Алергична кашлица

• 872
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте!
Направих си изследвания и се оказа, че съм алергична към котка и домашен прах.
Имаме котка в един наш апартамент, но вече не ходя там.  Появи ми се дразнеща кашлица и вече 2 седмици не минава. Пробвах със сиропче на билкова основа, снощи пих Кларитин и днес съм една идея по-добре, но си кашлям.  Направих си рентгенова снимка, пълна кръвна картина - всичко е нормално.
Информирах се, че с едно хапче няма да мине, а аз имам проблем с кръвното.. личния лекар ми каза Ксизал, но те с кларитин са на един принцип. 
Може ли съвет? Или нещо хомеопатично?
Благодаря!

# 1
Защо не следвате предписанията на лекаря? Консултирайте се и с алерголог. Иначе тези хапчета съдържат антихистамин, но активното им вещество е различно, може да видите състава. На мен ми се е случвало да не получа облекчение на симптоми от Кларитин, но да имам подобрение с Ксизал.

# 2
Кларитинът при мене беше едно от първите антиалергични, което спря да действа (може би след Алергозана). След него пих разни други, които не ми помогнаха хич (Ериус си спомням като име, но имаше поне още две), след това години наред карах на Телфаст, постепенно спря да ми действа и той и от десетина години се поддържам с Ксизал при нужда, и ми върши работа, така че не е същото като Кларитин. Пий си каквото ти е казал лекаря, ама изпий поне една опаковка, преди да решиш как (не) ти действа.

# 3
Кларитинът при мене беше едно от първите антиалергични, което спря да действа (може би след Алергозана). След него пих разни други, които не ми помогнаха хич (Ериус си спомням като име, но имаше поне още две), след това години наред карах на Телфаст, постепенно спря да ми действа и той и от десетина години се поддържам с Ксизал при нужда, и ми върши работа, така че не е същото като Кларитин. Пий си каквото ти е казал лекаря, ама изпий поне една опаковка, преди да решиш как (не) ти действа.

Ксизал влияе ли на кръвното?
Понеже от няколко дни ми е високо. От Кларитина се влошиха нещата с кръвното и не съм пила повече.

# 4
Не знам, не съм усетила нищо и не си го следя по принцип, така че не мога да кажа. Като страничен ефект мога да кажа, че мен леко ме успива (не като ниско кръвно, ами просто си ми се спи повече, малко по-уморено ми е някак като го вземам), майка ми направо я сваля като парен чук обаче.

# 5
Антихистамините не влияят на кръвното. По - скоро обратното - често имат седативен ефект но не винаги.  Разбира се че е Антиалергичните са различни и всяко действа по различен начин на всеки човек, дори да има уж едно и също активно вещество. Затова се напипва най- подходящото. Освен Това при алергия от домашен прах трябва сериозно преразглеждане на това какви са прахосъбиращите повърхности и детайли. Да се махнат килими завеси прахосъбиращи повърхности, вълна, губери, китеници, са се чисти иобора с водя ежедневно. Дори котката не е толкова голям проблем, колкото домашния прах.

# 6
А по принцип алергичната кашлица отшумява ли сама?
Защото втора седмица кашлям, нямам контакт вече с котката.
Започвам да си мисля да не би да е нещо друго, макар че на рентгена нищо не се видя.

# 7
Не, алергичната кашлица не отшумява сама, нито каквото и да било алергично. Нито пък с хомеопатия. Докато имате досег с алергена - в случая домашния прах, с който ще сте в досег винаги и навсякъде, тялото ще реагира. За котката - и след години може да си реагирате, макар и по-слабо - питайте хората със сезонни алергии, които си се подновяват всяка година независимо колко време е минало от последния път. Пийте си антиалергичните, нищо страшно няма в тях. Зиртек е добър и не успива.

# 8
Не, алергичната кашлица не отшумява сама, нито каквато и да била алергия. Нито пък с хомеопатия. Докато имате досег с алергена - в случая домашния прах, с който ще сте в досег винаги и навсякъде, тялото ще реагира
Подкрепям. Ако не сте си префасонирали дома си и живеете сред домашен прах, кашлицата няма да спре а може и да добавят други симптоми - обриви, задух и т. Н. Пийте противоалергичните и намалете алергена около себе си.

# 9
  • au bout du monde
Аз бях с една такава кашлица и се оказах с астма. Не е зле и пулмолог да ви види.

Общи условия

Активация на акаунт