Игли и прежди аз обичам - ПЛЕТАЧКА вече се наричам! - 22

• 46 493
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Мими, благодаря, тъкмо щях да питам как се плете този шнур! Grinning

Събирам интересни идеи за шнурове,които да стават за дръжки на чанти или презрамки на по-груби дрехи. Твоето герданче- коланче ми дава някои насоки Peace

# 181
Морско коте, преждата ми харесва , поне на външен вид Rolling EyesА какво точно имаше предвид под да се съчетаем..Аз не съм от София, но живея наблизо , и бих могла да взема половин кило, ако изискванията са да вземеш цяло....

# 182
Харесах си една плетка...искам обаче да помоля някоя мама да ми каже какво значи по-долното,ина4е другото си го превеждам,ама сега разучавам легендите и.... Sick Та :

Row 5 : K1,*k into front and back of next st,.k1; rep.from * to end
   Row 13 :  P1,* p2tog, p1 ; rep from * to end.

дано да я издокарам плетчицата,става едно на едни хоризонтални чертички,много си го харесах...Благодаря ви предварително... Hug

# 183
Pinkito , мисля че ако дадеш снимчица ще е по- лесно да я разгадаем Wink

# 184
Ох,вчера пратих Пиклата на почивка и и дадох фотоапарата...ама ще пробвам с телефона,права си,по лесно ще стане така...

# 185
......   Row 5 : K1,*k into front and back of next st,.k1; rep.from * to end

.........

Съгласно един английски справочник за абревиатури:
к - knit  - плета (мисля, че имат предвид лицева бримка) (със сигурност knit one purl one = една на лице, една на опаки)
st - stitch - бримка
p - purl - плета опакова бримка
p2tog - purl 2 stitches together (1 stitch decreased) - изплети на опаки 2 бримки заедно

но не знам какво означава ...into front and back of next stitch... - в предната и задната част на следващата бримка ?! (нещо не ми звучи)
Дано да ти свърши работа   bouquet

Много ви се радвам на творчеството и вече три месеца само чета без да пиша, защото ме е срам - изплела съм само две ръкохватки и нищо повече. Доскоро ми ставаше лошо само като си помисля за кука #2gunfire, но се надявам тези дни да мога да си хвана куките отново, че съм си набелязала доста неща за плетене

Тити, да ти е много здрав малкия Ясен, много спокойно бебе да бъде, да бъде любознателен и много усмихнат! Само да те радват с батко си!  bouquet   bouquet

# 186
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе

Row 5 : K1,*k into front and back of next st,.k1; rep.from * to end

Аз си го превеждам така:
Ред 5: една лицева бримка, *изплита се следващата бримка така: лицева бримка в предната част на бримката, без да се изпуска и лицева бримка в задната част на бримката, 1 лицева, повтаря се от * до края
Ред 13: една опакова, * две бримки изплетени заедно опаково, повтаря се от * до края

С петия ред се наддава на всяка втора бримка по 1...аз така си го обеснявам...надявам се да съм успяла да го препредам разбираемо....

# 187
Здравейте аз приключих с топа остана хастар и връзки оплетох един шал за подарък
и първото терличе за момче:

# 188
Евалла,Айля,много хубаво е станало!  bouquet

# 189
Много оригинално терличе, Суха мащерка! Ти ли го извисли? Май не съм попадала на този модел в Мрежата. А били показала и другите ти завършени плетива?

# 190
   Ей ги терличките ,мама на Дили ги беше пускала.(Ама съм на всяко гърне мерудия  Crazy)

# 191
Много оригинално терличе, Суха мащерка! Ти ли го извисли? Май не съм попадала на този модел в Мрежата. А били показала и другите ти завършени плетива?

Шалът не съм  го снимала (беше миналата година хит, всички си оплетохме такъв по модел на Летящата Крава   Mr. Green )
Топа:

А терличките съм ги намирала в нета(от тази тема) видях, че Дидка даде снимка. Когато приключа с второто терличе ще снимам. Много ми харесват супер сладурско става  Flutter

# 192
Аз явно съм ги проспала.  Tired А един такъв шал и аз оплетох на последната си офанзива, та хич и не го споменах. Успех с второто терличе!

# 193
Много ви благодаря,ще го пробвам,дано го нацеля...
Суха Мащерка,много ти е хубав топа..толкова е нежен...да го пуснеш пак,като му качиш и презрамките,ама я направо се снимай с него...голяма красота е..
И това сладичко терли4е е много суперско..аз нали съм с моми4енца,ама и ако трябва да им плета терлички..малей....голяма Пикла носи 41 номер...и висока момата....не е за терлички определено..но всички терлички са ми много сладки,някак си носят нещо много особено и чисто...

# 194
Много ви благодаря,ще го пробвам,дано го нацеля...
Суха Мащерка,много ти е хубав топа..толкова е нежен...да го пуснеш пак,като му качиш и презрамките,ама я направо се снимай с него...голяма красота е..
И това сладичко терли4е е много суперско..аз нали съм с моми4енца,ама и ако трябва да им плета терлички..малей....голяма Пикла носи 41 номер...и висока момата....не е за терлички определено..но всички терлички са ми много сладки,някак си носят нещо много особено и чисто...

Благодаря! Тази седмица мама ще му сложи хастар където трябва след това ще ме снимат   Ще липсвам известно време, ще ходя в Турция. Мисля да си накупя прежда оттам . Миналата година имаше много красива ангорска вълна на достъпни цени директно от производител. Дано да си харесам малко неща, че да не ме обвинят във внос на прежда Grinning

Общи условия

Активация на акаунт