Вегетарианството - за или против?

• 53 805
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Цитат
И че няма значение какво и колко ядеш, а каква ти е обмяната...
Нарушената обмяна на веществата е в следствие на нашето хранене и начина ни на живот.Ако поправим грешките си навреме,няма да страдаме от нарушена обмяна...Пак ние сме разрушителите-откъдето и да го погледнеш-все ние си докарваме белите на главите /повечето/...
Аз не говоря за нарушена обмяна, а за бърза и бавна. Защо има хора `предразположени` към напълняване и такива, които все не могат да напълнеят, независимо с какво се хранят??

# 496

Та дори и вманиачената  Емилова връща хора на които казва че не може да помогне. Дори и според нея суровоядството и вегетарианството  лекува, но не всичко.
Тоест и според професионалните вегетарианци и суровоядци, това не е панацея.

Само да уточня Емилова не лекува със суровоядство и вегетарианството, а с гладолечение с плодове, което няма нищо общо с двете.  Освен това, тя не е нито пълен суровоядец, нито е вегетарианка.
Аз пък да уточня че Емилова не се занимава само с гладолечение, а със всичко що се отнася до начин на хранене, .

Има хора на които не препоръчва гладолечение, а именно специфичен за човека природосъобразен начин на хранене или пък суровоядство. Като преценява преценява кое за кого е полезно или противопоказно.

# 497
Цитат
Нарушената обмяна на веществата е в следствие на нашето хранене и начина ни на живот.Ако поправим грешките си навреме,няма да страдаме от нарушена обмяна...Пак ние сме разрушителите-откъдето и да го погледнеш-все ние си докарваме белите на главите /повечето/...
Аз не говоря за нарушена обмяна, а за бърза и бавна. Защо има хора `предразположени` към напълняване и такива, които все не могат да напълнеят, независимо с какво се хранят??
Именно това говори за наличието на конституции и различни типове обмяна на веществата.
Мъжът ми отслабна значително откакто мина на вегетарианско хранене (то може и от йогата да е, де  newsm78). Повечето вегетарианци, които познавам действително са слаби, но има и някои тлъстички, де. Вижте промяната на Иван Костов, след като стана вегетарианец.
Капха-типът е склонен към пълнеене и вегетарианството им помага да се балансират. Вата са кльощави и нищо не им се лепи, да ограничават мазните храни ги дисбалансира.

# 498
Цитат

Каквото и да говориш почти няма кой да те разбере.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Голяма част от хората тук не са отворени за възприемане на нова информация!!!!!!!!!!!!!!
Не е задължително ако двама души имат различна обмяна на веществата единия да е здрав, а другия да е с нарушена обмяна.
Всеки човек се ражда със индивидуални характеристики включително и различна обмяна на веществата.

1.Едно дебело черво да вземем. Няма двама души с еднаква дължина на дебелото черво. Та дори само от този факт зависи колко време ще седи храната в организма.
2.Няма двама души на които щитовидната жлеза да произвежда напълно еднакво количество хормони от всеки хормон, а от щитовидната жлеза зависи много храносмилането

# 499
Ванина, прекаляваш с квалификациите!
Толкова ли не може една тема без това!
Противно е...

# 500
Ванина,започваш да напускаш добрия тон,усещаш ли?...Няма нужда да "крещиш" /като слагаш толкова препинателни знаци/...Можем да си говорим ,като хората нали?Каквито и доводи да имаш,каквито и аргументи да ми изложиш,ще ти кажа само едно.Незнам кой какъв метаболизъм има,незнам на кой колко са му дълги червата,само знам че ние хората имаме една и съща храносмилателна система!...
Ето ти за метаболизма.
И пак ще ти кажа,че всичко си зависи от нас-дори и метаболизма-това дали ще е бавен или бърз.  Peace
Цитат
Метаболизма е процеса, при който храната се разгражда и се превръща в гориво за тялото. Стойностите на метаболизма са различни за всеки човек и зависят от това колко бързо тялото разгражда храната и изгаря калориите вследствие на работата на мускулите или на някаква друга дейност. И понеже мускулите използуват 90% от консумираните от човека калории, колкото повече мускулна маса има даден човек и колкото по-активен е той, толкова по-високи са стойностите на неговия метаболизъм. Колкото по-голямо е нивото на неговият метаболизъм, толкова по-големи са и калорийните нужди. В резултат на това по-активните хора могат да се хранят повече, отколкото хората, водещи заседнал начин на живот – те имат нужда от повече калории, които да послужат за гориво за мускулите в тялото им. И понеже спортистите имат високо ниво на метаболизма, те изгарят приетите калории по-бързо от неактивните хора.

И последно:
Цитат
Има щастливки, които не се ограничават и сякаш са на състезание по напълняване, обаче така и не успяват да постигнат успех. Всичко това се дължи на бързия метаболизъм на тялото им.
Просто обменът на веществата работи на пълна пара, но при повечето хора не е точно така. Причините за това може да се крият в болест, в лошия режим на живот, в липсата на движение и в некачествената храна, която е навсякъде.
И пак опира до това,какъв е начина ни на живот и хранене.Пак ние сме в основата.... Wink

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 13:41 от dodyniki

# 501
Можем да си говорим ,като хората нали?..

С останалите ДА, но с мен НЕ.

Иначе аз си свърших работата тук. Поне малко компенсирах силно пристрастна информация, разминаваща се с действителността и реалните неща от живота.

# 502
  • Linz
Можем да си говорим ,като хората нали?..

С останалите ДА, но с мен НЕ.

Иначе аз си свърших работата тук. Поне малко компенсирах силно пристрастна информация, разминаваща се с действителността и реалните неща от живота.

Достатъчно оака темата, отивай да я вършиш тая работа другаде.
 55
newsm28

# 503

За съжаление нищо не свърши! Само показа какво не знаеш... Откъде си толкова сигурна за `реалните неща от живота`??? - няма такива.

# 504
А да сте чували за обмяна на веществата?
newsm78
Има значение и обмяната на веществата и какво ядеш и колко.И едва ли може да има еднозначен отговор - за или против вегетарианството.Всичко зависи и от кръвната група на човека. За хора с кръвна група А вегетарианството е много подходящо , а с № - не защото има опасност от анемия.

# 505
Когато е добре балансирана-вегетарианската диета не може да навреди на абсолютно никой! Peace
Човек трябва да се научи да слуша тялото си-то никога не греши.Вегетарианец не можеш да станеш ей така-днес казвам -утре спирам месото.Това се случва от самосебе си,без да го мислиш,без да си го поставяш като цел.Ако всички слушаха собствените си тела-вегетарианците щяха да са повече от месоядците.Само,че ние робуваме по-скоро на навиците си,а не на това,каквото всъщност трябва да ядем.И...често ядем не защотно сме гладни,а защото вкусът на дадена храна ни харесва,а от там се получава и този навик,да ядем храна,която знаем,че ни вреди и въпреки всичко даваме мило и драго да си я похапнем.....нещо като с цигарите и алкохола!  Peace

# 506
Има го фактора обамяна на веществата. Не знам каква му е връзката тук. Да си вегетарианец не означава да хрупаш само салати. Има и доста калорични неща, т.е. за всеки тип обмяна на в-вата има храна. Но и самия начин на обмяна не е константа и се променя, както прави тялото, личността, душата непрестанно.

# 507
Има го фактора обамяна на веществата. Не знам каква му е връзката тук. Да си вегетарианец не означава да хрупаш само салати. Има и доста калорични неща, т.е. за всеки тип обмяна на в-вата има храна. Но и самия начин на обмяна не е константа и се променя, както прави тялото, личността, душата непрестанно.
...Което зависи от начина ни на живот и хранене!  Peace...тоест от нас самите!  Peace

# 508
`реалните неща от живота`??? - няма такива.
Това да не би да е принцип на вегетарианството?
След като няма реални неща, в абстрактните ли живееш?

# 509
Зависи за кой каква е реалността.За едни реалният живот се гради на принципа:"Яж ,пий и си носи новите дрехи!"...Та това съвсем не е реалността.Това е една илюзия ,в която живеят повечето хора,считайки,че такъв живот ще ги удовлетвори в бъдеще...Но не би!Даже напротив-това им го съсипва.Когато си вегетарианец гледаш по коренно различен начин на живота си,на мисленето си,на заобикалящият те свят и точно тогава идва прозрението ,че повечето хора живеят в тази илюзия на саморазрушението.И все пак всеки да живее,както иска.Но когато прозреш някои неща,когато се вслушаш в собственото ти тяло и започнеш да зачиташ законите на природата,нещата придобиват съвсем друг истински реален вид! Peace
Мисля,че това имаше предвид съфорумката.

Общи условия

Активация на акаунт