Отговори
# 90
  • София
Olia,

Обадете се на тел. 9200 445 в мед. център към болницата и запазете час за невролог, а от личния лекат вземете направление №3 за специалист - невролог. Последният ще реши какъв е проблемът при детето Ви и от какви изследвания евентуално има нужда.
!!!!!   Изоставането в психическото и физическото развитие могат да са по много причини.....????

Уместно е да направите консултация с детски кардиолог по въпроса с екстрасистолите, което не е зоната на компетенции на болницата ми.

д-р Ив.  Чавдаров

# 91
Здравейте,мили родители,не се заблуждавайте центъра  е под всякаква критика.Персонала също,никой не ги поглежда,оставит ги без надзор и най важното за каква рехабилитация говорим от 20 минути в който влизат и придвижването на детето до салона.Това рехабилитация ли е ?За мен като родител по добър център от БАНКЯ няма,рехабилитацията е 50 минути отделно има парафин и електростимулация според нуждите на детето, а за персонала да не говорим-разкошни хора.

# 92
  • София
mij,

Изказването Ви е безотговорно, празнословно и дори смешно.....

Ако наистина посещавате Специализираната болница за деца с церебрална парализа и медицинския център към нея, щяхте да забележите Сертификацията по ISO 9001 GLC,  както и АКРЕДИТАЦИЯ НА МЗ С ОТЛИЧНА ОЦЕНКА, които са маркирани по подобаващ начин. И двете оценки са напаравени от квалифицирани специалисти по определени методики, доказващи количеството и качеството на предлаганата от нас рехабилитация.

Бих Ви препоръчал да прочетете  сайта на Болницата |www.cpcentresof-bg.com|, където да се запознаете с всички методики, които ползваме при диагностиката и рехабилитацията на децата с ЦП, родово-травматични увреждания на раменния сплит, тортиколис, спина бифида и други невро-мускулни заболявания.

Рехабилитация с продължителност 50 мин. особено при кърмачета........все едно да Ви накарам да тичате 3 часа без да спирате.......опитайте.......

"Рехабилитационно отделение Банкя" към СБАЛДБ познавам отлично, както материалната му база така и колегите, които работят там, защото съм ги акредитирал. Акредитационната оценка може да намерите в сайта на МЗ.  Само ще споделя един всеизвестен факт, че от ноември до март отделението неработи поради липса на отопление......

Защо ли не ми приличате на родител......... с този евтин номер......

д-р Ив. Чавдаров

# 93
Здравейте mij,
За разлика от Вас, ние всички останали пишем със собствените си имена, за да можем след това да застанем зад думите си. Моля да промените тона си и ако искате наистина да споделите за проблеми в СПДПЛРДЦП можете да го направите открито и без да се притеснявате. Д-р Чавдаров многократно е показал, че е готов да приеме критика - стига тя да е градивна и полезна за потребителите на болницата - децата.

# 94
momi4eta,iskam da popitam dali niakoi znae za6to nikoi ne vdiga telefona v bolnicata v krasna poliana.zvaniah v4era i dnes za 4asovete,no uvi

# 95
не знам защо няма никой, но и миналата седмица беше така
научих си графика чак понеделник сутринта - звънях преди 7ч. но вече имаше сестра на регистратурата

# 96
Информация за графика за лечение може да получите всеки работен ден между 06,30 и 19,00 ч.
Когато имаме пациенти през уикенда, има дежурен персонал, който също подава информация !!

# 97
  • София
Здравейте,мили родители,не се заблуждавайте центъра  е под всякаква критика.Персонала също,никой не ги поглежда,оставит ги без надзор и най важното за каква рехабилитация говорим от 20 минути в който влизат и придвижването на детето до салона.Това рехабилитация ли е ?За мен като родител по добър център от БАНКЯ няма,рехабилитацията е 50 минути отделно има парафин и електростимулация според нуждите на детето, а за персонала да не говорим-разкошни хора.
Здравей! Мился че отговорът ти е напълно необоснован. Ходила съм в тази клиника преди година, не вярвам чак толкова да се е променило обслужването и отношението. Аз съм благодарна за всичко,което направиха за моето момче. Благодарене на тях и всички грижи,които положиха  моето дете е нормално, ходи самостоятелно и мога да се радвам и благодаря  за всяка минута от времето си,която са отделили за нас. Когато ни назначиаха лечение за 1г и че е евентуално детето ми може да се окаже с ДЦП, целият свят се рушеше под краката ми. Плачех при всеки поглед върху дете с такъв проблем, защото виждах и моето по този начин, но и знаех че там правят и невъзможното, за да се справят децата и че ще получи най-доброто лечение. Не  бих се поколебала да препоръчала тази клиника на всяка майка,която има съмнение относно здравето и двигателното развитие на детето си. Трябва да сме благодарни че има ТАКИВА ЗДРАВНИ ЗАБВЕДЕНИЯ.

# 98
  • София
Здравей! Мился че отговорът ти е напълно необоснован. Ходила съм в тази клиника преди година, не вярвам чак толкова да се е променило обслужването и отношението. Аз съм благодарна за всичко,което направиха за моето момче. Благодарене на тях и всички грижи,които положиха  моето дете е нормално, ходи самостоятелно и мога да се радвам и благодаря  за всяка минута от времето си,която са отделили за нас. Когато ни назначиаха лечение за 1г и че е евентуално детето ми може да се окаже с ДЦП, целият свят се рушеше под краката ми. Плачех при всеки поглед върху дете с такъв проблем, защото виждах и моето по този начин, но и знаех че там правят и невъзможното, за да се справят децата и че ще получи най-доброто лечение. Не  бих се поколебала да препоръчала тази клиника на всяка майка,която има съмнение относно здравето и двигателното развитие на детето си. Трябва да сме благодарни че има ТАКИВА ЗДРАВНИ ЗАБВЕДЕНИЯ.

Аз искам да благодаря на доктор Чавдаров и екипа на Болницата!  bouquet От сестрата на регистратурата до лекуващият ни лекар-всички са невероятно мили и внимателни.Дори и само за 2 седмици рехабилитации синът ми има някакъв напредък.Ще продължаваме и занапред с процедурите.
Благодаря ви,че ви има!  bouquet

# 99
  • Перник
Здравейте и от мен.Нека напиша и аз няколко думи в тази тема.Детето ми е на 2 год. и 4месеца с акушерска пареза и посешаваме клиниката от 2г.и 3м и съм доволна от постигнатите резултати. Бяхме с тежка пареза, а сега сме  вече с лека стволова увреда на медианус декста(това са резултати от ЕМГ) Малката сама може да служи с ръката си прави абсолютно всичко сама единственото което не може е да сложи ръката отзад зад кръста и за всичките резултати мога да благодаря на хората които работят с нея.Да майчета наистина е много скъпо лечението, но къде ли вече не е?Продължаваме да посещаваме клиниката с надеждата че ще се оправим.Разбирам всички вас, че е много тежко да гледаш болно дете и че всички сме изнервени, но трябва да гледаме положително на хората които ни помагат.Аз лично съм доволна от клиниката макар че и мен ме дразнят някои неща, но бързо ми минава като си помисля че няма идеални хора.Желая успех  на всички мами и много търпение с дечицата ни.Нека не се оплюваме един друг, а да се опитаме всички заедно да помогнем максимално на децата си.Поздрави и  Hug на всички.  bouquet

# 100
На 11.02.09 при консултация с проф.Владимиров, научихме,че детето ни е с диагноза ДЦП.Моля, обяснете ми какво следва от тук нататък.Лечимо ли е това заболяване и какво трябва да се направи.

# 101
Go4eva19e,

ДЦП е заболяване с доживотен характер, при което в някаква степен, са нарушени координацията на движенията, като са възможни и други отклонения.
ДЦП изисква продължителна комплексна рехабилитация, която подобрява качеството на живот на детето и неговата социална реализация.
Ако сте от София, може да постъпите за рехабилитация в "Специализирана Болница за Рехаб. на ДЦП в кв.Красна поляна (www.cpcentresof-bg.com)"
Ако сте от провинцията, трябва да откриете рехабилитационно заведение, което обслужва това заболяване.
НЗОК заплаща рехабилитацията на ДЦП ежемесечно по 10 раб. дни.

Още инфо по ДЦП може да откриете в сайта на Спец. болница. Не се колебайте да питате още, по конкретни въпроси.

д-р  Ив.  Чавдаров

# 102
Благодаря Ви за отговора!Детето е на 3 год.Има скъсено сухожилие на дясното краче и с него стъпва на пръсти. Смятате ли ,че с рехабилитация ще може да се оправи или ще трябва да се оперира.От Бургас сме, можете ли да ни насочете към някоя близко до града ни клиника или център.Благодаря Ви предварително!

# 103
Go4eva19e,

Най-вероятно се касае за стегнат (спастичен) мускул на подбедрицата на дясно краче, което води до относително скъсяване на сухожилието, затова детето ходи с тежест повече върху пръстите (петата е малко или повече повдигната).  
На тази възраст се предполага, че скъсяването е функционално (т.е. легнало по гръб с изпънато коляно, можете да сгънете бавно !! глезенната става на детето на по-малко от 90 градуса).
Рехабилитацията е задължителна - топлинни процедури за стегнатите мускули (вероятно освен задноподбедрените са стегнати и заднобедрените мускули, което скъсява летящата фаза при ходене), пасивна дорзифлексия на стъпалото (повдигане на стъпалото над 90 градуса при седнало положение), електростимулации за антагониста на стегнатия мускул и медикаменти отпускащи мускулите.
медикаментите може да се дават през устата или по-ефективното лечение е локална инжекция с Ботулинов Токсин, който отпуска мускула до 3 дни и ефекта му е от 4 до 6-8 месеца.
Хирургичната интервенция не се прави по-рано от 5-7 година, поради редица причини.
Нямам информация за специализирано заведение за рехабилитация на ДЦП в Бургас. най-близкото до Бургас е това в гр.Котел.
Попитайте в Районния център по здравеопазване или в Регионалната ЗОК, кое лечебно заведение  има сктлючен договор за обслужване на ДЦП.

В случай, че не откриете нищо, можем да ви приемем по КП за ФТР на ДЦП в Спец. Болница в София, след предварително записване, за да Ви обучим какво да правите в къщи и приложим Ботулинов токсин.  Успех.

д-р Ив. Чавдаров

# 104
Др. Чавдаров, защо все още пишете като гост? Peace

Бихте ли дали подробности за цените на лечението с Ботулинов токсин, за да са наясно родителите.

Благодаря Ви и хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт