Вегетарианството - за или против?

• 53 882
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Цитат
Вегетарианството е въпрос на избор за възрастните. Правилно е решението да приготвяте отделно храна с месо за детето. Ваше право е да го възпитавате във възприетите от семейството ценности, но е правилно да го оставите то направи избор за себе си, когато порасне.

Аз пък се чудя, откъде е сигурна тази доцентка, че точно това е правилно? newsm78
А защо да не дадем избор на невръстните, да не ядат месо, а? Още от малки ги тъпчат, а те го плюят, но майките им го пробутват по всякакви начини... Sick Защо не им се разяснява още от съвсем малки, че  във фермите не се разхождат пържоли и филета, грижливо етикетирани, а живи същества, които брутално се избиват на конвейр. За да ядат хората.  Включително и децата. Защо им го спестяват? Егати лицемерието. ooooh! Sick

# 676
Цитат
А защо да не дадем избор на невръстните, да не ядат месо, а?
newsm80
 И аз гласувам,да им се даде този избор! Wink

# 677
Ооооо,недейте!Ще се разболеят от някоя страшна болест...недейте така...В мръвките толкоз полезни неща има....ще лишавате децата от мръвки,айде де... Crossing Arms Mr. Green

# 678
Това, с мързела, е най- смешно, наистина. Снощи готвихме 3 часа фасул. Постни гювечета приготвям на бавен огън и печене също толкова. Един шницел се прави за доста по- малко, а да не говоря за отровните полу- фабрикати, времето от чието закупуване до поставянето на масата е около 15 минути, при близък магазин- и по- малко.
И аз правих боб вчера. Киснах го цяла вечер, варих го сума време като хвърлях на 2 пъти водата, пекох го после  Laughing И ако това е мързел да си изпечеш готово оформените кебапчета не знам какво е Simple Smile

Meg! на мен пък 40-50гр хич не ми се виждат много. То едно кебапче сигурно е по-малко. А за сирене да не говорим, че в къщи доста се яде Simple Smile

# 679
  • Linz
Доц. Маринова сме я посещавали, последно беше тази пролет с голямата ми дъщеря. Помогна ни жената, веднага разгада мистериозният проблем. Даде ни и някои добри съвети относно храненето, но не всички бяха такива по моя преценка. Тя си е с остарелите разбирания.
Заради докторска "компетентност" толкова грешки допуснах с храненето на децата ми в първите им години, че се ядосвам на наивното ми доверие в "големите специалисти". Липсата на познания и опит си каза думата, за всичко се консултирах с лекари и бях супер изпълнителна. Сега ако трябваше да гледам бебе, щях да съм напълно уверена и спокойна без да чета глуповати книжки и да следвам тъпи съвети. Човек се учи от грешките си, но понякога твърде късно.

# 680
Цитат
Липсата на познания и опит си каза думата, за всичко се консултирах с лекари и бях супер изпълнителна.
  И аз това мисля,да си супер изпълнителен не винаги е в твоя полза. Peace
  Навярно ще спечелиш симпатиите на тези,които създават правилата,но.....дали това ще е най-доброто добро? Rolling Eyes

# 681
JeniB,
невегетарианците също ядат боб и също го готвят 3 часа.

Невегетарианците не се хранят гарантирано с полуфабрикати. Кебабчета за скарата не съм купувала от години. Виж, ако човек иска да си ги забърка сам, трябва да бърка активно доста дълго, да овкуси, да изчака да поемат и т.н.

Едно вкусно приготвено ястие с месо може да отнеме поне час. Дори това да са обикновени телешки пържоли. Но това се изяжда на момента, а тенджерата боб може да стои 2 дена. Още повече, докато боба се кисне, или вари, ти не работиш активно, а трябва само да имаш нужното търпение.

Има и вегетариански ястия които отнемат супер малко време - салата домати и сирене 10 минути, спагети с доматен сос - 20 минути, картофена крем супа 30-40 минути, и т.н. Сурови плодове и зеленчуци - 0 минути.

Пак за четката за зъби: днес за обяд имах супа от моркови. Веге. Е супата ми залепваше по лъжицата, която е идеално гладка, какво остава по зъбите.
Наблюдавах още варени картофи, смокини, чушки, сушени домати, стафиди, ядки(бадеми и орехи). Сигурно примерите са много.
Остават частици. Моля ви, мийте си зъбите.

# 682
greyeve

Цитат
Пак за четката за зъби: днес за обяд имах супа от моркови. Веге. Е супата ми залепваше по лъжицата, която е идеално гладка, какво остава по зъбите.
Наблюдавах още варени картофи, смокини, чушки, сушени домати, стафиди, ядки(бадеми и орехи). Сигурно примерите са много.

Не си ме разбрала правилно за зьбите.Само при суровоядство не се изпитва нужда да се мият.Варени храни,супи и тн нямат нищо общо сьс суровоядството.

# 683
greyeve

Цитат

Не си ме разбрала правилно за зьбите.Само при суровоядство не се изпитва нужда да се мият.Варени храни,супи и тн нямат нищо общо сьс суровоядството.
Е пак си трябва бе... Wink...Моята зъболекарка е имала пациент суровоядец,който бил убеден в същото ,като теб и си миел зъбите веднъж-дваж месечно /за нейно учудване,нямал никакви налепи и изглеждали така,все едно ги мие сутрин обед и вечер/,само,че го заболял зъба човека и отишъл при нея.Та може да ви се стори смешно,но го е боляло,поради това,че между два зъба близо до венеца е заседнало семенце от домат,дори било покарало... Laughing....та каза ,че даже и зеленинка се е подала....около 2 см е бил кълна.... Laughing...смешно е,но е истина.Та затова всички трябва да ги мият поне два пъти дневно,а суровоядеца,може да се задоволи само веднъж на ден,за да избегне поникването на разсад в устата си.... Mr. Green Laughing

# 684
 Joy
Това си е направо виц.

# 685
Не е виц-уверявам те-истина е!  Peace...Познавам този човек... Peace...Е,не лично,но го знам...

# 686
Неее, не казвам, че не ти вярвам. Просто звучи като виц.  Laughing

# 687
Разбрала съм те.Кристиян. Смокините, стафидите и фурмите не ги готвя. Сушените домати - рядко. Ядките -понякога. И това е част от заподозряните.
Няма причини един суровоядец да не яде тези продукти или подобни.

# 688
greyeve
Може да си ме разбрала,но си написала следното и затова ти отговорих така.

Цитат
днес за обяд имах супа от моркови. Веге. Е супата ми залепваше по лъжицата, която е идеално гладка, какво остава по зъбите.
Наблюдавах още варени картофи, смокини, чушки, сушени домати, стафиди, ядки(бадеми и орехи). Сигурно

Супа и варени картофи изискват миене на зьбите.Те не са част от суровоядството.

# 689
greyeve, в крайна сметка не разбирам какво целиш? Това е преливане от пусто в празно. Един суровоядец не се храни само със сушени домати, фурми и стафиди. Освен това става въпрос за 90-100% сурова храна, а не един път варена супа от моркови, друг път сурови ядки. Фибрите в много сурови плодове и зеленчуци могат да имат почистващо действие върху зъбите, така че да не се задържа плака (въпреки че аз не съм привърженик на немиенето, има наистина огромна разлика в отлагането на храна по зъбите в зависимост от това каква храна  ям).
И предишното ти твърдение, че суровоядците не готвят от мързел, е направо абсурдно.
И не виждам защо пържолите не могат да стоят два дена, както бобът в хладилника?

Общи условия

Активация на акаунт