"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 099
  • 904
  •   1
Отговори
# 240
                      Умивалник с повторна употреба на вода

sofi4, да нямаш предвид пасивните къщи  Thinking? Има линкове на първа страница за тях.

# 241
Aз пак да попитам за тези биотопчета, които се слагат в прането и се предполага, че изпират Rolling EyesОтзиви има ли някой? дали наистина вършат работа и на какъв принцип са? Търся също еко-химическо чистене(ако въобще може да има такова). Някъде по-напред видях, че някой спомена за едно химическо в Мол-а, пратих си палтото там, но после толкова ми миришеше на ароматизатори, че ми стана ясно колко е еко Close

# 242
да за пасивните къще. Разгледах доста линкове, но ме интересува в БГ има ли такава и някой архитект в БГ занимава ли се с това.

# 243
...но ме интересува в БГ има ли такава и някой архитект в БГ занимава ли се с това.
                       Има. Сега ще погледна в линковете отпред... Ето:

Моята къща
                        Някакви други контакти

Гугъл вади още доста архитекти, поразрови се и ще намериш. Успех   bouquet!

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 10:03 от Aнгел

# 244
Язък, че чак сега откривам тази тема.
Искам да фобавя за праховете за пране - има едни немски "АлмаВин" - продават се в Биомаг и в Биозона - без фосфати, парфюми, избелители, а някои са и без ензими - упоменато е на опаковката.
Използвала съм за бебешките дрехи - перат си много добре, ама бебето все пак не се цапа особено.
Иначе ползвам праха на бамбиноМио.

smurfette, Василена има много хубава тема за перилните препарати - в коментарите също има доста ценна информация, там пише и за топчетата, ако не бъркам: http://www.blizodobebeto.com/tag/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0% … 0%B0%D1%82%D0%B8/

Ето още едни готини къщи, брат ми мечтае за такава: http://www.simondale.net/house/index.htm

# 245
Язък, че чак сега откривам тази тема.
Искам да фобавя за праховете за пране - има едни немски "АлмаВин" - продават се в Биомаг и в Биозона - без фосфати, парфюми, избелители, а някои са и без ензими - упоменато е на опаковката.
Използвала съм за бебешките дрехи - перат си много добре, ама бебето все пак не се цапа особено.
Иначе ползвам праха на бамбиноМио.

Изобщо не съм доволна от тях! За бебешки дрехи може и да стават, ама за нищо друго. И изобщо от нито един техен продукт не съм доволна. Еcover са по-добри, въпреки, че и техния прах не изпира добре.

# 246
                       Аз пък намерих много стар домашен сапун, смлях го с машинка за орехи и сега ми пере отлично.

# 247
                       Аз пък намерих много стар домашен сапун, смлях го с машинка за орехи и сега ми пере отлично.
Ами то и аз така, и съм много доволна от резултата, но чувам че не било добре за пералнята - можело да се запуши или нещо подобно Rolling Eyes

# 248
Aз пак да попитам за тези биотопчета, които се слагат в прането и се предполага, че изпират Rolling EyesОтзиви има ли някой? дали наистина вършат работа и на какъв принцип са? Търся също еко-химическо чистене(ако въобще може да има такова). Някъде по-напред видях, че някой спомена за едно химическо в Мол-а, пратих си палтото там, но после толкова ми миришеше на ароматизатори, че ми стана ясно колко е еко Close

Перфектни са за изпиране на бебешки дрехи и за хора, алергични към перилните препарати. Прочети за топчетата тук: http://rsi-bg.blogspot.com/2009/01/blog-post_22.html

# 249
За домашния сапун и пералнята

И аз съм чувала, че домашния сапун не е подходящ за пералня и поради това не пера с такъв.
Но по-скоро, че маркучите и могат да се разядат от содата каустик, а не че ще се запуши.

Но знае ли се това може да е само пропаганда за да се харчат праховете за пране.

# 250

Не ти ли миришат лошо дрехите после?
При мен винаги така става, дори когато пера с най-ароматния бебешки сапун, после не мога да се доближа до дрехите.

Сега пера с праха на Бамбино Мио по препоръка на Maktub. Не само бебешките, но и нашите дрехи пера с него, изпира добре. Но пък и аз до сега не съм се сблъсквала със ситуациите от рекламите на прах за пране, където все някакво червено вино се лее по покривките, все деца по бели чорапи газят в кал и други такива. Имам предвид, че кой знае какви страшни петна и мръсотии не ми се е налагало да пера.

# 251
Сега пера с праха на Бамбино Мио по препоръка на Maktub. Не само бебешките, но и нашите дрехи пера с него, изпира добре. Но пък и аз до сега не съм се сблъсквала със ситуациите от рекламите на прах за пране, където все някакво червено вино се лее по покривките, все деца по бели чорапи газят в кал и други такива. Имам предвид, че кой знае какви страшни петна и мръсотии не ми се е налагало да пера.
То с тези петна само небезизвестната Мария може да се справи  Joy Joy Joy
Да споделя моя опит с миризмата : наскоро пробвах да добавя в прането парцалче, напоено с етерично масло канела и се получи добре - предполагам този метод ще пребори миризмата на домашен сапун.
Но по-скоро, че маркучите и могат да се разядат от содата каустик,
Shocked Това малко ме шокира, честно казано. Ако разяжда маркучите, не ми се мисли как се отразява на дрехите или ръцете ни..

# 252
Сода каустик или сода бикарбонат? 

Сапуна с коя се прави? Мисля, че с която и да се прави тя не е в същото състояние. Ако нещо може да разяде маркуча аз лично не бих искала да има досег с кожата ми.

# 253
Със сода каустик се прави домашния сапун. Аз съм казвала, че докато живеех с нашите, майка ми само с домашен сапун переше.

# 254
Ескарина  как переше майка ти т.е. с каква пералня
Горещо се интересувам дали домашния сапун поврежда автоматичните перални
И ако ги поврежда,  какви повреди може да причини

Имам домашен сапун които ползвам само за ръчно пране

Като дете имахме обикновена пералня и перяхме само с такъв. Дрехите се изпираха безупречно.
А аромата който помня беше на чисто

Общи условия

Активация на акаунт