Скоро стягаме и сака, СЕПТЕМВРИйчето пък чака!

• 12 357
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
Мириам,хич не се чувствах удобно по пътя,мила...До Смолян ги преживях завоите,ама като тръгнахме към Гела и Доспат... ooooh!Заедно с дупките по пътя ме измъчваше това ,че ми се спеше ,а не можех и за миг да се отпусна ,като виждах на колко пъти разни малоумни шофьори влизаха на завой сигурно със 100км и то в нашта лента ,та мъж ми на няколко пъти трябваше да реагира светкавично ooooh! Sick.А този размер за протектор и мен не ме устройва ,нашта кошара ще е 140/70см.
Дидка,много сладка стая Heart Eyes
Да попитам за повивалниците-ще си вземам от меките защото докато бебка е при нас в стаята ще използвам нашия скрин за повиване.Но въпроса ми в -има едни меки-като този на Дидка и едни малко по-твърди ,повдигнати отстрани.Каква е ролята на тези повдигнати страни??Защото аз  като десен си харесах точно такъв-към 30 и няколко лв струваше ,ама се чудя той няма ли да ограничава някак си бебето като порастне??? newsm78Може да ви се стори тъп въпроса,ама се чудя ..
Съншайн,добре ме подсети да проверя на кошарата ,която ще купуваме колко високо и е горното ниво и дали наистина със слагането на матрака/дюшека няма да стане много плитко... newsm78А иначе мойта чанта за болницата е готова ,само нощници нямам още и следобед вече отивам да си купя ,щото така ми е неспокойно..ще тръгна да раждам с мойте нощнички по гол гъз Mr. Green.На мен ми искат легнин,2 нощници,тоалетни принадлежности,а за беба само 10 памперса.Аа за първа страница -ще раждам във Втора градска болница,Пловдив.
Уандеее,кажи какво сънувааааа Mr. Green
Флучия,ми катеря се аз ,ама не мясам на козле ,ами на коза Mr. GreenВ седмия месец се катерих на Белинташ,в осмия бяхме в Родопите в едно село дето го няма на картата с 5-6 човека постоянни жители и там се покатерихме малко-толкова е диво ,че не може да минеш без катерене,та сега в деветия по  смолянската Невяста...А ти като идваш към Пловдив някой път се обади,свекитата ти в кой квартал живеят?Аз съм в центъра ,та може да се видим..
А за ника ми-ми Дани от Пловдив,много е оригинално hahaha

# 241
Деси, ами честно казано чак страшна не е болката, ама то всеки различно я усеща. Така или иначе не можеш да се изправиш и да ходиш опнат като струна, не можеш да се сгънеш, контракциите ги усещаш малко по-силно от другите, ако кихнеш имаш чувството, че умираш, а ако се изкашляш.... тогава сякаш ножове с огън те прерязват за секунди. Честно казано аз два пъти се засмях и веднъж кихнах и ми беше достатъчно да се пазя от такива действия поне 10 дни Peace Така или иначе се понася. Аз затова казвам, че нормалното раждане си боли, ама минава. А това уж не боли, уж може и гримирана да влезеш в операционната..., ама после Rolling Eyes
Миренце, бебето не се вади лесно при секцио. Все пак не те порят като прасе, а се стараят разрезът да е максимално малък. обикновено докато го дърпат разтрисат цялата маса. При мен беше на косъм да се наложи и анестезиоложката да помага като избутва корема от страна на диафрагмата Confused Дърпат ги по-зверски, защото нямат опора. Иначе тазът и контракциите помагат бебето да се изплъзне и да се избутва напред Peace А при секциото тази с опора липсва и те трябва дефакто да бръкнат, да хванат бебето и да го издърпат Confused
Както и да е. Не ми се навлиза в подробности. Надявам се да го избегна този път Praynig С Бога напред и общите ни усилия на нас с бебо - всичко ще е наред Praynig

Дани, така или иначе след 6-тия, 7-мия месец бебето няма да можеш да го оправяш на повивалника Peace Стават толкова шавливи, че ще свикнеш да слагаш всичко в движение Peace А тези от страни са един вид ограничители да не падне настрани... или поне малко да му попречи, защото те са такива шуги, че няма накъде повече Peace

# 242
Здравейте момичета Simple Smile
Вече съм в отпуск официално, ходих днес да ми напишат болничния и за пръв път до сега доктора ми мери корема с шивашки метър... Мислех си, че няма да ми се случи това  Mr. Green А, и слуша тоновете на бебо с някакъв мини-доплер... Беше много смешно, щото като опре накрайника на апаратчето до корема и бебока се мърда - не иска да го притесняват, ама-ха. После доволно се разрита  Heart Eyes   Сега следващата консултация ще ми е на 18.08., а после - всяка седмица до края. Доки ми даде един списък да си приготвям по него нещата за родилно... И получих подарък - брошурки разни + един биберон-залъгалка на НУК... А тъкмо щях да купувам.  Mr. Green

Да се оплача, тази сутрин едвам си свалих халката от ръката... отичат ми ръцете май-май. Питах доктора, той каза, че от жегата и ниския хемоглобин така ставало... Освен това ми изписа Са да пия, но се чудя все още да купувам ли... Или да наблегна на млечните продукти... Някой да ме посъветва?...

Асе
... наближава момента, а... Стискам палци за добри новини довечера при доки   Hug   Praynig

# 243
Асе, ако правилно съм разбрала описваш усещанията след секциото, нали?
Като се сетя какво беше при мен...едно към едно си го описала! Hug Всичко отшумя точно за 5 дни, ама така се проклинах, че се съгласих за това секцио, докато бях в Шейново... ooooh! Нито можех като хората да се обърна в леглото, ходех наведена, едвам ставах и сядах в леглото. Другите мами скачаха като им доведат бебетата за хранене, аз пъшкайки и приведена се отправях да си я взема.... Rolling Eyes Ама бързо се забравя...Още месец имах лек дискомфорт около раната, но след това бързо забравих...
А пък най-смешното е, че аз отидох в болницата нагласена и нагримирана, защото не знаех, че от вратата и ще ме вкарат в операционната.... Laughing Това се случи на 8 март. Очаквах, че ще ме приемат, ще ми вземат кръв, ще изчакат резултатите и на 9 март ще ме резнат....А те като ме подюриха.... Laughing И ми се поскараха за гримовете, та се трих с подръчни материали... Laughing Сега ми е смешно, но за този път ще си знам.... Naughty

# 244
Аз съм на мнение /на базата на прочетено и разказано от родили мами/,че за всяка жена е индивидуално!!Възстановяването,болките,всичко!!Както има жени които много бавно се възстановяват след нормално раждане така има и бързо окопитили се със секцио!И обратното разбира се!Рана е,операция е съгласна съм но всичко си зависи от човека!!! PeaceСамо можем да се надяваме на който предстои да се възстанови бързо и да си гледа бебока!!А и нормалните раждания също да минат леко и безпроблемно!Общо взето всяка да роди както иска и излизайки от болницата да остави всичко там Praynig Praynig Hug
Диде чакам те да разкажеш за бебка!!

# 245
  • София
Асе, наистина може да не се режат мускулите. На моята приятелка която изписахме днес също не са и ги рязали!

А иначе ето да видите малката Дара и супер свежата и мама http://img403.imageshack.us/img403/4708/dsc09258kp5.jpg  http://img519.imageshack.us/img519/6814/dsc09262wv3.jpg

# 246
Дидка много е сладка бебка и майката изглежда прекрасно Peace
Ама и на теб много ти отива да знаеш Wink Hug

# 247
ПРИВЕТ!
Хубава новина и от мен - мои приятели от днес са горди родители на малко момченце, на име Боримир Simple Smile Добре са и мамата и бебето, подробности още не знам.
Добре дошло на света, малко човече!

Вие как сте, мацки? Гуш от мен!

# 248
Здравеите и от мен!Днес ме мори ужасна жега та си прекарвам времето пред компа!!!
Дидка стаята е много сладка нашето легалце е сащото само че кафевичко!!!
ina_lemon мнението ти за бургаската болница е много оптимистично!!!Браво!!!
После ще разкажеш дали след раждането е все още такова!!!
Лек ден и да си пазите коремите от слънцето!!!
 Hug Hug Hug

# 249
Много хубава мама,наистина иzглежда чуесно  bowuu .И спокойно бебче,браво

# 250
Пу пу Дидеее и Стели е приказна и малката Дара е толкова нежна и красива!  bouquet  bouquet
А на теб как ти отива да гушкаш бебче  HugМного се радвам че всичко е наред,че мама и бебе са добре и вече са си в къщи

# 251
  • жителство на место
да са живи и здрави малките Дара и Боримир и много горди да са техните родители с тях!

да ви дам информация за едно СD с гимнастика за бременни и родили жени- FITMAMA www.famili-bg.com
Надявам се да ви е полезно, особено на мамите от провинцията, където няма курсове по йога и гимнастика за бременни. Току що изгледах CD и направих първата част от гимнасиката- не е трудна и раздвижва добре тялото newsm39. Иначе за след раждането се надявам на подарък пътечка, за да мога да си трнирам в домашни условия, че след тия 16кг, които качих............ newsm09
И какъв апетит имам, това вече е безобразно newsm22
irinii надявам се бебенцето ти да е наддало доста и да свършат притесненията ти от предниото измерване
относно разказите за отношението на болничния персонал: искренно се надявам, че са в сферата на минали легенди. Не вярвам човек да получава неуважително отношение от друг без видима причина. Аз не съм била в болница досега, но ако на раждането чуя "сери" незная от кое ще съм по-стъписана #Shocked. Като го написахте аз даже не схванах в началото  #Crazy
и въобще защо трябва да някой да вика и да те удря през краката-

# 252
Здравейте мами,аз съм с едно питане ще идвам в петък в София да пазарувам но незнам от къде да започна,бихте ли ми препоръчали няколко магазина.Искам количка и кошарка да си взема,предварително ви благодаря Hug

# 253
  • София
Нинка,
Освен големите детски маркети, ти препоръчват тези две фирми - български производители.
http://dianainicky.com/
Захитех - ул. Бигла № 4

# 254
Честито на родителите на Дара и Боримир и дано техните слънца ги слушат и растат здрави и щастливи! Simple Smile

MY NAME, за болниците какво да ти кажа... Дано не попаднеш на такива идиоти, но това което аз написах, е истинска случка... Легенди се носят за търновското АГ, по-специално. А защо трябва някой да ти вика и т.н. - и аз това се чудя, но хора всякакви. Та, както писах и по-назад, отивам, стискам зъби, раждам си съкровището и беж оттам. И съм се решила на страшен позитивизъм, който (надявам се) никой доктор или акушерка да не могат да помрачат.   Mr. Green   Най-важното ми е да бебчо да е добре! Другото ще го пропусна покрай ушите си.
П.с. И моят апетит е станал огрооомен! Сега съм при нашите и изядох половината хладилник...   #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт