Отговори
# 165
Здравейте отново д-р Чавдаров,ще Ви помоля отново за няколко отговори и напътствия!Синът ми е с детска хемипареза,неможеше да отваря дясната ръчичка но с провежданата рехабилитация вече манипулира и с двете ръце,изправя се самостоятелно и се пуска да ходи самичък,той е на 1год. и месец.Вече реди купчета,говори повече и общо взето вървим смело напред!Въпросите са ми следните:
1.Предстои ни скенер или ЯМР,според Вас кое е по удачно от двете,бяхте ми писали ,че диагноза ДЦП се поставя след 1,6год. може ли да се изчака тази възраст за изследването,при условие,че детето се подобрява?
2.Личната ни лекарка ни попита дали има нещо за ваксините и дали има проблем да се сложат  newsm78 останах изненадана,защото си мислех,че въпреки диагнозата те трябва да се сложат.Ние сме с Пентаксим!
3.Изписан ни е Ноотропил по 1мл. дневно,три месеца и после един почивка.С кой лекарства той е несъвместим?
 Казаха ми,че напълно няма да се оправи но сме доволни от резултата,той вдига ръчички нагоре и надолу,вече се пуска да ходи,дава целувки,казва на колко годинки е.....и ако не се загледаш в пръстчето му не би разбрал,че е с пареза.Четох във форума ,че някой лекари вече не препоръчват Ноотропила,какво е Вашето мнение и дали е удачно за тази възраст.Благодара за търпението Ви и се надявам на отговор!

# 166
  • София
Здравейте Нели 1212,

по първи въпрос - Образната диагностика не е необходима за да се постави диагнозата ДЦП. Също така, за да се извърши тази диагностика, детето трябва да бъде "под упойка", което непрепоръчвам, още повече, че каквото и да видим на снимката "нито може да го отлеем, нито да го долеем ...!!!"

по втори въпрос - уместо е да поставите ваксинациите след 1г.6м., когато детето организира и стабилизира походката.

по трети въпрос - никъде в централна Европа при децата с ЦП не се изписва Ноотропил. В Спец.болница за рехаб. на ДЦП в София, изписваме много рядко Ноотропил само при деца с ЦП и силно намалена психична активност.

# 167
[/s
здравеи те синътми е с дцп и епилепсия:
на 5месеца имаше физиотерапия сега сме на 2год със  съштата диагноза  нени се назначава физио терапия
зашто???

# 168
[/s
здравеи те  др чавдаров
синътми е с дцп и епилепсия:
посештаваме центара от 1год 8 месеца
синът ми на  5месеца имаше физиотерапия сега сме на 2год със  съштата диагноза  но  нени се назначава физиотерапия
зашто???

# 169
Благодаря Ви за скоростния отговор!Дадохте яснота на много от въпросите ми,БЛАГОДАРЯ ВИ!

# 170
  • София
Elica1982

Ne znam ???...

# 171
Здравейте д_р.Чавдаров
Благодаря за отговора
аз лично съм много доволна от  персонала и  лекуваш тия  във центъра
нямала сам  проблеми
но бях изненадана че ни спират физиотерапията
при положение че нямаме пристъпи
благодаря

# 172
  • София
Елица 1982

Мога да проверя, само ако знам името на детето.....

# 173

Здравейте д_р.Чавдаров
Благодаря за отговор

# 174
Др. Чавдаров, бихте ли погледнали в тази тема - евентуално може да имате идея как да се помогне на детенце! Благодаря Ви! 

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332406.msg12022389#msg12022389

# 175
  • София
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

МОЛЯ ДА МИ ИЗПРАЩАТЕ ВСИЧКИ ВАШИ ВЪПРОСИ ИЛИ КОМЕНТАРИ ВЪВ ФОРУМА, А НЕ НА ЛИЧНИ, ЗАЩОТО ПО ТОЗИ НАЧИН МОИТЕ ОТГОВОРИ ЩЕ СА ДОСТЪПНИ ДО ВСИЧКИ, КОЕТО ЩЕ НИ СПЕСТИ ВРЕМЕ И РЕСУРСИ.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА РАЗБИРАНЕТО.

# 176
  • София
Доктор Чавдаров,

От почти 5 години се каня да споделя нещо с вас. Дъщеря ми е родена преждевременно и няколко дни след изписването ни от Майчин дом бяхме на консултация при вас. Тя правеше едни странни движения с ръцете и краката, вие ни казахте, че това е защото няма контрол на главата. Показахте ми как да направя геврече от хавлия. И това видях, че и помогна. Обаче много бързо го разваляше. Тогава потърсих нещо подобно, но специално за бебета и попаднах на тази възглавница, от магазин Премаман - http://www.deltababy.be/products/gb_comfysmall.html . Много подходяща със специални топчета против задушаване. Детето се чувстваше много добре в нея, предполагам, че ефекта е подобен като гевречето.
Исках да ви благодаря за съвета и да ви кажа и за тази възглавница, която е по-лесна за използване.

# 177
Таня, моля те кажи ми точно от къде да си купя такава възглавница. Благодаря ти!

# 178
  • София
Ива, купих я от магазин Премаман - http://www.premaman.com/wapr/ms/index.jsp?country=BGR

Възглавницата е много подходяща за деца с тегло от 2,200 до около 4 килограма, т.е за новородени деца с ниско тегло. Струваше около 60 лв. Подобен ефект имат и възглавничките за пътуване, обаче те са по-високи и  за по-големи деца.

# 179
  • София
TaniaMG,

"vazglavnicata" e 4udesna i var6i sa6tata rabota kato "gevreka".
Uspeh.

Общи условия

Активация на акаунт