Отговори
# 135
  • София
д-р Чавдаров, благодаря ви за отговора.

# 136
Благодаря за изчерпателния отговор!Изчела съм всичко което е писано в сайта Ви още преди да Ви пиша,затова и търсим в момента кинезитерапевт за малчо,но за съжаление в нашия град е малко трудно и искрено се надявам да успеем,защото това е шанс за синът ни.Обмислям и вариант по-натам да се срещем и с Вас,Благодаря Ви още веднъж!

# 137
Здравейте д-р Чавдаров,извинявам се,че отново Ви безпокоя но чесно казано Вашият отговор ми даде голяма надежда!Кинезитерапевта от Дома за изоставени деца в града ще поеме синът ни,бих искала само да Ви помоля за някакви насоки и методи които ще са подходящи за нас бих желала ако пропускаме нещо да помоля да го включат и него.Надявам се да ми отговорите отново.
Пожелавам Ви лек,спорен и успешен ден!

# 138
Др. Чавдаров какво ще кажете за този метод на лечение?
Ще насърчите ли родителите на деца с ЦП да пробват?
http://biocorrect.co.il/patients.html

# 139
  • София
нели-1212,

Без да прегледам детето невро-кинезиологично, немога да ви кажа нищо конкретно по рехабилитационната му програма.....
Надявам се освен кинезитерапия в дома да има и лекар, който да му изпише адекватни методи на физикална медицина.

Успех.

# 140
Благодаря Ви!

# 141
  • София
Kuneto,

L-dopa ne e sredstvo za le4enie na CP, pone v centralno Evropeiski Kliniki, koito sam pose6taval nito se spomenava po nau4nite meropriatia na EACD \European Academy of Childhood Disability\, koeto moje da se proveri po internet`a.
Ima niakoi paraliti4ni sastoiania poradi deficit na mediatori na centralna nervna systema, koito prili4at na CP.
Predi 15-20 godini d-r Cankov, ot Bal4ik, demonstrira 2-3 takiva pacienti v klinikata po nervni bolesti v MA, koito biaha lekuvani s L-dopa i neini derivati, ima6e dramati4no podobrenie, no pak povtariam, decata i mladejite ne biaha s CP.

# 142
Здравейте!Някоя от вас ходи ли в болница "Св. София"?Ние със сина ми ходим вече 4 месеца.

# 143
Д-р Чавдаров, водих сина си при вас на 21.май.2009, но тогава той беше с доста епилептични пристъпи - кривене на очите на една страна и примигване. Иначе е с хидроцефалия, клапа и ЦКС 4 степен. Сега след куп изследвания пие освен конвулекс и ривотрил и тези пристъпи ги няма. Вие тогава ми казахте като ги овладеем да започна опити за преобръщания(показани от вас) и стоене по корем с руло под гърдите за повдигане на главата. Аз сега опитвам по 1 или 2 пъти на ден и има някакъв успех, но започна да повдига рамената, но не и главата??? Мога ли да включа още някое упражнение? - не че очаквам тук да ми кажете, но ако има смисъл да дойдем пак на консултация при вас. Иначе вие ми казахте да дойдем поне след 3 месеца ... Понеже епилепсията ни вече не е хипсаритмия, или Уест, а огнищна и явно лечението действа дали да опитвам повече неща???
Много дълго стана, така че спирам. Синът ми се казва Илиян, може и да се сещате - скоро бяхме при вас.

# 144
Здравейте, д-р Чавдаров,
Детето ми е с диагноза спина бифида и посещаваме само Специализираната болница за деца с ДЦП от м. октомври 2006г., тогава детето ми беше на 9 месеца. От тогава до сега сме били 3 пъти на преглед при Вас и благодарение на правилно назначеното лечение, детeто в момента ходи само. Това, което Вие ми казвахте се случи-проходи на 2,6 год. макар и нестабилно. До този момент не съм се осмелявала да пиша, но понеже днес чашата на търпението ми преля, реших да запозная и Вас с проблемите, които се случват в болницата. От няколко седмици насам провеждам разговори с лекуващия ми лекар д-р Панайотова /преди това лек. лекар ми беше д-р Миланова/ за започване на клинична пътека от 22.06.2009г. до 03.07.2009г. и от 06.07.2009г. до 17.07.2009г. платено. Д-р Панайотова ме уведоми, че през периода 15.06.2009г.-03.07.2009г. ще бъде в отпуск и ако желая да бъда там в този период ще ме прехвърли при друг лекар. Но предвид факта, че пътеката ми е веднъж за тримесечие и всяка една пътека започва 3 месеца след датата на изписването, държах тя да бъде направена сега, в противен случай следващата пътека се отлага назад във времето и така губя четвъртата пътека за годината. Иначе до миналата година посещавах болницата ежемесечено, като голяма част от лечението ми беше платено, но предвид постигнатия резултат целта оправдава средствата. При последния разговор, проведен на 11.06.2009г. с д-р Панайотова ми беше обещано, че д-р Петкова ще ни поеме по време на пътеката, поела е ангажимент и за целта не е нужно отново да се обаждам. На  17.06.2009г. след проведен разговор с рехабилитатора ми разбрах, че съм включена в графика. Нещата вървяха по план, аз работя на постоянен трудов договор, всеки ден по 8 часа, от провинцията съм и беше планирано моето отсъствие от работа за идните две седмици, а за следващите две-беше планирана и отпуската на бабата, която също работи и щеше да бъде с детето на лечение. Преведох сума в размер на 180 лв. за втората гимнастика и 50 лв. депозит за спането. За капак на всичко пуснах по факса до Прокредитбанк и про-форма фактурата за 510лв., отпуснати ми от фонда за 2-те седмици, през които ще бъда платено. Днес след 17.00ч. се обадих в болницата на регистратурата и ми казаха, че съм била първо включена в графика, но към момента задраскана. Дежурната сестра пое ангажимента да говори с дежурния лекар д-р Тодорова предвид факта, че съм превела необходимата сума за лечението и никой при това не ми се обади, за да ме уведоми, че за този период няма да съм на лечение в болницата. При следващия разговор с дежурната сестра ми беше казано да се обадя в понеделник на д-р Петкова и ако евентуално имало дете, което се отказало, аз да отида на неговото място от вторник, а понеделника щял да се компенсира по някакъв начин, незнайно кога, а ако не отида какво става с преведените пари не е ясно. Винаги съм била коректна към всеки и за всичко в болницата. Но д-р Чавдаров, аз съм работещ човек, който си планува нещата предварително, също така съм от провинцията, на 170-180км. от гр. София, ангажирани са и други хора, които ще ни транспортират до там и така се провалят плановете на всички. Няма проблем, няма места, но мисля че беше редно някой да ми се обади и да ме уведоми /при всяко едно идване попълвам формуляри при приемане, в което посочвам мобилния си номер/, както Ви казах пътеката ми е на тримесечие веднъж и за мен малко забавяне е фатално. За да не си пропусна пътеката щях да си уредя на друго място, както споменах вече макар и да не съм ходила другаде. Не мисля, че заслужаваме подобно отношение, ние майките на деца с увреждания и не мисля, че аз съм първата, на която се случва подобно нещо. През м.март 2009г. имах отново подобен проблем със спането ми в болницата, въпреки че съм платено, не бях допусната да нощувам там. Съжалявам за дългия постинг, но това е защото съм меко казано разочарована. Моля Ви, д-р Чавдаров, вземете отношение.       

# 145
Здравейте!Някоя от вас ходи ли в болница "Св. София"?Ние със сина ми ходим вече 4 месеца.
Оплаквате се или се хвалите? newsm78

# 146
iva i,
neka barzame bavno.... kontrolat na glavata e kliu4ova faza, koiato bi ni otvorila novi vazmojnosti.

hamela
Dr. Panaiotova e na specializacia v Belgia, dr. Todorova i dr.Petkova biaha v prodaljitelni bolni4ni i e vazmojno da sa vazniknali problemi pri va6eto nastaniavane i obslujvane. Vsi4ki finansovi sredstva 6te badat stornirani i vazstanoveni na vas ili bankata. Sajaliavam za vazniknalia problem. Samo s dvama lekari v nali4nost e vazmojno da badat dopusnati i gre6ki.

# 147
Благодаря Ви, д-р Чавдаров за бързия отговор и добрия съвет.

# 148
Разбира се,че се хваля.Не познавам родител ,чието дете посещава болницата да е недоволен.Няма от какво да се оплаквам.Много съм благодарна на целия персонал.Всички са страхотни.И то не само като професионалисти,но и са много човечни и мили.Казвала съм го многократно.Разбира се,че има такива ,които се оплакват ,но според мен проблемът е в тях самите не в болницата.А питах дали има някой ,който я посещава просто от любопитство. Simple Smile

# 149
Разбира се,че се хваля.Не познавам родител ,чието дете посещава болницата да е недоволен.Няма от какво да се оплаквам.Много съм благодарна на целия персонал.Всички са страхотни.И то не само като професионалисти,но и са много човечни и мили.Казвала съм го многократно.Разбира се,че има такива ,които се оплакват ,но според мен проблемът е в тях самите не в болницата.А питах дали има някой ,който я посещава просто от любопитство. Simple Smile
Поздравления Hug,радвам се,че все пак има и такива като вас,които все пак са получили необходимата  за децата им помощ,защото имаше един пост ,че някои не се вреждат за лечение там,ама нещо го хвана липсата-що така? newsm78
Явно вече не е редно да се споделя тук от  някои,че за децата им не се намира място в дадено лечебно заведение. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт