"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 449
  • 904
  •   1
Отговори
# 570
Това, което ме втрещи е, че съдържат изсъхнала кръв  Shocked и стрити пера. Направо като някакво вуду. Ето го съдържанието. Иначе си пише, че е одобрено за органично производство.

Мдааа, по все сайтове, дето прочетох за платнени дамски превръзки, там госпожите пишеха, че си ползват водата, в която ги накисват, за поливане на цветята  Flutter Което дори и на моето свободомислие по тоз въпрос ми дойде малко  в множко, но открих някаква си логика, все пак.

# 571
Това, което ме втрещи е, че съдържат изсъхнала кръв  Shocked и стрити пера. Направо като някакво вуду. Ето го съдържанието. Иначе си пише, че е одобрено за органично производство.
Мдааа, по все сайтове, дето прочетох за платнени дамски превръзки, там госпожите пишеха, че си ползват водата, в която ги накисват, за поливане на цветята  Flutter Което дори и на моето свободомислие по тоз въпрос ми дойде малко  в множко, но открих някаква си логика, все пак.
                       Но сигурно трябва да си здрав? Или няма значение. Да не вдигнат скоро цветята кръвно  hahaha? Копирам това от темата за цветята:

Подсилване на растенията с подръчни средства:

1. Нарязват се бананови обелки на ситно и ги пъхате в почвата около розите.
2. Яйчени черупки -  се накисват за около 2-3 седмици във вода.Използват се за обогатяване на водата,с която поливаме.
3. Дървесна пепел -  заравя внимателно в почвата и се смесва с нея, идеална за наторяване на зеленчуци. Освен това прогонва мухъла от тревите.
4. Утайка от кафе  - също се смесва с почвата;за саксиини цветя и лехи.
5. Вода, в която сме варили яйца - налива се в лейка и се поливат с нея растенията.
6. Минерална вода - да се поливат периодично растенията.
7. Мляко - разрежда се с вода 1:3 много подходящо за папрат.
8. Чай - сварява се билков чай и се използва за подхранване на различни видове папрат.
9. Скилидки чесън,заровени в саксията,връщат цветето в добро здраве.

Ето още подробности за торенето. Иначе аз за хубав зелен цвят слагам на цветята желязо на таблетки или желязо разтворено във вода, но не знам дали е приложимо за тревата  newsm78. Все пак може да понабучиш някой и друг ръждясал гвоздей или друго. Със сигурност няма да навреди.

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 12:53 от Виргиния

# 572
А защо не ториш тревата със стар битов отпадък?Аз торя само есенно време и не знам дали би станало за пролетта,нито помня колко пъти се тореше райграса.

# 573
Виргиния, страхотно. Почвам да чета. Обаче ръждиви гвоздеи не тургам, щото лапето ще щурее там.

Димитриана, имаш предвид компостиран боклук ли? Не съм стигнала до него още.

# 574
Ми предполагам това имам предвид,но ние не го компостираме (демек не ползваме компостер),а просто си го трупаме в градината на слънце и така след няколко години е годен за торене.Става много приятна ситна прахообразна консистенция,а и има наистина супер подхранващи качества-всички цветя и дървета,които съм подхранвала са значително по-здрави и силни от тези,които не съм.

# 575
.....а и има наистина супер подхранващи качества-всички цветя и дървета,които съм подхранвала са значително по-здрави и силни от тези,които не съм.

Това е заради друго - усетили са по-голямата ти грижа  Heart Eyes

# 576
Виргиния, страхотно. Почвам да чета. Обаче ръждиви гвоздеи не тургам, щото лапето ще щурее там.
                        А, тогава може да заровиш парички  Twisted Evil. Предполагам има някакво желязо в тях. В същата тема отпред има и биозащити от разни болести по цветята.

# 577
Хора, потресена съм от това варварство и чудовищност!! Sick #2gunfire Cry
Не си падам по пускането на нови теми, затова ще го пусна тук:

http://bgman.net/index.php?newsid=1033
Не знам, за какво са тези дупки, но според коментара под снимката, така ги угояват!!! #Crazy ....Нямам думи,.....

# 578
Виждала съм тези снимки и пишеше, че е направено с цел обучение на студенти по ветеринарна медицина. Не е за да се угояват кравите.

# 579
Все още нямам думи...Ужасно е въпреки всичко. Обърках малко темата, но както и да е. Извинете.

Като се замисля, и ние човеците сме използвани по този начин. За експерименти... Confused

# 580
Неприятно е, но много животни умират, за да се учат студентите да правят аутопсия.
В гимназията поради липса на помещения по едно време учехме в стая, облицована с плочки, където са разфасовали коне с обучителна цел. Потръпвах всеки път като влизах.
В университета имах колежка, която беше учила биология, но се преместила, защото не могла да издържи на упражненията по не знам кой предмет, където трябвало да режат с ножичка главите на живи мишки.
Извинявам се и аз за гадните подробности.

# 581
Мдам, не е зле да се замислим, откъде ни идват "знанията" понякога и каква цена се плаща.. Sick Много еко, няма що..

# 582
Каква алтернатива за изолация на под да използвам?  Стиропора дали мога да го заменя с нещо?
Иначе за пода сме решили да слагаме корк, надявам се да е достатъчно еко, но не знам с какви лакове е лакиран. Мислех и за линолеум, но идва много тънък и не съм сигурна, че ще може да изолира пода на стаята.

# 583
  • София
Корк за изолационни цели под корка. Или под линулеума.
Горния ред корк не го лакирайте, а омаслете. Поне на маслата Osmo пишеше, че имат специално за корк, но дали някой в БГ е правил, не се знае... Те и фирмите за паркет не го долюбват маслото, та за корк... Като че ли не ние решавам какви отрови ще дишаме десетки години, а някой самозван майстор...

За кравите и аз нямам думи. Затова съм и вегетарианка...Не ми понасят някои неща.

# 584
Хайде юруш - вън на боклуците от лавките в училищата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388181.0

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 23:32 от Grace'

Общи условия

Активация на акаунт