"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 143
  • 904
  •   1
Отговори
# 285
cveta3, пода у нас съм го почиствала само с най-екологичния според мен препарат - вода.
Дъщеря ми лазеше много време, търкаляше всякакви играчки, които после лапаше или просто си лапаше ръцете, след като е лазила на 4 крака. Никога не съм мила с друго, освен с вода. Дори парцала не съм прала с прах за пране, а само с вода. Но пък в тази възраст бършех пода по три пъти на ден и просто нямаше от къде да дойде кой знае каква мръсотия.

secret girl, пързаля се, но детето се научи да пълзи чак на 9 месеца, преди това се търкаляше само.

# 286
  • София
момичета,
гледам някои са фенове на почистването само с вода. а ползвате ли парочистачки и какви?

# 287
Здравейте, много приятна и страшно полезна тема, прегледах началната страница и имам доста материали за четене, така че ще навлизам в материята. Отскоро се опитвам да бъда грийн - началото е поставено, което е най-важното, гледам да не се упреквам за преди, когато изобщо не съм се замисляла за тези неща...
Започнах, откакто се роди бебето - имах първоначалното залитане по памперси и скъпа бебешка козметика, но бързо се опомних и забравих за памперсите. Вече мисля за алтренатива за препаратите за домакинството и се чудя Frosch достатъчно еко френдли ли са? Взех да пробвам праха за пране и универсалния препарат, но нямам още впечатления, четох и за Ecover,  но още не съм ги пробвала, все отлагам да се занеса до някой биомаг. И първия ми въпрос към по-компетентните е от кои препарати сте най-доволни, в това число и прах за пране? . За бебето ползвам бамбиномио, но ако пера всичко с него ще ми е малко скъпичко  Confused.
Второто нещо, за което искам да се посъветвам с вас е разделното събиране на боклука...оказва се, че или аз съм много мнителна или не е толкова просто...Значи в близост до нас има система от 2 контейнера: единия за стъкло и другия за пластмаса и хартия ( за метал ен съм сигурна). Стъклото е ясно, но все се чудя като изхвърлям нещо, което е съставено и от пластмаса и от картон как да процедирам ( дано не ми е много глупав въпроса) - например 1 сок, който е с картонена опаковка и пластмасова капачка, да ги разделям/ разглобявам ли или просто хвърлям. А бирените пластмасови бутилки, които имат хартиен етикет, трябва ли да го отлепям. Много съм начинаеща в разделното събиране и много въпроси ми изникват  Blush, ще се радвам ако ме посъветвате.     bouquet

# 288
Lauren, аз махам пластмасовите капачки от картонени опаковки от сок, или др. подобни. Също така задължително ги и изплаквам с вода, защото знам, че ако са мръсни след това преработването им става почти невъзможно. Етикети от стълко не махам.

# 289
...Стъклото е ясно, но все се чудя като изхвърлям нещо, което е съставено и от пластмаса и от картон как да процедирам ( дано не ми е много глупав въпроса) - например 1 сок, който е с картонена опаковка и пластмасова капачка, да ги разделям/ разглобявам ли или просто хвърлям...
                        Стъклото не е толкова ясно, поне не толкова, колкото аз си мислех в началото - има стъкла, които не се изхвърлят. Отделно здравите буркани и бирени бутилки е най-добре да бъдат занесени някъде за повторна употреба, вместо да бъдат претопявани.
                        Иначе по-късно ще изровя материалите за разделното събиране и ще пусна линк, така или иначе е най-добре да им бъдат разчитани етикетите - там си пише всичко.

# 290
Някой знае ли пункт за изкупуване на стъкло в Дървеница,Дианабад,Младост или околността?Аз живея в квартал (бивша вилна зона) Бункера (намира се под Бистрица).Имам около 100тина килограма оранжериино стъкло,което мисля че не става вече за нищо и ме интересува близък пункт или поне такъв с подходящ транспорт.
Преди бях питала и получих чудесен отговор на лини,които съм изтрила. Sad

Ето и още нещо интересно от мен:
Информационен и учебен център по екология
ЕкоМама-сайт за екологични продукти за жени и бебета

ва ни ла,ползвам парочистачка.Някаква много стара е,казва се VETRELLA.

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 17:01 от dimitriana

# 291
dimitriana благодаря ти за линка на магазина, хубаво е, че вече и в БГ има възможност за закупуване на многократни пелени, различни от бамбиномиото, аз вече поръчах от щатите, ни нищо...
А Бункера= вилна зона Малинова долина или не? Аз живея в квартала Малинова долина и ако са ми правилни разсъжденията, значи сме наблизо. Grinning

# 292
а някой да е разбрал батерии къде се дават за рециклиране,дали в Германос може да се дават обикновените батерииот 1,5 волта

# 293
Мисля, че в Германос може да се предават. Аз ги предавам в Биомаг, но това за София, а виждам че си от Бургас. Най-добре да видиш в Германос.  Simple Smile

# 294
Знаех, че в Германос и Глобул взимат батерии, но не знаех, че и обикновени.  Peace

# 295
Знаех, че в Германос и Глобул взимат батерии, но не знаех, че и обикновени.  Peace
                      Може да опиташ и в 'Метро' (всъщност нали имате?).

# 296
  • Стара Загора
Да ви попитам къде си изхвърляте изгорелите електрически крушки?

# 297
някои може ли да ми каже тухлите ytong токсични ли са и да даде малко инфо?

# 298
 dimitriana чудесен е линка за еко магазина!

Някоя от вас ползвала ли е вече менструалната чашка? Blush или поне превръзките за многократна употреба,много се навих да използвам едно от двете  Sunglasses

# 299
И аз се навих, но май по-скоро на превръзките, за чашката май ми трябва още време, въпреки хубавите отзиви, но може би е защото не понасям тампони.

Общи условия

Активация на акаунт