до всички мами (37 г.с. бебето ми тежи 2.200гр., нормално ли е)?

• 26 921
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
20 минути преди да родя твърдяха, че бебето е 3070 грама, е след 20 минути се оказа, че е 3700 гр.  Rolling Eyes

# 16
  • Ботевград
Не се притеснявай Hug
Апаратите често дават отклонения.
Например аз като раждах ми казаха, че въпреки че е преносено, бебето е много малко - 2,300 - 2,400, обаче след 2 дена родих момиченце с тегло 3,700 Crazy
Така че всичко ще е наред, бебо ще наддаде и всичко ще мине нормално, ще видиш.
 Hug

# 17
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Не се пригеснавай!

Апаратите често дават отклонения.
Например аз като раждах ми казаха, че въпреки че е преносено, бебето е много малко - 2,300 - 2,400, обаче след 2 дена родих момиченце с тегло 3,700 Crazy
Така че всичко ще е наред, бебо ще наддаде и всичко ще мине нормално, ще видиш.
 Hug

Една приятелка и тя така - 37г.с. - д-рите 2,300, бебе родено 3,500!

Така, че споко и леко раждане! Hug

# 18
Момичетата са ти дали възможно най-правилните съвети. Аз обаче продължавам да се чудя, защо секцио се прави понякога в първият ден на 9 месец или да речем на 10-я. Не трябва ли да се приближи максимално да евентуалната дата на термина?

на мен започнаха да ми го планират като най-ранната дата, за която говореха беше 10 дни преди термин. реално го направиха 9 дни преди термин, по-рано не се допускаше като вариант (това ако няма проблеми, разбира се).

Въпроса ми възникна спонтанно, защото знам за доста такива случай. Плануване на секцио от момента в който влезеш в 9 месец. Всъщност майките са получили обяснения от рода, щом си в 9 няма страшно, това е свободна дата и т.н. Съжалявам, че разводнявам темата.

# 19
Не се притеснявай има още време бебчо да расте.
Леко раждане,пожелавам ти здраво и красиво бебче. Hug

# 20
Вече преносвах, а докторът ми твърдеше, че бебето няма три килограма  Crazy Роди се 3800.
Много често ехографът дава грешни представи за големината на бебето

Mr. Green При мен чакаха хипотрофно бебе, с тегло не повече от 2000-2200 гр.
Родих бебе 3200, 50 см.
Не вярвай много-много на ехографите, дават сериозни отклонения.
Може да се консултираш и с друг лекар.

# 21
На мен ми направиха секцио в 37 г.с. и ми бяха казали,че бебето ще тежи около 2400гр. е в крайна сметка се роди 2950гр.,така че не се притеснявай не могат с точност да ти кажат колко тежи. Пък 2700гр. не е чак толкова малко и в кувиоз се слага бебето когато е под 2400гр. Леко раждане ти желая!

# 22
Аз пък щях да раждам бебе 4 кг, а то взе че се роди 3.300  Grinning  Въобще не вярвай на ехографите, рядко на някоя мама са й познали теглото на бебето...   Peace 

# 23
20 минути преди да родя твърдяха, че бебето е 3070 грама, е след 20 минути се оказа, че е 3700 гр.  Rolling Eyes
И при мен подобно. Ехографът "каза" 4,200кг, роди се 3,650кг!
Не се тревожи. Изхвърли негативните мисли от главата си и се настрой за леко и приятно раждане!

# 24
Да се изкажа и аз по въпроса при какъв период преди термин се прави секцио!Според мен е в зависимост от причината поради която се налага цезаровото.Значи при мен го направиха 4дни преди термин.Макар че е малко объркано тоест 4дни преди терминът който ми даваха всички бг доктори и 13дена преди френският.Само да вмъкна , че французите дават 10дни отгоре на нашите термини и не само нашите.

# 25
  • Mars Hotel
Не се притеснявай! И моята буба я премериха 2200 гр. в 37 г.с. Родих в 38 г.с. със секцио и Теди тежеше 2600. Всичко си й е наред (веднъж като свикнеш колко е малко бебчето, спира да ти прави впечатление)  Peace

# 26
Сестра ми перноси 8 дни и роди бебе 2200.Живо и здраво е и изобщо не е слагано в кувьоз.Вече са си вкъщи и малката наддава като за световно.Така,че не се притеснявай и успех!

# 27

ааааа, твойто са го познали, ама са объркали местата на цифрите...  Peace

# 28
Явно,че правят доста често грешки в прогнозите.Само не ми става ясно, защо трябва да казват грешните си предположения и да стресират майката по този начин.Информираност?За да е подготвена?Или да се намират на работа?
Така или иначе нищо не можеш да промениш,не зависи от нас.
Абсолютно не го одобрявам това.

# 29
  • Germany
Сутринта, като ме приемаха за раждане, според ехографа бебо беше 3300. Роди се през нощта 3050. Не мисля, че има защо да се притесняваш. Освен това плацента 1ва степен, доколкото си спомням означава, че още не си готова за раждане. Моята беше 3та степен от началото на 9ия месец и си родих на термина.

Общи условия

Активация на акаунт