"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 385
  • 904
  •   1
Отговори
# 315
Намерих това за цветята, които почистват въздуха в стаята, стана ми хубаво понеже имам точно хлорофитум.
http://gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=423
Исках и да споделя, как си изчистих батерията и порцелановата мивка, с... паста за зъби. Беше ми останала една стара Блендамед и реших да пробвам как мие, да не я хвърлям неупотребена докрай. Направо зяпнах, металните части - светнаха!  Mr. Green Да си дадем сметка с какво си мием зъбите, с нещо като Cif... Аз всъщност ползвам тези на Билка и съм много доволна, сега съм с тази за стягане на венците и е супер също, освен грейпфрута.

# 316
...Исках и да споделя, как си изчистих батерията и порцелановата мивка, с... паста за зъби. Беше ми останала една стара Блендамед и реших да пробвам как мие, да не я хвърлям неупотребена докрай...
                      Аз процедирам така с всичко, откак реших, че приключвам с повечето козметика. Всичко, което имам за доупотебяване го тествам как измива. Така и така ще го изхвърля, поне работа да ми свърши. Много добър ефект върху фаянса имаше един... нещо като тоник за почистване на грим беше  Twisted Evil.

# 317
Съжалявам ако въпросът ми не е за тук, но търся някой който да ми отпечата визитките на еко рециклирана хартия или в най-лошия случай от къде мога да си купя малко картон - ще си го занеса и ще платя само за печата и дизайна на визитките в най-лошия случай (въпреки че аз и идеи за дизайна имам май:-)) Peace
                         Тук може да намериш един от най-големите внисители за Бг. Опитай да се свържеш с тях. Отделно, от сайта на Европапир виждам, че предлагат рециклирана хартия, картон и други хартиени изделия (промазани и разни такива).

Споделям покрай горното търсене (на 'Споделете' се обърнахме  Mr. Green) къщи от рециклирана хартия. И едно упражнение за децата как се рециклира хартия. Еконебостъргач близо до НДК.

Мерси!!!!

# 318
  • Варна
Намерих това за цветята, които почистват въздуха в стаята, стана ми хубаво понеже имам точно хлорофитум.
http://gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=423
Благодаря за това инфо! И аз се запалих да си намеря хлорофитум, обаче се оказа, че за цветарите във Варна това нещо или не е рентабилно, или не са го чували. Някой от Варна дали знае къде може да се намери хлорофитум?

# 319
И аз се убих да търся из Варна. Накрая ми дадоха препоръка, и определено действа - да поразпитам комшийките и познатите, и да си пресадя. Познатите ми не знаеха как изглежда,но след като огледа снимките се оказа, че на доста места има такива цветя. Само трябва да си отчупиш едиквоси и да засадиш (хич ме няма с терминологиите в тази област). Направи ми впечатление, в сградата на Пикадили практикер имаше няколко (за украса). В детската ни градина - също.

Вариант, който помогна - помолих цветарката в съседния блок да потърси. Каза, че на борсата няма, и нямало д има. Обаче след 2 месеца влязох случайно и се оказа, че е намерила и купила. Само дето беше в ужасно състояние, и тя реши да го вдигне на крака, преди да ми го продаде.

# 320
  • Варна
Мерси! Ще трябва да погледна коя съседка какво има Simple Smile

# 321
Запис!
Само да вмъкна, че човекът, който изкупува старо олио, вече не го прави Peace

# 322
Запис! Само да вмъкна, че човекът, който изкупува старо олио, вече не го прави Peace
                       Има много обяви в нета за изкупуване  Peace. Но на мен са ми някакви смешни количества (две бурканчета за година) и все не ми е удобно да занеса някъде. Но какво пък. Може и да го направя.

# 323
Отзиви за менструалната чашка?

# 324
Хлорофитумът е доста често срещан и прилича на трева, има го из офиси и по стълбищата на блоковете, не е хич капризен и се прихваща от малките израстъчета, които пуска много лесно. Слага се за малко във вода 3-5 дни и пуска коренчета.
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMA … &USER_ID=9395

# 325
Отзиви за менструалната чашка?
Ми чакам и чашката и менструацията. Embarassed

# 326
  • София
  Мерси за линка за растението, значи и аз си имам едно такова, което май се кани да загине, явно ще предприема мерки за спасяването му  Simple Smile

# 327
В биомага на пл.Журналист са пуснали превръзки Natracare - неизбелвани, непарфюмирани, от естествен памук и 90% биоразградими. Има различни видове - ежедневни, дишащи, тънки, нощни и т.н.

# 328
Ми чакам и чашката и менструацията. Embarassed 
                      Колко парички?

# 329
Чак сега ви откривам, а между другото вече на финала на трета тема. Бях писала в първата още.
Искам да споделя, че и аз чакам чашката за менструация и многократните превръзки - мостри са ми от екомама.
Друго, което ме вълнува тия дни и искам да споделя е откритието ми на сапунените орехи. Видях на първа страница, че е писано за тях, но линка не работи.
http://www.sapindusmukorossi.com/ - този линк е работещ и има доста информация в него.
Ровейки из гугъл по темата открих в един друг форум инфо, че в Пазарджик има такова дърво.
За жалост в България все още не се продава.
Много съм доволна от изпирането с тях. Няма нужда и от омекотител, защото хавлиите са например меки, все едно съм слагала такъв. Мирише на истински чисто пране, без всякакви остатъчни химически аромати. Изпира мазни и мръсни петна, но петната от плодове трябва да се обработят най-напред (аз ползвам АСЕ).

Общи условия

Активация на акаунт