Вегетарианството - за или против?

• 53 875
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
При по-изчистена храна действително няма нужда от четка и паста за зъби. Но пък има разни други "ритуали" за почистване на устната кухина. Пак се опира до опита, greyeve, и затова не можеш да повярваш.

# 661
Кокошките например са двукраки животни. Grinning
Рибите пьк нямат крака.
А ядеш ли четирикраки животни,които не са си мили зьбите?

# 662
Селма, чета много внимателно, можеш да си сигурна.
  Съжалявам,моите критерии за "внимателното четене" са съвсем други. Peace

Цитат
В тази тема няколко пъти ме нацапаха, че не мога.
  Нямам никакъв интерес да те "цапам",нападам и т.н..
  Просто ти обяснявам най-добронамерено това,което според мен ти е трудно да разбереш.
  А ти е трудно не заради друго,а защото просто не си се докоснала лично до материята,която се опитваш да отречеш.
  Затова ти предлагам,първо опитай!
  Разбира се,прави и мисли,каквото искаш.Имаш право!
  Не настоявам,да се съгласиш с мен веднага.
  Всичко с времето си! Wink

# 663
greyeve, животните нямат налепи по зъбите и венците си сутрин нали?
При сувороядците също не се образуват такива,затова те просто нямат нужда от четки и пасти.

Ако искаш можеш да се вгледаш малко по-внимателно в съдържанието на пастите за зъби...

Което ми подсеща за още нещо.Кученцето на сестра ми също е вегетаринче/двете са си лика-прилика Grinning/,яде предимно плодове и зеленчуци,защото много ги обича.В момента в който и купи кучешка храна ми е споделяла,че на сутринта Ники/така се казва кучето/ се събужда с лош дъх.

# 664
Честно казано с последните няколко въпроса около вегетарианството, започвам да се замислям дали е въпрос на чист мързел или на по- здравословен живот.

Защото човек може да го мързи да готви (това за суровоядците), да поддържа хигиена на устната кухина и дори да стане да си налее чаша вода.

Кристиян, с животните, които ям, обикновено не ми се налага да разговарям.

Селма, споделяла съм в предишните страници, че по естествен начин храната ми през топлите месеци е по - лека. Което включва и дни изцяло на плодове и зеленчуци. Не спирам да пия вода, напротив. Кристиян, дори в такива дни си мия зъбите. По два пъти на ден. С електрическа четка и паста за зъби. (о, ужас, електрическите четки не са ни дадени от природата).

# 665
Цитат
В момента в който и купи кучешка храна ми е споделяла,че на сутринта Ники/така се казва кучето/ се събужда с лош дъх.
Ами нормално е като се храним с мърша да меришем и на такава.Човек е това което яде.Du bist, was du isst  PeaceМного ми хареса в една ситуационна комедия(king of queens)отговора на въпроса.
-Защо си вегетарианка?
-Поради етични причини,никога не ям нещо което някога е имало лице.  mrstraetzмного ми хареса.

# 666
Цитат
Защото човек може да го мързи да готви (това за суровоядците), да поддържа хигиена на устната кухина и дори да стане да си налее чаша вода.
Аз не мисля че го правят от мързел,повярвай ми много по-лесно е да хвърлиш една пържола в тигана отколкото да си приготвиш сурова вечеря. Peace
Аз лично не съм привърженик и на този "лукс"електрическа четка за зъби.Не мога да си представя че ще вибрира в устата ми няколко минути такова"чудо на техниката"Плюс това само рекламен трик е това,че мият зъбите по-добре Wink

# 667
  greyeve,това,което ни се събира в устата след сън,в края на деня и по принцип.....Това са мръсотии,излизащи от организъма на човека.Трябва да гладуваш и да диетуваш(но не с каква и да е диета) страшно дълго,може би,години наред,за да ти е чисто тялото.За да усетиш,че нямаш остра нужда от четка за зъби.
  Сега,даже и да минаваш за няколко дена на плодово-зеленчукова диета,устата ти пак няма да е чиста,защото през нея ще излизат натрупаните с години мръсотии.
    Виж.....Има такъв израз "дъх ,като на новородено".Не е случаен,нали?Тялото на новороден човек е много чисто и затова и дъхът на това тяло е чист.Новородено няма нужда от четка за зъби.Просто се замисли ,защо?
    Ако години наред се храниш така,че да не замърсяваш тялото си,ще имаш същия дъх.

Май се повтарям много....... newsm78
    Просто искам да съм разбрана. Peace

# 668
Цитат
Аз не мисля че го правят от мързел,повярвай ми много по-лесно е да хвърлиш една пържола в тигана отколкото да си приготвиш сурова вечеря. Peace
Аз лично не съм привърженик и на този "лукс"електрическа четка за зъби.Не мога да си представя че ще вибрира в устата ми няколко минути такова"чудо на техниката"Плюс това само рекламен трик е това,че мият зъбите по-добре Wink

Съгласна съм и по двете точки. Simple Smile

greyeve, някъде преди 5 години потребителка с ник: secretgarden се опитваше да ни убеди колко е вкусно да се ядат сурови броколи и карфиол. Мислеха я за луда, вкл. и аз.  Wink Така че не бива да те отвращават, да ги считаш за мързеливи и т.н. различните от теб.

# 669
greyeve, започваш да звучиш грубо.Какво защитаваш?Какво се стремиш да докажеш?Какво искаш да кажеш?Че вегетарианците и суровоядците са мързеливи?По-глупаво и смешно нещо не бях чувала. ooooh!...Особено пък суровоядците,ако знаеш как приготвят храната си и колко време им отнема това-ще си промениш мнението.Запознай се първо с кухнята на вегетарианеца и суровоядеца и тогава ще говорим.Вярно,че месото отнема много време ,докато се свари или опече,но един боб да сложиш да свариш или един нахут-не отнема по-малко.  Peace...Това за миенето на зъбите съм го изпуснала,не съм чела,но не си мисли,че вегетарианците не си мием зъбите,а ги почистваме с ябълки... Wink...
И още нещо ще ти кажа.Докато ядях месо ,честно да ти кажа,много често ме хващаше мързелът.Имаше дни в които нищо не ми се правеше-направо ужас.Ей така лежеше ми се и ме мързеше.Първо минах на плодово -чаен разтоварителен режим и трябва да ти кажа,че откак съм вегетарианка преливам от енергия.Все нещо ми се работи.Ако щеш вярвай,дори съм имала случаи да вадя чисти дрехи от гардероба и да ги пера,защото просто се чудех как и къде да изразходя енергията си.Аз съм убедена,че ако ти изпробваш вегетарианската диета поне за месец-ще пееш друга песен.Но истински вегетарианската,здравословна и балансирана диета. Peace

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 21:16 от dodyniki

# 670
  На мен не ми звучи грубо greyeve.
  Нормално и разбираемо ми звучи.
  Просто в момента й липсва опит.Този опит,който имат доста от пишещите тук.
  Трябва да положи доста усилия,за да се сдобие с такъв.
  А дали ще ги полага,след като посоката на мисленето й  е съвсем различна..... newsm78

Както и да е!
  Хубаво е да сме толерантни.
  Наясно сме,че много хора не могат да ни разберат.
  Наясно сме ,и защо не могат.
  По-лесно ни е!
  Да бъдем по-великодушни! Hug  Peace

# 671
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428341.0

Crazy

Tozi podforum e podigravka s tarseshtite roditeli! Parodia! Sick

Vijte s kakva kategorichnist zakliuchavat tezi "spezialistki"! Shocked

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427050.0

A tuk izobshto ne e otgovoreno na vaprosa,a si karame po shablona:

Izvinete za latinicata!

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 02:58 от СпирОлина

# 672
O, ама там само специалисти могли да пишат.  Laughing Сега разбирам...дам...вегетарианството е за възрастните...интересно.  Wink

# 673
Това, с мързела, е най- смешно, наистина. Снощи готвихме 3 часа фасул. Постни гювечета приготвям на бавен огън и печене също толкова. Един шницел се прави за доста по- малко, а да не говоря за отровните полу- фабрикати, времето от чието закупуване до поставянето на масата е около 15 минути, при близък магазин- и по- малко.

# 674
СпирОлина  ooooh! ужас  Sick Аз самата не мога да изям 40-50 гр. месо или сирене, а те искат деца на 15 месеца да ядят ежедневно по толкова  ooooh!
Думи нямам! Ама който си мисли, че в подобен подфорум ще намери отговори, сам си търси белята....

Общи условия

Активация на акаунт