел ден от мен  Hug

# 100
  • София
Добро утро  Hug
Аз снощи по нощите реших днес да ходя на училището на 9 месеца, та сега се разсънвам  smile3507
Май Янита питаше вчера кой ще ходи, дано се познаем там  Simple Smile
За стриите и на мен започнаха да ми излизат към 4-ти месец още, започнах да се мацам със зехтин, след това с едно мазило( ама то ми свърши и не мога да го открия вече) и сега пак минавам на зехтина. Засега положението е горе-долу приемливо, дано да си остане така  Praynig Въпреки че на мен ми се струва, че проблемите ще започнат като родим и коремчетата се приберат  Sad
Пуки, не можеш винаги да се съобразяваш с всеки. От толерантност до толерантност има разлика, а и девойката помислила ли е за теб като те е поставила пред такава дилема? Знам колко обичаш животинките и аз съм така. Не си трови нервите с другите, сега ти и малкия сте на първо място  Hug А за "гнезденето" от утре и аз се заемам  Blush Само да ни докарат новите мебели и кошарката и се мятам да пера и подреждам, че и нашите неща са още по пликове  Heart Eyes

# 101
Много харесвам Марина за женско име. Едно такова женствено и морско. Само че го харесвам само аз Simple Smile

Пуканке, след това, което ни разказа за вашата секретарка хич не бих й цепила басма. Това нейното не е алергия към птиците. Аз имам такава и признаците й определено не са обрив по лицето. Твърде много се глези ми се струва. А идеята ти да вземете на нейно място майка с малки деца е просто... нямам думи! Поздравявам те! Малко работодатели се навиват на такава стъпка.

За АГ-то във Вн говорите тук. Аз тази болница я отписах почти в началото, защото знам, че на ВИП етажа е трудно да се уредиш за планово секцио, а какво остава за нормално раждане. А на 4-тия етаж - не, мерси. Моя позната роди на ВИП-а преди месец. При това си беше планирано, но бебо решил да тръгне 3 дена по-рано сам и преживяха доста  перипетии покрай това. Понеже нямало къде да я настанят, беше 3 дена в реанимация. Мъжът й носи ютия да си глади кърпи, за да може да си прави компреси на гърдите. Екстра топла вода - нъцки. Изобщо - ВИП. Не останаха никак очаровани, а предишното й раждане преди 3г. беше пак там и нямаха такива проблеми. Та моят избор към момента е Майчин дом. Не виждам друга алтернатива.

За стриите - това си е до кожа. Изобщо не ми се струва смислено да харча пари за прехвалена козметика. Всичко е реклама. Но това не значи, че не се грижа кожата ми да не остава суха. Мажа си се с най-обикновен лосион, смесен с масло от гроздови семки и нямам грижи. Поне засега. Малко стрии си имам от пубертета, засега нови не съм видяла. Надявам се да имам кожата на мама, която след две деца няма нито една стрия!

За Контрактубекс-а да кажа - мъж ми си сряза преди няколко години зверски ръката. Някакви касапи го шиха в бърза помощ и си оставиха ръцете. Започна да се маже веднага с Контрактубекс. След 6 месеца мазане, ефектът е почти никакъв. Та не залагайте на това мазило за стриите. То трудно ще им помогне.

И последно да си кажа за токовете - хубаво са ти казали, syconium. Наистина заради падането на свода се препоръчва носенето на малка стабилна платформа. По възможност да е ортопедична. Аз момента нося едни чехли на д-р Шол, които са ми адски удобни, макар да са на 4 сантиметрова платформа. С равни чехли просто се спъвам по улиците.

Честито на ЕнигмаSimple Smile

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 08:23 от barabina

# 102
Добро утро!!!
Аз още съм в еуфория от вчерашния преглед ама вече започвам да се успокоявам до другия път  Laughing На 29 ще ги помоля да видят дали се е обърнала беба и ако не е да ми напишат препоръка за секцио, но все си мисля че няма да се наложи  Grinning

# 103
Добро утро мамчета.
Енигма честито   bouquet, много профисионални успехи.
Пуки, не се ядосвай излишно, сигурна съм, че ще намерите разумно решение.

Вчера в работата беше   smile3512 и в края на работния ден
ми се искаше да направя ето така  smile3511. Вече взе да ми писва
и ще излизам по-рано в болнични.

Хубавото е, че ходих при доки, бебо е наред, върви една седмица напред.
Взеха ми микробиология и сега трябва ди си направя ПКК и урина.
Качила съм +9, обиколката на коремчето ми в легнало положение е 89 см.,
малко ми е ниско кръвното, но аз не чувствам някакво неразположение от това.
Незнам как е при Вас, но моето пъпче направо ще изхвръкне и доки ме
посъветва да му слагам по една лепенка, за да нямам някакъв проблем по-натам.
За стриите, аз използвам Мустела, за сега нямам, но както повечето от Вас знаят
всичко е въпрос на кожа.

Приятен, лек и усмихнат ден от мен  newsm51

# 104
Здравейте мацки Simple Smile ама че е весело човек да ви чете  newsm53
мале за името и при нас се заформя люта битка  Grinning мъжото иска да е на баща му Атанас Simple Smile името не е лошо ама някакси поради роднински недоразумения и бъркавици не е много удачно Simple Smile та аз викам да го кръстя на мъжото Simple Smile те такива радости и страсти Simple Smile
енигма честито дипломиране  newsm44 евалата мацки страхотни сте  Two Hearts
и при мене лека полека стрийте започват да се появяват ама няма да се давам яко ги мажа Simple Smile
Параход мале направо ме шашна Simple Smile и аз бях измислила поне няколко имена за момиче Simple Smile и за мъжки имена не мога да харесам достатъчно Simple Smile но ще ми се наложи Simple Smile
Параход късметлийка си ти ей Simple Smile
приятен ден сладурки Simple Smile и никой не заслужава да се ядосвате заради него Simple Smile така че  newsm44 newsm74 newsm08

Общи условия

Активация на акаунт