Вегетарианството - за или против?

• 53 806
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Виждам накъде целите: можем да вегетираме и да оцелеем със слънце ...
Ама моля ви се съобразявайте се какво пишете. Ще вземе някоя невинна душа да прочете и да повярва, че може и без вода и храна да оцелее.
Горките анорексици защо не оцеляват? А така им се иска на едно морковче и вода, със засилена физическа активност ...

За непиенето на вода, какво да го коментирам. Няма такава глупост. А ако децата ви не си изградят правилните навици вие като родители сте отговорни, не те.
"Не му се пие вода .." Ми ако не му се спи в 12 вечерта, или иска да лети през балкона пак ли ще оставите детето на интуицията му?

Мег, колкото и да ти се иска да не е така, има зеленчуци и плодове с токсини, изкуствени торове, генно модифицирана растителна храна и т.н. Вегетарианство със 100 % био продукти може да бръкне изключително здраво във джоба на човек.

Отделно, има части от растителните продукти, които не смиламе и усвояваме на 100%. Така, че вземете се коригирайте овреме и не разправяйте, как и водата ще отказвате.

Кристиан, може би много хора не могат да си убият животно, но може би не са поставени в тази ситуация. Така, че може и да могат. Какво ще кажеш за рибата обаче? Много хора са в състояние да си уловят риба, дори на деца прави удоволствие.
След това, без огън, рибата и месото могат да бъдат изсушени и осолени.
Грешка е да мислиш,че хората не ядат сурово. Все пак карпачо и тартар са достатъчно популярни ястия. Ако живееше на остров, най-вероятно нямаше да ти се налага да прекарваш 8+ часа в офис, където не може да ядеш плодове през 10 минути да те държат сит.

# 646
Никой не отказва и отрича водата. По-скоро някой чете между редовете. Тук се сподели, че при определени условия не се изпитва потребност от вода.
Според теб, greyeve, и изключително кърмените бебета ли имат нужда от вода? Синът ми, който е на 14 месеца и все още кърмя, по-скоро си играе с водата, отколкото да си утолява жаждата. Яде и друга храна, освен кърма, но тя е изключително рядко готвена и без никакъв животински продукт.

# 647
greyeve,знам че е трудно да си представиш съществуването без вода,но.....
 Водата не е само онова ,течащо от чешмата или продаващо се по пластмасови шишета.
 Водата се намира навсякъде в растенията!

Съвременният човек е свикнал да употребява много сол.А солта изтегля водата от клетките на организъма.На последният нищо не му остава освен да си иска H2O допълнително.
   Със захарта,не знам каква точно беше химията,но си е факт,че след като я употребяваме ,имаме нужда да я  залеем с нещо!

Премахни само тези 2 неща от менюто си  и ни кажи,дали не се е променило нещо в потребностите ти да пиеш вода?
   Само опитай!
   Сигурно не е лесно да си подкован само с теория......

# 648
Цитат
Синът ми, който е на 14 месеца и все още кърмя, по-скоро си играе с водата, отколкото да си утолява жаждата.
  И с моят син беше същото,докато се кърмеше.Не пиеше никаква вода.(Това някои лели изобщо не го разбираха:"как така не пие водичка?Слагай му захар вътре,за да я харесва!"  ooooh! )

# 649
Момичета,

колежките ми се хранят с риба и кисело мляко. И те не изпитват нужда от вода.
Никога, ама никога не съм ги виждала да пият вода. И това ли трябва да се поощрява? Знам, че краставицата и плодовете съдържат сокове, естествено. Но не вярвам да ядете 2-3 кг краставици и плодове, което ще даде необходимата течност. Преди всичко, непиенето на вода е лош навик.

Теоретично кърмените ви бебета взимат всичко от вас, добро и лошо. Всяка майка преценява кога и колко вода ще даде на бебето си.

# 650
Цитат
колежките ми се хранят с риба и кисело мляко.
    Рибата?Безсолна ли я употребяват?

Цитат
Но не вярвам да ядете 2-3 кг краставици и плодове, което ще даде необходимата течност.
    Ще ти е трудно да повярваш,докато не го опиташ!
    Опитай! Wink

# 651
Аз едвам си изградих навика да обръщам внимание по колко вода пия и да си имам винаги. Не ми се иска да се върна в изходно положение, в което "нямам нужда".

Рибата не знам дали е безсолна или не. Но и те "нямат нужда".
Исках само да дам пример, че "нямам нужда" може би просто е един супер вреден навик.

Добре де, с таратор и диня не пия вода.
Но със зелена салата или доматена, пия.

# 652
greyeve,няма нужда да спорим.Наистина не четеш внимателно!
Вече ти подчертаха "при определени условия".Ти не щеш и не щеш да го забележиш.

Определените условия правят НЕпиенето на вода безопасно.

Ти ако се храниш,както повечето хора в съвременния свят,остана и вода да не пиеш! Mr. Green
   Не дей! Naughty
   Голяма част от пишещите тук в буквален смисъл състоят от по-различна материя(ако имаме пред вид,че ние сме това ,което ядем)!
   Просто не можеш да сравняваш своите и техните нужди. Peace

# 653
Аз едвам си изградих навика да обръщам внимание по колко вода пия и да си имам винаги. Не ми се иска да се върна в изходно положение, в което "нямам нужда".

Ето го "ключът за палатката".  Страхът от това да си преразгледаш позицията, "да се върнеш в изходно положение". Не на всеки му стиска.
Селма много точно ти го  е обяснила. В никакъв случай не могат да се слагат хората под общ знаменател и да им се дават генерални съвети, дали и по колко вода да пият.
Пиенето на вода след консумация на нещо солено или сладко е индикатор за това, какво точно си си вкарал в организма. Организмът има нужда от тази вода, защото иначе ще се отрови отвътре. Водата е нужна, за да се разреди тази сол/захар и да се изкара по- лесно.

Риба и мляко- какво да кажа- няма по- неподходяща комбинация.

# 654
колежките ми се хранят с риба и кисело мляко. И те не изпитват нужда от вода.
Да, права си! Но пият кафе, сокче, ... друга течност, само и само да не е вода. И ако все пак им се допие малко, ще хапнат пак, защото тези, които не искат да пият вода, бъркат жаждата с глад.

# 655
Селма, чета много внимателно, можеш да си сигурна. В тази тема няколко пъти ме нацапаха, че не мога.
Но това е мнението ми. Ако говориш за няколко дена, ОК.Беопасно, не знам. Но ще оцелееш. Както казах вече, единственото условие е да поемаш необходимата течност с храна. Това е минимум 2 кг диня или краставици. А ако хапваш моркови ябълки и др. количеството може да е двойно, тройно. Не знам кой може да яде по толкова много.

Спиролина, непиенето на вода води до определени проблеми. Определено не ми стиска да се върна към тях.

# 656
Цитат
Ама моля ви се съобразявайте се какво пишете. Ще вземе някоя невинна душа да прочете и да повярва, че може и без вода и храна да оцелее.
Представяш ли си как милиони невинни душици четат  и слушат политическите дебати и току виж някой им повярва и загине... Wink
Това така ми прозвуча.

Разбирам те напьлно и доняккьде си права.Без вода организма не може да оцелее дьлго.

Цитат
Кристиан, може би много хора не могат да си убият животно, но може би не са поставени в тази ситуация. Така, че може и да могат. Какво ще кажеш за рибата обаче? Много хора са в състояние да си уловят риба, дори на деца прави удоволствие.
След това, без огън, рибата и месото могат да бъдат изсушени и осолени.
Грешка е да мислиш,че хората не ядат сурово. Все пак карпачо и тартар са достатъчно популярни ястия. Ако живееше на остров, най-вероятно нямаше да ти се налага да прекарваш 8+ часа в офис, където не може да ядеш плодове през 10 минути да те държат сит.

Рибата като че ли е единственият пример,който можем да дадем за сурово ядене на месо.Карпачото и тартар...хм...как си го представяш сама да си го направиш..?

В природата можеш да изсушиш само и да опечеш.За сол ще трябва на много дьлбоко да копаеш...С какво?С голи рьце..не става.
Ти обичаш ли сурова,сушена риба без сол и подправки? И колко пьти ще я ядеш?И какво ще ти даде незаменимо,кьдето го няма на друго място с по добьр вкус?

"Но не вярвам да ядете 2-3 кг краставици и плодове, което ще даде необходимата течност. Преди всичко, непиенето на вода е лош навик."
Изстисквала ли си 2 краставици на машина да видиш какво количество сок излиза?

"А ако децата ви не си изградят правилните навици вие като родители сте отговорни, не те."

Кои са правилните навици за един човек?За всеки не са еднакви,надявам се го разбираш.

Има и друго при суровоядството.Миенето на зьби става излишно.Няма лош дьх,няма усещането за "мрьсност" в устата.На мен лично са ми се затваряли кариеси след 30 дневен период на суровоядство.

# 657

В природата можеш да изсушиш само и да опечеш.За сол ще трябва на много дьлбоко да копаеш...С какво?С голи рьце..не става.
Ти обичаш ли сурова,сушена риба без сол и подправки? И колко пьти ще я ядеш?И какво ще ти даде незаменимо,кьдето го няма на друго място с по добьр вкус?

Има и друго при суровоядството.Миенето на зьби става излишно.Няма лош дьх,няма усещането за "мрьсност" в устата.На мен лично са ми се затваряли кариеси след 30 дневен период на суровоядство.

Била съм до солна мина. Хората първоначално са използвали водата, която е извирала в близост и е била леко солена. Вероятно са използвали огън.

Това за миенето на зъбите е отвратително. Без коментар.

# 658
Нито едно животно не си мие зьбите.Сьщо ли те отвращава?

# 659
Обикновено нямам близък физически контакт с животни лице в лице.
Двукраките, които не знаят за какво се употребява четката за зъби  ... по-добре да не коментирам. Sick

Общи условия

Активация на акаунт