Вегетарианството - за или против?

• 53 825
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Цитат
Разлика между вегетарианци и хапващи рядко месо няма.
Ш-шшшшт,да не те чуе някой!  Laughing...Вегетарианеца си е вегетарианец,хапващия рядко месо си е месоядец!  Peace...
Коментирах проучването-няма разлика в продължителността на живота на вегетарианеца и този, който хапва рядко месо. Какво имат предвид под рядко консумиране на месо оставям на твоята фантазия  Grinning

# 481
Цитат
Разлика между вегетарианци и хапващи рядко месо няма.
Ш-шшшшт,да не те чуе някой!  Laughing...Вегетарианеца си е вегетарианец,хапващия рядко месо си е месоядец!  Peace...Все едно да се сложиш в графата на непушачите,само защото пушиш например по 2 цигари на три дни..Няма такова нещо.Или си вегетарианец или не си,ако ще и по три пъти в годината да ядеш месо...И незнам какво всъщност разбираш под рядко хапване на месо...Ако питаш мъжа ми-за него рядко да хапва месо,означава само три-четири пъти в седмицата  Mr. Green

Цитатът от Уикипедиа сравнва продължителността на живота при различни групи хора.
Вегетарианци и рядко ядящи месо живеят еднакво дълго.
Екстремните, вегани и често ядящи месо - живеят еднакво кратко.
Т.е. ако се луташ между Дюкан и веганство/суровоядство продължителността на живот не се променя.

За пълнотата на вегетарианците, признавам си, изумявала съм се. Логично ако хрупаш салатки, трябва да си елегантен. Но някои си компенсират и с тесто.
Познавам повече пълни вегетарианци от колкото слаби. Суровояци не познавам. 

# 482
За пълнотата на вегетарианците, признавам си, изумявала съм се. Логично ако хрупаш салатки, трябва да си елегантен. Но някои си компенсират и с тесто.Познавам повече пълни вегетарианци от колкото слаби. Суровоядци не познавам.  
Аз познавам вегетарианци, които изобщо не консумират тесто, но компенсират с много картофи, а те са много богати на нишесте (което си е сложен въглехидрат и при хора, водещи по-застоял начин на живот, може да се отрази на теглото). Смятам, че няма значение, с какво точно се храниш, просто всичко трябва да е с мярка...

# 483
  • Linz
По-добре сложни въглехидрати, отколкото прости- вторите ако не се изгорят веднага, директно се превръщат в мазнини.
За теглото значение има съотношението приети:изгорени калории. Ако се консумират повече калории, отколкото се изгарят, се качват килограми. Съответно- и обратното. А калориите от какво точно идват няма значение- в крайна сметка всичко се преобразува във въглехидрати когато организма има нужда от енергия.
Между другото животинските храни натоварват храносмилателната система, което води до натрупването на токсини в организма. Това го стимулира да образува повече мазнини за да ги изолира. В дългосрочен план Дюкан не е добра диета.

# 484
Т.е. ако се луташ между Дюкан и веганство/суровоядство продължителността на живот не се променя.
Joy
После другите били скици.  Wink

# 485
По-добре сложни въглехидрати, отколкото прости- вторите ако не се изгорят веднага, директно се превръщат в мазнини.
За простите въглехидрати изобщо не отварям дума... Мисълта ми е, че няма значение, дали един вегетарианец ще компенсира с тестени храни, картофи или дори ориз... Под "компенсира" имам предвид, да консумира една от тези храни при трите си основни хранения за деня. Ако по цял ден си зад бюрото и сутрин си позволиш тестена закуска, на обед - голяма порция картофена салата, а за вечеря - ориз, може и да си качиш теглото. Почти със сигурност ще стане, ако комбинираш и хляб с картофите и ориза. Ако човек спортува, не мисля, че ще има проблем. Не е задължително, да си вегетарианец и да си слаб. Виж, при суровоядството е по-различно... Аз поне не съм виждала пълнички суровоядци. Но пък и слаб не е равно на здрав... Затова споменах "мярката"...

# 486
Аз поне не съм виждала пълнички суровоядци.
Има. При това един от гурутата.  Wink

# 487
Има. При това един от гурутата.  Wink
Те пък с какво прекаляват? С ядките и зарзавата ли?...  Laughing Познавам лично само две южноамерикански дами - изключително нежни и стройни, но те дори и ядките си мерят на кантарчето... Вероятно пак са нужни ограничения, но според мен е по-трудно да напълнееш, стига да няма някакъв допълнителен здравословен проблем...

# 488
Не знам, niara, няма кой да ни каже. Мисля си и аз, ядките ли или разните подсладители са в повече. Но въпросната личност е била много по-пълна и е имала сериозен здравословен проблем  преди да мине на суровоядство.

# 489
Joy
После другите били скици.  Wink

Аз никога не съм опитвала крайностите, за разлика от други пишещи тук  Laughing
Бих описала хранителния си режим като умерен и разумен.
Ако трябваше да избирам между Дюкан и плодово зеленчукова диета, бих избрала втората. Но не ми се налага.
Ако прекалявам с определен продукт, то е краткосрочно.
Количеството също е умерено.

# 490
А за мен крайности няма. Има неща, които не са за мен точно в този момент и не ги разбирам на този етап.

# 491

Та дори и вманиачената  Емилова връща хора на които казва че не може да помогне. Дори и според нея суровоядството и вегетарианството  лекува, но не всичко.
Тоест и според професионалните вегетарианци и суровоядци, това не е панацея.

Само да уточня Емилова не лекува със суровоядство и вегетарианството, а с гладолечение с плодове, което няма нищо общо с двете.  Освен това, тя не е нито пълен суровоядец, нито е вегетарианка.

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 00:52 от В_и_В_и

# 492
А да сте чували за обмяна на веществата?
И че няма значение какво и колко ядеш, а каква ти е обмяната...

# 493
Цитат
И че няма значение какво и колко ядеш, а каква ти е обмяната...
Нарушената обмяна на веществата е в следствие на нашето хранене и начина ни на живот.Ако поправим грешките си навреме,няма да страдаме от нарушена обмяна...Пак ние сме разрушителите-откъдето и да го погледнеш-все ние си докарваме белите на главите /повечето/...

# 494
Цитат
Говорим за това,че както си "уж" здрав и изведнъж след 40 започва нещо от тук от там да се обажда-артрити,колити,гастрити,язви,високо кръвно,диабет.....да изброявам ли още?Ей за тях сме си виновни ние-начина ни на хранене и начина ни на живот!  Peace Твърдо съм убедена в това!
Това е много вярно, не случайно българите  сме сред първите по затлъстяване в ранна детска възраст Naughty

Общи условия

Активация на акаунт