Отговори
# 150
poqar, нещо много се заяждаш!!! Ако не ти харесва не пиши в темата. От злобните ти забележки никой няма полза ...

# 151
poqar, нещо много се заяждаш!!! Ако не ти харесва не пиши в темата. От злобните ти забележки никой няма полза ...
Iva i,не се заяждам,а констатирам,и откога темата тук е само за хвалебствени слова?
Критиката не е приятна,но е полезна.  bouquet

# 152
Аз не мога да разбера защо се заяждаш наистина, а не споделиш какъв ти е проблема!?

# 153
Аз не мога да разбера защо се заяждаш наистина, а не споделиш какъв ти е проблема!?
Щях да Ви обясня(обещавам да го направя )подробно какво и как съм казала и то на лични ,за да не разводнявам темата,но сте анонимна.Прегледайте темата назад и ще прочетете,че при проблем не съм пропускала да сигнализирам точно когото трябва.
Не се заяждам само констатирам,че критичните мнения в тази тема бързо изчезват.

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 20:40 от pogar

# 154
[/quote]

Не знам какво ти дава основание да мислиш така. Следя внимателно темата - или поне се опитвам и никога не съм махала градивната критика. Защо пък да не допуснем, че има и доволни майки...

# 155

Не знам какво ти дава основание да мислиш така. Следя внимателно темата - или поне се опитвам и никога не съм махала градивната критика. Защо пък да не допуснем, че има и доволни майки...
[/quote]
Аз допускам,че има и от двата вида. Peace

# 156
Моля д-р Чавдаров да ми отговори защо толкова деца предвидени за следващата седмица за рехабилитации са отхвърлени?Повечето от тях са по клинична пътека,може би това е причината Thinking
Имате ли представа какво ни коства това?Пусната отпуска за мен и майка ми,резервацията в хотела на болницата,закупените билети за път до София.Ако бях платила процедурите на дъщеря ми може би нямаше да е така.В болницата ви персоналът е страхотен и много мил,но ,понеже не се случва за първи път започвам да си мисля,че тези,които не използват пътека или субсидия са с предимство newsm78

# 157
  • София
Когато се обадих в петък следобяд да разбера графика,сестрата на Регистратура ми каза,че вижда,че сме били планирани,но сме задраскани.Имало много деца,които отпадат-към 30,не можели да ги поемат.Включили само най-спешните случаи.Аз се питам не трябва ли лекуващият лекар на детето да прецени спешността и необходимостта от процедури?И щом така е преценил и има уговорка с родителя,с какво право детето е извън графика?
Мила госпожо,ние сме от София и ако бяхме включени с удоволствие щях да ви отстъпя часовете за процедури на сина ми(можеше някои от процедурите да съвпадат).Признавам-не сме спешен случай.Представям си какво ви е  ooooh!Да не би да сте пациенти на д-р Панайотова?Тя беше до днес в отпуск и от регистратура ми казаха,че отхвърлените са нейни пациенти.Едва ли ще и бъде приятно и на нея самата.
За мен тя си остава най-вече ЧОВЕК и невероятен лекар!Аз по-мил,всеотдаен,вежлив и грижовен лекар не съм срещала!Д-р Панайотова,благодарим Ви!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 158
  • София
Уважаеми родители,

За Ваше улеснение на информационните табла в Болницата са описани приоритетите й на обслужване, които ще цитирам частично, а именно: бебета, първи рехабилитационен курс, кешови пациенти, софииски деца с ЦП.

Летният период е отпусков и се намалява броя на обслужваните деца, поради намаления брой рехабилитатори, логопеди, спец.педагози и психолози.
Всеки лекар има своя квота, която обслужва и излизането му в отпуск води до промяна в подреждането на пациентите.
Понякога през седмицата се събират няколко кърмачета за първи рехабилитационен курс, като тези от София имат ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕДИСТВО !!, което води до отпадане на други деца от списъка, за което съжаляваме.
Родителите на тези деца обаче са обучени и могат да провеждат терапевтични занимания и в къщи, защото обучението на родителите е част от политиката на болницата.

Ползвам случая да уведомя родителите, че финансирането от Столична Община по предварителни сметки ще се изчери около средата-края на ноември 2009 г.

Наострям вниманието ви към факта, че всеки пациент на Болницата, носи финасови постъпления, което го прави винаги чакан, но за съжаление ограничения брой легла, както и този на лекарите и терапевтите пречи да откликнем пълноценно на всички нуждаещи се деца.

# 159
Привет на всички ,
случайно се разчетох в този форум и на няколко места ми направи впечетление как нападате д-р Чавдаров ,за когото му прави чест да се включва и отговаря в този форум .Е аз съм от доволните майки , когато детето ми беше на 4 месеца ходихме на преглед при д-рЧавдаров и бяхме поставени във втора група ЦКС ,след няколко месеца рехабилитации попаднахме във 1 група и така до прохождането ,когато се отхвърли окончателно диагнозата ДЦП. И всичко това постигнахме благодарение на тези рехабилитации , за екипа в болницата също мога да коментирам ,но само за тези , които сме посещавали - много са отзивчиви и гледат да си свършат работата , а не да се скатаят. Така че, аз за тази клиника мога да кажа само добри думи .

# 160
Здравейте, д-р Чавдаров Simple Smile
Ние сме от Хасково. Дъщеря ми е на 15 години и е с диагноза ДЦП. Ходи с придружител. Когато беше на 6 годинки правихме операция на Ахила, миналото лято - стабилизиране на гръбнака, а преди 1 седмица - пак скъсяване на сухожилия. Вкъщи се справя абсолютно сама, ходи без проблем, но на вън не може. Преди доста години ходихме в "Момин проход" всяка година. До миналата година 3 последователни години в Смолянските бани.

Ще бъда изключително щастлива, ако Вие дадете своето мнение. Ако ни опътите какво да направим. Къде е най-добре да се прави рехабилитация?

С уважение:
Любомира

# 161
Любомира 71,

Специализирани лечебни заведения за рехабилитация на деца с церебрална парализа има в "Момин проход", "Котел", "Банкя" и Спец.Болница за ДЦП в София (www.cpcentresof-bg.com).

Едно дете с ЦП или по-скоро тийнейджър на тази възраст, каквото е Вашето, което може да се движи ??? самостоятелно има нужда от: засилване на определени мускулни групи и подържане на пасивен обем на движение в съответни стави и еластичност на засегнати мускулни групи.

Конкретни инструкции за рехабилитация по случая могат да се предложат след подробна невро-кинезиологична консултация.

доц. Ив. Чавдаров

# 162
Благодаря Ви много! Simple Smile

# 163
Здравейте доктор Чавдаров искам да ви попитам как можем да се свържем с вас и дали е възможно да прегледате детето ми което е на година и осем месеца и все още не може да ходи сама

# 164
  • София
Ванеса,

Може да ме намерите на телефон 0889 634 252, делнични дни между 9,00 и 17,00 часа. Ако не вдигна веднага, бъдете по-настойчива, защото често съм в заседания и срещи.

доц.  Ив. Чавдаров

Общи условия

Активация на акаунт