Всяка Юнска мама е щастливка - бебчо й дарява усмивка след усмивка!

• 12 206
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
  • Miami
Привет момичета  Simple Smile
Пиша на бързо докато малкото чевече спинка  Mr. Green
Ние продължаваме да сме на три-четири часов режим на хранене. Няма нощем, няма денем ... Голям глад, голямо нещо  Mr. Green Аз вече свикнах през нощта да ставам през три часа и дори тази нощ се събудих преди Жорко и го чакам да ревне и след 10 мин хоп нашия гладеееен  Grinning
Тази сутрин не иска да заспива и като го натиках в коша за кола и откърти. Много му е хубаво в този кош, малко е сгагърчен вътре, въпреки че подлагам възглавничка. Гледам да не го оставям много дълго в него, но пък като не може да заспи и хоп в кошчето и той доволен и аз доволна  Mr. Green

dari75 паролата си е 2008  Peace

Ама много хубави бебчета в нашето албумче(пу пу). РОНИ_23 много ти е сладка госпожицата и какви тоалети има самооо  Hug
И аз ще сложа няколко снимки на нашия момък http://www.snimka.bg/album.php?album_id=247114&pid=6811141

mimchence по ЗК ваксините са по старички(като поколение ваксини) за разлика от Пентаксима, която е по-нова и по-добра. Понякога децата вдигат температура от тези ваксини по ЗК, а от Пентаксима по-рядко има последици. И аз ще слагам на 22.08 Пентаксим. Даже вчера купих и трите наведнъж. Пусни търсачка и ще видиш колко много има писано за Пентаксима. Ето тук също прочети за ваксината:

http://www.framar.bg/prepor_product.php?id=30008247&page_spe … 7%C0+%C4%C5%D6%C0

Айде стигам съм плямпала, чао за сега от мен и хубав ден на всички  Hug

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 09:05 от Kory

# 106
  • София
За Пентаксима - при нас мина ОК. След инжекцията спа 4-5 часа, събуди се и всичко си беше като всеки друг ден. Аз бях приготвила Панадола, но не ни се наложи да и давам. Казват, че била по-пречистена тази ваксина от другата по ЗК и правела по-малко нежелателни реакции - затова я препоръчват. А колко е вярно незнам, но и ние барбар Петко с мъжете и това е.

Иначе Марина все дебне някой да и прави компания. Щом се покаже някой над кошарата и му дарява едни широооооки усмивки - като разпъне бузите чак до ушите - като тиква става Joy, едни мили погледи, ако я "заговорят" се почва едни разговори, писукане, кокорене, радост. Голяма е скица. Направо ще ми проговори Simple Smile Само онзи ден на дядо си се намръщи, ама все пак него по-рядко го вижда и може би се уплаши от брадата му  Joy

Спрях окончателно лекарството за колики и смея да кажа, че този проблем вече е зад гърба ни, пу-пу.

# 107
Добро утро.
Мимченце аз не съм много осведомена,но по думите на педи Пентаксим е с мъртви клетки (вируси не запомних много точно ) и нямало странични ефекти.По здравната каса се бие ДТК и се дават Полиомиелитни капкинякъде четох че и тази вече била с инжекция която има доста странични ефекти като: зачервяване,подуване висока температура и плач.Дани ги имаше всички симптоми като му ги биехме и затова изобщо не се замислих като ми предложи докторката да си купя Пентаксим за бебо.Още не сме я били и не мога 100% да кажа дали е наистина без странични ефекти.
За храненето и ние сме на АМ- 130мл. вода и 4м.л. Хипп.Яде 6 пъти през 3 часа.
Пожелавам ви пълен с усмивки и гукане ден.
П.С. Кори и Марвеле са отговорили преди мен.

# 108
малта -  остави се, страшни ги сътворих  Crazy ама никакви хормони не са мен ако питаш, от чисто недоспиване иде цялата работа  Confused иначе таня будуваше така както описваш твоя младеж и нея само с музика (яка жица) успявахме да я приспим  Blush

дари - при качване 1100 изобщо го махай това адаптирано, колко искаш, по 1500 ли да качва Simple Smile вечер бебета си реват повече по принцип - я колики, я се изнервят от "дългия" ден.. аз лично на интервал по-малко от 2 часа изобщо не кърмя, защото теди преяжда и започва да реве ужасно от коремобол
е това е една много хубава статия за вечерните плачове на малчовци - как може да са една камара други неща освен глад Wink
http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html

танита - и аз мисля, че ортопедът е задължителен
с нашия педиатър се разбрахме, че третия месец ще отидем

като стана реч за пътувания - спомням си, че преди време обсъждахме балканите и надморската височина
миналата седмица като се прибирахме от пловдив за търново и минахме през шипка, което си е бая високо (към 1500м май някъде) - таня се събуди, даже й дадвах да пие вода, за да си оправи налягането, обаче теди нито на изкачването регира, нито на слизането, спа като пън  Rolling Eyes

за нощното спане и аз не мога да се похваля  Confused теди прави почивки  по макс 5 часа, но от 11 вечерта до към 3-4 през нощта
а аз нали се сещате, че не лягам в 11  Confused
за разреждане на храненията и дума не може да става, един-два пъти да е ял през 4 часа, но по-скоро инцидент, отколкото тенденция

рони - паолa е страшна сладурана с онази оранжева рокля/поличка (не можах да различа кое от двете е  Embarassed ) иначе аз лично не качвам в нета бебето снимано голичко, нещо ме притеснява кой ще гледа, че луди всякакви, но ти си знаеш  Wink

леле, кори, жорко колко е рус Simple Smile баси якото бебе  Hug а снимката с таткото е върха Simple Smile

женик - приятно прекарване на велинград, много го харесвам аз Wink

мимиченце - още не сме слагали на теди ваксина, заради бактериите, които борим, но ще слагаме инфанринкс (тривалентна, ДТК) + полиомиелтината от касата, която е мъртва ваксина вече
пенаксим е петвалента ваксина (против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и Хемофилус инфлуенце тип Б) и уж дава по-малко странични ефекти...
слага се на 3 пъти и е около 60лв едната доза
в БГ ваксините по ЗК като по правило са смотани, до скоро слагаха жива ваксина против полиомиелит, което е гадно
иначе и аз не мога да накарам теди да заспи след сутрешното ядене, мъка  Confused

# 109
Мерси за отговорите, момичета! Hug
А като се купи предварително в хладилник ли се съхранява?  newsm78

# 110
мимченце, мисля, че да - в халдилник
ПП: снимката с каскета от аватара ти много ме кефи  Heart Eyes Hug

# 111
мимченце, мисля, че да - в халдилник
ПП: снимката с каскета от аватара ти много ме кефи  Heart Eyes Hug

Mr. Green
Благодарим, и фотографа, и модела!

# 112
 здравейте и от мен,
Жорко ве4е стана на 2 месеца и успя сам да си изгради някакъв режим, яде сутрин в 6, 10, 14, 18 и 22 след което заспива към 22,30 и спи до 6,00, много съм доволна, ина4е през деня спи след обед, през другото време будува и рядко си дремка, от няколко дни по 1-2 часа  на ден си гледа игра4ката над кошарата и и се смее, само дето досега не е гукнал нито веднъж. Храната ни е Фризо НА , 150 мл + 5 лъжици. За акането е веднъж на ден , но по много , цвета е зелено сив- прилича на разбъркан цимент Simple Smile , но педито каза 4е е от храната имала много желязо и затова.Искам да попитам мамите , които не кърмят, дойде ли ви ве4е, защото от две седмици съм със симптоми за това и нищо, много е изнервящо.
Лек ден!

# 113
  • Miami

Joy мерси Тони, много смешно ми стана определението "яко"

mimchence мен пък ме кефи снимката до линийката, ухилена госпожица  Joy  Hug

# 114
Привет и от нас с Мартина  Hug

Току-що се връщаме от разходка. Е не мога да сколасам никога преди 11 часа да излезем. Тя като яде в 10 и след това докато се оправя и все хващаме малко от жегите, ама поне градинката до нас е сенчеста  Wink

Моят малък сладкиш вече втори ден пропуска нощното хранене и се буди чак в 6 ч  Mr. Green Дано да стане тенденция  Praynig Вчера обаче след като яде в 22,30 ч и се почнаха едни колики Sad Много я болеше милата. Аз изпратих таткото да спи в хола и останахме двечките да се успокояваме и най-накрая заспахме към 1 ч на сешоар  Joy  Много успокоително й действа този звук като има колики. Не знам обаче каква е логиката  Thinking

Kory, много е сладък Жорко пу-пу  Hug

Целувки на всички   bouquet

# 115
  • Пловдив
Здравейте  Hug, аз много отдавна не съм писала,не ми остава време от малкия, но всеки ден си ви чета. Колко са пораснали само сладурите и какви са хубави всички, пу пу. Ние напоследък не искаме да спим през деня, голям зор е докато го приспим, и в краен случай пускам и аз сешоара. Танита мисля, че се успокояват бебоците от този шум понеже им напомня за звуците от вътреутробния живот, някъде го бях 4ела. Даже продават такива играчки, които издават такива подобни звуци , като туптящо сърце например, ако намеря някъде мисля да си взема. Някой ако знае къде в нета ги има, моля за линк  Blush
 И ние ще слагаме пентаксима, даже ги взех и трите наведнъж , за да не се налага всяка по отделно да я търся, 4е нали малко трудно се намират, пък така и по-евтино ми се вързаха Money Като ходех на лекциите на 9 месеца толкова ни говореха за тази ваксина, 4е съм станала специалис направо.
 За прегледа при ортопед, ние нашия мъник го заведохме още на 28-мия ден, Аз знам от самия доктор, при който го водих,  той ни е изнасял лекция на курса за бременни, 4е е хубаво още първия месец да се види бебето, защото ако има някъкъв проблем колкото по-рано се открие, толкова по-бързо става възстановяването. Слава Богу нямаше му нищо, но имам познати, чието беб4е го бяха завели на 3 месеца и цели 6 месеца стоя разкра4ено в апарат, понеже било ве4е късно за ортопеди4ни гащички или дори каиши и не можеха даже нормално да го изкъпят. Та реших аз да се презастраховам. Ортопеда каза за да нямаме проблем какви упражнения да правим и как правилно да се носи беб4о- винаги с лице към нас, с разкра4ени кра4ета като в кенгуро. Та такива ми ти работи... приятен ден на вси4ки и много усмихнати беб4овци  bouquet

# 116
най накрая и аз успях да кача снимки на Алекс ,ама сега пък незнам как да ги надпиша  Crazy НИщо не разбирам
всички  бебчета мн сладки бе Simple Smile пупу ,не можем да си изберем снаха Wink
На мен така ми се спииии уж Алекс си спика нощем ,обаче на мен съня все не ми стига и все съм изморена  Tired.
Тая сутрин написах един пост и забравих да го публикувам и затворих страницата ,мн съм....заспала,ама не ми се пише наново  Blush

Лек ден ви желая ,тук в Русе е адска жега ,направо не се диша
ето и снимките на Алекс  : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=247114&pid=6817901 

# 117
Привет Привет  Hug

Аз не съм умряла, тук съм си  Mr. Green
Нещо хич не ми се събира време за нет, ще ме прощавате, не съм ви изчела  Embarassed
Виждам обаче много сладки снимки на бебчета из албума и аватарите, което е супер! Всички растат и бузеят  Mr. Green
Моят малък Митко го наричаме Бузи Бузев - Бузистия, по прякор Прическата или още Пияната Гугутка

Ето и клип на негово бебочество как се къпе ( http://www.youtube.com/watch?v=lrSDbVIDST0 ), ...Нали и аз трябва да се изфукам с наследника си, макар да съм наясно, че никой няма време да гледа клипове в нета  Joy

Айде сега въпрос към тези, които хранят бебетата с изцедена кърма, или поне веднъж са ги оставяли някой друг да ги гледа - на 2 месеца колко горе-долу изяждат? Знам, че няма един отговор, но поне малко да се ориентирам, че следващата седмца ще го оставя за цял ден, и сега незнам колко запаси  да му приготвя.

Хайде, че ме зове  Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 16:46 от offioly

# 118
  • Пловдив/София
Здравейте на всичкиии  Hug .
Ние с Йоана сме добре .Утре ще ходим на консултация та да видим до къде сме я докарали  Crazy с мерките и теглилки.
За ортопеда-и аз смятам да заведа Йоана,но искам да мине утре консултацията.
Гледам повечето от вас вече спят нощем,а нашето детенце не си пропуска порциона hahaha .Ама поне си заспива след това  Praynig .
Ваксините също обсъждате,и аз съм се спряла на Пентаксим и като му дойде времето ще я слагаме.Ама ние нали сме най -малки от всички във форума,та нещата ни се случват по-късничко  Heart Eyes .
Много са сладки всичките бебковци в албума,и аз имам за качване ама ... няма да е днес,че дългът ме зове  Crazy .

Чао за сега.

# 119
Пак аз!
За нощното хранене... по едно време пропускаше по едно, ама сега пак сме си на три часа през нощта (през деня и на по-често!)
Снощи го кърмих легнала, беше по-удобно и за двамата, и се уствам съвсем наспана, макар да яде поне три пъти  Tired
Коликите... ми различно е. Но явно следобедните часове са му най-кофти; Но със сешоара се приспиваме и ние често. Като премине най-силното, и после с бибата и сешоара, задължително по корем, и така заспиваме и двамата ... е, аз съм без биба де Wink

ПП: mimchence, момата ти пазарена ли е вече? Heart Eyes Много ми е сладка и ми е легнала на сърцето...  Joy

Общи условия

Активация на акаунт