Вегетарианството - за или против?

• 53 761
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Mr. GreenАз понеже английски не знам си пуснах гугъл преводача,е няма такъв смях  Mr. Green
 hahaha hahaha
Цитат
Vitamin B12 kann von den Betriebsquellen erhalten werden.

Von allen Mythen ist dieses möglicherweise das gefährlichste. Vegans, die ihre Diät nicht mit Vitamin B12 ergänzen, erhalten schließlich Anämie (einen tödlichen Zustand) sowie strengen Schaden des nervösen und Verdauungssystems (6). Ansprüche werden geltend gemacht, dass B12 in bestimmten Algen, im tempeh (ein gegorenes Sojabohnenölprodukt) und in der Bierhefe anwesend ist. Alle sind falsch.
Тоя човечец дето е писал това трябва много да е обичал месото,горкия ......

# 631
nikolexa, много интересна статия-дългичка, но си струва   bouquet.
Някои неща определено ги подкрепям-безумието на соевата индустрия например. Производството на соево сирене, соеви кюфтета и "соев кебап" (това е реален продукт, видях го в Биомага:)) много напомня месната индустрия-един продукт (със съмнителна хранителна стойност) във всевъзможни вариации.
Човекът определено пропагандира био-земеделието и отглеждането на животни в прилични условия.
Аз също не приемам това, че консумацията на месо изчерпва ресурсите на земята. Причината е в свръхнаселението-каквото и да ядат тези 7 милиарда хора, няма как Земята да ни изхрани. Докато не намалеем, положението няма как да се оправи  Simple Smile. Да не говорим че вегетарианците се глезотят с екзотични продукти от другия край на света повече от останалите хора-киноа, авокадо,манго.
Явно теорията за "биохимичната уникалност" е на ход, звучи интересно. Теорията за кръвните групи и аз знам, че е отхвърлена (язък, някои хора се подведоха и почнаха да ядат според кръвната група).

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 13:46 от easy

# 632
Аз също не приемам това, че консумацията на месо изчерпва ресурсите на земята. Причината е в свръхнаселението-каквото и да ядат тези 7 милиарда хора, няма как Земята да ни изхрани.

A какво ли пък ядат животните, които се отглеждат заради месото?
При това в количества, които не може да изяде едно човешко същество.
А накрая се употребява за няколко пържоли само.  Mr. Green

# 633
Наистина е в разрез с правилата на форума:

Цитат
12. Във форума се пише на български език, на кирилица.
Изключение са само потребителските имена, титлите и подписите, които могат да са на латиница, както и цитати от чуждестранни източници, но придружени с превод или поне кратко предаване на смисъла на цитираното.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.0

nikolexa, можеш и сама да изтриеш "чаршафа" или преведеш/ преразкажеш. Peace Има бутон. И аз ще се възползвам от него за моите постинги горе.

Това за соята и аз не го разбирам. Не съм купувала и яла такива "специалитети" . Извратено ми е някак.

Относно ресурсите няколко неща могат да се кажат:

1. Проблемът не е в ресурсите, а в разпределението. Ще се съгласите ли? Wink
2. Освен това, дори и всички да станат вегетарианци и се освободят земеделски земи, които досега са били използвани за сеене на  фуражни култури, те веднага ще засеят рапица или подобни за биодизел. Което е още по- безумно.
3. Някои искат да ни накарат да мислим, че няма достатъчно храна на планетата. Впрочем изчислено е, че тя може да изхрани неколкократно повече население. Но нали се сещате, че трябва тотално преустройство на сегашното обществено устройство, което е  хищническо и грабителско... А благата са съсредоточени в шепа народ, останалият свят изнемогва, гладува и работи за онази шепа... А някои не го искат това.

Това няма да се уморя да го повтарям.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 21:18 от СпирОлина

# 634
Кюбит, може ли да ми изпратите с ЛС въпросното писмо на лекаря-веган, ако не го публикувате тук? И защо да е преливане от пусто в празно? Запознавайки се с противоположни, но сериозно обосновани мнения по определени диетични въпроси, ще можем за себе си да потърсим и още информация, която да ни изясни спорните моменти, а и ще внимаваме за евентуални грешки, които може би допускаме.

Ето линк: http://cubbit.blogspot.com/2008/09/brief-von-dr-martin-balluch.html

# 635
Ох, никак не харесвам като се завихрят спорове и то с участието на хора, които просто не познават другата страна, никога не са се замисляли за вегетарианство, веганство, суровоядство... Доста четене се иска все пак  Tired

Мислех си за духовния аспект на вегетарианството и веганството. Моят рейки-мастер много сериозно ме предупреди, че преди инициацията 3 дни не нтрябва да ям нищо животинско. В онси момент вече бях махнала месото и млякото, а други животински рядко присъстваха. Обяснението му беше, че така по-лесно протича енергията. Масовите религии наистина не забраняват яденето на месо, но пък не виждам да издигат последователите си кой зане колко. То, и двете неща - религия и духовно извисяване - нямат много общо...

Постът макар и на английски е добър. Доказва тезите си по много интересен начин. Всъщност кара много по допирателната и дава полу-иситини. Т.е. погледнато от даден ъгъл - нещата са точно такива, каквито се описват, но аз лично предпочитам по-цялостните картини  Wink

# 636
Хората ядат месо защото животното е убито от друг, готово опаковано и  евентуално с подправки,обработено с "вкусен" глутамат.
Ако наистина имахме нужда от месо щяхме да убиваме и да ядем сурово защото печка в гората няма,а само огьн.
Месо се яде от удобство,не от нужда.Спокойно може да не се яде месо и да се живее много добре.
Ако сьм на един остров,на който растат плодове и ядки,последното нещо,което ще ми хрумне е да тьрся дивеч,който да убия,да опеча на огьн и да ям.
Когато се замислим за такива ситуации виждаме,че природата веднага ни показва как се оцелява.
Вроденият ни инстинкт за оцеляване е по силен от всякакви научни факти,статии от професори,доценти и други измислици.

Който още не е чул за този човек,ето малко линкс.
Пионерьт на веганското суровоядство Франц Конц ,хранене с диви растения,така както растат в природата.На филмчето може да се види как се оцелява с дива трева,маргаритки,детелини и тн,сьдьржащи хиляди по високи дози на витамини и минерални вещества.От тях се извличат много флаваноиди и др за обработката н а лекарства.
http://www.youtube.com/watch?v=yZhr0hJVnmM
http://www.bfgev.de/
http://www.euroveg.eu/evu/german/news/news982/rawfood.html

Има няколко издадени книги за суровоядството ,но има и много книги за финанси,т.е. как да "изльжем" с даньците...

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 22:09 от Christian

# 637
Много сладък дядо!... Нищо не разбрах от пустия му немски, но беше интересно за гледане.
Ако има кой да ми готви или да ми каже лесни рецепти вегански и суровоядски, ще ям и аз, но повечето такива имат толкова и такива съставки, че ми е непосилно да ги прилагам...

# 638
Кюбит, може ли да ми изпратите с ЛС въпросното писмо на лекаря-веган, ако не го публикувате тук?
Ето линк: http://cubbit.blogspot.com/2008/09/brief-von-dr-martin-balluch.html

Благодаря!

Любим момент: Съпругата му хрупа подарените й от него цветя.  Joy

Иначе Конц казва във филмчето: "Пиенето е неестествено"...не на алкохол, а приемът на течности въобще. Твърди, че от 30 години не е погълнал и капка вода.

Възхищава се от маймуните и се опитва да имитира звуците и движенията им, а живее в къща с басейн.

Счита, че хомосексуализмът е неестествен (а на други места - че СПИН е наказание за "недостойните"), а забравя, че хомосексуални отношения имат и любимите му маймуни.  Monkey

А за мен е циник и лицемер, "еволюирал" до пълен хахо.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 17:49 от Persona

# 639
Да,права си персона.Има някои неща в Конц,които аз сьщо не харесвам.Но има много,които са много точни и истинни.Има какво да се научи от него.
За водата не сьм сигурен,че не е пил,защото лично сьм го виждал пред мен да пие вода от река. Wink

# 640
На Конц имам една книга на харда, която все се каня да прочета. "Разлиствала " съм я. Имаше много ценни неща.

Без вода може да се живее, без храна - също.  Това, че е пил вода от река, не означава непременно, че има нужда от нея. Може би просто е искал да се докосне до нея. Не всеки ден имаем възможност да пием от река.

# 641
   "Иначе Конц казва във филмчето: "Пиенето е неестествено"...не на алкохол, а приемът на течности въобще."
   Нещо такова твърди и руската привърженичка здравословният начин на живот Галина Шаталова.
   И наистина,ако по цял ден ядеш само сурови плодове и зеленчуци,ако  солта и захарта не ти влизат в употреба,нямаш причини и никаква потребност да поемаш течности.

# 642
    И наистина,ако по цял ден ядеш само сурови плодове и зеленчуци,ако  солта и захарта не ти влизат в употреба,нямаш причини и никаква потребност да поемаш течности.
Така е. Ние намалихме значително водата. Просто не се сещаме за нея.

# 643
Абсолютно вярно. Даже съм се чудила, защо не ми се пие вода, когато мина за няколко дни на суровоядство.

# 644
Абсолютно вярно. Даже съм се чудила, защо не ми се пие вода, когато мина за няколко дни на суровоядство.

Абсолютно, и аз това щях да пиша - особено ако има повече леки неща - пловоде, зеленчуци, зелени. Мисля, че прословутите 2 л на ден са нужни на хората на съвременна диета - много преработена храна, много животински продукти, много сол, захар и други отрови - няма как да се изчиства организма без голямо количество вода.

Общи условия

Активация на акаунт