В коя седмица ви започнаха изследванията??

• 4 756
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И на мен стандартните изследвания по ЗК ( Спин, васерман, хемоглобин, урина) ми ги пуснаха след регистрацията в ЖК - в БГ се прави 12 г.с.

Тъй като хемоглобина ми е нисък сега ми пускат всеки месец кръвни изследвания.

за Даун- 11-13 седм. ранната ФМ направих отделно във Фемина- имат"извънземна"апаратура.

# 46
  • София
autumnsphere , тя сестра ми ме беше предопредила , че това се случва с всяка бременна и знам , че после като станеш майка е още по-зле(ама ще се справим).....между другото чак сега забелязах че си в 12 г.с (аз отначало си мислех че коремчето с крачето е твое) и аз сега влизам в 12- кога ти е предполагамемата дата??? Аз съм за към края на февруари.

Терминът ми е 16 февруари. Стискам палци и двете да родим сдрави бебчета и да нямаме никакви поводи за параноя! Praynig

# 47
 Simple SmileЗдравейте, аз съм в 12 г.с.  и вчера ми взеха кръв и урина за изследвания.А кога се вземат изследвания за синдром на Даун?

# 48
  • София
Аз отидох миналата седмица (11-та). Направиха ми изследване за куп аномалии. Отивай сега. Първо отиваш в Майчин дом на 14 етаж, взимаш си формуляр и го носиш в 216 кабинет на ултразвук, за да ти измерят нухалната транслуценция (каквото и да е това:)) и после пак се качваш на 14 етаж, за да ти вземат кръв. След 3 дена е готово:) Цялото нещо (УЗИ и кръв) е 35 лв.

# 49
В края на втори месец.

# 50
На мен изследвания ми направиха веднага щом беше остановена бременност в 6г.с.Кръв,кръвна група,анти тела т.ст всичко и винаги ултразвук.

# 51
На мен ми пуснаха 1-те изследвания след като минах 3-я месец от бременноста.
това е и моят отговор

# 52
И на мен ми пуснаха първите изследвания в края на третия месец 13 г.с.

# 53
На мен ми пуснаха 1-те изследвания след като минах 3-я месец от бременноста.
това е и моят отговор
И аз така знам Peace Peace Peace

# 54
Доки ми пусна първите изследвания, когато се записах на ЖК - т.е. 11 г.с.

# 55
  • София
Веднага, щом регистрираха бременност. Кръвна картина и урина се прави ВСЕКИ месец. Не се доверявай на никого, а си виж - на сайта на ЗК има описани задължителните - демек, платени от ЗК - манипулации, прегледи и изследвания по време на бременност. А тези 400 лв. за какво ще ги даваш точно не знам, но добре би било да са за ДОПЪЛНИТЕЛНИ изследвания, не за покриващи се... демек, ако не работят със ЗК - избери си и лекар, който работи с нея. Така или иначе сте си платили за удоволствието.

А първите 3 месеца доста изследвания се правят, впрочем.

# 56
Веднага след като се записах на ЖК ми ги пуснаха всички изследвания това беше в 10 г.с.

# 57
  • София
Веднага щом лекарката констатира бременността ми си направих стандартните изследвания - кръв, урина, васерман, спин, кр. група и т.н.
Мисля, че като се запишеш в ЖК, при издаване на картона задължително пускат изследванията (стандартните).

# 58
AnMary, хубаво би било да е задължително и е желателно, но на практика не се получава така. Sad

# 59
С първата бременност още в 7г.с., регистрираха ме и така.
С втората в 13г.с ме регистрираха и ми пуснаха изследванията.
По най-новите тенденции те регистрират чак след 12г.с.

Общи условия

Активация на акаунт