Вегетарианството - за или против?

• 54 897
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Против:В месото, черния дроб и т. н има витамини които няма как да си набавиш от плодове и зеленчуци
Може,соевите продукти са достоен заместител.  Wink

# 256
  • София
С интерес чета. Аз съм ново-излюпил се вегетарианец без да съм убедена, че е правилно. Обаче ми дойде някак си от вътре...А ядях доста месо.

# 257
Аз не че някой ме пита,ама да си кажа   Blush Аз незнам дали е здравословно или не да се яде месо.Не ям месо от пет години,но и преди това не съм яла често.Просто вкусът на месото никога не ми е харесвал,а и като бях малка не можех да ги разбера възрастните,да гледаш животни,да ги обичаш да ги кръщаваш с мили имена и след това да ги заколиш и да ги изядеш  Rolling EyesИ да ви кажа на тези които са станали вегитарянци и им се прияжда месо,просто си хапнете като ви се прияде защото според мен няма нищо по-лошо от това да измъчвате организма си. Peace

# 258
  • Linz
Против:В месото, черния дроб и т. н има витамини които няма как да си набавиш от плодове и зеленчуци
Ама верно ли? Shocked

# 259
  Няма такива витамини. Mr. Green

# 260
И на мен ми се ще да науча кои са тези витамини, които няма от къде да си наваксам.

# 261
За Б-12 ще да говори тази дама  newsm78 Но не е нужно да е от месо - всички животинки го съдържат, а има и растителни източници, колокото и противоречива да е информацията в това отношение...

# 262
Не консумирам месо от 6 години и половина. Не съм вегетарианка, защото ям риба и млечни продукти. Не мога да излъжа, че понякога ми се е случвало да ми замирише доста приятно и да изпитам желание да хапна парченце месо. Много обичам всякакви морски дарове и когато имам възможност винаги си ги приготвям с удоволствие. Принципно обаче съм против веганите - хора ядящи само зеленчуци и плодове и в по-лошия вариант суровоядци. Но това си е въпрос на личен избор в края на краищата и всеки индивидуално си взема решение с какво да се храни.

# 263
Веганите и суровоядците не ядат само плодове и зеленчуци.  Wink
Според теб веганите ядат само гореспоменатите. А казваш, че суровоядците са по-лошия вариант, защото...не разбрах.

Ех, ама и аз почнах да лея акъл. Преди време като ми се казваше да не си мисля, че е супер полезно като давам зърнени с масло и сирене  Wink / 1-2 форумски момичета, нядявам се, че ще се сетят кои са Simple Smile /, аз гледах така  Rolling Eyes .

# 264
Познавам 17 годишно момче, неяло никога месо. Ако имаше витамин или протеин, които не можем да си набавим от растения щеше да е умрял.

# 265
И мъжът ми е от отгледаните без месо... Много си е добре!

Проблемът ни е, че не знаем как да се храним правилно - не здравословно, а правилно. Когато се научим как да комбинираме и приготвяме храните си, ще сме много по-добре!
А и човекът не е създаден, за да се храни с месо... и храносмилателната му система, не е пригодена да преработва подобни неща.

# 266
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И мъжът ми е от отгледаните без месо...

по негово желание или цялото семейство са били вегетарианци и не се е готвело месо?
интересно ми е...

аз като дете ядах определени меса, сама ги търсих.
но ме караха да ям и други неща, които не исках, защото били "полезни"... Rolling Eyes
после някъде 11-12-годишна не исках да ям месо, но нямаше кой да ме чуе... Rolling Eyes
спрях го окончателно, когато бях на 16  Peace

# 267
Ами според мен здравословното си е именно правилно, както и обратното.

# 268
   Ами,да!Какво ще му е правилното,ако не носи здраве! Simple Smile

но ме караха да ям и други неща, които не исках, защото били "полезни"... Rolling Eyes

Не е по темата,но никога не можах да разбера,защо  е полезен хляба.....Кат' съвсем малка изобщо не обичах да го ям. Confused

# 269
  • София
   Ами,да!Какво ще му е правилното,ако не носи здраве! Simple Smile

Аз съм чувала,че хляба е полезен за черния дроб,не знам колко е вярно.......
Човек ако не яде хляб много продължително време,черния му дроб ставал като на алкохолик ..... newsm78
   Не е по темата,но никога не можах да разбера,защо  е полезен хляба.....Кат' съвсем малка изобщо не обичах да го ям. Confused

Общи условия

Активация на акаунт