Чайки, водорасли и море- това иска АПРИЛското дете!

• 12 420
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета.
Ама страшни сте, бе! Два дни не съм влизала, че имах майстор в къщи, и ето на - една тема сте изписали, че и втора сте преполовили. Едва ви изчетох. Сега ще се опитам да напиша нещичко по обсъжданите въпроси.

Режимът на Поли е ... че няма режим. Става сутрин между 7.30 и 9.00 часа. Нощем задължително се буди по веднъж - между 2.00 и 5.00 часа, но понякога и към 6.30. През деня почти не спи, макар че много й се спи. Милата, още не знае как да заспи и много се изнервя. Не става нито с люлеене в количката, нито в креватчето, нито на ръце, нито дори навън (а този метод безотказно действаше при батковците й). Спи само в кенгуру на улицата, ама това мога да й го осигуря максимум веднъж седмично, когато ходим до някой по-далечен магазин. Пробвах да я оставя да похленчи самичка в креватчето, докато заспи, и имаше успех 2-3 пъти, но не й днес.  ooooh! Единственото, което успяхме да постигнем (пу-пу) е вечер след къпане да суче и да заспива почти веднага. Това става между 20 и 21 часа. През останалото време я кърмя, когато заплаче - най-често на 3 часа, но понякога на 3,5 или 1,5 часа.

По повод анкетата: гласувах с опция № 3. Но гинекологът ми препоръча да си сложа спирала, за да не се тормозя изпих ли си хапчето, или не. Пък и нали сега кърмя и не мога да пия хапчета. Проблемът е, че имам някаква раничка, която трябва да се изгори, и чак след това ще сложим спирала. Изследвахме раничката и всичко е ОК, но ще я горим наесен. Дотогава - опция № 3.
И в тази връзка искам да питам t_ilieva: как се чувстваш със спирала? Аз малко се страхувам, защото досега не съм слагала, а пък съм чела най-различни отзиви. Братовчедка ми, обаче, вече на няколко пъти слага и е много доволна.

Телефонът ми звъни с най-различни мелодии. Мъжът ми ми звъни с You and I на Scorpions , Гого - с Mi Amore на Velvet, Ади - с La Camisa Negra на Juanes, баща ми - с You Can Leave Your Hat On от "9 седмици и половина" и т.н..... А мелодията за всички останали е от The Phantom of the Opera на Андрю Лойд Уебър.

За спането: Поли заспива в стандартната бебешка поза - по гръб с широко разперени ръчички и крачета. А след това по някое време се обръща по корем.

За запознанството с мъжа ми: помня, че веднъж като разказвах тази история, казах: "Ами той ми беше клиент" и се разнесе дружен смях. Трябваше ми известно време да схвана кое е смешното.  Mr. Green В действителност, тогава работех в консултантска фирма и имахме договор с тяхната. Аз бях консултантът от наша страна, а той - шеф на техния екип. И в първия момент той ми се строи много мрачен и начумерен и си казах: "Боже, как ще работя с този темерут!" А после не само свършихме перфектно работата, ами още същата година се и оженихме.  Joy
Иначе и двамата сме инженери - аз съм електро, а той - строителен. (Горките ни деца, каква наследствена обремененост ...)

Доли, и на Поли й се случва понякога да реве по цял ден без видима причина. Нищо й няма, а се скъсва от рев. Може би е нещо моментно, а може и сокът да му е раздразнил коремчето. Не бързай да се шашкаш, още повече, че бебоците безпогрешно усещат кога мама е неспокойна. Изчакай до утре и наблюдавай детенце - ако видиш, че се появяват и други симптоми, иди при доктроката. Ако не, може утре бебо да се събиду весел и гукащ, даж, Боже.  Praynig

asja, не те познавам лично, не бих могла да си представя и стотна част от ада, който изживяваш (независимо, че през моята глава са минали прекалено много кошмари), не бих могла да ти дам утеха. Но те чувствам близка, както и другите момичета тук. Това, че съдбата те отличи от нас, не може да ме накара да те забравя. И си признавам, че тайно поглеждам какво пишеш, а веднъж си позволих да те притесня с ЛС, за което публично те моял за прошка. Няма да те безпокоя повече, няма да пиша стандартните успокоителни думи. Но с цялото си сърце ще се моля скоро да видиш двете чертички и да стискам палци за нова бременност с щастлив финал. Hug

Айде стига, че много дълго стана.

# 136
Доли Дог, да се включа за секунда за температурата, при бебетата се смята за нормална температура до 37.4, тоест до 37.9 премерена в дупето. Това което описваш прилича на колики и да може да са предивзикани като нищо от сока. Ако бебчето започне да повръща много и продължи да реве непрестанно го заведи да го види лекар. И моят съвет е да не даваш сокче тези дни.

Много ядове съм брала с тез сокчета и поне 2 пъти сме тичали до Пирогов от страх заради подобни изпълнения след сокче от ябълка и морков. Е, дъщеря ми пропи сокчета след годинката, пък живо и здраво дете Wink

По принцип бебетата реагират между 3 и 5 ден с колики след като започнеш сокчетата, а не веднага.

Целувки и да се оправяте Simple Smile

Момичета, ние сме добре. Не ви пиша защото ми е пламнала главата с каката, но септември тръгва на градина и се надявам по-често да се включвам Simple Smile

Целувам ви всичките и да сте здравички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 137
ДНЕС ИМАМ РОЖДЕН ДЕН.СТАВАМ НА 26Г.

всеки да се почерпи с каквото му се иска че така и не се научих да слагам картинки

# 138
  • София
Ох дано много ви благодаря... Simple Smile То аз верно че много се шашкам, ама на моменти ми избиват бушоните, точно защото той попринцип не е ревлив, а по-скоро поспалив, ще го следя пък да видим...

rosidt75 ами попринцип в нас е ужасно горещо през лятото, защото сме на последния етаж и сега от два дни не е падала температурата под 29, а преди валежите термометъра се беше заковал на 34 и е мор направо, но просто днес нямаше как да излезем, защото имах работа Sad Абе май му е топло, но пък ръцете са му ледени, ама те нали не са критерии.... Ще видим дано няма нищо, то както казах при мен по-тревожното е хроничната ми паника Sad

ritka мерси много за обяснението, аз покрай разни случай тук във форумите много се шашкам за температурата, ама това не го знаех Hug Пък и нашата невероятна педиатърка явно не е сметнала за нужно да ми го каже...........

Сега му махнах памперса погушкахме се и заспа по гащички, дано да поспи повече, а аз ще използвам да се изкъпя  Mr. Green

За другите неща ще пиша довечера, като съм свободна  Simple Smile

vesy1 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!   bouquet ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО ОБИЧАНА И МНОГО ЩАСТЛИВА!   bouquet

# 139
Доли, ако знаеш с каката каква параноичка бях  Crazy С второто е много по-различно  Hug

# 140
ЧРД vesy1  bouquet  bouquet bouquet

МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, ЛЮБОВ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ!!!  newsm59  Gift

Доли, ако знаеш с каката каква параноичка бях  Crazy С второто е много по-различно  Hug

Peace

И аз така- ама при мен бе батко  Laughing

# 141
  • София

Държа да отбележа, че с каките лоша мисъл не ми е минавала през главата...а сега  Crazy Crazy Crazy Некои от вас ме знаят в подробности, останалите направо имате късмет, че не сте ме виждали в такава свветлина Simple Smile

Веси, Честит Рожден Ден !!!! Мале...вече не помня била ли съм на тази възраст  Rolling Eyes Бъди жива и здрава!

И сега....предварително се извинявам за отвратителното качество на снимката, която ще публикувам, НО понеже мъжът ми е турчин по душа, а това е единственото доказателство...уловено от приятелски gsm Simple Smile

Не съм била съвсем подходящо облечена за случая, но за сметка на това в последната година доста поработих върху физиката си в посока "анадолска булка" Simple Smile

Подробности за връзката ни - в следващия епизод Wink  To be continued....

# 142
  • в илюзия
Веси1 честит рожден ден

За запознанството с бъдещият ми мъж - аз бях сервитьорка , а той идваше от време на време и така станаха нещата. Аз се влюбих от пръв поглед , той казва същото за мен. Heart Eyes Въобще още от 6тия месец , от който ходихме знаех , че е мъжа за мен.
Иначе съм студентка 4 година в НБУ - София , специалност Европеистика. Сега по професия съм майка.
Снимки ще дам на сватбата или когато се върнем от море.

# 143
  • In someone's dreams
arodoet2,  колко време остана до сватбата, готови ли сте с всичко вече? Ееееех, спомени, спомени  Whistling

Абе Hiksi, много ти е готин Стефчо, да ти е жив и здрав, сладурко малък  baby_neutral

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 17:20 от Milenni

# 144
Привет  Hug

Ама какви теми сте подхванали  Simple Smile
Уф, аз имам приблем от сутринта с едната гърда и до сега единственото което правя е да кърмя и да се цедя. Но не се получава  Sad Половината ми гърда е твърда на камък, и кожата едва не си свалих с гореща вода и пак нищо не става. Sisee, ти как се справи с проблема?

А сега по темите, които сте обсъждали (дано си спомня всичко)

За режима - сутрин се буди между 5 и 6ч. 1-2 пъти само спа до 7ч. но това явно беше някакво изключение. Добре че поне отскоро взе да спи в интервала м/у 6 и 9ч. че до скоро не го правеше. През деня се храним през около 3 часа, но последните 2 седмици се  еслучвало и през един час да се храним. На разходки излизаме задължително 2 пъти на ден - сутрин до 12-12.30 и вечер след 18ч. Банята е към 20.30- 21.30, папкаме и заспиваме.

Телефонът ми звъни като стар телефон, само мъжа ми ми звъни с Бански на лалета.

За запознанството с мъжа ми - нямаше любов от пръв поглед. След като се запознахме той ми стана много добър приятел, почти неразделни бяхме, споделяхме си много неща. Но в един момент той си призна че вече не ме чувства само приятелски, което първоначално беше шок за мен. След това (не ми се смейте) последва един рев от моя страна пред моята съквартирантка, как може да е толкова гаден и че не искам да си загубя приятеля. Обаче много бързо разбрах, че няма да го загубя, а още по-добре - ще имам толкова близък човек до себе си. Събрахме се и още от първия ден живеем заедно - вече малко повече от 8 години. Иначе двамата с него сме пълни противоположности.

vesy1, Честит рожден ден   bouquet Всичко най-хубаво ти пожелавам.

Исках и още да пиша, но забравих  Embarassed
А, сетих се още нещо - работя във фирма занимаваща се с международен транспорт, т.е. професия спедитор. Това съм и завършила. Харесвам си много работата и много ми липсва. Затова мисля от следващия месец да започна да си работя от вкъщи и да мога да съчетавам работата с удоволствието  Laughing Не че не го направих вече на няколко пъти, но вече по-сериозно мисля да се захващам.

# 145
Леле, докато ви изчета, много хубави теми, много настроение цари, браво мамчета! Така ви искам Hug

Днеска бебка се обърна самичка newsm44 newsm68 newsm44, бях я оставила по гръбче да си стои и нали чистих в другата стая, с кой акъл #2gunfire #2gunfire, и то милото се връщам и се напъхала между 2 възглавници на дивана и е по коремче и се чуди сега какво да прави! Щях да я изям с дрехите и памперса направо Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Тази нощ яде в 01.00, после чак в 05.00, 4 часова пауза направи диването най-сетне Twisted Evil! Може би има резултат, но ще видим как ще сме и днеска!

Сега ред по ред, ама откъде да започна и да не пропусна нещо Praynig
Петя, браво, страхотни букети! Много ми харесаха! Peace
Сега за музиката и актьорите - музика слушам на корем дет се вика от музикалните канали - Mtv, VH1, City Tv и т.н. Страшно разнообразна музика харесвам! На телефона си опитах да сложа една мелодийка - песента на Фърги Clumsy-http://www.youtube.com/watch?v=KnBcIN1PExk, ама не стана номера и карам със стандартната мелодия на Нокиа ( Embarassed Embarassed)
Любимите актьори са: Робърт де Ниро, Ал Пачино (на двамката им викам Ал де Ниро Mr. Green Mr. Green), Джони Деп, Анди Гарсия, Харисън Форд, Том Ханкс, Джак Никълсън...................... много са Mr. Green За жените харесвам - Хелън Хънт, Джоди Фостър.

Ася20, знам как се чувстваш, и аз самичка обикалям градинките, имам приятелки тук, ама сега лятото никой не мога да хвана, че всеки е в отпуски и е напред-назад. Ти защо не си отидеш до Бг да постоиш малко? Помня, че беше казвала, че не си се прибирала от много време или бъркам? newsm78

Червен конец и ние нямаме на ръката. Татито, ако го види, ще го махне веднага, пък и аз не мисля, че има нужда от това. Все ми казват да й сложа, ама тука кой пък ще я урочаса Mr. Green Давам и витамин Д и флуор.

Хелънблонди, вие кога се местите на новото място? Ей, че гот!!! Чакаме снимки Flutter

Веси, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива !!!

С татито се запознахме на работното му място - интернет клуб, и аз отидох да търся интернет в далечната 2000 г. Simple Smile И какво намерих Grinning  loveuuu txtloves  loveuuu С него сме били съученици от един випуск, различни паралелки в едно училище, но така и не се помним от училище, нищо, запознахме се малко по-късно Heart Eyes
Работя в областта на администрацията, това съм завършила (плюс библиотечни науки) Работила съм и в библиотека, НАЙ-любимата работа, която имах, но заради смешното заплащане, не смятам повече да се занимавам с този сектор Confused
Ето малко снимков матриал Grinning

# 146
bibobibo, ей такава работа ми се иска да имам - да ми липсва!
веси1, честит рожден ден, жива и здрава! и аз съм на 26.
стефинка, да не сте били на някаква бригада в англия?

# 147
  • София
Ето ме отново......Ради е малко по спокоен, говори си с баба си или по точно й вика нещо, а тя му се кефи  Mr. Green
И сега по темитеееееееееее
За хубавите мъже... тя ЛУРДЕС много добре ги е изброила Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Телефона ми звъни със 100 различни мелодии - майка ми ми звъни с банските, мъжа ми с един страхотен бебешки смях, кумовете с Цеца, приятелите с "Къде е батко бе" Mr. Green, другите групи без да ги изброявам с Миталика, Енигма, и още няколко песни .... в общи линии и аз съм музикален пумяр, харесва ми музика от най-различни стилове Simple Smile Simple Smile

С мъжа ми се запознахме на морето.....аз го видях там където работех и казах на една колежка "Ето това е моят мъж", като въобще нямах предвид мъж като съпруг, но то какво стана....бяхме за 3 месеца само, уж за купона, за морето то взе че стана вече 7 години Mr. Green

Червен конец Ради има и това е много странно, защото аз попринцип преди да забременея изобщо не вярвах в подобни неща и не бях суеверна, а после какво ми стана.................... луда работа

За работата - търговски представител съм във фирма за медицински консумативи, много си харесвам работата, но не ми липсва заради вечното присъствие на ЖЕНАТА на шефа (всъшност ние имам двама шефове, защото сме две фирми - едно време е била едно, но това е дълга история, та сега и двете жени са в офиса и дават невероятно компетенти мнения относно работата и нашите професионални умения) та може би заради това няма да се задържа дълго там.....моного гадно, надвам се поне да мога да си намеря работа после в същата сфера, защото ми е интересно. Иначе завърших колежа по маркетинг, а сега си доучвам стопанско управление към пловдивския Grinning

Мииии май за друго не се сещам....по-късно след вечерните процедури и ако Ради заспи пак ще дойда Mr. Green

# 148
стефинка, да не сте били на някаква бригада в англия?
Що - вие да не сте били.
Ние заминахме "уж" на бригада, ама забегнахме в Лондон после и така...
Директно в капиталистическата саксонска уста....................................................

# 149
аха, аз бях и там и в щатите, много добре ми беше, направо ме подгони носталгия сега...

Общи условия

Активация на акаунт