"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 390
  • 904
  •   1
Отговори
# 300
някои може ли да ми каже тухлите ytong токсични ли са и да даде малко инфо?
Ами не би трябвало да са по-токсични от бетона,защото при тях процедурата за правене е такава,че големите въздушни празнини се получават механично (чрез тръскане на едни метални топчета),а не химически.Но имат някои особености на експлоатацията си.Вие какво искате да правите с тях?

Не знам дали всички знаят,но абонатите на MTEL могат да се откажат от хартиена фактура.Част от зелените им проекти е. Wink

# 301
Не знам дали всички знаят,но абонатите на MTEL могат да се откажат от хартиена фактура.Част от зелените им проекти е. Wink
Това е чудесно Peace, доколкото зависи от мен бих се отказала, но се съмнявам че данъчните ще проявят разбиране за липсата на хартиена фактура  Confused

# 302
  • София
Ако някой може да изрови още по-точна информация за разпенването на газобетона... До преди време се е разпенвал с кръв, обаждала съм се да питам дали използват, не използвали...

# 303
Уф, нашата къща е цялата от Итонг и направо ме хвърлихте в размисъл, и аз съм чувала много слухове, че газобетонът е вреден, но никаква по-конкретна информация. А и родителите ми, когато я построиха преди десетина години газобетонът тъкмо навлизаше и беше доста "модерно" Crazy.
Да ви питам от препаратите Frosch достатъчно щадящи ли са? Аз ползвам тях засега, защото Ecover наистина са ми скъпички  Confused.

За тези, които се интересувам от играчки, аз намерих тези: http://www.e-prettythings.com/eshop/index.php. От всички варианти, които се предлагат в България тези най-много ми харесаха. Цените са малко  Crazy, но аз събрах купищата пластмасови дрънкалки с надпис "Made in China" и ги скрих от полезрението на Дани, докато реша точно какво да ги правя. Та като се разтърсих за заместители тези ми се сториха най-симпатични.

За превръзките за многократна употреба определено съм за Peace, то си върви и паралелно с пелените за многократна употреба. Обаче към тази менструална чашка съм малко резервирана  Laughing, може би защото ми е съвсем ново като идея.

# 304
Ако някой може да изрови още по-точна информация за разпенването на газобетона... До преди време се е разпенвал с кръв, обаждала съм се да питам дали използват, не използвали...
Ами на нас от университета ни бяха предлагали да ходим из заводите на ИТОНГ,но аз тогава пропуснах и не мога да ти кажа от първа ръка,но долкото ми разказаха има едни метални сачми,които изпълняват тази роля като се слагат в нещо като миксери.

Иначе за менструалната чашка съм много за-чух прекрасни отзиви-многое удобна и далеч по-хигиенична от превръзки (за тампони да не говорим),тъй като кръвта се събира в контейнерчето.Аз също не понасям тампони,но това ми изглежда доста по-удобно,защото не създавало натиск именно,където тампоните създават.Скоро ще ви пиша лични впечатления. Wink

# 305
...Иначе за менструалната чашка съм много за... Скоро ще ви пиша лични впечатления. Wink
                      Чакам личните впечатления с нетърпение. Много неудобно за обслужване ми се струва. А и не разбрах как се преценява на колко време се... оправя. Дали не се изхлузва сама?

# 306
Да ви питам от препаратите Frosch достатъчно щадящи ли са? Аз ползвам тях засега, защото Ecover наистина са ми скъпички  Confused.
Ами трябва да се погледне съдържанието, но според мен не са особено био. Аз, освен това, хич не бях доволна.
Ecover се оказа, че нямат сертификат и сега единственият избор на прах със сертификат се оказа АлмаВин. Последно взех такъв и голяма разлика между него и Ecover не намирам. Пък АлмаВин е и по-евтин. Вече малко ми писна от тия прахове  ooooh! - хем да е био, хем да изпира, хем да не супер скъп, абе...
И аз ще чакам отзиви за чашката...

# 307
                       Викам си: абе що да не открадна малко хитринки от цветарките  Twisted Evil:

'Подсилване на растенията с подръчни средства:

1. Нарязват се бананови обелки на ситно и ги пъхате в почвата около розите.
2. Ячени черепки -  се накисват за около 2-3 седмици във вода.Използват се за обогатяване на водата,с която поливаме.
3. Дървесна пепел -  смесва се с почвата идеална за наторяване на зеленчуци.Освен това прогонва мухъла от тревите.
4. Утайка от кафе  - също се смесва с почвата;за саксиини цветя и лехи.
5. Вода в която сме варили яйца - налива се в лейка и се поливат с нея растенията.
6. Минерална вода - да се поливат периодично растенията.
7. Мляко - разрежда се с вода 1:3 много подходящо за папрат.
8. Чай - сварява се билков чай и се използва за подхранване на различни видове папрат.
9. Скилидки чесън,заровени в саксията,връщат цветето в добро здраве.
10.Утайката от кафе се заравя внимателно в почвата.

Борба с вредителите (благодарение на asyalein): Болести по цветята  Болести и вредители 

Листни въшки

Биозащита:
1.   извлек от тютюн – тютюнът от една цигара се накисва с около 250 мл. Вода и се оставя да престпи 24ч. Прецежда се и се пръска многократно по поразените места.
2.   извлек от чесън – като от тютюн.
3.   калинки
4. Изпитано средство срещу листни въшки: в 2 литра вода накисвам за3 дена около 4 шепи коприва.Прецеждам и пръскам по няколко пъти на ден.Може да се пръска често и обилно,тъй като не вреди на самите цветя.'

# 308
                      Там има още много и страхотни идеи - може да поразцъкате наоколо... Ето например тази:

...Наскоро прочетох още  една добра идея ,за саксийки за разсад да се използват рула от тоалетна хартия ,мисля да я използам ,събрала съм няколко и от кухненските салфетки ,така като стане готов разсада ,няма да има нужда да се изважда от съдовете а направо да се сади ,защото хартията ще се разгради в почвата...

# 309
Съжалявам ако въпросът ми не е за тук, но търся някой който да ми отпечата визитките на еко рециклирана хартия или в най-лошия случай от къде мога да си купя малко картон - ще си го занеса и ще платя само за печата и дизайна на визитките в най-лошия случай (въпреки че аз и идеи за дизайна имам май:-)) Peace

В замяна споделям един е-магазин за органична козметика

# 310
Съжалявам ако въпросът ми не е за тук, но търся някой който да ми отпечата визитките на еко рециклирана хартия или в най-лошия случай от къде мога да си купя малко картон - ще си го занеса и ще платя само за печата и дизайна на визитките в най-лошия случай (въпреки че аз и идеи за дизайна имам май:-)) Peace
                         Тук може да намериш един от най-големите внисители за Бг. Опитай да се свържеш с тях. Отделно, от сайта на Европапир виждам, че предлагат рециклирана хартия, картон и други хартиени изделия (промазани и разни такива).

Споделям покрай горното търсене (на 'Споделете' се обърнахме  Mr. Green) къщи от рециклирана хартия. И едно упражнение за децата как се рециклира хартия. Еконебостъргач близо до НДК.

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 10:22 от Мече Пухче

# 311
Димитриана, супер любопитна съм и аз за менструалната чашка. Имам една камара притеснения в това отношение. Та се надявам като пробваш да не се притесняваш да отговаряш на интимни въпроси към нея  Wink

# 312
  • София
  Може ли някой да ми каже дали е поръчвал от магазина за органична козметика, за който пусна лиск Ивелина? Харесах си сапунчета, олио и нещо за почистване от частса за бебетата, но общата цена е към 80 лв и още се чудя дали си заслужава. Бях решила да ползвам преварен зехтин само... Ако може да споделите друг подобен линк с по-ниски цени също ще съм доволна  Simple Smile

# 313
  Може ли някой да ми каже дали е поръчвал от магазина за органична козметика, за който пусна лиск Ивелина? Харесах си сапунчета, олио и нещо за почистване от частса за бебетата, но общата цена е към 80 лв и още се чудя дали си заслужава. Бях решила да ползвам преварен зехтин само... Ако може да споделите друг подобен линк с по-ниски цени също ще съм доволна  Simple Smile

Айла, можеш да ползваш бадемово/сусамово масло на Икаров за около 2 лв. - аз моето дете вече 6 месеца го мажа само с това и досега не сме имали никакви проблеми. Зехтин също върши работа и дори не се налага да е преварен.
Ти си решаваш, де, аз просто споделям, че ми се струва излишна цялата тази бебешка козметика. По-добре инвестирай в кремче за лице и нещо измиващо на Веледа, например - на мен досега друго не ми е трябвало.

# 314
А, Лорън - можеш да провериш съставките от етикета в скиндийп:
http://cosmeticdatabase.com

Цените на играчките на НАВА в Прити Тингс наистина са  #Crazy, обаче сега ги сравних с цените в Германия - същите до леко по-ниски са. А самите играчки са фантазия... на Михаела й донесоха една тактилна книжка, за съжаление я няма в този асортимент и не знам кой се радва повече - тя или аз Wink Иначе аз съм предупредила всички пластмаси да не подаряват и засега имаме единствено една пластмасова дрънкалка, която й е любима и на мен сърце не ми дава да я махна. Имам късмет, че много от приятелите ни са в Германия и все носят по нещо дървено  Heart Eyes Повечето бг сайтове също вече предлагат относително богат асортимент от дървени играчки.

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 14:01 от Котката Марта

Общи условия

Активация на акаунт